CapitalBox företagslån upp till 3,5 MSEK – utbetalning inom 2 dygn

Hos CapitalBox får du ett flexibelt företagslån som är speciellt framtaget för små och medelstora företag. Låna upp till 3,5 miljoner kronor och betala tillbaka i din egen takt.

När du ansöker om ett lån får du besked samma dag och utbetalning inom ett dygn. CapitalBox godkänner företagslån även med betalningsanmärkningar. Hos CapitalBox krävs ingen säkerhet för lånet. Istället är du personlig borgen.

Läs mer och ansök här.

Omdöme av CaptialBox bank
Jag fick snabbt godkänt svar av CapitalBox och pengarna sattes på kontot samma dag.

Sammanfattning av CapitalBox

 • Företagslån mellan 20 000 kronor och 3,5 miljoner kronor.
 • Ingen säkerhet endast borgen.
 • Rörlig ränta mellan 16 % och 30 %.
 • Uppläggningsavgift max 2,5 % av lånebeloppet.
 • Månadsavgift 0 kronor.
 • Löptid upp till 48 månader.
 • Betala tillbaka hela lånet när du vill utan kostnad.
 • Tillåter betalningsanmärkningar.
 • Företagskredit upp till 1 miljon kronor.
 • Tar UC på både företaget och dig som ansöker om lånet.

Finansvalps omdöme av CapitalBox

Finansvalps betyg: 4,0

På Finansvalp tycker vi om den snabba och smidiga processen att ansöka om ett företagslån hos CapitalBox. Att ansöka direkt på hemsidan tar dig bara några minuter. Och du får ett besked samma dag förutsatt att det är en vardag.

Så snart ditt lån har blivit beviljat och du har signerat låneavtalet med Bank-ID betalas pengarna ut inom 24 timmar. Mycket snabbare än så är det svårt att få ett företagslån.

Att du kan låna mellan 20 000 kronor och 3,5 miljoner kronor är en fördel eftersom det gör att det passar många olika behov. Både dig som behöver ett litet lån för att täcka upp för ett tillfälligt svagt kassaflöde och för dig som vill göra en större investering.

Flexibel ränta och inga avgifter

Räntan är rörlig vilket normalt sett innebär att den är lägre än en fast. Men eftersom vi just nu befinner oss i ett ostabilt ekonomiskt läge med stigande räntor kan en rörlig ränta upplevas som alldeles för osäkert.

Vi på Finansvalp skulle gärna se att du som kund kunde välja mellan fast eller rörlig ränta. Det skulle passa dig som vill veta din exakta kostnad för lånet bättre.

Att företag sällan skriver ut räntan på just företagslån är inte ovanligt. Räntan brukar bedömas och sättas individuellt och hänger ihop med både storlek på lånet och, fram för allt, företagets kreditvärdighet. Men vi upplever att CapitalBox är mer än vanligt otydliga med vilka kostnader som kommer med lånet. Både avseende räntor och avgifter.

CapitalBox säger själva att de inte har några dolda avgifter. Men de tar en uppläggningsavgift som är procentuell gentemot lånebeloppet. Vilken den är varierar men enligt hemsidan max 2,5 % av ditt lån. Det betyder att om du lånar 100 000 kronor med en uppläggningsavgift på 2,5 % så betalar du hela 2 500 kronor. Och det är en dyr avgift.

I kontakt med företaget säger de att om du ansöker via en jämförelsesite såsom Lendo så betalar du ingen uppläggningsavgift. På frågan om kunder som ansöker via hemsidan får avgiften svarar CapitalBox att de flesta numera slipper den. Men på hemsidan står det fortfarande att det tillkommer en uppläggningsavgift.

På Finansvalp tycker vi att det verkar orimligt att kunder som ansöker direkt via hemsidan skall betala en extra avgift. Här önskar vi tydligare information.

