Komplett Bank – flexibla lån på upp till 600 000 kronor

Hos Komplett Bank kan du låna mellan 10 000 och 500 000 kronor utan säkerhet och med flexibel återbetalning. Du bestämmer själv i vilken takt du vill betala tillbaka pengarna. Du ansöker kostnadsfritt och utan att binda dig online och får ett preliminärt besked med detsamma.

Komplett Bank logoAnsök om lån
Uppdaterad 7 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Komplett Bank

 • Privatlån mellan 10 000 och 500 000 kronor utan säkerhet.
 • Flexibelt och revolverande lån.
 • Kreditkort utan avgifter och med 50 betalningsfria dagar.
 • Samla dyra smålån och krediter.
 • Spara pengar med hög ränta, fria uttag och utan avgifter.
 • Möjlighet att lägga till försäkringar till ditt lån.
Låna pengar av Komplett Bank

Finansvalps omdöme av Komplett Bank

★★★★★
★★★★★
3,9
Vårt betyg

Det vi på Finansvalp gillar mest med Komplett Bank är flexibiliteten på lånet. Förutom att du väljer lånebelopp så styr du också över i vilken takt du vill betala tillbaka.

Varje månad betalar du ränta på utestående kredit samt avgifter. Men har du det lite kämpigt en månad kan du avstå från att amortera på lånet.

Dock vill vi samtidigt lyfta att ju längre tid du betalar på ett lån ju mer kommer du att betala i slutänden. Alla lån skall betalas tillbaka. Fördelen med en lång återbetalningstid är att månadskostnaden är lägre. Men på sikt är det dyrare.

Tänk därför på att du bör lägga din återbetalning inom en tidsperiod som gör din månadskostnad rimlig men som inte innebär att du betalar onödigt stora räntekostnader och avgifter.

Hos Komplett Bank är räntan rörlig vilket innebär att om den stiger har du plötsligt högre kostnader än när du tog lånet.

På Komplett Bank sker hela låneansökan digitalt och du får ett preliminärt besked på en gång. Men därefter tar det lite längre tid än hos flertalet konkurrenter.

Eftersom din låneansökan skall bedömas individuellt dröjer det några dagar innan du har ett svar. Och om du skall komplettera din ansökan får du räkna med ännu längre tid. Dessutom tar det ytterligare några dagar innan pengarna finns på ditt konto.

Se vilken ränta du får. Du binder dig inte till något genom att ansöka.

Inga avgifter på ditt sparande

Att det inte finns några avgifter kopplade till ditt sparkonto gillar vi på Finansvalp. Den rörliga räntan är förmånlig och du kan sätta in och ta ut pengar som du önskar.

Om du vill avsluta ditt sparkonto hos Komplett Bank gör du det när du vill.

Ditt sparande hos Komplett Bank är skyddat av den norska insättningsgarantin och inte den svenska. Därför kan du behöva kolla upp vad det innebär innan du för över några större summor pengar till ditt sparkonto hos Komplett Bank.

Tydlig och lätt att förstå

Vi på Finansvalp tycker att det är lätt att hitta den information vi söker. Möjligtvis skulle vi önska lite mer tydlighet kring bankens försäkringar. Och de räkneexempel de har på lånet skulle kunna förenklas.

Dessutom vill vi gärna se att de skriver ut räntespannet på den effektiva ränta. Det är trots allt den som säger mer om vad lånet faktiskt kostar.

Komplett Banks öppettider imponerar inte på oss. Att bara finnas tillgängliga vardagar mellan klockan 9.00 och 14.00 räcker inte. På Finansvalp är vi inte heller överförtjusta i ett kontaktformulär istället för en mailadress.

Kreditkort med 50 betalningsfria dagar

Komplett Bank erbjuder ett kreditkort. Och vi uppskattar både att det är utan avgifter och har hela 50 räntefria dagar. Dessutom ingår förutom reseförsäkring både köpskydd och ID-skydd. Men vi tycker inte lika mycket om att du betalar ränta från första dagen som du gör ett kontantuttag.

Omdöme och utvärdering av Komplett Bank

För- och nackdelar med Komplett Bank

Positivt hos Komplett Bank

Negativt hos Komplett Bank

Trustpilots betyg och omdömen av Komplett Bank

★★★★★
★★★★★
1,4
Trustpilot

Hos Trustpilot har Komplett Bank ett mycket dåligt omdöme på 1,4 av 5. Betyget är baserat på i skrivande stund endast 137 recensioner.

En av anledningarna till det dåliga betyget kan vara att banken inte är en registrerad profil på Trustpilot.

Det betyder att de inte ber kunderna om att lämna ett omdöme. De som ändå har lämnat en recension gör det på eget bevåg.

