Ladda ner Lunar-appen: lån direkt i mobilen & sparränta på 2,25 %

Ladda ner Lunar gratis och öppna ett konto direkt från mobilen. Hos Lunar Bank får du även 2,25 % i sparränta utan att behöva binda pengarna under en viss tid.

Lunar Bank

Hos Lunar Bank kan du låna upp till 300 000 kronor. Det tar bara några minuter att fylla i din ansökan och du får svaret direkt. Dessutom betalar Lunar Bank ut dina pengar på en gång. Genom att ladda ner Lunar App har du full koll på din ekonomi var du än är. Och ju bättre koll du har, desto lägre ränta får du på ditt lån.

Omdöme av Lunar Bank

Sammanfattning av Lunar Bank

 • Privatlån mellan 20 000 och 300 000 kronor utan säkerhet.
 • Samla dyra smålån och krediter.
 • Påverka din kreditvärdighet och ränta genom Rewards.
 • Låna eller investera genom P2P.
 • Investera i aktier eller fonder.
 • Handla med kryptovaluta.
 • Avgiftsfritt sparande med 2,25 % ränta.
 • Avgiftsfritt betalkort VISA.

Finansvalps omdöme av Lunar Bank

Finansvalps betyg: 4,5

När Lunar Bank lanserades var de nytänkande och rätt unika på marknaden. Inte bara för att de var en helt digital bank, sådana fanns redan, utan också för att de hade ett språk och en teknologi som vände sig till en yngre kundkrets. Och på många sätt så är det fortfarande så.

Det vi på Finansvalp kanske gillar allra bäst med Lunar är att de har blivit grundtanken trogen. Att ge dig ett billigt och enkelt sätt att hålla koll på din privatekonomi.

När du har laddat hem appen får du bland annat pushnotiser vid betalningar. På så vis märker du direkt om ditt kort skulle vara kapat. Då kan du spärra det direkt i appen.

Ett annat tecken på att de vänder sig till yngre kunder är att Lunar är väl anpassat för ett globalt nomadliv. Du kan växla mellan olika valutor i appen och de tar inget valutapåslag när du handlar med kortet utomlands.

Däremot är det ett minus att du måste betala för att få vissa funktioner. Och om du vill ha premiumkortet kostar det 79 kronor per månad. Då blir det ett tämligen dyrt kort med en total årskostnad på 948 kronor. Och väljer du prokortet blir årsavgiften hela 1 788 kronor.

Inga avgifter på ditt sparande

När du öppnar ett konto i Lunar Bank får du en rörlig sparränta som i skrivande stund ligger på 2,25 %. Vilket är bättre än vad många konkurrenter erbjuder. Dessutom kostar det ingenting. Kontot har inga startavgifter, årsavgifter eller administrativa kostnader. Och du har både fria uttag och insättningsgaranti.

Dessutom ingår, som vi redan varit inne på, ett gratis betalkort till ditt konto när du väljer standardversionen. Kortet har i stort sett samma fördelar som betalvarianterna. Och på Finansvalp känner vi inte att vi behöver betala en massa pengar bara för att få ett häftigt metallkort med personlig lasergravyr.

Öppna ett konto direkt från mobilen och ta kontroll över dina pengar med Lunar – helt gratis.

Mer tråkigt är det att inga försäkringar ingår i gratiskortet. Framförallt saknar vi reseförsäkringen.

På Finansvalp skulle vi också gärna se att Lunar förutom betalkortet erbjuder ett kreditkort. Vi är många som känner en trygghet i att ha en kredit redo utifall att det oförutsedda sker. Dessutom är det en fördel att använda ett kreditkort när du är på resande fot.

Om du tar ut pengar eller handlar utomlands eller där du inte känner dig helt trygg med säkerheten vet du nämligen att kortet inte är direkt kopplat till dina pengar.

Lunar app

Tydligt och enkelt

Att både hemsida och app är tydliga och enkla att använda gillar Finansvalp. Och du vet vad du får. Eftersom Lunar är helt transparenta med både priser och indelning i kreditklasser kan du ansöka om lån med öppna kort.

Det tar inte mer än några minuter att söka om ett privatlån. Och du får svar direkt med ett erbjudande som du själv väljer att tacka ja eller nej till. Om lånet är beviljat betalas pengarna ut omedelbart. Alla tider på dygnet.

Förutom att redan erbjuda ett jämförelsevis fördelaktigt lån uppskattar vi att du kan förbättra din ränta genom att tjäna in poäng. Eller rewards som Lunar kallar det. Genom att sköta din ekonomi kan du bevisa att du är värdig en högre nivå av kreditklass.

Krypto och P2P

Lunar Bank var moderna när de kom. Numera har självklart många konkurrenter kommit ikapp. Idag har alla storbanker appar där du kan överblicka och sköta din ekonomi. Men på Finansvalp får vi ändå känslan av att Lunar Bank fortfarande vill ligga i täten och tänka utanför boxen.

