Capcito lånar ut företagslån upp till 15 miljoner inom 24 timmar

Hos Capcito ansöker du om företagslån och får pengarna utbetalda inom 24 timmar. Som företagare kan du ansöka om ett lån mellan 10 000 och 15 miljoner kronor och du bestämmer själv vilken löptid du vill ha. Inga bindningstider eller avgifter.

Du betalar bara ränta på lånet. Och vill du hellre ha ett alternativ till kredit kan du belåna eller sälja dina fakturor. Då betalar du bara när du väljer att använda tjänsten.

Läs mer och ansök här.

Capcito företagslån

Sammanfattning av Capcito

 • Digitala företagslån mellan 10 000 och 15 miljoner kronor.
 • Erbjuder lån till alla bolagsformer så länge företaget varit verksamt i minst 4 månader.
 • Besked och utbetalning inom 24 timmar.
 • Avgiftsfritt lån.
 • Factoringtjänster som att belåna eller sälja dina fakturor.
 • Löptider 3 till 48 månader.
 • Inga bindningstider.
 • Ingen UC.

Finansvalps omdöme av Capcito

Finansvalps betyg: 4,8

På Finansvalp gillar vi hur snabbt och enkelt du kan låna till ditt företag. Från ansökan till att pengarna är utbetalda tar det vanligtvis inte mer än 24 timmar. Och vi tycker också om flexibiliteten i både lånebelopp och återbetalning.

Men det vi kanske tycker mest om ändå är att lånet är avgiftsfritt. Du betalar bara ränta. Och den är dessutom fördelaktig gentemot många andra konkurrenter med liknande erbjudanden. Räntespannet ligger mellan 0,9 % och 4,2 %.

Smidig delning av data

Numera är bokföringsjätten Fortnox den enskilt största delägaren av Capcito. Och det är en bidragande orsak till att både din låneansökan och factoringtjänsterna kan fungera så snabbt. Genom att du delar din bokföring med Capcito kan du få bättre villkor. Dessutom blir hela hanteringen smidigare och du sparar tid på administration.

Låna utan UC

Om du är rädd för att samla på dig många kreditupplysningar på kort tid är det bra att veta att Capcito använder sig av Creditsafe för att göra en kreditprövning. Och det innebär att den inte syns i en UC.

Eftersom en ansökan inte kostar något eller är bindande kan du därför utan oro se vilket erbjudande du får och jämföra det med andra innan du går vidare.Att alla företagsformer kan beviljas ett lån tycker vi också om.

Det betyder att även du med enskild firma kan få ett företagslån hos Capcito. Men däremot kan du inte låna pengar för att starta ett företag. Trots att alla olika bolagsformer accepteras så är ett av kraven att din verksamhet måste ha varit igång i minst fyra månader. Om du ska starta ett företag kan du läsa om företagslån för att starta företag.

Och du bör också vara medveten om att Capcito kräver en personlig borgen för sina lån. Om något skulle hända ditt företag kan det bli mycket kostsamt för dig personligen. Det gäller även om du belånar eller säljer en faktura. Skulle exempelvis en tvist uppstå eller om en stor kund inte betalar fakturan är du själv skyldig att betala tillbaka pengarna.

Factoring hjälper dig med kassaflödet

Alla företag upplever emellanåt en nedgång i kassaflödet. Och då är factoring ett alternativ till exempelvis en check- eller företagskredit. Hos Capcito kan du välja mellan att belåna dina fakturor eller att sälja dem. Och på Finansvalp gillar vi flexibiliteten i Capcitos erbjudande.

Du väljer själv om du vill belåna eller sälja flera eller bara enstaka fakturor. Det finns inga krav på att du skall använda tjänsten under en viss tid eller uppnå en viss mängd. Och precis som med en företagskredit betalar du bara när du använder den. Däremot saknar vi information om vad Capcitos factoringtjänster kostar.

Amortering varje vecka

Något vi på Finansvalp inte är lika nöjda över är att du som kund amorterar på ditt lån en gång i veckan istället för i månaden. Fördelen är visserligen att ett mindre belopp dras varje gång. Men även om betalningen sker med autogiro är det knappast någon företagare som vill ha fler poster till bokföringen än nödvändigt.

Du ansöker om ett företagslån hos Capcito här.

För- och nackdelar med Capcito

Positivt hos Capcito

 • Snabba och flexibla lån upp till 15 miljoner kronor.
 • Lägsta lånebelopp är 10 000 kronor vilket är fördelaktigt om du inte behöver ett stort lån.
 • Räntespann mellan 0,9 % och 4,2 %.
 • Inga avgifter.
 • Fördelaktiga löptider.
 • Belåna dina fakturor.
 • Sälj dina fakturor vid behov.
 • Ingen UC.
 • Lånar ut till alla godkända företagsformer.

Negativt hos Capcito

 • Kräver personlig borgen.
 • Amortera varje vecka istället för månad.
 • Fungerar inte för dig som vill starta upp ett företag eftersom ditt företag måste ha varit verksamma i minst 4 månader för att du skall beviljas ett lån.