Ta ett företagslån med CapitalBox

Företagslån utan säkerhet

För dig med ett litet företag eller få tillgångar är det en fördel att CapitalBox inte kräver någon säkerhet. Men däremot krävs borgen. Och på Finansvalp är vi inte helt säkra på att det är det bättre alternativet eftersom det innebär att du blir personligen ansvarig för att betala tillbaka krediten om företaget misslyckas eller går i konkurs. Dessutom tas en kreditupplysning på inte bara företaget utan även dig som privatperson.

Flera finansieringsalternativ

Vi gillar att CapitalBox förutom företagslån erbjuder en alternativ metod för att finansiera ditt företag. Om du vill ha en trygghet i att du har access till pengar när du behöver dem kan du välja en företagskredit istället.

Hos CapitalBox kan du ansöka om en kredit mellan 20 000 kronor och en miljon kronor. Genom kundportalen kan du göra uttag när som helst och du betalar bara ränta för den del av krediten som du använder.

Låna pengar med betalningsanmärkningar

Om du eller företaget har en betalningsanmärkning i bagaget kan det vara svårt att få låna pengar. Därför gillar vi att CapitalBox är öppna för att bevilja lån trots tidigare misstag. Istället för att konsekvent neka din ansökan tittar de bland annat på vad betalningsanmärkningen gällde. Om du tidigare misskött ett banklån är det allvarligare än om du inte betalat en parkeringsavgift i tid.

För att vara säkra på att du klarar av att betala tillbaka lånet har CapitalBox ett krav på en lägsta årlig omsättning på 420 000 kronor. Om du har en enskild firma eller inte riktigt fått snurr på ditt företag ännu innebär det att CapitalBox kanske inte är rätt bank för dig. Detsamma gäller om du vill låna för att starta ett företag eftersom du måste ha varit verksam i minst 6 månader.

För- och nackdelar med CapitalBox

Positivt hos CapitalBox

 • Snabb och enkel ansökan.
 • Företagslån från 20 000 kronor för dig som inte behöver ett stort lån.
 • Besked samma dag och utbetalning inom ett dygn efter beviljat lån.
 • Du betalar samma kostnad varje månad.
 • Betala tillbaka hela skulden på en gång utan extra kostnad.
 • Möjlighet till företagskredit.
 • Betala bara ränta på dina uttag.
 • Så snart företagskrediten är återbetald kan du nyttja den igen.
 • Autogiro på företagskrediten gör att du inte missar din betalning.
 • Ingen säkerhet – vilket är positivt om ditt företag saknar tillräckligt med tillgångar för att räcka som säkerhet.

Negativt hos CapitalBox

 • Förhållandevis hög ränta.
 • Dyr uppläggningsavgift.
 • Otydlig information kring kostnader för lånet.
 • Kräver borgen – är ofta ett sämre alternativ än säkerhet eftersom du personligen är betalningsansvarig om företaget inte kan betala eller går i konkurs.
 • Tar en UC på både företaget och dig som söker.
Låna till företaget med Capitalbox

Trustpilots betyg och omdömen av CapitalBox

Trustpilots betyg: 4,9

Hos Trustpilot har över 130 användare lämnat ett omdöme om CapitalBox. Och betyget är utmärkta 4,9 av 5 stjärnor. Veronica hade ett behov av ett mindre företagslån. Hon ansökte om ett lån på 20 000 kronor och fick pengarna utbetalda samma dag. Hon skriver:

”Jag tog ett litet företagslån på 20 000 SEK hos CapitalBox. Min ansökan blev snabbt och professionellt hanterad. Jag fick snabbt godkänt svar av CapitalBox och pengarna sattes på kontot samma dag.

Jag blev bra bemött och CapitalBox håller mig uppdaterat med information av eventuella ändringar via email. Räntan på lånet är lite hög, men det löser sig. Annars ser ut som att CapitalBox ger bra och snabb företagsservice.”