En som har lämnat det högsta betyget är Linda. Hon känner inte alls igen sig i den negativa kritiken:

" Har varit kund och haft deras kreditkort i över ett år, tycker att de har en trevlig kundservice som återkommer när de säger att de ska återkomma och svarar inom rimlig tid.

Känner inte igen mig alla i de negativa omdömen som skrivs här. Fungerar bra att använda kortet, både i fysiska butiker och online, älskar att de stödjer Apple Pay."

Även Mikko är mycket nöjd med sitt sparande hos banken. Han skriver:

"Använder enbart deras sparkonto, vet inget om deras andra tjänster. De har högst ränta med bankgaranti på sparkontot utan bindningstid. Tog ut pengar på morgonen och pengarna kom in på kontot samma dag. Rekommenderar dem."

Men alla är som sagt inte lika positiva

Hela 89 % har lämnat sämsta tänkbara betyg. Många tycks ha upplevt problem när de har handlat via Komplett Banks samarbetspartners.

Men andra tycker att överföringen till och från sparkontot går alldeles för långsamt. Såhär skriver Eleonora:

"Jag satte in pengar på mitt sparkonto för mer en vecka sedan och pengarna syns inte på mitt konto ännu, har ringt kundtjänst efter lång väntetid fick till svar att det var min bank Länsförsäkringar banks fel, stämmer inte dom har skickat pengar , så nu har mina sparpengar försvunnit. Stöld anser jag, inget att lita på!"

Eftersom Komplett Bank inte är en registrerad profil har de inte heller svarat på vare sig positiva eller negativa omdömen.

Läs fler omdömen av Komplett Bank på Trustpilot.

Låna hos Komplett Bank

Privatlån

Komplett Bank erbjuder dig ett privatlån mellan 10 000 och 500 000 kronor. Att det är ett privatlån innebär att du lånar utan säkerhet och utan att behöva redogöra för vad du skall använda pengarna till.

Lånet du får hos Komplett Bank är flexibelt och revolverande. Det betyder att krediten kvarstår och du kan ta ut pengar till samma belopp som du har amorterat.

Och du får själv lägga upp en återbetalningsplan som passar din ekonomiska situation.

Varje månad faktureras du ränta och avgifter. Men hur mycket du vill amortera bestämmer du. Tänk på att alla lån självklart måste betalas tillbaka.

Och ju längre återbetalningstid du har desto mer ränta och avgifter betalar du. Lånet blir alltså dyrare ju längre tid det tar att betala tillbaka.

Räntor

Den rörliga nominella årsräntan på ett privatlån från Komplett Bank är 5,8 - 17 % och sätts individuellt. Eftersom räntan är rörlig kan den komma att förändras under din låneperiod. I sådana fall kommer du att meddelas.

Så mycket kan du låna
På Komplett Bank kan du låna mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor.

Samla dina smålån

Har du många smålån och dyra krediter från olika långivare är det nästan alltid en god idé att samla dem. Och du kan välja att ta ett privatlån från Komplett Bank för att lösa dem.

Fördelen är att du får ett lån att hålla koll på. Och du brukar också kunna sänka din månadsavgift genom en lägre ränta och färre avgifter.

Du kan ansöka om att samla din lån här.

Om du väljer det flexibla lånet från Komplett Bank för att samla dina krediter kan du välja i vilken takt du vill betala tillbaka.

Skulle du ha en kärv månad ekonomiskt kan du välja att endast betala ränta och avgifter och vänta med att amortera på lånet till senare. Men tänk på att ju längre tid du betalar på lånet desto dyrare är det i slutänden.

Månadskostnad privatlån

Hur hög månadskostnaden för ditt lån blir beror på lånebelopp, vilken ränta du erbjuds och hur lång återbetalningstid du väljer.

För att ge ett exempel antar vi att du lånar 140 000 kronor som du betalar tillbaka med ett lika stort belopp varje månad under 5 år.

Om den effektiva räntan är 13,3 % och du betalar en månadskostnad på 3 153 kronor blir den totala kostnaden för lånet 49 188 kronor.

Det totala beloppet du har betalat är 189 188 kr. Då är uppläggningsavgift och månadsavgifter inkluderade.

Kreditkort

Komplett Bank Mastercard är ett kreditkort med en kredit på upp till 100 000 kronor. När du använder kortet till varuköp har du 50 dagars räntefri betalning. Vill du däremot delbetala betalar du en nominell ränta på 21,40 %.

Och om du gör ett uttag från kortet betalar du ränta från dag 1. Gäller även vid överföringar och betalningar online. Du kan också välja att skjuta upp din betalning i 3, 6 eller 9 månader till en avgift.

