Rörliga bolåneräntor kommer bli dyrare


De rörliga bolåneräntorna kommer gå upp. Det varnar både svenska storbanker och riksbankschefen för. Räkna därför med högre räntor på ditt bolån framöver.

Förutom högre bolåneräntor kommer också högre levnadsomkostnader i övrigt bli dyrare på grund av kriget i Ukraina. Pris på el, transporter och livsmedel går upp. Därför ska du förbereda dig på högre levnadskostnader.

Riksbanken har tidigare bedömt att räntehöjningar kunde vänta till 2024, men nu säger Stefan Ingves att mycket har hunnit hända sedan de prognoserna. Ingves varnar nu för snabba räntehöjningar kommande år.

Lästips: Lägst bolåneränta just nu.

Men bankerna har redan garderat sig genom att höja boräntorna, skriver Svenska Dagbladet. SBAB har exempelvis höjt kostnaden för ett bolån med 50 procent, från 1 procent i ränta till 1,5. Skandiabanken och Danske Bank är några av de aktörer som också nyligen har höjt räntan och som vi skrivit om på Finansvalp tidigare.

När vi går mot högre räntor kan det därför vara en bra idé att se över ditt bolån och flytta det till långivare med lägre bolåneräntor. Vi har listat bankerna med bäst bolån just nu. Bra anledning till att byta bank.

Skribent
Linus Jordtadius

Uppdaterad: 20 januari 2023

Hem » Låna pengar » Rörliga bolåneräntor kommer bli dyrare