Michael Hansen, vd och medgrundare berättar hur Capcito kan hjälpa företag med finansiering

Trustpilots betyg och omdömen av Capcito

Trustpilots betyg: 4,8

Hos Trustpilot har Capcito det utmärkta betyget 4,8 av 5. Det genomsnittliga omdömet är baserat på cirka 270 användares recensioner. Vhita är en av alla företagare som känt en stor press under pandemin. Och hon upplever att Capcito hjälpte henne och företaget igenom svårigheterna. Hon skriver:

”Snabbt och smidigt ansökningsförande! Ett positivt beslut kom omgående efter några kompletteringar av beslutsunderlaget. Capcito visade oss ett förtroende och hjälpte oss ur en knivig situation som en följd av det senaste pandemiutbrottet. Nu kan vi se framtiden an med stort tillförsikt.”

Ibland uppstår svackor i kassaflödet. Torbjörn fick problem med likviditeten när hans uppdragsgivare gjorde förändringar i avtalet. Han är tacksam över att Capcito kunde erbjuda hjälp:

”När jag först hörde talas om samarbetet mellan Capcito och Fortnox tänkte jag att det var ett genidrag. Vid den tidpunkten hade jag nyligen startat mitt företag och hade inga större utmaningar själv. I somras lade min uppdragsgivare (globalt IT-bolag) om alla avtal med underleverantörer vilket ställde till det ordentligt.

Idag är vi inne på fjärde månaden utan betalning, även om jag vet att årsbokslutet kommer må bra av det p.g.a. högre ersättning per månad så har jag fått s.k. cashflow-problem. Något Capcito hjälpte mig extremt smidigt att överkomma.”

Trots att Capcito marknadsför sig med att vara snabba håller inte alla användare med om det. Per skriver att det tog allt för lång tid:

”Jag tycker att allting tog väldigt lång tid att få en faktura godkänd med samtal och mail skickade fram och till baka inte nöjd får nog tyvärr titta på andra allternativ.”

Här kan du läsa fler omdömen och även Capcitos svar.

Google Reviews betyg och omdömen av Capcito

Google Review betyg: 4,4

På Google review landar det genomsnittliga betyget på 4,4 av 5 vilket får anses vara med beröm godkänt. Medelbetyget grundar sig på drygt 100 recensioner. Fredrika har använt sig av flera av Capcitos tjänster och beskriver sin upplevelse såhär:

”Jag har haft stor hjälp av Capcito, både med företagslån och fakturaförsäljning, vilket ger en bra koll för aktuell försäljning, planering och stöd när det behövs.”

Även om de flesta är nöjda med företaget finns det också kritiska röster. En av dem är Twana som skriver att hon har förlorat kunder på grund av Capcito:

”Ytterst oseriösa. Vi anslöt vårt företag och sålde våra fakturor till dem. Det blev kaos. De flesta skickades ut fel och inbetalningar försvann i deras system. Man fick olika bud varje gång man pratade med någon hos de. Vi har förlorat flera bra kunder pga Capcitos slarv och okunnighet. STOR VARNING!”

Capcito erbjuder fakturaköp

Capcitos lån och räntor

Räntespann

Varje låneansökan behandlas och bedöms individuellt. I skrivande stund är räntespannet 0,9 % till 4,2 %. Vilken ränta du blir erbjuden beror på hur Capcito bedömer företagets kreditvärdighet. Det vill säga vilka förutsättningar företaget har att betala tillbaka lånet.

Hur mycket kan man låna av Capcito

Du kan låna mellan 10 000 kronor och 15 miljoner kronor.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Capcito

Företagslån

Capcito erbjuder flexibla företagslån på upp till 15 miljoner kronor med en löptid mellan 3 och 48 månader. Företagslånet hos Capcito är ett så kallat annuitetslån. Vilket betyder att du betalar tillbaka med samma ränta och belopp varje månad. Istället för att få en månadsfaktura amorterar du varje vecka på lånet via autogiro.

Eftersom Capcito använder sig av företaget Creditsafe när de gör en kreditprövning behöver du inte oroa dig över din kreditvärdighet. Det kommer nämligen inte att synas i UC (Upplysningscentralen) att Capcito har tagit en kreditupplysning av dig.

När du lånar av Capcito betalar du inga avgifter på ditt lån. Bara ränta. Vilken den är bedöms individuellt. Och du kan när som helst välja att betala tillbaka återstående belopp utan extra kostnad.

Factoring

Med Capcitos factoring-erbjudande kan du både belåna och sälja fakturor.

Belåna fakturor

Om du istället för ett företagslån söker en mer flexibel och kortsiktig lösning kan du belåna dina fakturor. Det fungerar ungefär på samma sätt som en checkkredit. Men istället för att du får en kredit som är baserad på historiska data använder du kommande intäkter som en slags säkerhet.