Det märks bland annat på att de erbjuder P2P, eller peer to peer, både som investerings- och lånealternativ. Och förutom att handla med aktier och ETF:er kan du även köpa och sälja kryptovaluta via Lunar Bank.

Att Lunar Bank väljer att samarbeta med företag som hjälper till att rensa haven på plast tycker vi på Finansvalp är ytterligare ett bevis för att de har koll på sin samtid. Och framtid. Likaså att deras kontor har en zero waste-policy samt att de inte investerar i olje- eller gasbolag, vapentillverkare eller i länder som inte respekterar mänskliga rättigheter.

Lunar förklarar vad de gör i sin reklamfilm

För- och nackdelar med Lunar Bank

Positivt hos Lunar Bank

 • Heldigital bank.
 • Låna upp till 300 000 kronor utan säkerhet.
 • Gratis sparkonto och betalkort.
 • Hög ränta på sparkontot.
 • Du behöver inte låsa ditt sparande över en viss tid.
 • Påverka din ränta genom Rewards.
 • Tydlig och transparent.
 • Bra koll på din ekonomi i appen.
 • Erbjuder P2P-lån.
 • Investera i exempelvis aktier eller kryptovalutor.

Negativt hos Lunar Bank

 • Inget kreditkort.
 • Reseförsäkring ingår endast i betalvarianterna av VISA-kortet.
 • Tar en UC och har inga lånealternativ till dig som har betalningsanmärkningar.
 • Något snålt tilltaget lånespann mellan 20 000 och 300 000 kronor.
Låna pengar av Lunar Bank

Lendify bytte namn till Lunar

Har du kanske hört att Lendify har bytt namn till Lunar? Det stämmer. Det innebär att alla produkter och tjänster som tidigare hette Lendify nu finns under varumärket Lunar.

Trustpilots betyg och omdömen av Lunar Bank

Trustpilots betyg: 4,4

Lunar Bank har ett utmärkt betyg hos Trustpilot. Det genomsnittliga betyget är 4,4 av 5 och är baserat på över 15 000 recensioner. En av alla nöjda kunder är Veronicka. Hon tycker att smidigheten är det bästa med banken:

”Bra räntor, snabba svar, smidigt att swisha över pengar, funkar med Apple Pay. Lätt att exportera transaktionerna till csv om man vill ha koll på ekonomin på egen hand. Saknar dock möjligheten att betala med swish, Garmin och ett svenskt kontonummer.”

Tomas tycker att Lunar är så mycket mer än en bank. Han skriver:

”Lunar erbjuder så mycket mer än banktjänster. Dels får man en tydlig bild av sina utgifter och man kan koppla andra banker till sitt konto för att få en än mer detaljerad bild över sina inkomster och utgifter.

Utöver detta erbjuds man att bli pro-kund och att få sitt kontokort i metall som man kan sätta sin prägel på genom gravera namnteckning eller vad man önskar. Man kan dessutom öppna ett konto för handel med kryptovaluta vilket var ett givet mål för mig.

Det enda jag saknar är möjlighet att byta mellan olika kryptovaluta. Detta är oavsett en bank med det lilla extra. De har också samarbetspartners som ger bonus vid köp som Adidas vilket passade mig det också. Det sista jag saknar hos lunar är möjlighet till cash back.”

Men inte alla är lika nöjda. Erik har testat på att vara kund hos Lunar Bank. Men han skriver att han känner sig begränsad:

”Har du mer än några få tusenlappar, sök dig till en annan bank. De håller på dina insättningar och kräver intyg och underlag för alla överföringar även om det är att du vill överföra pengar från en annan bank, eller återföra pengar till ditt egna bankkonto på annan bank.

De har även öppnat möjlighet att köpa krypto, men extremt begränsat. Du får inte föra över krypto som du redan har, du får inte använda krypto som du köpt hos dem till något, utan vill hålla kvar allt i egen regi, riktigt giriga. Att vara kund hos lunar är nog ungefär samma känsla som att bli förtryckt av ett kommunist kina.”

Lunar Bank är en registrerad profil hos Trustpilot och har besvarat 97 % av alla negativa omdömen.

Läs fler omdömen av Lunar Bank på Trustpilot.

Lunar Bank review

Lunar Banks lån och räntor

Hur mycket du kan låna

På Lunar Bank kan du låna mellan 20 000 kronor och 300 000 kronor.

