Företagslån utan uc eller kreditupplysningar

företagslån utan uc kreditupplysning


Funderar du på om det går att ta ett företagslån utan uc eller kreditupplysning? Det finns faktiskt flera möjligheter att låna pengar till ditt företag utan en kreditupplysning.

Hur fungerar företagslån utan uc?

Det är enkelt att ansöka om ett företagslån när du vill undvika en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. De flesta företagslångivare som erbjuder företagslån idag erbjuder dem utan uc. Detta har förenklat ansökningsprocessen för många och har gjort att allt fler väljer att ansöka om företagslån. Idag kan man hitta alla möjliga låneformer för företag.

Kan jag få företagslån trots betalningsanmärkning?

Ja, det går att få ett företagslån trots att du har en betalningsanmärkning. Om du har flera betalningsanmärkningar eller ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden får du dock räkna med ett avslag på din låneansökan från de flesta långivare.

Låna utan kreditupplysning

De flesta bankerna tar en kreditupplysning innan de beviljar lån för företagare. Om du driver ett mindre företag som enskild firma och behöver ta ett mindre lån finns fortfarande möjligheten att ta ett lån utan säkerhet.

Ett smart knep är att ta en kreditupplysning på din enskilda firma och din privata ekonomi. På så sätt kan du ta del av den informationen långivare kommer ta del av då du ansöker om företagslån till din enskilda firma. Därefter kan du åtgärda det som långivare kan se som risker och du är betydligt mer förberedd om du ska förhandla med långivaren.

Froda är ett företag som inte tar någon UC. Som ett komplement till företagets transaktionshistorik tar de istället en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Eftersom Froda inte tar en kreditupplysning på dig som person påverkas inte din kreditvärdighet hos banken. I vissa fall genomför de företrädareupplysning på styrelseledamöter.

Eftersom att den typen upplysningar tas i ledamöternas egenskap som företagsföreträdare och inte privatpersoner påverkas inte personens kreditvärdighet i det fallet heller.

Lästips: Företagslån för småföretag.

företagslån utan uc


Oseriösa långivare när du tar ett företagslån utan uc

Det är extra viktigt att kolla upp bakgrunden på långivaren när du ska ta företagslån utan uc. Är det ett helt nystartat bolag eller har de funnits på marknaden länge. De som funnits länge och är godkända av finansinspektionen kan du känna dig helt säker att låna pengar till ditt företag från.

Försök att prata med någon du känner som tagit ett företagslån innan du väljer långivare, det kan vara både smart och skönt att bolla finansieringsidéer.

Alternativa lösningar för kortfristiga skulder

Om du har ojämna in och utbetalningsströmmar kan kontokredit för företag vara en bra lösning istället för att ta ett snabblån. På så sätt säkerställer du att företaget kan betala exempelvis räkningar på kort sikt.

Med en kontokredit har du pengarna tillgängliga och betalar sedan av de pengar du använder plus ränta under de kommande månaderna. Ett enklare sätt att kunna utnyttja ett större belopp som du har tillgängligt samtidigt som du slipper oroa dig för att behöva betala av hela beloppet på en enda gång i slutet av månaden.

Skribent
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 22 december, 2022

Hem » Låna pengar » Företagslån utan uc eller kreditupplysningar