Hos Cashbuddy lånar du upp till 25 000 kronor utan avgifter

Ränta: 26,05 %
Effektiv ränta: 29,4 %
Lånebelopp: 5 000 – 25 000 kr
Inkomstkrav: Nej
Uppläggningsavgift: Nej
Administrationsavgift: Nej
Godkänner betalningsanmärkningar: Ja

När du ansöker om lån hos Cashbuddy får du ett besked direkt. Pengarna betalas ut efter 1 till 2 dagar. Hos Cashbuddy lånar du utan avgifter och betalar bara för räntan.

Den fasta räntan är lika för alla och du betalar alltid samma belopp varje månad. Om du redan har ett lån hos Cashbuddy kan du dessutom utöka lånet upp till 45 000 kronor. Cashbuddy godkänner betalningsanmärkningar.

Cashbuddy erbjuder privaltlån till fast ränta

Sammanfattning av Cashbuddy

 • Privatlån mellan 5 000 kronor och 25 000 kronor.
 • Möjlighet att låna upp till 45 000 kronor om du redan är kund.
 • Fast nominell ränta på 26,05 %.
 • Uppläggningsavgift 0 kronor.
 • Månadsavgift 0 kronor.
 • Samma månadskostnad hela löptiden.
 • Tillåter betalningsanmärkningar.
 • Betala med autogiro.
 • Tar UC.

Finansvalps omdöme av Cashbuddy

Finansvalps betyg: 4,0

På Finansvalp gillar vi att det är så smidigt att ansöka om ett lån hos Cashbuddy. Efter att du har legitimerat dig med BankID behöver du bara fylla i ett fåtal uppgifter, önskat lånebelopp och löptid. Och så snart du har signerat din ansökan får du ett besked direkt. Oavsett om du har blivit beviljad lån, nekad eller behöver skicka in kompletterande uppgifter.

Med en återbetalningstid mellan 1 och 5 år kan du lägga upp en månadskostnad som passar dig. Möjligtvis skulle vi gärna se en ännu kortare löptid på ett så pass lågt lånebelopp. Å andra sidan kan du betala tillbaka hela lånet när du vill.

Däremot betalas inte dina pengar ut direkt. Först måste ditt bankkonto kopplas mot autogiro vilket kan ta några bankdagar. I jämförelse med flera konkurrenter är det till Cashbuddys nackdel.

Fast ränta och inga avgifter

Många långivare sätter räntan individuellt. Först gör de en bedömning av din kreditvärdighet. Trots att det självklart gynnar dig med en god ekonomi så är det lättare att uppskatta kostnaden för lånet redan innan du söker med en fast ränta. Och det gillar vi på Finansvalp.

Dessutom amorterar och betalar du ränta till samma belopp under hela löptiden. Därför vet du exakt hur mycket du kommer att betala varje månad och totalt.

Vi på Finansvalp uppskattar att du som redan har ett lån hos Cashbuddy kan låna upp till 45 000 kronor. Men som ny låntagare är gränsen lägre. Då kan du bara låna upp till 25 000 kronor. Fördelen med det systemet är att Cashbuddy kan ha lägre grundkrav på vem som får låna.

När du redan har ett lån kan du bevisa att du sköter dina betalningar och därmed klarar av ett större lån. Men mest av allt gillar vi på Finansvalp att lånet är utan avgifter. Därmed behöver du inte hålla koll på dyra årsavgifter eller administrativa kostnader. Istället betalar du endast ränta på ditt lån.

Transparensen uppskattas

Att ansöka om lån eller hitta information om priser och villkor är enkelt hos Cashbuddy. Och det uppskattar vi. Du vet vad du kan vänta dig och behöver inte leta efter eventuella finstilta villkor som kan innebära otrevliga överraskningar längre fram.

Låna pengar med betalningsanmärkningar

Om du har haft tidigare problem som har lett till en betalningsanmärkning kan du fortfarande få ett lån hos Cashbuddy. Det gäller även om du har anmärkningar som är registrerade hos Kronofogden. Istället för att enbart titta på din historia ser Cashbuddy på hur din framtida betalningsförmåga ser ut.

