Qliro är betallösningen som också erbjuder lån

Qliro är först och främst en betallösning för säkra köp på nätet. Men du kan också låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet. Du ansöker direkt online och får pengarna utbetalda inom några dagar. Hos Qliro får du ett snabbt och smidigt lån med en ränta från så lågt som 3,95 %.

Qliro logotyp
Uppdaterad 7 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Qliro

Omdöme av Qliro

Finansvalps omdöme av Qliro

★★★★★
★★★★★
3,1
Vårt betyg

Det vi på Finansvalp gillar mest med Qliros privatlån är den låga räntan. Lägsta möjliga ränta du blir erbjuden är 3,95 % vilket är riktigt förmånligt i jämförelse med konkurrenter.

Och även den högsta räntan stannar på 16,45 % vilket är långt under många konkurrerande långivare.

Att du kan betala av mer eller tillbaka hela beloppet när du vill är också bra. Men däremot anser vi att det lägsta lånebeloppet skulle kunna sänkas.

För den som behöver ett snabbt lån för att betala en oväntad utgift som exempelvis ett tandläkarbesök kan 20 000 kronor vara onödigt mycket. Speciellt med tanke på att kortaste återbetalningstid är hela 2 år.

Inte för alla

Som Qliro säger själva är deras lån inte för alla. Om du exempelvis har betalningsanmärkningar är det ingen idé att ansöka.

Dessutom ställer Qliro vissa krav på vad pengarna skall användas till vilket vi är ovana vid. Du får inte använda lånet till att köpa en bostad eller för att starta upp ett företag.

Vi på Finansvalp ställer oss också lite frågande till varför du som egenföretagare måste ha en medsökande medan du som står utan jobb kan söka själv.

Det borde rimligtvis finnas en gråskala där din omsättning och månadsinkomst styr villkoren.

Slimmad design blir till otydlig information

Qliro har precis gjort om sin hemvist och designen är snyggt slimmad och stilren. Dessvärre är vår känsla att det är på bekostnad av tydlighet, transparens och kommunikation.

Det är svårt att få klara svar och vi på Finansvalp måste leta noga efter dem. Ibland utan att få några. Och vi är inte ensamma.

Om du scrollar bland omdömen och recensioner är det just bristen på information som irriterar kunderna mest.

Och trots att Qliro har bättre öppettider på sin telefontjänst än vissa andra konkurrenter så går det inte att nå dem på kvällar eller helger. I en digital värld är det inte tillräckligt.

Dessutom måste du logga in på Mina sidor för att kunna använda dig av chattfunktionen vilket knappast hjälper dig som gärna vill bli kund.

Qliro erbjuder privatlån

För- och nackdelar med Qliro

Positivt hos Qliro

Negativt hos Qliro

Trustpilots betyg och omdömen av Qliro

★★★★★
★★★★★
3,2
Trustpilot

Qliro når upp till ett medelbetyg hos Trustpilot. Det genomsnittliga omdömet på 3,2 är baserat på över 5 000 användares recensioner. Betyget är något lägre än många konkurrenters.

Men värt att poängtera är att det inte endast är Qliros lånetjänst som ingår i bedömningen utan kanske framförallt deras betallösning. Och många användare tycks också blanda ihop själva betallösningen med produkten de köpt.

Mirja har goda erfarenheter av Qliro. Hon har svårt att förstå varför de får så pass många negativa omdömen då hon själv fått väldigt god hjälp av kundtjänsten. Hon skriver:

" Jag har lite svårt att förstå alla negativa omdömen. Är enig i att appen är lite klurig att förstå sig på. Men jag mailade dem och fick svar inom en timme av Josefine. Fortsatte ställa frågor och hon har svarat tålmodigt på precis allt.

Jag förstår det som var svårt för mig är uppenbart för henne men hon har verkligen tagit sin tid för att det ska bli rätt. Och det uppskattar jag verkligen eftersom det gäller betalningar. Varje svar har varit inom 30-60 min och alltid lika trevliga!"

