Expresskredit – ansök om snabblån upp till 30 000 kronor utan UC

Låneränta: 39,8 %
Lånebelopp: 1 000 – 30 000 kr
Snabbt lånebesked: Ja
Utbetalning dygnet runt: Ja
Accepterar betalningsanmärkningar: Nej
Upplysning via UC: Nej
Inkomstkrav: 50 000 kr per år

Expresskredit
Expresskredit lån utan UC

Hos Expresskredit kan du ta ett snabblån på upp till 30 000 kronor utan UC. Du ansöker enkelt online och får pengarna utbetalda så snart ditt lån är beviljat. Därefter kan du göra uttag när som helst på dygnet upp till din kreditgräns. Kontokrediten är din trygghet om det oförutsedda sker. Och du betalar bara ränta för de pengar du faktiskt använder.

Sammanfattning av Expresskredit

 • Kontokredit mellan 1 000 kronor och 30 000 kronor.
 • Nominell årsränta 39,8 %.
 • Effektiv ränta mellan 53,12 % – 84,11 %.
 • Uppläggningsavgift 280 kronor.
 • Månadsavgift 45 kronor.
 • Uttagsavgift 95 kronor.
 • Limithöjningsavgift 150 kronor.
 • Avgift för att ansöka om betalningsfri månad 95 kronor.
 • Tillåter i vissa fall betalningsanmärkningar.
 • Betala ränta på utnyttjad kredit.
 • Ingen UC.

Finansvalps omdöme av Expresskredit

Finansvalps betyg: 2,4

På Finansvalp gillar vi att det är både enkelt och snabbt att ansöka om ett lån hos Expresskredit. Du ansöker på hemsidan genom att ange kontaktuppgifter och önskat lånebelopp. Sedan behöver du bara identifiera dig genom att signera med bankID.

Om du har beviljats en kredit eller inte meddelas per mail. Och så snart du har fått en kredit kan du göra ditt första uttag. Precis som ett kreditkort har du en viss kreditgräns att röra dig med.

Men istället för att du har ett fysiskt kort att göra uttag eller handla med så har du en kredit som du enkelt kommer åt genom att logga in på Mina sidor. Därav namnet kontokredit.

När du vill göra ett uttag loggar du in och fyller i önskat belopp som ligger inom din kreditgräns. Pengarna betalas ut till ditt bankkonto direkt, oavsett vilken tid på dygnet eller dag i veckan det är. Och det spelar ingen roll vilken din maxkredit är.

Du betalar endast ränta på den del som du tar ut. Det tycker vi på Finansvalp är bra.

Höga avgifter

På Expresskredit betalar du ingen årsavgift. Däremot betalar du gott om andra avgifter. Och på Finansvalp tycker vi att de är onödigt många. Att ta en uppläggningsavgift är vanligt även om många kreditgivare har valt att slopa det i konkurrenssyfte. Likaså månadsavgift.

Men Expresskredit tar ut en avgift på 150 kronor när du som kund vill höja din kredit. Och du måste också betala för dina uttag. Dessutom kostar det att ansöka om att få en betalningsfri månad.

Att räntan är hög på ett snabblån är att vänta. Men tillsammans med alla avgifter gör det Expresskredits lån till ett av de dyrare på marknaden. Och även om du bara betalar ränta för de pengar du använder så bör du komma ihåg att du måste betala avgifterna oavsett hur mycket du lånar eller hur ofta du gör ett uttag.

Otydlig information

Trots att Expresskredits hemsida inte är särskilt spännande så är den enkel att använda. Vi på Finansvalp uppskattar att det är lätt att förstå hur du ska ansöka om ett lån. Och det går fort att fylla i formuläret och klicka sig vidare. Men vi tycker att Expresskredit skulle kunna vara tydligare med sin information till dig som kund.

Det är svårt att veta om räntan är fast eller kan komma att ändras. Och du får inget klart besked om hur lång tid det tar att få ett svar på din ansökan. Även gällande grundkraven på dig som ansöker om kredit finns det frågetecken. Exempelvis är det ett krav att du skall ha en deklarerad inkomst.

Men inte om det finns en gräns för hur låg den inkomsten får vara. Men framför allt saknar vi information om det utgiftsskydd som Expresskredit säljer.

Utgiftsskyddet är en försäkring. Den ingår inte per automatik i ditt lån utan är ett tillägg. Men du får inte mer information än så. Alltså vet du inte vad försäkringen kostar eller vilka villkor den har.

Låna pengar trots tidigare betalningsanmärkningar

För dig som har betalningsanmärkningar är det ofta svårt att få låna pengar. Och även här är Expresskredit otydliga. I sina grundkrav listar de att du skall klara av en sedvanlig kreditupplysning. Om du har anmärkningar sedan tidigare kommer det att synas vid en prövning.