Den höga servicen vittnar många kunder om. En av dem är Birgit. Hon ville göra förändringar på ett befintligt lån och fick hjälp av CapitalBox lånehandläggare på bästa sätt. Hon motiverar sitt höga betyg såhär:

”Behövde göra lite förändringar med mitt befintliga lån och kom med lite förslag till min kontaktperson. Han kom snabbt med en ännu bättre idé och hjälpte mig omedelbart med det efter mitt godkännande. Han lyssnade och fångade upp mitt problem omedelbart och kom med konkreta förslag vilket underlättar mycket i min verksamhet!”

Men en företagare som inte är lika nöjd är Roger. Först när hans företag fick problem med likviditeten upptäckte han de mer finstilta villkoren:

”Helt galet, vi hade problem med inbetalning och då sa CapitalBox upp lånet och i det finstilta står det att det är 24% ränta utöver övriga! Så var vaksamma för er som redan har det lite tufft på grund av Covid. Capitalbox är INTE den rätta partnern att låna pengar från om ni har det det tufft med likviditeten.”

Och just otydligheten kring priser och villkor är det flera som reagerar på. Trots att Peder uppskattar att lånet från CapitalBox kan återbetalas i förtid lämnar han endast en tvåa i betyg:

”Det står på hemsidan: ”För varje lånad krona, betalar du 0.17 kr 0.24 kr.” Som jag tycker är högst otydligt. Gillar inte uppläggningsavgift heller på korta lån.”

Läs alla omdömen om CapitalBox på Trustpilot.

Google Reviews betyg och omdömen av CapitalBox

Google Reviews betyg: 4,0

På Google har CapitalBox ett fint betyg på 4,0. Men i skrivande stund har endast 4 användare lämnat en recension av CapitalBox på Google. Och av dem är en en recension av ett helt annat företag.

CapitalBox sponsrar Armand Duplantis

CapitalBox ambassadörer består av ett team älskade svenska och finska idrottare. Armand ”Mondo” Duplantis är en av idrottarna som CapitalBox sponsrar. Förutom ”Mondo” består teamet av Daniel Ståhl, Amanda Kotaja, Kristiina Mäkelä och Senni Salminen.

”Mondo” är en av CapitalBox ambassadörer.

CapitalBox lån och räntor

Räntespann

Räntan hos CapitalBox sätts individuellt. Vilken ränta du får beror dels på lånebelopp och löptid och dels vilken betalningsförmåga ditt företag bedöms ha. Utöver en UC tittar CapitalBox på ditt kassaflöde, omsättning och rörelseresultat. Ju lägre kreditvärdighet desto högre ränta.

Eftersom räntan är rörlig kommer den att ändras under hela lånets löptid. Men det vanligaste årliga räntespannet för både företagslån och företagskredit är mellan 16 % och 30 %. Avvikelser både uppåt och nedåt förekommer så du kan komma att få en annan ränta i ditt låneerbjudande.

Hur mycket kan man låna av CapitalBox

Hos CapitalBox kan du ta ett företagslån mellan 20 000 kronor och 3,5 miljoner kronor. Om du väljer en företagskredit istället är kreditgränsen mellan 20 000 kronor och 1 miljon kronor. När du har betalat tillbaka för de uttag du har gjort på företagskrediten kan du låna på nytt. Krediten kvarstår nämligen så länge du sköter dina betalningar.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos CapitalBox

Företagslån utan säkerhet

CapitalBox har specialiserat sig på företagslån till små och medelstora företag. Även du med enskild firma eller handelsbolag kan få finansiering. Lånet är utan säkerhet. Det betyder att ditt företag inte behöver några större tillgångar såsom fastigheter eller varulager.

Men däremot kräver CapitalBox att du eller någon annan behörig person med koppling till företaget agerar borgen. Om du inte har en tillräcklig kreditvärdighet, eller betalningsförmåga, krävs det fler än en borgensmän.

Räntan på företagslånet är rörlig och sätts individuellt. För att göra bedömningen för ett mindre lån räcker det för CapitalBox att du lämnar ett kontoutdrag. På så vis kan de se vilket kassaflöde du har på ditt företag.

