Zensum jämför lån upp till 600 000 kronor helt kostnadsfritt

Ränta: 2,95 – 29,06 %
Lånebelopp: 20 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 20 år
Accepterar betalningsanmärkningar: Nej

Hos av Zensum kan du jämföra lån upp till 600 000 kronor från flera olika långivare. På så sätt hittar du det bästa lånet med den lägsta räntan för dig. Ansök kostnadsfritt på hemsidan och få svar inom 24 timmar. Hos Zensum lånar du utan säkerhet. Och även du med betalningsanmärkningar är välkommen att ansöka.

Omdöme av låneförmedlaren Zensum
”De har hjälpt mig att hitta banker med bättre lån och räntor så jag kunnat baka ihop de krediter jag tagit.”

Sammanfattning av Zensum

 • Privatlån mellan 20 000 och 600 000 kronor.
 • Jämför lån från 22 olika kreditgivare.
 • Samla dina smålån och sänk din månadskostnad.
 • Kostnadsfri ansökan.
 • Ansök även med betalningsanmärkningar.
 • Tar endast en UC.
 • Få svar på din låneansökan inom 24 timmar.
 • Erbjuder även bolån.

Finansvalps omdöme av Zensum

Finansvalps betyg: 3,0

Det vi på Finansvalp gillar med Zensum är att du sparar både tid och pengar på att samla ihop många erbjudanden på ett ställe. Med bara en UC. Att ansöka om och jämföra lån är enkelt. Du behöver bara fylla i en ansökan på hemsidan och därefter invänta svar.

Hela låneprocessen är digital. När du har ansökt om att samla dina lån eller ta ett nytt får du ett meddelande så snart svaren börjar ramla in. Då loggar du in på Mina sidor för att i lugn och ro gå igenom dina erbjudanden.

Hos Zensum får du dessutom en personlig handläggare som hjälper dig om du önskar. När du har bestämt dig för ett erbjudande signerar du med BankID och får pengarna utbetalda inom några dagar.

Men Zensum förmedlar bara kontakten mellan dig och banken. De kan inte styra över när pengarna betalas ut eller om lånevillkoren efterlevs. Och det passar inte alla att ha en mellanhand. Många föredrar en direktkontakt med sin långivare.

Att Zensum samarbetar med relativt få långivare är deras största nackdel. Och det är de förmodligen medvetna om eftersom de inte är speciellt sugna på att skriva ut antalet.

Lägg därtill att flera av deras samarbetspartners är så kallade högkostnadskrediter. Tillsammans innebär det att det inte alls är säkert att du får den låga ränta du hoppas på.

Inga avgifter

För dig som kund kostar det ingenting att använda Zensum. Du ansöker kostnadsfritt och utan att förbinda dig till något. Anledningen till det är att de precis som de flesta andra låneförmedlare på marknaden får en provision av kreditgivaren när du tecknar ett lån.

Tydlig och lätt att förstå

Vi på Finansvalp tycker att det är lätt att hitta på jämförelsesiten. All information är kommunicerad på ett tydligt sätt som är lätt att förstå för alla. Även dig som inte är van att prata lånevillkor till vardags. Allt du vill veta går att hitta bland vanliga frågor och svar. Om inte så har kundtjänsten jämförelsevis bra öppettider.

Vi gillar tydligheten hos Zensum.

En annan sak som vi uppskattar är att du i ansökan kan se vad din månadskostnad blir beroende på lånebelopp och löptid. Vanligtvis får du endast ett exempel.

Men när du flyttar reglagen för att minska eller öka belopp och löptid hos Zendum hänger räkneexemplet med. Även om det givetvis är en exempelränta så får du ändå en ganska god förståelse för hur månadskostnaden påverkas.

Låna pengar trots tidigare betalningsanmärkningar

Att du kan ansöka om ett lån trots att du har betalningsanmärkningar gillar vi på Finansvalp. Bara för att du har gått igenom svårigheter eller begått misstag i det förflutna betyder det inte att du inte kan ha en god betalförmåga idag och imorgon.

Däremot är det ofrånkomligt att du inte kommer att få lika många erbjudanden då inte alla kreditgivare accepterar betalningsanmärkningar. Dessutom är det en högre ränta på de lån du erbjuds.

Och om Zensum skulle vara tydligare i den frågan skulle de kunna undvika kunder som är missnöjda med sina förslag.