Räntespann

Alla räntor hos Lunar Bank är rörliga. Och vilken nominell ränta du erbjuds på ditt privatlån beror bland annat på vilken kreditklass du tilldelas:

 • A: 2,95 % – 10,65 %
 • B: 4,75 % – 13,05 %
 • C: 5,20 % – 15,50 %
 • D: 7,35 % – 18,50 %
 • E: 8,25 % – 21%
 • F: 9,30 % – 21 %

Du kan förbättra din ränta och flytta upp till en högre kreditklass genom Lunars Rewards.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Lunar Bank

Privatlån

Genom Lunar Bank kan du ta ett privatlån mellan 20 000 kronor och 300 0000 kronor. Att det är ett privatlån innebär att du lånar till vad du vill och utan säkerhet. Till skillnad mot exempelvis ett huslån där pengarna måste användas till den bostad som också agerar borgen för ditt lån.

Du som känner till lånemarknaden kanske känner igen lånet du får hos Lunar. Det hette tidigare Lendify men tillhör alltså numera Lunar. När du ansöker om ett lån kommer du att tilldelas en kreditklass mellan A – F.

Vilken grupp du hamnar i är beroende på hur god banken uppskattar din kreditvärdighet där A är den högsta och F den lägsta. Och den ränta du får baseras på din kreditklass.

Rewards

Som kund hos Lunar tjänar du på att sköta din ekonomi och dina lån genom Rewards. Varje gång du betalar dina fakturor i tid eller till exempel väljer autogiro samlar du poäng. Dessa poäng används sedan för att låsa upp diverse nivåer eller flytta dig till en bättre kreditklass. Och på så vis kan du sänka din ränta.

Samla dina smålån

Om du har flera mindre lån eller krediter fördelade på olika långivare vet du att det är både onödigt dyrt och krångligt att hålla reda på. För det mesta är smålån eller kontokrediter detsamma som höga räntor och avgifter.

Genom att ta ett privatlån hos Lunar som du använder till att lösa dina andra krediter med kan du sänka din månadskostnad. Du får en lägre ränta och färre avgifter. Dessutom är det lättare för dig att veta exakt vad du betalar varje månad.

Månadskostnad för privatlån

Hur hög månadskostnaden för ditt lån blir beror på lånebelopp, vilken ränta du erbjuds och hur lång återbetalningstid du väljer. För att ge ett exempel antar vi att du lånar 131 000 kronor som du betalar tillbaka med ett lika stort belopp varje månad under 11 år.

Om den effektiva räntan är 10,37 % inklusive uppläggningsavgift på 495 kronor och månadsavgift på 19 kronor blir den totala summan att betala tillbaka 217 784 kronor. Det betyder att kostnaden för lånet i det här fallet är 86 784 kronor.

Ju längre återbetalningstid du väljer desto mer kommer du att betala i ränta och avgifter i slutänden. Men samtidigt ger det dig en lägre månadskostnad. Därför bör du noga välja en löptid som är rimlig för dig.

Peer to peer (P2P)

Hos Lunar Bank kan du välja att låna från andra privatpersoner istället för från banken. Så kallade peer to peer-lån, eller P2P. Som privatperson kan du investera dina pengar genom att låna ut dem till andra privatpersoner.

Det kan jämföras med och anses vara ett alternativ till att spara i räntefonder. Och du kan således också välja att låna på samma sätt. Genom P2P kan du vanligen få en lägre ränta och bättre villkor. Men tänk också på att den här typen av lån kan vara förenad med en större risk.

Försäkra ditt lån

När du tar ett lån hos Lunar Bank ingår ett betalskydd de 2 första månaderna. Därefter förlängs försäkringen automatiskt om du inte aktivt väljer att avsluta den. Skulle du bli arbetslös eller förlora inkomst på grund av exempelvis sjukdom eller skada får du en ersättning från försäkringen som hjälper dig att bekosta dina fasta månadskostnader.

Lunar Bank kort

Sparkonto och betalkort

I från början var Lunar Bank en app som skulle hjälpa dig att få en bättre koll på din ekonomi. Och därefter lanserades möjligheten att öppna ett konto med tillhörande betalkort.

Idag är Lunars sparkonto ett fullgott alternativ med en rörlig ränta på 2,25 %. Eftersom Lunar har en banklicens är dina pengar skyddade enligt den statliga insättningsgarantin.

Både konto och kort går att få i 3 olika varianter; standard, premium och pro. Det är endast den enklaste varianten som är helt avgiftsfri. För att få tillgång till exempelvis reseförsäkring på ditt VISA-kort måste du betala en månadsavgift.

Investera

Utöver att erbjuda lån, sparkonto och betalkort kan du även använda Lunar app till investeringar. Exempelvis kan du investera i aktier eller fonder, låna ut dina pengar via P2P eller handla med kryptovaluta.

Så går ansökan av privatlån till

Innan du får ett privatlån hos Lunar måste du uppfylla deras krav:

 • Du får inte ha betalningsanmärkningar.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.
 • Lägsta inkomst är 200 000 kronor per år.
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • När du söker är du minst 18 år.

