Credifi erbjuder lån utan UC med utbetalning dygnet runt

Ränta: 40,50 %
Månadsränta: 3,375 %
Lånebelopp: 2 000 – 50 000 kr
Kreditupplysning hos UC: Nej
Inkomstkrav: Nej
Accepterar betalningsanmärkningar: Ja

Credifi är ett helt nytt snabblån som lånar ut upp till 50 000 kronor. Att ansöka och få svar tar bara några minuter och pengarna betalas ut direkt. Dygnet runt.

Kraven för att låna är låga. Det räcker med att du är myndig, har ett svenskt personnummer och bankkonto samt en bokföringsadress i Sverige. Dessutom kan även du med betalningsanmärkningar få en kredit. Du ansöker om ett lån här.

Omdöme av Credifi

Sammanfattning av Credifi

 • Kontokredit mellan 2 000 kronor och 50 000 kronor.
 • Nominell rörlig årsränta 40,50 %.
 • Månadsränta 3,375 %.
 • Effektiv ränta upp till 3 097 %.
 • Uppläggningsavgift upp till 5 405 kronor.
 • Månadsavgift 60 kronor.
 • Tillåter betalningsanmärkningar.
 • Ingen UC.

Finansvalps omdöme av Credifi

Finansvalps betyg: 1,0

Ibland uppstår oväntade situationer som gör att vi behöver låna pengar snabbt. Och det går verkligen fort att låna från Credifi. På bara några minuter har du både ansökt om och blivit beviljad ett lån.

Och så snart krediten är godkänd betalas pengarna ut. Oavsett vilken dag i veckan eller tid på dygnet. Och det gillar vi på Finansvalp.

Eftersom Credifi använder sig av Creditsafe när de gör en kreditprövning behöver du inte vara orolig för att påverka din kreditvärdighet negativt. En kreditupplysning från företag som exempelvis Creditsafe syns inte i UC (Upplysningscentralen).

Och det gör inte ditt lån heller. Alltså kan du som inte vill ha alltför många kreditprövningar i registret andas ut.

Ett lån hos Credifi är en högkostnadskredit. Ett vanligt namn på den här typen av lån är snabblån. Eller SMS-lån. Oftast är kraven på dig som söker lågt ställda och både ränta och avgifter höga. Och vi på Finansvalp tycker att det är bra att företaget informerar om det på hemsidan.

Den här typen av lån är tänkt att vara en kortsiktig lösning och inte en del av din långsiktiga ekonomi.

Ofullständig information och dyra avgifter

Att ansöka om lån hos Credifi är både enkelt och går snabbt. Men det är inte lika lätt att förstå allt annat. För att få veta lånevillkoren behöver du leta både länge och väl. Och då är vi inte säkra på att vi fått alla svaren ändå.

Även kostnaden för krediten är svår att ta reda på. Credifi har inte publicerat en prislista. Inte heller under fliken frågor och svar finns information om själva kostnaden. Och på Finansvalp tycker vi att det är konstigt. Om det är något en låntagare är intresserad av att veta så är det väl vad det kostar?

Precis som många andra långivare har Credifi valt att lista den rörliga nominella räntan. Och det är ett vanligt marknadsföringsdrag eftersom den är lägre och därmed mer tilltalande än den effektiva räntan.

Men eftersom Credifi tar ut rejält med avgift blir den effektiva räntan väldigt hög. Ända upp till 3 097 %. Så trots att även den nominella räntan är jämförelsevis bland de högre på marknaden så säger den inte så mycket om priset.

På flera jämförelsesidor kan vi på Finansvalp läsa att Credifi tar en uppläggningsavgift mellan 485 och 895 kronor. Men om vi läser det finstilta i lånevillkoren står det att uppläggningsavgiften är mellan 515 och 5 405 kronor. Och det är inte bara på den här punkten som uppgifterna går isär.

Vi på Finansvalp anser att kostnaden för ett lån, produkt eller tjänst skall framgå klart och tydligt. Då uppstår inga missförstånd och som kund vet du redan på förhand vad du kommer att få betala.

Credifi lån

Bristande kreditprövning

I april 2022 varnades Luma Finans AB av Konsumentverket för bristande kreditprövning. Det innebär att företaget har lånat ut pengar till personer som inte klarat av en sedvanlig kreditprövning.

Med andra ord till dig som inte klarar av att betala tillbaka lånet och därmed riskerar att fastna i en skuldfälla. Av den anledningen fick bolaget böta 4,5 miljoner kronor. Varningen gäller Luma Finans varumärke Lumify.

För- och nackdelar med Credifi

Positivt hos Credifi

 • Ansök och få svar inom några minuter.
 • Utbetalning dygnet runt.
 • Ingen UC.
 • Du behöver ingen säkerhet.

Negativt hos Credifi

 • Hög ränta.
 • Mycket dyra avgifter.
 • Dålig till obefintlig information om priser och lånevillkor.
 • Maxkredit är 50 000 kronor.
 • Är en högkostnadskredit.

Credifi är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se

Credifis lån och räntor

Räntespann

Credifi har en rörlig nominell årsränta på för närvarande 40,50 % vilket ger en månadsränta på 3,375 %. Vilken den effektiva räntan blir beror på lånebelopp och löptid men ligger inom ett spann på 1,47 % och 3 097 %.

Effektiv ränta är detsamma som din totala kostnad för lånet inklusive ränta och avgifter. Den lägsta effektiva räntan gäller vid ett lånebelopp på 2 000 kronor och direktåterbetalning och den högsta avser maximal kredit och återbetalningstid.

Hur mycket kan man låna av Credifi?