Signaturen S.H. Lindgren har ett sparkonto hos Qliro. Eftersom han upplevt problem med att ta ut pengar därifrån lämnar han sämsta möjliga betyg, 1 av 5. Såhär motiverar han betyget:

"Har försökt ta ut mina sparpengar i en vecka. Först vid tredje samtalet berättade deras support att Qliros samarbetspartner Tink har svåra problem som omöjliggör uttag via Qliros via hemsida och app.

De hänvisar istället till en uttagsblankett till vilken skall bifogas vidimerad kopia av legitimation samt underskrivet kontobesked från den bank som pengar skall överföras till. Makalöst krångligt år 2022!"

Berömvärt är att Qliro tycks besvara alla omdömen, goda som dåliga. Det tyder på att de värnar om sina kunder. Läs alla omdömen här.

Google Reviews betyg och omdömen av Qliro

★★★★★
★★★★★
4,1
Google Reviews

Även på Google reviews har Qliro många omdömen. Närmare 7 000 kunder har gett ett betyg. Och här är det genomsnittliga betyget bättre med 4,1 av 5 stjärnor. Robert har lånat pengar av Qliro och är mycket nöjd med tjänsten:

"De gav mig ett lån när ingen annan ville, trots fast jobb och få lån. Snabba och enkla att ha å göra med. I deras app kan jag lätt se hur mycket jag betalat och hur mycket jag har kvar innan jag når mål. Kommer lätt att vända mig hit även i fortsättningen(även om målet är att slippa låna nåt mer)."

Men också här återfinns många missnöjda kunder. Ett genomgående tema tycks vara att både hemsida, app och informationen är otydlig och krånglig. Lena skriver såhär:

"Qliro har den rörigaste hemsida jag någonsin sett. Det är synnerligen svårt att hitta sin faktura och ändå svårare att skriva ut den."

Qliro AB

Qliros lån och räntor

Räntespann

När du ansöker om att låna pengar från Qliro görs en kreditbedömning. Först därefter bestäms räntan. För ett privatlån ligger räntespannet idag på 3,95 % - 16,45 %.

Förutom din kreditprövning tas lånebelopp och hur lång återbetalningstid du önskar med i beräkningen av din ränta.

Hur mycket kan man låna av Qliro

Hos Qliro kan du låna upp till 500 000 kronor. Men bara om du har en medsökande. Är du ensam sökande kan du inte låna mer än 350 000 kronor. Lägsta möjliga lånebelopp är 20 000 kronor.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Qliro

Privatlån

Du kan låna pengar av Qliro utan säkerhet och med snabb utbetalning. Så snart du har blivit beviljad ett lån och har signerat avtalet med bankID betalas pengarna ut och finns på ditt bankkonto efter 1-2 vardagar.

Vanligtvis får du inga frågor om vad du skall göra med pengarna när du tar ett snabblån. Men Qliro ställer vissa krav på dig som tar ett privatlån. Det betyder att pengarna inte får användas till vad du vill.

Hur hög månadskostnaden för ditt lån blir beror på lånebelopp, vilken ränta du erbjuds och hur lång återbetalningstid du väljer.

För att ge ett exempel antar vi att du lånar 100 000 kr med en återbetalning på 5 år. Om du får en effektiv ränta på 7,76 % blir det totala beloppet att betala tillbaka 120 228 kronor och din månadskostnad 2 004 kronor.

Samla dina lån

Att ha många smålån och krediter från olika långivare är för det mesta dyrt. Dessutom är det krångligt att ha koll på vad du faktiskt betalar varje månad i räntor och avgifter.

Därför är det lätt att förstå varför det blivit så populärt att istället samla alla lån på ett ställe. Och de flesta onlinebanker och kreditgivare har hakat på trenden. Så även Qliro som erbjuder dig att samla dina krediter hos dem.