För- och nackdelar med Zensum

Positivt hos Zensum

 • Förmedlar lån upp till 600 000 kronor utan säkerhet.
 • Beviljar lån till dig med betalningsanmärkningar.
 • Endast en UC.
 • Jämför även bolån.
 • Samla dina lån.
 • Erbjuder personlig handläggare.

Negativt hos Zensum

 • Lägsta lånebelopp är 20 000 kronor.
 • Få samarbetspartners i jämförelse med andra låneförmedlare.
 • Zensum förmedlar endast lånet och kan därmed inte garantera hur det fungerar.
Elvira hjälper dig att låna pengar hos Zensum
Elvira är lånehandläggare på Zensum.

Trustpilots betyg och omdömen av Zensum

Trustpilot-betyg: 4,8

Zensum har ett utmärkt omdöme på Trustpilot och det genomsnittliga omdömet är 4,8 av 5 stjärnor. Över 5 000 kunder har valt att lämna en recension om Zensum på Trustpilot och 79 % har gett det högsta betyget. En av dem är Maria som har fått sin ränta sänkt. Hon skriver:

”Lätt och tydlig i vad som gällde och fick ner min ränta med 7% så är nöjd.”

Även Ulrica är nöjd med att ha fått hjälp med att sänka sin månadskostnad. Hon skriver såhär om sin upplevelse av Zensum:

”Alltid uppskattat med hjälp att få ner kostnaderna på lån. Inget krångel alls. Bra uppföljning också.”

Men alla är inte lika nöjda. Bland dem som lämnat det lägsta betyget finns Torbjörn. Precis som de flesta som gett ett dåligt betyg anser han att Zensum är väl intensiva i sin marknadsföring:

”Slutar aldrig ringa, trots att jag vid flera tillfällen bett om att inte bli uppringd. Avslutar jag samtalet ringer de efter någon minut igen, igen och igen. Senast idag bad jag om att få bli borttagen från deras kundlista och fick till svar att jag fick göra det själv på deras hemsida.

Det finns ingen tjänst eller upplysning på hemsidan om hur man gör det. Har mailat kundservice nu och hoppas på svar så jag kan få slippa dessa trakasserier.”

Läs alla omdömen om Zensum hos Trustpilot.

Google Reviews betyg och omdömen av Zensum

Google Reviews betyg: 4,6

På Google Review har Zensum ett utmärkt betyg med ett genomsnittligt omdöme på 4,6 av 5 stjärnor. Betyget är baserat på över 1 200 användare. Anna har gett det högsta betyget. Hon har använt sig av Zensum i flera år och skriver:

”Har haft med Zensum att göra sedan 4 år tillbaka. De vet vad de håller på med och försöker inte pracka på en onödiga lån. De har hjälpt mig att hitta banker med bättre lån och räntor så jag kunnat baka ihop de krediter jag tagit.”

Hos de mer kritiska omdömena går oftast att läsa att de anser telefonförsäljarna vara alldeles för påstridiga. Fredrik har gett företaget en stjärna i betyg och skriver:

”Fruktansvärt envisa och blev tvungen att artigt men bestämt lägga på luren. Är inte intresserad av att se över några lån i dagsläget. Vet att företaget ringt ett antal gånger tidigare. Förstår inte att företaget fått så bra recensioner. Respektera att ett nej är ett nej. Blev inte speciellt motiverad att använda tjänsterna i framtiden. Blockerade numret direkt.”

Zensum lån och räntor

Räntespann

Zensum samarbetar med över 20 olika långivare. Vissa erbjuder en högkostnadskredit med hög ränta och dyra avgifter medans andra ger dig en lågkostnadskredit. Eftersom samtliga samarbetspartners gör en individuell bedömning av din ansökan och kreditupplysning varierar räntan stort mellan både långivare och låntagare.

Så mycket kan du låna genom Zensum

Hos Zensum kan du jämföra och ansöka om ett privatlån mellan 20 000 och 600 000 kronor. Hur stort bolån du kan få bedöms individuellt.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Zensum

Privatlån

När du vill låna pengar till lägsta möjliga ränta kan du använda dig av Zensum där du kan jämföra och låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vilket innebär att du själv bestämmer vad du skall använda pengarna till. Du väljer också vilken återbetalningstakt som passar dig. Hos Zendum kan du välja en löptid mellan 1 och 15 år.