Utöver ovanstående krav gör Lunar Bank en bedömning av dig och din betalningsförmåga. För att sätta räntan delar Lunar Bank in dig som kund i en av 6 kreditklasser: A till F där A är högsta kreditvärdighet och F den lägsta. Om du inte beviljas ett lån tilldelas du ingen kreditklass.

Så här går det till att låna pengar hos Lunar Bank:

 1. Ansök om ett lån. I det första steget i ansökningsprocessen talar du om hur mycket du vill låna, hur länge samt verifierar din identitet med BankID. Lunar tar också en kreditupplysning via UC.
  Därefter får du lämna mer information om dig själv. Exempelvis information om din ekonomiska situation, vad du jobbar med, din månadsinkomst etcetera. I det första steget väljer du även utbetalningsmetod och signerar ett preliminärt skuldebrev.
  Att fylla i ansökan tar ca 3 minuter.
 2. Få ett personligt räntebesked. När du fyllt i ansökan får du ett räntebesked baserat på din valda återbetalningstid, lånets storlek samt din personliga kredithistorik.
 3. Lånet hanteras. När din låneansökan är slutförd så hanteras den av Lunars kreditavdelning. Det tar oftast inte tar mer än en timme eller två.
  Du kan se status för din låneansökan genom att logga in på Mina sidor.
 4. Ditt lån betalas ut. När din låneansökan är godkänd betalas ditt lån ut.
  Väljer du direktöverföring får du pengarna samma dag förutsatt att du har ett konto i Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.
 5. Betala tillbaka ditt lån. Din första återbetalning görs samma månad eller i månaden efter att du fått ditt lån utbetalt.
  Den 12:e får du din avi och förfallodatum är den 27:e, eller vardagen innan om 27:e infaller under en helg. Använder du autogiro dras pengarna automatiskt den 27:e.

Ladda ner appen här, det är helt kostnadsfritt.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

För att ansöka om lån fyller du i formuläret på hemsidan. Det tar inte mer än två till tre minuter och därefter får du svar direkt. Eftersom Lunar Bank erbjuder direktutbetalning har du pengarna på kontot några timmar efter det att ditt lån blivit beviljat.

Mina sidor hos Komplett Bank

Som kund hos Lunar laddar du med fördel ner Lunar App. Där har du en god översikt på din ekonomi och dina tjänster. Du kan också kommunicera med kundtjänst direkt i appen.

Vanliga aviavgifter

Eftersom Lunar Bank är helt digital kan de sänka kostnaderna för bland annat avgifter. Och för både sparkonto och betalkort betalar du ingenting. Men om du väljer premium eller pro-konto kostar det 79 respektive 149 kronor i månaden.

Att ansöka om ett privatlån är kostnadsfritt. Men när du tecknar ett lån tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kronor. Dessutom betalar du en administrativ avgift varje månad på 19 kronor för autogiro eller e-faktura eller 49 kronor om du föredrar pappersfaktura.

Summering av Lunar Bank

 • Privatlån mellan 20 000 – 300 000 kronor utan säkerhet.
 • Digital bank som finns i Sverige, Norge och Danmark.
 • Nominell ränta 2,95 % till 21 %.
 • Samla rewards för att sänka din ränta.
 • P2P-lån.
 • Gratis konto och VISA-kort.
 • Konto med 2,25 % sparränta.
 • Få bra koll med Lunar App.

Företaget Lunar Bank

Lunar Bank A/S grundades 2015 i Århus, Danmark, med syftet att erbjuda moderna finansiella tjänster som skall hjälpa användaren att få en bättre och roligare kontroll över sin ekonomi. Sedan 2019 finns bankappen i både Norge och Sverige. Och samma år fick bolaget sin banklicens.

Numera är kreditgivaren Lendify en del av företaget vilket innebär att du även kan låna pengar genom Lunar Bank.

Kontakta Lunar Bank

Telefonnummer:  0771-700 500
Mailadress konto och kort: support@lunar.app

Mailadress lån: hej@lunar.app

Öppettid kundtjänst:

 • Måndag – torsdag: 9.00 – 18.00
 • Fredag: 9.00 – 17.00
 • Lördag – söndag samt helgdag: 10.00 – 14.00

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
Om du vill lämna feedback eller få hjälp med Lunar app kan du kontakta kundtjänst. Men skulle du inte vara nöjd med det svar du får kan du kontakta Lunars ansvariga för klagomål, Mikkel Prehn. Det gör du genom:

Mail: klage@lunar.app

Post: Lunar, att: Mikkel Prehn, Hack Kampmanns Plads 10, 8000 Aarhus C, Danmark

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 15 december, 2022

Hem » Låna pengar » Ladda ner Lunar-appen: lån direkt i mobilen & sparränta på 2,25 %