Hos Credifi kan du ansöka om ett lån mellan 2 000 och 50 000 kronor.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Credifi

Kontokredit

När du lånar från Credifi får du en kontokredit. Den fungerar som ett kreditkort men utan ett fysiskt kort. Du ansöker om och beviljas en viss kreditgräns. Därefter kan du själv välja när och hur mycket du vill ta ut. Upp till tillåten gräns såklart.

Fördelen med den här typen av lån är att pengarna finns där när du behöver dem.

När du vill göra ett uttag loggar du in på Mina sidor och väljer det belopp som du vill ta ut. Då görs en direktutbetalning på den summan till det bankkonto som du har angett. Oavsett tid på dygnet. Men tänk på att avgiften för krediten är densamma oavsett hur mycket du använder.

Nackdelen med en kontokredit är att du betalar mer. Både ränta och avgifter är högre än ett vanligt privatlån vilket innebär att det kostar mer att låna. Och även om du har en flexibel återbetalningsplan bör du tänka på att:

 1. Ju längre återbetalningstid på lånet desto mer ränta och avgifter måste du betala. Lånet blir alltså dyrare om du har det en längre tid.
 2. Credifi har en gräns för vad du som lägst kan betala varje månad. Den varierar beroende på storleken av din kredit men ligger mellan 485 och 5 095 kronor i månaden. Då är ränta och avgifter inkluderade i beloppet utöver själva amorteringen av lånet.

Månadskostnad

Hur hög månadskostnaden för ditt lån blir beror på lånebelopp, återbetalningstid, ränta och avgifter. Nedan ser du ett låneexempel som är hämtat från Credifi:

Om du lånar 5 000 kr i 6 månader är det totala beloppet att återbetala 7 468,27 kronor fördelat på 6 avbetalningar. Då betalar du ca 1 244,79 kronor per månad. I exemplet antar vi att den effektiva räntan är 125,59 % samt att du betalar en uppläggningsavgift på 685 kronor, en förlängningsavgift på 685 kronor och en aviavgift på 60 kronor varje månad. Din sammanlagda kostnad för lånet av 5 000 kronor är efter 6 månader 2 468,27 kronor.

Credifi lån

Så går ansökan av kontokredit till

När du ansöker om kontokredit hos Credifi måste du uppfylla deras krav:

 • Vara 18 år.
 • Ha ett svenskt personnummer.
 • Klara en sedvanlig kreditupplysning. Betalningsanmärkningar accepteras.
 • Ha en folkbokföringsadress i Sverige.
 • Konto i svensk bank.

Bedömningen av din ansökan görs automatiskt. I mer ovanliga fall görs en manuell genomgång och du kan då komma att kontaktas för kompletterande dokument.

Credifi använder sig av Creditsafe för kreditprövningar vilket betyder att du inte behöver vara orolig för att den syns i en UC. Med andra ord riskerar du inte att sänka din kreditvärdighet genom att ansöka om ett lån via Credifi.

Ansökan steg för steg

 1. Fyll i ansökningsformuläret på hemsidan.
 2. Du får en valideringskod till din mobil.
 3. Credifi tar en kreditupplysning hos Creditsafe. Ingen UC registreras.
 4. Du får besked om din ansökan godkänts eller inte inom några minuter.
 5. Om din ansökan beviljats betalas pengarna ut direkt.
 6. På Mina sidor hanterar du dina uttag.

Starta ansökan genom att klicka här.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

När du ansöker om lån hos Credifi får du svar på din ansökan inom några minuter. Och utbetalning sker dygnet runt oavsett veckodag. Det betyder att pengarna normalt sett finns på ditt konto 15 minuter efter det att din ansökan har blivit beviljad. Under förutsättning att du har ett bankkonto i SEB, Swedbank, Nordea eller Handelsbanken.

Mina sidor hos Credifi

Som kund loggar du in på Mina sidor med hjälp av bankID. På Mina sidor kan du bland annat se din aktuella skuld och kommande fakturor. Om du vill göra ett uttag på din kontokredit gör du det på Mina sidor.

Vanliga aviavgifter

Credifi tar följande avgifter:

 • Uppläggningsavgift: mellan 515 och 5 405 kronor.
 • Månadsavgift: 60 kronor.
 • Förlängningsavgift: 685 kronor.

Du bestämmer själv vilken återbetalningstakt du vill ha. Men lägst att betala varje månad ligger mellan 485 och 5 095 kronor. Då är ränta, avgifter och amortering inräknade i beloppet.

Summering av Credifi

 • Högkostnadskredit online.
 • Kontokredit mellan 2 000 – 50 000 kronor.
 • Utbetalning dygnet runt.
 • Årsränta rörlig 40,50 %.
 • Effektiv ränta upp till 3 097 %.
 • Uppläggningsavgift mellan 515 och 5 405 kronor.
 • Ingen UC.
 • Från 18 år.
 • Betalningsanmärkningar accepteras.

Företaget Credifi

Credifi är, liksom Lumify, ett varumärke från Luma Finans AB. Det är ett konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget ingår i en koncern och är verksam i Sverige och Danmark.

Under 2021 omsatte bolaget cirka 137 miljoner kronor och gick med en vinst på 30 miljoner kronor.

Läs mer om Credifi.

Kontakta Credifi

Inkasso:

Öppettid kundtjänst:

 • Vardagar: 9.00 – 17.00
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Om du vill lämna ett klagomål gör du det i första hand till kundtjänst. Om du är missnöjd med svaret du får därifrån kan du skicka in ett mer formellt klagomål till klagomålsansvarige. Det gör du via mail eller post:

 • E-mail: klagomal@credifi.se
 • Post: Luma Finans AB, att. klagomålasansvarig, Hammarby Allé 93, 120 63 Stockholm

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 14 december, 2022

Hem » Låna pengar » Credifi erbjuder lån utan UC med utbetalning dygnet runt