Men för större lånebelopp kan du behöva visa upp ett bokslut och en balans- och resultaträkning. Banken kommer inte att bevilja ett lån som är större än vad de anser att du klarar av att betala tillbaka.

Företagslånet från CapitalBox har en maximal löptid på 48 månader. Men du kan lösa lånet när som helst utan någon extra kostnad. Betalningen sker månadsvis via e-faktura. CapitalBox erbjuder inte möjligheten att betala med autogiro på företagslånet.

Vilken månadskostnaden blir beror givetvis på lånebelopp, löptid och ränta. Men för att ange ett exempel antar vi att du lånar 500 000 kronor i 3 år med en effektiv månadsränta på 2,36 %. Uppläggningsavgift 2 500 kronor. Då blir din kostnad att betala varje månad 14 722 kronor och det totala beloppet som du betalar tillbaka är 517 917 kronor. Kostnaden för lånet är alltså 17 917 kronor.

Ansök om företagslån CapitalBox.

Företagskredit

Istället för ett företagslån kan du välja en företagskredit. Även kallat checkkredit eller kontokredit. Det fungerar på ungefär samma vis som ett kreditkort. Men utan ett fysiskt kort. Du ansöker om och beviljas en viss kreditgräns. Hos CapitalBox ligger den mellan 20 000 kronor och 1 miljon kronor.

Ansökan är enkel och tar endast några minuter. Om du beviljas krediten är den tillgänglig inom 24 timmar. Du kan göra ett uttag när som helst och betalar bara ränta på de pengar du faktiskt använder. Resterande kredit ligger kvar som en trygg reserv som du kan använda vid behov.

Även på företagskrediten sätts räntan individuellt och beror på kreditgräns samt på ditt företags betalningsförmåga. Du betalar inga avgifter och kan när som helst betala tillbaka hela skulden. Krediten kvarstår vilket innebär att så snart du har återbetalat lånet kan du nyttja den igen. På företagskrediten kan du betala din månadskostnad med autogiro.

Gå till företagskredit CapitalBox.

Refinansiering

Har ditt företag flera smålån och krediter? Då är det möjligt att de kostar onödigt mycket i ränta och avgifter. Genom CapitalBox kan du samla dem i ett. Ansök helt enkelt om ett företagslån och använd pengarna till att lösa dina andra utstående krediter. På så vis får du förhoppningsvis en lägre månadskostnad.

Läs mer om refinansiering CapitalBox.

Ansök om ett företagslån hos CaptialBox

Så går ansökan av lån till

Innan du ansöker om ett företagslån hos CapitalBox måste du uppfylla deras grundläggande krav:

 • Företaget har varit verksamt i minst 6 månader.
 • Lägsta godkända omsättning för företaget är 420 000 kronor per år.
 • Alla ägare ska vara bosatta i Sverige.
 • Ditt företag har ett svenskt bankkonto.
 • En giltig postadress.

När du vill ta ett företagslån hos CapitalBox tar de en kreditupplysning på både företaget och dig som ansöker från UC. Det beror på att du behöver stå som personlig borgen för lånet. Om du vill låna ett större belopp kan det hända att företaget kommer att kräva att fler än en går i borgen för lånet.

Detsamma gäller om du har en för låg kreditvärdighet för att stå ensam. I sådana fall görs en kreditupplysning på samtliga borgensmän.

Du kan godkännas som borgen och beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkningar. Varje ansökan bedöms individuellt och CapitalBox fokuserar mer på din framtida betalningsförmåga än på tidigare misstag. Däremot är vissa betalningsanmärkningar allvarligare än andra. Om du tidigare misskött dina banklån är det värre än om du missat att betala in en parkeringsavgift i tid.

För att ansöka går du in på CapitalBox hemsida.