När du belånar företagets fakturor kan du:

 • Välja om du vill belåna en faktura eller flera.
 • Låna bara när du behöver pengarna. Om ditt företag upplever en tillfällig svacka i kassaflödet, vill göra en investering eller har en säsongsbetonad orderingång kan du välja att ta ett lån.
 • Betala endast när du lånar. Precis som en kredit.
 • Låneutrymmet beräknas på din aktuella fakturering, inte enbart på den senaste årsredovisningen. Därför spelar det inte nödvändigtvis någon roll om företaget har en svag historik.
 • Säkerheten sitter i fakturorna. Men skötselborgen krävs.

Sälja fakturor

Hos Capcito kan du även sälja dina fakturor. Ibland kan du uppleva problem med likviditeten. Kanske har du fått en större order men har det svårt att betala företagets kostnader innan du får betalt för den. Då kan du sälja fakturan och få upp till 99 % av dess värde utbetalt utan dröjsmål. När du säljer företagets fakturor får du:

 • Bättre likviditet eftersom du får betalt direkt istället för när fakturan löper ut.
 • Mindre administration av exempelvis fakturapåminnelser eller andra utskick.
 • Inga bindningstider. Du väljer själv hur många fakturor du vill sälja och när.

För att kunna använda factoringtjänster hos Capcito behöver du koppla upp ditt företags bokföring hos dem.

Capcitos factoring-erbjudande är både belåna och sälja fakturor

Så går ansökan av lån till

Fördelen med ett digitalt företagslån är att det är både enkelt och snabbt att ansöka. Eftersom du kan koppla upp ditt företags data gentemot Capcitos sparar du tid. Dessutom kan det ge dig ett bättre erbjudande.

För att ansöka om finansiering från Capcito behöver du uppfylla deras villkor:

 • Företaget skall ha en giltig bolagsform: aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma.
 • Ditt företag skall ha funnits i minst 4 månader.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.
 • En personlig borgen behöver tecknas för lånet.

Om du uppfyller villkoren ansöker du på hemsidan:

 1. Fyll i organisationsnummer och kontaktuppgifter. Om du vill kan du också koppla företagets bokföring eller bank till Capcito. Det är valfritt men kan ge en tydligare bild av företagets kreditvärdighet.
 2. Ange önskat lånebelopp och löptid.
 3. Capcito gör en analys av dina data och tar en kreditupplysning genom Creditsafe.
 4. Om du blir beviljad ett lån får du vanligtvis besked och utbetalning inom 24 timmar.
 5. Amortera ditt lån veckovis. Du kan också betala tillbaka hela lånet när som helst utan extra kostnad.

Ansöka om lån och konto hos Capcito med BankID

Eftersom Capcito är en heldigital bank använder du BankID för att både logga in på Mina sidor, ansöka om lån, legitimera dig och signera avtal. Du startar ansökan genom att klicka här.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Att ansöka om finansiering tar inte mer än några minuter. Och vanligtvis får du besked inom 24 timmar. Om du har blivit beviljad ett lån betalas pengarna ut direkt och finns på ditt företags bankkonto samma dag om det är en vardag.

Mina sidor hos Capcito

Så snart du har blivit kund kan du logga in på Mina sidor. Där finns all dokumentation gällande ditt lån liksom fullmakter, betalningsavier och annat för att du skall kunna administrera dina finanser. För en smidigare hantering kan du även koppla din bokföring till Capcito. Då har de all data i realtid vilket kan förbättra dina lånevillkor.

Vanliga aviavgifter

När du lånar från Capcito betalar du bara ränta på företagslånet. Inga uppläggningsavgifter, administrativa eller andra mer eller mindre dolda avgifter. Detsamma gäller om du istället vill belåna dina fakturor.

Om du väljer att sälja dina fakturor betalar du en fast avgift för tjänsten. Exakt hur stor den är bestäms individuellt. Genom att koppla din bokföring till Capcito kan du sänka priset.

Summering av Capcito

 • Finansiering av små- och medelstora företag.
 • Kostnadsfritt att ansöka och utbetalning inom 24 timmar.
 • Inga avgifter eller UC.
 • Företagslån från 10 000 kronor upp till 15 000 000 kronor.
 • Löptid 3 till 48 månader.
 • Belåna dina fakturor.
 • Sälj dina fakturor.
Capcito AB

Företaget Capcito Finance AB

Capcito Finance AB bildades 2015 av företagare för att hjälpa andra företagare med sin finansiering. Idag är bokföringsbolaget Fortnox den största delägaren.

Under 2021 omsatte bolaget cirka 18 miljoner kronor och gjorde ett negativt resultat på -33 miljoner kronor. Företagets säte är i Stockholm.

Kontakta Capcito

Telefonnummer:  010-157 80 00

Mailadress: info@capcito.com

Supportforum: du kan också ta el av andra användares frågor eller ställa en egen i Capcitos supportforum under fliken frågor och svar.

Capcito öppettider:

 • Måndag – fredag: 8.30 – 12.00 13.00 – 16.30
 • Lördag – söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
Om du är missnöjd
, har ett klagomål eller vill överklaga ett beslut vänder du dig till Capcitos kundservice.

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 19 december, 2022

Hem » Låna pengar » Capcito lånar ut företagslån upp till 15 miljoner inom 24 timmar