Lån & Spar Bank – Låna upp till 600 000 kr från 3,95 % i ränta

Ränta: 3,95 – 9,95 %
Effektiv ränta: 4,03 – 11,28 %
Lånebelopp: 50 000 – 600 000 kr
Inkomstkrav: Tillsvidareanställning
Accepterar betalningsanmärkningar: Nej

Hos Lån & Spar Bank kan du låna upp till 600 000 kronor med en förmånlig ränta och flexibla löptider. Betala tillbaka i din egen takt. Du kan alltid amortera extra eller lösa hela lånet utan några avgifter.

Omdöme av Lån & Spar Bank
”Mycket smidig bank. När de stora gamla etablerade bankerna har flera veckors hanteringstider och skickar papper fram och tillbaka så löser LSB detta på under en timme!”

Sammanfattning av Lån & Spar Bank

 • Privatlån mellan 50 000 och 500 000 kronor.
 • Låna upp till 600 000 kronor med en medsökande.
 • Ränta mellan 3,95 och 9,95 %.
 • Löptid 2 till 15 år.
 • Uppläggningsavgift 395 kronor.
 • 0 kronor för digital avi.
 • Kostnadsfritt låneskydd i 3 månader.
 • Ränterabatt för medlemmar i medlemsorganisationer.
 • Mastercard med upp till 50 000 kronor i kredit.
 • 55 räntefria dagar.
 • Avgiftsfritt sparande.
 • Sparränta mellan 0,25 % till 1 % ränta.
 • Försäkra ditt hem, fritidsboende eller fordon.

Finansvalps omdöme av Lån & Spar Bank

Finansvalps betyg: 4,5

Lån & Spar Bank är ingen nykomling direkt. I Danmark har de funnits ända sedan 1880. Där som en fullsortimentsbank som erbjuder alla tjänster och produkter som en bank vanligen gör. I Sverige har de funnits sedan 2006.

Och om den danska versionen är traditionell är den svenska bankfilialen helt digital och erbjuder tre produkter; privatlån, sparande och försäkringar. Tanken är du skall kunna göra din bankärenden smidigt, snabbt och papperslöst. Det gillar vi.

I hemlandet ägs banken till största delen av olika fackföreningar. Och det speglar av sig även i Sverige. Om du är medlem i någon organisation som har ett avtal med Lån & Spar Bank får du nämligen ränterabatt. Både på ditt privatlån och ditt sparande.

Lån & Spar öppnar ett nytt bankkontor i hemmalandet Danmark där de varit verksamma i närmare 15 år.

Privatlån

Hos Lån & Spar lånar du utan säkerhet. Det betyder i regel att pengarna kan användas till vad du vill. Förutom ett bostadsköp eller för att starta ett företag. På Finansvalp uppskattar vi den relativt förmånliga räntan på lånet.

Och att du kan lägga upp återbetalningen så att den passar dig. Särskilt att du när som helst kan göra en extra amortering eller betala tillbaka hela lånet i förtid utan avgifter.

Däremot dras vårt betyg av banken ned en smula eftersom du måste ha en medsökande för att få låna maxbeloppet. Och trots att grundkraven är ganska lågt satta så kan inte alla låna.

Det beror på att du måste ha en tillsvidareanställning för att beviljas kredit. Och det sållar bort exempelvis egenföretagare, studenter och personer med andra anställningsformer.

Så trots att du kanske tjänar långt över lägsta inkomstgränsen på 250 000 kronor per år så nekas du ett lån bara för att du har ett vikariat eller en projektanställning.

Ansök att låna pengar hos Lån & Spar Bank

Se upp för dolda avgifter

Förutom en uppläggningsavgift tillkommer inga avgifter för lånet så länge du väljer en digital betallösning. Du kan tyvärr inte ansluta till autogiro.

Men däremot kan du lägga in en stående månadsbetalning i internetbanken och Lån & Spar Banks servicekonto. Det kostar ingenting och du riskerar inte att glömma bort en betalning.

Men se upp för dolda avgifter. Om du som lånar är under 65 år läggs låneskydd till automatiskt. Försäkringen är kostnadsfri de första 3 månaderna. Men därefter betalar du en premie varje månad.

