Jämför företagslån – hitta bästa företagslånet för ditt företag

Uppdaterad 22 mars 2023
Tobias Pettersson
Skriven av
Tobias Pettersson
Jämför företagslån

Att jämföra företagslån kan vara svårt. Men rätt finansiering av ditt företag kan vara skillnaden mellan framgång och undergång. Som du vet kan det vara en tidskrävande och utmattande uppgift att försöka jämföra lån och villkor på egen hand. Speciellt för dig som är småföretagare.

Jämför olika företagslån

Jämför företagslån med hjälp av vår överskådliga tabell. Klicka på de olika tabbarna för att filtrera.

Creddo10 miljoner kronor
CapitalBox3,5 miljoner kronor
högstKrea30 miljoner kronor
OPR Företagslån1 miljoner kronor
Qred2 miljoner kronor
Froda5 miljoner kronor
Corpia10 miljoner kronor
Ponture10 miljoner kronor
Mynt2 miljoner kronor
Kontrollerad 1 mars 2023

Ta hjälp av en jämförelsesite

Med Lendo tar det bara en minut att ansöka om ett företagslån och du får svar inom 24 timmar. Förutom tiden du sparar på att slippa kontakta varje bank för sig för en offert så får du bara en UC för erbjudanden från upp till 18 långivare.

Dessutom är jämförelsen helt kostnadsfri. Se till att du får bäst lån till företaget redan idag.

Jag fick svar inom några minuter och dessutom pengarna på kontot en timme efter min ansökan.

– En otroligt lättmanövrerad hemsida. Jag fick svar inom några minuter och dessutom pengarna på kontot en timme efter min ansökan, säger Fredrik Andersson som ger Lendo högsta betyg.

Även låntagaren Henrik lyfter smidigheten med att använda Lendo.
– Kul att se att smarta digitala lösningar fungerar för alla inblandade, skriver han. Det var en snabb och proffsig hantering av mitt låneärende och även hanteringen av vald långivare fungerade sömlöst och smidigt.

Klicka här för en snabb jämförelse mellan upp till 18 långivare.

För att få bäst lån till ditt företag måste du jämföra flera olika banker. Men att kontakta varje bank enskilt tar tid. För dig med ett mindre företag är tid en bristvara.

Du som är egenföretagare eller har ett mindre antal anställda sitter på om inte alla så de flesta stolar samtidigt. Och helt naturligt har du områden du är mer bekväm med än andra.

Trots allt startade du ditt företag för att du är bra på den tjänst eller produkt du erbjuder, men med företagande kommer resten på köpet.

För många småföretagare är koll på ekonomin en rejäl utmaning. Både brist på tid och rutin inom området kan kväsa företaget lönsamhet. Och känslan av att du inte har full koll på företagets ekonomi ger ingen nattro direkt.

Genom att överlåta grovarbetet åt experter får du mer tid till din kärnverksamhet och kan samtidigt känna dig trygg i att du väljer bäst lånealternativ.

Spara tid på att låta Lendo göra jobbet åt dig.

Lendo är specialiserade på att jämföra lån till företag. Genom att överlämna arbetet med att samla in offerter och erbjudanden till dem sparar du inte bara värdefull tid. De gör även jämförelsen lättare att förstå.

Eftersom varje långivare formulerar sitt erbjudande olika beträffande exempelvis månadsränta, årsränta eller fasta avgifter kan det vara besvärligt att jämföra dem sinsemellan.

Utöver det är varje erbjudande villkorade med olika säkerheter vilket försvårar en jämförelse ytterligare. När du ansöker om ett företagslån hos Lendo får du en totalkostnad i kronor samt information om lånet kräver en personlig borgen eller inte och andra villkor.

– Lendo är nummer ett för mig. Solklar information om långivare och de räntor som erbjuds, menar Lennart Back som är mycket nöjd med sitt samarbete med Lendo.

Småföretagaren Fredrik lyfter hur snabbt och enkelt det var att ansöka om ett företagslån hos Lendo:

Det var tydlig information. Som egen företagare är det annars lite bökigt med banker. Men inte i detta fall, berättar Fredrik. Vidare skriver han att han starkt kan rekommendera Lendo till andra företagare.

Jämför lån till företag


FAQ: Vanliga frågor om företagslån

Vad är bäst lån för mindre företag?

Vilket lån som är det bästa för dig beror på flera olika aspekter. Långivarna bedömer din ansökan individuellt och tittar bland annat på kreditupplysningen och interna riskbedömningar av företaget, betalningsförmåga och kreditrisk.

Om lånet är villkorat med en borgenär granskas även denna. Du kan läs mer om företagslån för småföretag här.

Vilken bank är bäst för företagslån?

För att veta vilken bank som är bäst för dig måste du jämföra så många långivares erbjudanden som möjligt. Var inte rädd att ställa olika offerter mot varandra och förhandla. På så vis kan du pressa ner räntan ytterligare eller få bättre villkor.

Kan jag som enskild firma ta ett företagslån?

Ja. Alla företagsformer kan ansöka om ett företagslån. Såsom enskild firma, aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. Läs mer om företagslån för enskild firma här.

Hur vet jag vilket lån som är bäst till mitt företag?

Genom att jämföra så många alternativ som möjligt. Trots att en låg ränta naturligtvis är en viktig faktor ska du inte glömma bort att titta på fasta och dolda avgifter samt hur lånet är villkorat.

Om ditt företag går bra och du vill lösa in lånet i förtid tar vissa långivare ut en avgift så den frågan bör du också ställa innan du skriver på en låneansökan.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Hos Lendo kan du jämföra och ansöka om lån mellan 50 000 kr och 3 000 000 kr. Eftersom alla låneansökningar hanteras och bedöms individuellt beror möjligt lånebelopp bland annat på din betalningsförmåga och långivarens riskbedömning av företaget.

Vad gäller för att få ta ett företagslån?

Företaget måste vara registrerat i Sverige och aktivt. Dessutom måste du som ansöker ha en ledande roll i företaget. Däremot kan alla företagsformer ansöka om lån. Även du som nyss startat är välkommen att ansöka hos många banker.