Skulle du handla för 10 000 kronor med ditt Mastercard och dela upp betalningen på 12 månader med en effektiv ränta på 23,63 % blir det totalt 11 198 kronor att betala tillbaka.

Spara

Om du hellre vill spara pengar har Komplett Bank ett sparkonto med fördelaktig rörlig ränta på 2,35 %. Dessutom har du fria uttag och betalar inga avgifter för ditt sparande.

Du väljer själv hur länge du vill ha pengarna hos Komplett Bank och kan när som helst avsluta ditt sparkonto.

Och insättningar upp till motsvarande 100 000 EUR per kundrelation täcks av insättningsgarantin från Bankgarantifonden.

Försäkringar

Förutom att erbjuda lån, kreditkort och sparande säljer Komplett Bank också försäkringar. Om du har kreditkortet ingår reseförsäkring, köpskydd och ID-skydd.

Men om du lånar pengar kan du välja att lägga till ett betalskydd. Det är en tilläggsförsäkring som hjälper dig med dina fasta månadskostnader om du exempelvis förlorar arbetet eller inte kan arbeta på grund av skada eller sjukdom.

Logga in på mina sidor på Komplett Bank

Så går ansökan av privatlån till

För att du skall kunna ansöka om ett privatlån behöver du uppfylla de grundkrav som Komplett Bank har:

Utöver ovanstående krav gör Komplett Bank en bedömning av dig och din betalningsförmåga. Först därefter bestäms vilken kredit du beviljas och till vilken nominell ränta.

För att utvärdera din betalningsförmåga tittar banken exempelvis på om du har fast anställning eller inte, vilken inkomst och vilka utgifter du har varje månad. Så här gör du för att ansöka om lån:

 1. Börja med att fylla i dina personuppgifter samt önskat lånebelopp. Banken vill bland annat också veta vilken månadsinkomst du har, hur du bor och om du lever ensam eller inte. Därefter signerar du med bankID.
 2. När du skickat in din ansökan får du ett snabbt preliminärt besked per mail. Ibland kan du ombedjas att komplettera din ansökan.
 3. Komplett Bank går igenom din ansökan och gör en individuell bedömning.
 4. Du får ett erbjudande som inte är bindande. Om du väljer att tacka ja till lånet signerar du avtalet.
 5. Pengarna betalas ut och finns vanligtvis på ditt bankkonto inom 2 bankdagar.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Så snart du har fyllt i en ansökan och skickat in den får du ett preliminärt besked via mail. Eftersom din ansökan skall behandlas individuellt kan det ta 1 - 2 bankdagar innan du får ett svar.

Ibland blir du även ombedd att bifoga kompletterande handlingar till din ansökan. Om lånet beviljas tar det 1 - 2 vardagar innan du har dem på ditt bankkonto.

Mina sidor hos Komplett Bank

Som kund loggar du in på Mina sidor för att hantera dina betalningar, ansöka om förändringar eller nya lån samt för att sköta dina sparkonton. Du kan också ladda ner bankens app.

För att logga in på Komplett Bank måste du först vara en kund.

Vanliga aviavgifter

Hos Komplett Bank betalar du ingenting för att ansöka om lån. Inte heller betalar du några avgifter på kreditkort eller sparkonto.

Däremot får du betala en uppläggningsavgift på 495 kronor när du tecknar ett privatlån. En månadsavgift på 35 kronor tillkommer liksom en lika stor avgift om du vill ha en pappersfaktura.

Skulle du vilja göra några manuella ändringar efter det att lånet har trätt i kraft kostar det 450 kronor.

Summering av Komplett Bank

Företaget Komplett Bank ASA

Komplett Bank ASA är ett norskt bolag som erbjuder finansiella tjänster till privatpersoner. Företaget grundades 2014 och är idag verksamt i Norge, Sverige, Finland och Tyskland.

Komplett Bank har ett nära samarbete med koncernen Komplett Group som äger flera stora skandinaviska näthandlare. Exempelvis Komplett.se och Webhallen.

Bolaget har sitt säte i Norge och är noterad på Oslo Börs.


Kontakta Komplett Bank

Telefonnummer:  08-40 30 96 00
Maila: Använd kontaktformulär på hemsidan.

Spärra kort

Telefonnummer: 08-40 30 96 00

Öppet dygnet runt.

Öppettid telefon:

 • Måndag - fredag: 9.00 - 14.00
 • Lördag - söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
Om du har klagomål gällande Komplett Bank kan du i första hand kontakta kundtjänst genom ovanstående kontaktuppgifter.

Skulle du inte vara nöjd med det svar du får kan du skriftligen ta en kontakt med Komplett Banks kundombudsman. Det gör du genom att använda kontaktformuläret på Mina sidor och välja kategorin klaga.