Och om du inte vill ha låneskyddet betyder det att du kommer att betala onödigt mycket i månadskostnad. För att undvika det måste du aktivt kontakta banken för att avsluta försäkringen. På Finansvalp tycker vi att det hellre skulle vara tvärtom.

Att du själv lägger till låneskyddet i samband med att du tar ett lån. Risken finns annars att du antingen missar att du har en försäkring eller glömmer bort att säga upp den efter den initialt kostnadsfria perioden.

Spara kostnadsfritt

Som bankens namn antyder kan du förutom att låna pengar även spara. Att öppna ett sparkonto kostar ingenting. Och du betalar heller inga avgifter för att vare sig ha det eller för att göra insättningar och uttag. Dessutom får du ränta från första kronan.

Men sparräntan hos Lån & Spar Bank är låg. I jämförelse med många konkurrenter står den sig väldigt dålig. Du får endast 0,25 % ränta på ditt sparkonto.

Om du har ett lån eller kreditkort i banken eller är medlem i en organisation som samarbetar med Lån & Spar Bank får du en lite bättre ränta. Men fortfarande endast 1 % och bara upp till 25 000 kronor. På belopp över det har du bara grundräntan på 0,25 %.

Hos många andra banker är sparräntan minst 2 %. Vi på Finansvalp tycker att Lån & Spar Bank borde matcha resten av marknaden på sina sparkonton.

Betala med Mastercard

Många känner sig tryggare med att använda ett kreditkort när de är ute och reser än med ett betalkort. Eftersom kortet inte är kopplat till ditt bankkonto riskerar du inte att förlora några pengar om oturen är framme.

Med Lån & Spar Banks kort har du upp till 50 000 kronor i kredit. Och du väljer själv hur du vill betala tillbaka. Under de första 55 dagarna har du räntefritt vilket betyder att du bara betalar för det du har handlat för eller tagit ut i kontanter.

Men håll koll på avgifterna. Första året är kostnadsfritt men därefter tillkommer en årsavgift. Och du betalar både en uttagsavgift, oavsett var du gör uttaget, och ett valutapåslag när du använder kortet utomlands.

För- och nackdelar med Lån & Spar Bank

Positivt hos Lån & Spar Bank

 • Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet.
 • Ränta från 3,95 %.
 • Inga aviavgifter med digital betalning.
 • Ränterabatt.
 • Löptid upp till 15 år.
 • Kostnadsfria sparkonton.
 • Mastercard med 55 räntefria dagar och 50 000 kronor i kreditgräns.
 • Samla dina lån och sänk din månadskostnad.

Negativt hos Lån & Spar Bank

 • Du måste ha en medsökande för att få låna 600 000 kronor.
 • När du lånar ingår ett låneskydd som du måste avsäga dig om du inte vill ha den. Annars läggs avgiften för den på automatiskt varje månad.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Låg sparränta.
Lån och sparbanken
”Väldigt smidigt och enkelt. De hjälpte mig att lösa två lån. Det gick på en dag.”

Trustpilots betyg och omdömen av Lån & Spar Bank

Trustpilots betyg: 4,7

Hos Trustpilot har Lån & Spar Bank ett utmärkt genomsnittligt betyg på 4,7 av 5 stjärnor. Hela 82 % av de över 800 recensenterna har gett det högsta betyget. En av dem är Michel. Han tycker att Lån & Spar slår de stora traditionella bankerna:

”Mycket trevlig och kompetent bank som slår alla de stora bankerna.
Dom har viljan att serva sina kunder och vet värdet av en bra kundrelation.”

Även Patrik gillar Lån & Spar Bank. Han känner sig trygg med banken och skriver:

”Förutom ett mycket trevligt bemötande har jag alltid upplevt att banken har återkopplat och följt upp ärenden på ett föredömligt sätt. Känns tryggt och enkelt.”

Lena har tagit hjälp av Lån & Spar Bank för att samla sina lån och därmed sänka sin månadskostnad. Hon skriver:

”Väldigt smidigt och enkelt. De hjälpte mig att lösa två lån. Det gick på en dag.”