Genom att fylla i en kostnadsfri ansökan online får du erbjudanden från upp till 22 olika långivare. Därefter kan du enkelt jämföra och se vilket erbjudande som är det bästa för dig.

Förutom att titta på den nominella räntan bör du också beakta:

 1. Hur lång är återbetalningstiden? Ju längre tid du har på dig att betala tillbaka lånet ju mer ränta och eventuella avgifter kommer du att få betala.
  Om du väljer en kort återbetalningstid betalar du tillbaka ett lägre totalt belopp men får en högre månadskostnad. Så välj den löptid som känns rimlig och görbar för dig. För det mesta kan du lösa in hela lånet i förtid utan extra kostnad.
  Men kolla upp med långivaren innan du tar lånet så att det verkligen är så.
 2. Glöm inte bort att titta på den effektiva räntan. Oftast anger kreditgivare den mer marknadsföringsmässigt fördelaktiga nominella räntan.
  Men den effektiva räntan säger mer om vad lånet faktiskt kommer att kosta dig. Den inkluderar nämligen både ränta och avgifter.
 3. Har du många mindre lån och krediter? Då kan du överväga att samla dem i ett enda lån för att få en lägre månadskostnad.

Klicka här för att jämföra privatlån hos Zensum.

Samla dina smålån

Har du samlat på dig flera mindre lån och krediter? Då kan du använda Zensum för att ta ett samlingslån. När du fyller i din låneansökan anger du att du vill samla dina lån. På så vis skickas din ansökan till samarbetspartners som erbjuder den tjänsten. Därefter loggar du in på Mina sidor för att ta del av dina erbjudanden och väljer det som blir det bästa för dig.

Du får många fördelar när du samlar dina lån. Framför allt kan du sänka din ränta och få färre avgifter. Vilket innebär en mindre månadskostnad. Dessutom blir det lättare för dig att hålla koll på din privatekonomi. Plocka fram alla krediter du vill lösa så att du kan jämföra dem mot dina erbjudanden. Det är framförallt den effektiva räntan du vill titta på.

Samla dina lån och sänk dina kostnader här.

Jämför bolån

Om du har eller behöver ett bolån kan du vända dig till Zensum. De samarbetar med flera långivare på bolånemarknaden. Ansök om ett bolånelöfte innan du ger dig ut och letar bostad. Då vet du ungefär i vilken prisklass du har råd att leta. Dessutom är du redo om budgivningen kickstartar.

Du kan också ansöka om ett nytt bolån eller att flytta ditt befintliga. Hur mycket du får låna beror på din ekonomiska situation och värdet av bostaden. Tänk på att du vanligtvis inte kan flytta ett bundet bolån utan att betala en ränteskillnadsersättning. Och i dagsläget kan du inte heller flytta endast delar av ditt bolån utan hela lånet måste ligga hos samma långivare.

Ansök om ett grönt bolån

Om du bor i ett Svanenmärkt hus, passivhus, miljöhus med betyg guld eller silver eller i ett hus med energiklass A eller B kan du ansöka om ett grönt bolån. Då får du en extra rabatt på ditt lån.

Försäkring

Zensum Säker är en trygghetsförsäkring som hjälper dig med dina fasta månadskostnader om du skulle förlora din inkomst. Exempelvis genom arbetslöshet, sjukdom eller skada.

 • Försäkra upp till 10 000 kronor i månaden.
 • Ersättning betalas ut upp till ett år.
 • Täcker även sjukskrivning vid psykisk ohälsa.
Här kan du jämföra försäkringar hos Zensum
Så jämför du försäkringar.

Så går ansökan av lån till

För att du skall kunna ansöka om att jämföra eller samla dina lån behöver du uppfylla Zensums krav:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Folkbokförd i Sverige i minst ett år.
 • Fast inkomst från arbete eller pension.
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Ha varit skuldfri från kronofogden i minst 6 månader.
 • Inte vara en PEP – person i politiskt utsatt ställning.

Utöver ovanstående krav ställer också Zensums samarbetspartners egna krav. Om du till exempel har betalningsanmärkningar kommer inte alla tillfrågade långivare att bevilja ditt lån.

Därutöver görs en individuell bedömning av din ansökan. Och det är också den som ligger till grund för de erbjudanden du får. Ju högre risk långivaren anser det vara att du kommer att få svårigheter med att betala tillbaka lånet desto högre ränta.