Men de säger samtidigt att de lägger större vikt vid din framtida betalningsförmåga än tidigare misstag och att du med betalningsanmärkningar därmed kan beviljas en kredit.

För- och nackdelar med Expresskredit

Positivt hos Expresskredit

 • Utbetalning samma dag.
 • Beviljar lån till dig betalningsanmärkningar.
 • Ingen UC.
 • Du behöver ingen säkerhet.

Negativt hos Expresskredit

 • Kontokredit har högre ränta än många andra privatlån.
 • Många och dyra avgifter.
 • Erbjuder endast kontokredit.

Expresskredit är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se

Jämför Expresskredit med andra långivare

LångivareHögsta beloppRäntaEffektiv ränta
Expresskredit30 000 kr39,8 %53,12 – 84,23 %
Brixo50 000 kr25,95 %29,3 %
Merax30 000 kr39,48 %58,14 – 128,3 %
ViaConto20 000 kr39,5 %91.8 – 9,999 %
Northmill50 000 kr7,9 – 21,9 %9,22 – 27,41 %
Fairlo100 000 kr14,93 – 20,05 %16 – 22 %
Lumify70 000 kr40,25 %12,87 – 236,5 %
Cashbuddy25 000 kr26,05 %29,4 %
Credifi25 000 kr39,5 %12,87 – 236,5%
Extralånet50 000 kr24,95 %28,01 %
Ferratum50 000 kr40,08 %48,93 %
GF Money30 000 kr39,8 %53,12 – 84,23 %
Klara Lån2 000 – 50 000 kr6,84 – 39,5 %8,57 – 289 %
Loanstep3 000 – 25 000 kr21,85 – 38,4 %30,49 –1 177 %
Uppdaterad: 2 december, 2022
Expresskredit lån

Trustpilots betyg och omdömen av Expresskredit

Trustpilots betyg: 4,9

Expresskredit har ett utmärkt omdöme på Trustpilot. Det genomsnittliga omdömet är hela 4,9 av 5 möjliga och är baserat på strax över 400 recensioner. En av dem som lämnat högsta betyget är Karl. Han motiverar det såhär:

”Bra och pålitliga lån utan krångligheter. Man får svar direkt och pengarna betalas ut snabbt och smidigt.”

Och även Bert är nöjd. Han känner sig väl bemött av Expresskredit:

”Här bemöts man bra och har bra personal som hjälper en och har du frågor så får du snabba svar så behöver en kredit någon gång så är det den bästa jag har haft.”

Lise tycker att det är både enkelt och smidigt att låna från Expresskredit:

”Ni är snabba i bedömningen så man inte behöver vänta länge inför svaret.
Bra månadskostnad. Snabb utbetalning. Ja helt enkelt smidigt på alla sätt och vis.”

Maria har däremot lämnat ett lägre betyg. Hon ger Expresskredit 2 stjärnor och förklarar det såhär:

Det tog alldeles för lång tid tills jag fick veta om jag fick lånet. När jag till slut fick pengarna var det för sent. Jag borde ha fått en accept först och sedan snabbt veta när pengarna skulle betalas ut.”

Läs alla omdömen om Expresskredit hos Trustpilot.

Expresskredits kontokredit

Google Reviews betyg och omdömen av Expresskredit

I skrivande stund har endast 10 användare lämnat ett omdöme om Expresskredit på Google vilket vi på Finansvalp anser är för få för att vi skall kunna bilda oss en uppfattning om det.

Expresskredit lån och räntor

Räntespann

Expresskredit erbjuder en nominell årsränta på 39,8 % vilket ger en månadsränta på 3,317 %. Vilken den effektiva räntan blir beror på lånebelopp och löptid men ligger inom ett spann på 53,12 % och 84,11 %. Effektiv ränta är detsamma som din totala kostnad för lånet inklusive ränta och avgifter.

Hur mycket kan man låna av Expresskredit

Hos Expresskredit kan du ansöka om ett lån mellan 1 000 och 30 000 kronor.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Expresskredit

Kontokredit

Hos Expresskredit kan du ta ett snabblån genom en kontokredit. Det som tidigare kallades för SMS-lån. Precis som ett kreditkort beviljas du en kreditgräns. Hos Expresskredit ligger den mellan 1 000 och 30 000 kronor. Men istället för att få ett kreditkort som du använder för att handla med eller ta ut pengar sköter du din kredit online.

När du vill göra ett uttag loggar du in på Mina sidor och väljer det belopp som du vill ta ut. Då görs en utbetalning på det beloppet till det bankkonto som du har angett. Det spelar ingen roll vilken kreditgräns du har. Du betalar bara ränta för den del som du tar ut. Däremot betalar du avgifter oberoende av om du utnyttjar din kredit eller inte.