Eftersom låneskyddet ingår automatiskt och är kostnadsfritt de första månaderna kan avgiften för den komma som en överraskning längre fram. Så var det för Monika:

”Tog ett lån hos på 400 000 hos Lån & Spar för att sänka räntan på ett blancolån för att snabbare kunna betala av lånet. Visst, räntan blev lägre men istället tillkom kostnad i form av två olika försäkringar på totalt ca 1300 per månad.

Låneförmedlaren sa att försäkringen kostade 400 kr per månad så blev rätt överraskad och irriterad över extrakostnaden som gjorde att vårt lån blev mycket dyrare än innan. Kontaktade vår huvudbank och fick möjlighet att lägga in summan i huslånet till en lägre ränta. Dålig hemsida.

Någonstans stod det något om försäkring som man själv kunde välja att lägga till men överlag otydlig information. Jag är inte nöjd.”

Google Reviews betyg och omdömen av Lån & Spar Bank

Google Reviews betyg: 4,5

På Google har Lån & Spar Bank ett fint betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Omdömet är baserat på över 250 recensioner. Magnus är imponerad av hur snabbt och smidigt det är att låna från Lån & Spar Bank:

”Mycket smidig bank. Inga onödiga frågor. Möjlighet att lösa allt i mobilen och snabbt gick det.
När de stora gamla etablerade bankerna har flera veckors hanteringstider och skickar papper fram och tillbaka så löser lsb detta på under en timme!”

Och Miikael tycker att helhetsintrycket av banken gör det värt det högsta betyget:

”Bra service. Lätt att komma i kontakt med kundservice. Väldigt bra helhetsupplevelse i mina låneärenden.”

Men Petter är inte nöjd med lånet från Lån & Spar Bank. Han upplever att de inte håller sig till överenskommelser och skriver:

”Håller inte vad som avtalas med dom. Lyssnar inte på kund vad som sedan sägs och ignorerar överenskommelser. Drar massa avgifter trots slutbetalning som dom själv sa belopp för över telefon vilket sedan resulterar i större kostnader. Var vaksam över överenskommelser och se till att få allt i skrift.”

Lån & Spar Bank 2023

Lån & Spar Banks lån och räntor

Räntespann

Räntan för ett privatlån från Lån & Spar Bank sätts individuellt. Vilken du får beror dels på lånebelopp och återbetalningstid och dels på vilken kreditvärdighet du har. Om ni är två sökanden kan du få en bättre ränta.

Räntespannet för Lån & Spar Bank ligger mellan 3,95 % och 9,95 %. Eftersom räntan är rörlig kan den komma att förändras över tid. Om du är medlem i en organisation som har ett avtal med Lån & Spar Bank får du en ränterabatt.

Hur mycket kan man låna genom Lån & Spar Bank

Från Lån & Spar Bank kan du låna upp till 500 000 kronor som ensam sökande. Om du har en medsökande kan ni däremot låna upp till 600 000 kronor tillsammans.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Lån & Spar Bank

Låna pengar

Hos Lån & Spar Bank kan du få ett privatlån utan säkerhet upp till 500 000 kronor utan medsökande och 600 000 kronor med. Att det är utan säkerhet innebär att du själv väljer vad du vill använda pengarna till. Det kan vara för att exempelvis köpa en motorcykel, renovera eller göra en drömresa.

Däremot är det inte tillåtet att låna pengar för att starta ett företag. Och du som är egenföretagare kan inte heller låna eftersom du måste ha en tillsvidareanställning för att kunna söka.

Privatlånet från Lån & Spar Bank är ett annuitetslån. Det betyder att du betalar tillbaka ränta och amortering med ett lika stort belopp varje månad. När kredittiden är slut har du betalat tillbaka hela beloppet. Du kan välja att göra en extra amortering eller betala tillbaka hela lånet när du vill.

Det kostar ingenting att ansöka om ett lån. Och du binder dig inte till något. Om du inte gillar det erbjudande du får behöver du inte skriva under avtalet. Du har även rätt att ångra dig efter det att du har ingått ett avtal. Då kontaktar du Lån & Spar Banks kundtjänst.

Vilken månadskostnaden blir beror på hur mycket du lånar, till vilken ränta och löptid. Vi antar att du lånar 220 000 kronor till en rörlig årlig exempelränta på 4,11 % i 12 år. Med en uppläggningsavgift på 395 kronor, aviavgift vid digital faktura på 0 kronor och en premie för låneskyddsförsäkring på 180 kronor i månaden blir den totala månadskostnaden 2 120 kronor. Det totala beloppet att betala tillbaka är 305 689 kronor. Kostnaden för lånet är 85 689 kronor.