Förutom betalningsanmärkningar tittar kreditgivare exempelvis på om du har fast anställning eller inte samt vilken inkomst och vilka utgifter du har varje månad.

Ansökan hos Zensum är relativt enkel.

Så här gör du för att ansöka om lån:

 1. Du hittar ansökan högst upp på hemsidan. Där fyller du i uppgifter kring hur stort lån du vill ta, under hur lång tid och om du vill samla eller lösa befintliga krediter.
 2. Fyll i dina kontakt- och personuppgifter. Exempelvis boendeform, civilstånd och månadsinkomst.
 3. Om du har en medsökande fyller du i hens uppgifter.
 4. Godkänn användarvillkoren och påbörja jämförelsen genom att signera med BankID.
 5. När du skickat in din ansökan tar Zensum en kreditupplysning på dig och din eventuella medsökande. Därefter skickas din ansökan vidare till aktuella långivare.
 6. Långivarna återkopplar till dig inom 24 timmar. För att ta del av dina olika alternativ loggar du in på Mina sidor. Där ser du bankernas förslag med villkor, räntor och löptider.
 7. Gå igenom offerterna och välj det alternativ som passar dig bäst. Ansökan är inte bindande och du kan närsomhelst dra dig ut eller avstå helt från erbjudandena.
 8. När du har signerat låneavtalet betalas pengarna ut inom några dagar.

Eftersom det kan vara svårt att veta vilket låneförslag som passar dig bäst kan du kontakta Zensums kundtjänst. De erbjuder alla sina kunder personlig handläggning.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Från det att du skickar in din ansökan tar det upp till 24 timmar innan alla långivare lämnat svar. Många har ett erbjudande klart tidigare än så. Men om du ansöker under exempelvis en helg kan det också ta längre tid. När en långivare lämnat ett bud så får du ett meddelande och du kan ta del av samtliga offerter via Mina sidor. För att du skall få bästa möjliga lån bör du invänta alla erbjudanden innan du bestämmer dig.

Mina sidor hos Zensum

Genom att logga in på Mina sidor kan du ta del av dina olika låneerbjudanden samt hantera dina kontaktuppgifter och lägga till försäkringar.

Vanliga aviavgifter

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om att samla eller ta ett nytt lån hos Zensum eftersom de får provision av den långivare du väljer att teckna hos. Däremot kan du behöva betala avgifter på det lån du tar. Därför bör du förutom räntan även jämföra de olika erbjudandenas avgifter.

Summering av Zensum

 • Jämför privatlån mellan 20 000 och 600 000 kronor.
 • Förmedlar bolån.
 • Kostnadsfritt att jämföra lån.
 • Få hjälp av personliga handläggare.
 • Upp till 22 långivare.
 • Samla dina lån och krediter.
 • Sänkt månadskostnad.
 • Jämför lån med bara en UC.
 • Förmedlar lån till dig med betalningsanmärkningar.
Leif är VD för Zensum AB

Företaget Zensum AB

Zensum AB är en låneförmedlare som bildades 2013. Verksamheten består av att jämföra och förmedla privat- och bolån till privatpersoner. Företaget ingår i en koncern där Zensum är moderbolag.

Under 2021 omsatte bolaget cirka 180 miljoner kronor och gjorde en vinst på nära 31 miljoner kronor.

Kontakta Zensum

Öppettid kundtjänst:

 • Måndag – torsdag: 9.00 – 19.00
 • Fredag: 9.00 – 17.00
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Skulle du inte vara nöjd med Zensum eller deras tjänster bör du i första hand vända dig till den kredithandläggare som hjälpt dig med ditt ärende. Därefter kan du vända dig till deras kundtjänst. Det gör du antingen genom att ringa eller skicka ett mail enligt ovanstående kontaktuppgifter.

Om du är missnöjd med svaret du får från kundtjänst kan du kontakta företagets klagomålsansvarig. Det gör du via mail, telefon eller post:

 • E-mail: klagomal@zensum.se
 • Telefon: 0771-30 44 47
 • Post: Zensum AB, att: Klagomålsansvarig, Eriksbergsgatan 27, 114 30 Stockholm

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 4 januari 2023

Hem » Låna pengar » Zensum jämför lån upp till 600 000 kronor helt kostnadsfritt