Hur hög månadskostnaden för ditt lån blir beror på lånebelopp och återbetalningstid. För att ange ett exempel antar vi att du lånar 10 000 kr som du återbetalar med en löptid på 12 månader. Med en årsränta på 39,8 % och endast ett uttag blir den totala summan du betalar tillbaka 14 523 kronor.

Det innebär att din kostnad för lånet blir 4 523 kronor varav 3 608 kronor består av ränta och 915 kronor är avgifter.

Utgiftsskydd

Som kund hos Expresskredit kan du välja att teckna en försäkring. Den gäller om du skulle förlora arbetet, bli skadad eller sjuk samt vid dödsfall. Hur mycket premien kostar framgår inte.

Expresskredit snabblån

Så går ansökan av kontokredit till

För att du ska få låna pengar hos Expresskredit måste du uppfylla deras krav:

 • Vara myndig.
 • Svensk medborgare med en adress i Sverige de senaste 2 åren.
 • Klara en sedvanlig kreditupplysning. Dock kan betalningsanmärkningar accepteras i vissa fall.
 • Deklarerad inkomst i Sverige de senaste 2 åren.
 • Inga aktuella skulder hos Kronofogden.

Utöver ovanstående krav gör Expresskredit en bedömning av din ekonomi. Genom att göra en enklare kvar-att-leva-på-kalkyl där dina inkomster sätts mot dina utgifter kan de uppskatta huruvida du kommer att kunna betala tillbaka ditt snabblån eller inte.

Expresskredit gör en kreditprövning via Creditsafe vilket betyder att det inte syns i din kreditupplysning från UC att du ansökt om ett lån hos dem. Trots att Expresskredit kräver att du klarar en sedvanlig kreditupplysning tillåter de i vissa fall att du har betalningsanmärkningar. Om företaget bedömer att din framtida förmåga att betala tillbaka är god kan du beviljas en kredit.

Så ansöker du, steg för steg

 1. Fyll i ansökningsformuläret på hemsidan.
 2. Identifiera dig med BankID.
 3. Expresskredit tar en kreditupplysning hos Creditsafe. Ingen UC registreras.
 4. Du får besked om din ansökan godkänts eller inte.
 5. Om din ansökan beviljats betalas pengarna ut direkt.
 6. På Mina sidor hanterar du dina uttag.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Expresskredit specificerar inte hur lång tid det tar att få ett besked på om du har beviljats ett lån eller inte. Men om du ansöker när kundtjänst har stängt kommer du att få vänta på ett besked tills dess att de öppnar igen. Om du vill göra ett uttag görs utbetalningar till ditt bankkonto dygnet runt.

Mina sidor hos Expresskredit

Som kund loggar du in på Mina sidor med hjälp av bankID. Du kan även logga in via telefon. På Mina sidor kan du se aktuell skuld, kommande betalningar och ansöka om att höja din kreditgräns. Om du vill göra ett uttag på din kredit gör du det på Mina sidor.

Vanliga aviavgifter

Expresskredit tar ingen årsavgift. Men däremot tar de följande avgifter:

 • Uppläggningsavgift: 280 kronor (engångssumma)
 • Månadsavgift: 45 kronor
 • Avgift för varje uttag: 95 kronor
 • Höjning av din kreditgräns: 150 kronor
 • Ansökan om betalningsfri månad: 95 kronor

Summering av Expresskredit

 • Snabblån online.
 • Kontokredit mellan 1 000 – 30 000 kronor.
 • Utbetalning dygnet runt.
 • Årsränta 39,8 %.
 • Uppläggningsavgift och månadsavgift.
 • Uttagsavgift 95 kronor.
 • Möjlighet till en betalningsfri månad till en avgift på 95 kronor.
 • Ingen UC.
 • Tillåter i vissa fall betalningsanmärkningar.

Företaget Expresskredit

Bakom Expresskredit står GF Money Consumer Finance Aktiebolag som har sitt säte i Uppsala. Bolaget registrerades 2011 med syfte att tillhandahålla krediter till privatpersoner. GF Money Consumer Finance AB ingår i en koncern där finska Volantes Oy är moderbolag.

Under 2021 omsatte bolaget cirka 86 miljoner kronor och gick med en vinst på 10,7 miljoner kronor.

Kontakta Expresskredit

Öppettid kundtjänst:

 • Vardagar: 8-16
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Om du vill lämna ett klagomål gör du det i första hand till kundtjänst. Om du är missnöjd med svaret du får från därifrån kan du skicka in ett mer formellt klagomål till klagomålsansvarig. Det gör du via mail eller post:

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 25 januari, 2023

Hem » Låna pengar » Expresskredit – ansök om snabblån upp till 30 000 kronor utan UC