Dessutom har Cashbuddy inte satt en lägsta gräns för din inkomst. Det räcker med att du har en. För dig som har en ojämn inkomst betyder det att du också kan låna. Du kanske arbetar säsongsbetonat, har vikariat eller eget företag med en varierande orderingång. Huvudsaken är att du kan visa Cashbuddy att du klarar av att betala tillbaka ditt lån.

För- och nackdelar med Cashbuddy

Positivt hos Cashbuddy

 • Snabb och enkel ansökan.
 • Beviljar lån till dig med låg inkomst eller betalningsanmärkningar.
 • Möjlighet för befintliga kunder att låna upp till 45 000 kronor.
 • Inga avgifter (förutom ränta).
 • Fast ränta på 26,05 %.
 • Autogiro gör att du slipper missa en betalning.
 • Du betalar samma kostnad varje månad.

Negativt hos Cashbuddy

 • Snabblån med högre ränta än många andra privatlån.
 • Lågt maximalt lånebelopp på 25 000 kronor för nya kunder.
 • Erbjuder inga fler finansiella tjänster utöver snabblån.
 • Ingen direktutbetalning.
 • Tar en UC.
Omdöme av Casbuddy

Trustpilots betyg och omdömen av Cashbuddy

Trustpilots betyg: 3,4

På Trustpilot är det samlade betyget för Cashbuddy medel. Det genomsnittliga omdömet är 3,4 av 5 möjliga. Men företaget är inte en registrerad profil och ber inte sina användare om att lämna ett omdöme. Och de som ändå gör det gör det på eget initiativ.

Kanske är det därför som Cashbuddy endast har tre omdömen när den här texten skrivs. Därmed är det också svårt att dra några slutsatser av Cashbuddys betyg på Trustpilot.

Läs alla omdömen om Cashbuddy på Trustpilot.

Cashbuddys lån och räntor

Räntespann

Räntan hos Cashbuddy är fast och lika för alla. Det spelar alltså ingen roll hur mycket eller lite du lånar eller hur kreditvärdig du anses vara. Den nominella årsräntan är 26,05 % och den effektiva räntan är 29,40 %.

Effektiv ränta är detsamma som din totala kostnad för lånet, inklusive ränta och avgifter, och kan därför skilja sig mycket åt från den nominella. Eftersom Cashbuddy inte tar några avgifter för sitt lån blir det ingen större skillnad.

Så mycket kan du låna av Cashbuddy

Hos Cashbuddy kan du låna mellan 5 000 och 25 000 kronor. Om du redan har ett lån hos Cashbuddy kan du ansöka om ett lån upp till 45 000 kronor. För att beviljas en högre kredit skall du ha gjort minst 4 återbetalningar i följd.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Cashbuddy

Privatlån

Cashbuddy erbjuder ett snabblån utan säkerhet. Även kallat för privatlån. Att det är utan säkerhet och har frikostiga villkor för att få låna innebär också att räntan är högre än för exempelvis bolån som har din bostad som säkerhet. Privatlån av den här typen innebär kort sagt en högre risk för kreditgivaren.

Hur hög månadskostnaden för ditt lån blir beror på lånebelopp och återbetalningstid. Cashbuddy har en fast årsränta som är lika för alla och du återbetalar ett lika stort belopp varje månad. För att ange ett exempel antar vi att du lånar 25.000 kr med en löptid på 5 år.

Den bundna årsräntan är 26,05 % och den effektiva årsräntan är 29,40 %. Då kommer du sammanlagt att göra 60 stycken betalningar till en månadskostnad på 749 kronor. Det totala beloppet att betala tillbaka är 44 955 kronor.

Om du väljer en längre löptid betalar du mer ränta för lånet totalt sett. Men om du istället väljer en kort löptid kommer du att amortera mer varje månad. Därför skall du välja den återbetalningstid som är rimligast för dig.

Om vi använder exemplet ovan men antar att du istället betalar tillbaka på 1 år kommer du att få en månadskostnad på 2 389 kronor. Efter 12 dragningar från ditt konto är det totala beloppet att betala tillbaka 28 668 kronor. Det är betydligt mindre än om du har en löptid på 5 år. Men som du ser är också månadskostnaden mycket högre.