 1. Börja med klicka på ansök nu på hemsidan och ange önskat lånebelopp, kontaktuppgifter och företagets organisationsnummer.
 2. Legitimera dig med Bank-ID.
 3. CapitalBox gör en UC-förfrågan på företaget och dig.
 4. Du får ett besked samma dag förutsatt att ansökan kommer in under en arbetsdag. Var förberedd på att lämna kompletterande uppgifter om företagets ekonomi. Om du ansöker om ett större belopp kan CapitalBox vilja ha fler borgensmän innan lånet godkänns.
 5. Utbetalning sker inom 24 timmar efter det att lånet beviljats under vardagar.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Att ansöka om ett företagslån hos CapitalBox tar bara några minuter. Du fyller i några av dina och företagets uppgifter på hemsidan och sedan behöver du bara invänta besked. CapitalBox eftersträvar att behandla alla ansökningar som kommer in inom en arbetsdag.

Och pengarna betalas normalt sett ut inom 24 timmar från det att ditt lån har blivit beviljat. Det betyder att de finns på ditt företagskonto cirka två dagar efter det att du har godkänt och signerat låneavtalet.

Mina sidor hos CapitalBox

Genom att logga in med BankID får du tillgång till CapitalBox kundportal. Där kan du ta del av alla dina dokument som exempelvis låneavtal, aktuell skuld och betalningsinformation. Hos CapitalBox har du även diverse självbetjäningslösningar som du når via kundportalen. Om du har en företagskredit tar du smidigt ut pengar via kundportalen där du även har full koll på ditt saldo.

Vanliga aviavgifter

Det kostar ingenting att ansöka om ett företagslån hos CapitalBox. Och du betalar heller inga dolda avgifter som aviavgift eller kostnad för att lösa ditt lån i förtid. Däremot tillkommer enligt hemsidan en uppläggningsavgift som är baserad på lånebeloppet. Dock aldrig mer än 2,5 % av ditt lån.

I kontakt med CapitalBox uppger de att de under det senaste året ändrat policy kring uppläggningsavgiften. För de kunder som kommer in via en jämförelsesite såsom exempelvis Lendo tillkommer ingen uppläggningsavgift. Och även om du ansöker direkt via hemsidan skall du slippa den extra kostnaden.

Oscar Barkman är vd på CapitalBox.
Oscar Barkman, vd på CapitalBox.

Summering av CapitalBox

 • Digitalt företagslån utan säkerhet.
 • Låna mellan 20 000 och 3,5 miljoner kronor.
 • Kräver personlig borgen.
 • Löptid på upp till 48 månader.
 • Betala tillbaka med samma belopp varje månad.
 • Refinansiering – samla företagets lån.
 • Kontokredit mellan 20 000 och1 miljon kronor.
 • Tar en UC.
 • Lägsta omsättningskrav för att få låna är 420 000 kronor per år.
 • Tillåter i vissa fall betalningsanmärkningar.

Företaget CapitalBox AB

CapitalBox AB (tidigare Ferratum Business) är ett företag som specialiserat sig på lån till små och medelstora företag. Bolaget som bildades 2015 är en del av koncernen Multitude Group och finns förutom i Sverige även i Finland, Danmark, Nederländerna, Litauen och Storbritannien.

Under 2021 hade CapitalBox en nedåtgående omsättning på 174 miljoner kronor och gjorde ett förlustresultat på 3,9 miljoner kronor.

Kontakta CapitalBox

 • E-mail: support@capitalbox.se
 • Telefonnummer: 020 – 018 00 20

Öppettid kundtjänst:

 • Telefontid vardagar: 9.00 – 17.00
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Om du är missnöjd bör du i första hand kontakta CapitalBox kundservice. Det gör du enklast via telefon eller mail. Skulle du inte vara nöjd med det svar du får kan du kontakta dem via post. Uppge ditt namn och kontaktuppgifter, vad ditt klagomål avser och vilken situation som givit upphov till missnöjet i din text.

Post: CapitalBox AB, Linnégatan 22, 114 47 Stockholm

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 16 januari 2023