Bästa företagslånet för småföretag – lånar ut hela 3,5 miljoner utan krav på säkerhet

Företagslån för småföretag


Undrar du vilket företagslån för småföretag som är bäst? Det finns en långivare som lånar ut upp till 3,5 miljoner kronor och betalar ut pengarna dagen efter din ansökan.

Maryam är en av många småföretagare som fått hjälp av dem:

– Jag är så nöjd över att jobba med er!

Företagslån för småföretag är vanligt eftersom att ytterst få småföretagare klarar sig utan att låna pengar. Det är inte så konstigt eftersom att det kan räcka med att produktionskostnaderna har gått upp eller att intäktsströmmarna inte är stabila. Driver du ett mindre företag och behöver låna pengar för att betala av skulder eller investera i en tillväxtresa?

Då rekommenderar vi CapitalBox.

En ansökan tar bara några minuter och när ansökan är godkänd sätts pengarna in på företagskontot nästa arbetsdag.

Fördelen med CapitalBox är att du själv kan välja att betala av lånet i förtid utan några extra kostnader. Om företaget går bättre än du estimerat kan du alltså betala av lånet när du vill.

Birgit har tagit ett företagslån hos CapitalBox. På Trustpilot berättar hon vad hon tyckte om att ta ett företagslån hos dem:

– Jag behövde göra lite förändringar med mitt befintliga lån och kom med förslag till min kontaktperson. Han kom snabbt med en ännu bättre idé o hjälpte mig omedelbart…och kom med konkreta förslag vilket underlättar mycket i min verksamhet! Snabbt och smidigt, vilken service!, skriver Birgit.

Gör som Maryam och Birgit, ansök om företagslån hos CapitalBox. Klicka här.

Om produktionskostnaderna har gått upp, eller om försäljningen har gått trögare än väntat och du inte har möjlighet att återbetala ditt lån en månad kan du ta en betalningsfri månad och skjuta upp dina återbetalningar.

Hos CapitalBox har du nämligen möjligheten att välja två betalningsfria månader per låneavtal. Det kostar inget extra att utnyttja betalningsfri månad och det tillkommer inga förseningsavgifter.


Hur stort företagslån får jag ta till mitt småföretag?​

Hos CapitalBox kan du alltså ansöka om lån upp till 3,5 miljoner kronor. Men generellt brukar man säga att de flesta företagen kan låna upp till 2 miljoner kronor. Det beror såklart på hur mycket företaget omsätter och hur stora risker banken anser finns kopplat till utlåningen.

Ansök om företagslån hos CapitalBox här.

Företagslån småföretag
Företagslån kan vara ett bra sätt att ditt småföretag att växa.


Storbanker ger ofta avslag på företagslån till småbanker

Storbanker är oftast inte den bästa lösningen om du behöver ta ett lån till ditt småföretag. Det visar Företagarnas finansieringsrapport från 2018:

“– Storbankerna borde granska sig själva och fundera över varför de är så snåla”, sa finansmarknadsminister Per Bolund när han läst rapporten.

Rapporten visar att fler än 50 % av företagare anser att det är svårt att få ett lån till småföretag. Idag räknas dessutom 99 % av svenska företag som småföretag. Många av småföretagarna som ingått i undersökningen anser att bankerna ”inte längre uppfyller sin roll” när de ger avslag på företagslån för småföretagare i så stor utsträckning.

Om du är i startgropen i din småföretagsamhet och vill få ditt företag att växa är det förmodligen inte smartast att gå till en storbank eftersom att fler än hälften av alla ansökningar får avslag.

Om du behöver låna pengar för att starta företag​

Behöver du låna pengar för att starta ett nytt företag? Då kan du dels hitta privata investerare, så kallade affärsänglar som satsar privata pengar på nystartade växande företag. Affärsänglarna gillar oftast att investera i tech-startups med relativt hög risk, men som också kan bli enormt stora. Ett annat alternativ är att låna från någon närstående.

…Och enligt Vismas kartläggning 8 av 10 småföretagare tar privata lån från familj, släkt och vänner för att starta företag. Men vi skulle inte rekommendera dig att låna från närstående eftersom att det äventyrar både privata ekonomier och relationen till dina vänner och din familj.

Därför är det viktigt att fundera över om inte ett företagslån med extern finansiering är ett bättre alternativ.

Vi rekommenderar att låna av en etablerad långivare. Ett företagslån från CapitalBox kan vara en bra lösning om du till exempel behöver köpa ny utrustning, betala av en skuld eller fylla på lagret.

Lästips: Låneguide för att starta företag

Därför rekommenderar vi CapitalBox:

– Ansökan tar bara några minuter.
– Inga dolda avgifter.
– Pengarna finns på kontot nästa arbetsdag.
– Du kan anpassa återbetalningstiden till företagets behov – upp till 36 månader.
– Inga extra kostnader om du vill lösa lånet i förtid.
– Inga krav på säkerhet i företaget – endast personlig borgen.

Klicka här för att ansök om företagslån.


Vanliga frågor om företagslån för småföretagSkribent
Linus Jorstadius
Granska av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 17 januari 2023

Hem » Låna pengar » Bästa företagslånet för småföretag – lånar ut hela 3,5 miljoner utan krav på säkerhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.