Låneskyddet läggs till automatiskt om du är under 65 år. I 3 månader ingår försäkringen kostnadsfritt men därefter betalar du en månatlig premie. Om du inte vill ha låneskyddet måste du avsäga dig det.

Ränterabatt

Lån & Spar Bank samarbetar med ett antal medlemsorganisationer. Exempelvis Hyresgästföreningen och M Sverige. Om du är medlem i någon av dem får du extra förmånliga villkor. Som rabatt på räntan.

Ansök om ett Lån & Spar Bank privatlån.

Samla dina lån

Att ha flera smålån och krediter blir dyrt. Du betalar förmodligen onödigt mycket i både ränta och avgifter. Hos Lån & Spar Bank kan du ta ett privatlån för att kunna lösa dina andra mindre krediter. På så vis får du en lägre månadskostnad och samtidigt en bättre koll på dina lån.

Samla dina lån idag.

Lån & Spar Mastercard

Hos Lån & Spar Bank kan du ansöka om ett Mastercard kreditkort. Med den får du en kredit på upp till 50 000 kronor och hela 55 räntefria dagar. Med kreditkortet handlar du tryggt i hela världen och väljer själv hur du vill betala. Med det handlar du i hela världen.

I Lån & Spar Banks internetbank kan du se alla transaktioner och betala dina fakturor. Du har 55 dagar räntefritt. Men om du vill kan du också välja att dela upp din betalning. Oavsett så betalar du bara ränta på den kredit som du faktiskt använt dig av.

Öppna ett sparkonto

För dig som vill spara pengar har Lån & Spar Bank kostnadsfria sparkonton med ränta från 0,25 %. Om du har ett lån eller kreditkort i banken får du en ränta på 1 % upp till 25 000 kronor. Likaså om du är medlem i någon av de organisationer som Lån & Spar Bank har ett partneravtal med. Kontona har fria uttag och insättningar.

Försäkringar

Förutom att låna, spara och betala kan du även teckna dina försäkringar hos Lån & Spar Bank. I kreditkortet ingår en kortförsäkring som inkluderar bland annat en reseförsäkring och ett skydd om du köper exempelvis hemelektronik. Och när du tar ett privatlån ingår ett låneskydd de första månaderna. Därefter betalar du en premie varje månad.

Men du kan också försäkra din villa, bil, fritidshus eller ditt hem hos Lån & Spar Bank. Om du vill läsa mer om vilka försäkringar som erbjuds, vilka villkor de har och vad de kostar kan du läsa mer hos Lån & Spar Bank.

Så ansöker du om ett lån hos LSB

Så går ansökan av lån till

För att kunna ansöka om ett privatlån hos Lån & Spar Bank måste du uppfylla deras grundkrav:

 • Du är minst 18 år.
 • Folkbokförd i Sverige
 • Din lägsta årsinkomst är 250 000 kronor
 • Du har en tillsvidareanställning eller är pensionär och betalar skatt i Sverige.​
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Innehar mobilt Bank-ID eller Bank-ID på fil.

Genom att ha en medlåntagare ökar dina chanser att få lånet beviljat eftersom ni delar på återbetalningsansvaret. En medlåntagare är vanligtvis en familjemedlem men även andra personer i din närhet kan godkännas.

Tänk på att ni båda två måste uppfylla kraven för att få låna. Det är endast med en medsökande som du kan låna upp till 600 000 kronor. För dig som ensam låntagare är maxgränsen 500 000 kronor.

 1. Klicka på ansök om lån.
 2. Fyll i önskat lånebelopp, återbetalningstid och syfte med lånet. Kryssa i om du har en medsökande.
 3. Ange dina personuppgifter som exempelvis civilstånd, boendeform och sysselsättning.
 4. Du skall också ange dina månatliga inkomster och utgifter och om du har barn att försörja.
 5. Granska dina uppgifter och signera med Bank-ID för att gå vidare.
 6. När du har fått ett låneerbjudande kan du behöva skicka in kompletterande uppgifter.
 7. Signera skuldebrevet.
 8. Pengarna betalas ut så snart du har skrivit under.