Om du vill samla dina lån hos Qliro räknar du först ut hur mycket du behöver för att lösa dem. Be gärna dina befintliga långivare om en lösenavi för att få en exakt summa.

Därefter ansöker du om ett privatlån hos Qliro. Ange vid ansökan att du önskar samla dina lån. När du har fått ett erbjudande är det giltigt i 30 dagar.

Skulle du välja att tacka ja har du pengarna på ditt konto efter cirka 1-2 bankdagar. Så snart du har löst dina andra krediter har du bara lånet från Qliro att hålla reda på.

Spara

Hos Qliro kan du spara till fast eller rörlig ränta. Om du väljer att binda ditt sparkapital under ett år får du en högre årlig ränta på 2,80 % jämfört med den rörliga som ligger på 1,80 %. Frågan du behöver ställa dig är alltså hur länge du kan avvara dina pengar.

Skulle du välja att öppna ett rörligt sparkonto får du visserligen en lägre ränta men har fria uttag från första början. Du kan därför ansöka om att öppna flera sparkonton hos Qliro.

Exempelvis ett fast där du placerar de medel du vet om att du klarar dig utan under ett år och ett med kapital du kan flytta lite hur du vill men samtidigt få ränta på från första kronan. Högsta sparbelopp som omfattas av statliga insättningsgarantin, och du får ränta på, är 1 050 000 kronor.

Så går ansökan av privatlån till

För att ansöka om ett privatlån hos Qliro måste du ha en årsinkomst på minst 160 000 kronor. Vilket motsvarar en månadslön på cirka 14 000 kronor. Utöver det får du inte ha några betalningsanmärkningar och pengarna får inte användas till bostadsköp eller start av företag.

  1. Fyll i ditt personnummer och dina kontaktuppgifter.
  2. Välj om du vill samla dina lån eller inte.
  3. Ange din månadsinkomst och svara på frågor om din anställningsform.
  4. Fyll i en eventuell medsökande.
  5. Svara på frågor om ditt hushåll, exempelvis om du har hemmaboende barn och hur du bor.
  6. Ange till sist vilka kostnader du har per månad.
  7. Kontrollera att dina uppgifter stämmer och godkänn Qliros villkor.
  8. Klicka på hämta kreditupplysning för att slutföra din ansökan.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Så snart du har fyllt i en ansökan görs en kreditupplysning. Om den är godkänd görs en individuell bedömning av din ansökan. Så snart du har fått lånet beviljat och du har tackat ja betalas pengarna ut och finns på ditt bankkonto efter 1-2 vardagar.

Mina sidor hos Qliro

Som kund loggar du in på Mina sidor för att hantera dina betalningar, ansöka om förändringar eller nya lån samt för att sköta dina sparkonton. Du kan också ladda ner Qliros app.

Vanliga aviavgifter

När du tar ett privatlån hos Qliro betalar du amortering och ränta. Inga uppläggningsavgifter, administrativa avgifter eller aviavgifter. Däremot kan du komma att betala påminnelse-, försenings- eller inkassoavgifter om du är sen med din betalning.

Summering av Qliro

Företaget Qliro

Qliro AB ingår i Qliro Group AB som är ett svenskt holdingbolag inom e-handel och finansiella tjänster. Andra företag som ingår i samma koncern är exempelvis Nelly och CDON. Under 2021 omsatte Qliro AB 448 miljoner kronor och gjorde ett negativt resultat på -40 miljoner kronor.


Kontakta Qliro

Telefonnummer:  0200-430 030
Mailadress: kundservice@qliro.com
Chat: logga in på Mina sidor för att livechatta.

Öppettid telefon:

  • Måndag - fredag: 08.00 - 17.00
  • Lördag - söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Qliro är inte speciellt tydliga i frågan om klagomål eller överklagan. Men om du kontaktar kundtjänst via telefon eller mail får du förhoppningsvis klara besked om hur du går tillväga.