Så går ansökan av lån till

För att du ska få låna pengar hos Cashbuddy måste du uppfylla deras grundläggande krav:

 • Du är minst 20 år, eller fyller 20 år samma år.  
 • Inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden.
 • Inkomst av tjänst, näringsverksamhet, a-kassa eller pension.
 • Har ett svenskt personnummer.
 • Svensk folkbokföringsadress.
 • Du får inte ha skuldsanering, vara försatt i konkurs eller stå under förvaltarskap.

När du ansöker om ett lån hos Cashbuddy tar de en kreditupplysning på dig från UC. Men tvärtemot många andra långivare godkänner Cashbuddy att du har betalningsanmärkningar och tidigare försök till utmätning. De fokuserar mer på din framtida förmåga att betala tillbaka dina lån än på misstag i ditt förflutna. Vill du hellre ta ett lån utan UC-förfrågan kan du läsa mer här.

För att ansöka går du in på Cashbuddys hemsida

Du kan inte söka via telefon. Men om du vill ha hjälp med att fylla i din ansökan kan du ringa så hjälper de dig efter bästa förmåga.

 1. Börja med att legitimera dig med BankID.
 2. Du behöver ange din inkomst och kostnader. Exempelvis för boende eller andra krediter.
 3. Uppge det bankkontonummer dit pengarna ska utbetalas. Ditt konto kommer också att kopplas mot autogiro innan pengarna betalas ut.
 4. Var beredd på att du kan behöva ladda upp lönespecifikationer om din inkomst är större nu än vad du taxerat.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

När du ansöker på hemsidan får du ett besked direkt på skärmen om du har blivit beviljad, nekad eller om din ansökan kommer att behandlas manuellt. I det senare fallet kan du komma att få ge kompletterande information.

Så snart din ansökan är färdigbehandlad skickar Cashbuddy ett beslut per post. Och om din ansökan är godkänd betalas dina pengar ut inom 1 – 2 bankdagar eller när ditt bankkonto har godkänts för autogiro.

Mina sidor hos Cashbuddy

Via Mina sidor får du all information om ditt lån hos Cashbuddy. Du loggar in med BankID och kan därefter se hur mycket som återstår av lånet, ansöka om en betalningsfri månad eller om att höja din kredit. Har du en fråga så kontaktar du lättast kundservice via Mina sidor.

Vanliga aviavgifter

Från Cashbuddy lånar du helt utan avgifter. Eftersom räntan är fast och du återbetalar samma belopp varje månad vet du alltid din månadskostnad. Om du däremot inte betalar i tid tillkommer påminnelseavgifter på 60 kronor och eventuella inkassoavgifter.

Summering av Cashbuddy

 • Digitalt snabblån utan säkerhet.
 • Kontokredit mellan 5 000 – 25 000 kronor.
 • Befintliga kunder kan höja krediten till 45 000 kronor.
 • Bunden årsränta 26,05 %.
 • Betala tillbaka med samma belopp varje månad.
 • Inga avgifter.
 • Tar en UC.
 • Tillåter betalningsanmärkningar.

Företaget Cashbuddy AB

Cashbuddy AB är ett svenskt bolag som har Finansinspektionens tillstånd att erbjuda kredit till privatpersoner. Företaget bildades 2006. Under 2021 omsatte Cashbuddy cirka 98 miljoner kronor. Samma år gjorde bolaget ett positivt resultat på 8 miljoner kronor.

Kontakta Cashbuddy

Öppettid kundtjänst:

 • Telefontid vardagar: 8.00 – 17.00
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Om du är missnöjd bör du i första hand kontakta Cashbuddys kundservice. Det gör du enklast via Mina sidor eller mail. Skulle du inte vara nöjd med det svar du får kan du kontakta den som är ansvarig för klagomål på företaget per post eller e-mail. Uppge ditt namn och kontaktuppgifter, vad ditt klagomål avser och vilken situation som givit upphov till missnöjet i din text.

E-mail: klagomal@cashbuddy.se

Post: Cashbuddy AB, Att: Klagomålsansvarig, Box 1061, 432 14 Varberg

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 19 december, 2022

Hem » Låna pengar » Hos Cashbuddy lånar du upp till 25 000 kronor utan avgifter