Starta ansökan här.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Lån & Spar Bank försöker behandla din ansökan så snart den har kommit in. Men ibland kan det ta lite längre tid och du kan behöva komplettera din ansökan. Om du inte skulle ha fått ett svar inom 2 bankdagar bör du kontakta dem.

Banken betalar vanligtvis ut dina pengar inom 24 timmar efter det att du har skrivit under ditt låneavtal. Pengarna sätts då in på ett servicekonto hos Lån & Spar Bank.

Mina sidor hos Lån & Spar Bank

Hos Lån & Spar Bank kan du logga in i Internetbanken. Det gör du genom att legitimera dig med Bank-ID på hemsidan. På internetbanken kan du bland annat komplettera din låneansökan, signera avtal eller se vilka försäkringar du har. Du kan även göra exempelvis insättningar och uttag, se betalningsinformation och aktuella saldon samt ansöka om förhöjd kredit.

Vanliga aviavgifter

Det kostar ingenting att ansöka om lån hos Lån & Spar Bank. Inte heller är din ansökan bindande. När du tecknar ett lån betalar du en uppläggningsavgift på 395 kronor. Så länge du väljer en digital betalningsmetod och faktura betalar du 0 kronor i aviavgift. Om du hellre vill ha en pappersfaktura tillkommer en avgift på 35 kronor per månad.

För ditt sparkonto betalar du inga avgifter. Och du har också fria uttag och insättningar.

När du skaffar ett Mastercard från Lån & Spar Bank betalar du ingen avgift det första året. Därefter kostar det 195 kronor per år. Vid uttag betalar du 3 % eller minst 35 kronor i avgift. Digitala fakturor kostar ingenting men vill du ha en pappersfaktura betalar du 35 kronor per månad. Valutaväxlingspåslaget är från 1,60 %.

Summering av Lån & Spar Bank

 • Låna utan säkerhet mellan 50 000 kronor och 600 000 kronor.
 • Löptider mellan 2 år och 15 år.
 • Ränta mellan 3,95 % och 9,95 %.
 • Ränterabatt om du är medlem i en förening som samarbetar med Lån & Spar Bank.
 • Uppläggningsavgift på 395 kronor.
 • 0 kronor i aviavgift vid digital faktura.
 • Avgiftsfritt sparande med fria uttag.
 • Sparränta från 0,25 %.
 • Lån & Spar Mastercard med 55 dagars räntefria köp.
 • Kredit upp till 50 000 kronor.
 • 0 kronor i årsavgift det första året.
 • Erbjuder även försäkringar.
 • Tar en UC.

Företaget Lån & Spar Sverige, bankfilial

I Sverige har Lån & Spar Bank funnits sedan 2006. Men banken grundades redan 1880 i Danmark. Bolaget är registrerat på börsen i Köpenhamn. Majoriteten av dess ägare är diverse olika fackföreningar.

I Danmark är Lån & Spar Bank en fullsortimentsbank medan filialen i Sverige är en digital bank för privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn och dess svenska motsvarighet ligger i Malmö.

Kontakta Lån & Spar Bank

 • E-mail: info@lsb.se
 • Telefonnummer kundservice: 040-205 600
 • Telefonnummer spärrtjänst: 040-205 698

Öppettid kundtjänst:

 • Måndag till fredag: 8.00 – 17.00
 • Lördagar och dag före röd dag: stängt
 • Spärrtjänst: öppet dygnet runt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Om du skulle vara missnöjd med ditt lån eller bemötandet från Lån & Spar Bank bör du i första hand vända dig till kundtjänst enligt ovanstående kontaktuppgifter eller som inloggad i internetbanken.

Om du inte är nöjd med svaret du får eller har ytterligare frågor kan du vända dig till företagets klagomålsansvarige som gör en andra prövning av ditt ärende. Det gör du helst skriftligen via post. Bifoga gärna dokument som underlag till ditt klagomål.

Lån & Spar Bank
Att: Klagomålsansvarig
Box 4114

203 12 Malmö

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 24 januari, 2023

Hem » Låna pengar » Lån & Spar Bank – Låna upp till 600 000 kr från 3,95 % i ränta