CrediNord – offert inom 1 timme på företagslån upp till 1 MSEK

 • Lånebelopp: 10 000 – 1 000 000 kr
 • Löptid: 6 – 18 månader
 • Avgift: Fast månadsavgift – inga andra avgifter
 • Bindningstid: Nej
 • Svarstid: Låneoffert inom en timme

Hos CrediNord lånar du upp till 1 miljon kronor till ditt företag utan vare sig UC eller säkerhet. Du ansöker smidigt online och får ett erbjudande om lån inom en timme på vardagar. Och pengarna betalas ut så snart du har skrivit under ditt låneavtal. Betala tillbaka lånet när du vill.

Du kan också begära amorteringsfritt under en period om du behöver det. CrediNord tar ingen kreditupplysning hos UC och du behöver inga tillgångar att använda som säkerhet. Istället är du borgen för lånet.

Omdöme av CrediNord företagslån
”Riktigt snabb service. Gav ett erbjudande på en halvtimme.”

Sammanfattning av CrediNord

 • Företagskredit upp till 1 miljon kronor.
 • Svar inom en timme.
 • Ingen säkerhet.
 • Personlig borgen.
 • Fast månadskostnad.
 • Kostnadsfri ansökan utan bindning.
 • Ingen UC.
 • Utbetalning så snart du har skrivit under låneavtalet.
 • Löptid mellan 6 och 36 månader.
 • Betala tillbaka när du vill utan kostnad.

Finansvalps betyg: 2,5

CrediNord är ett finskt fintech-bolag som är verksamt i flertalet länder i Europa. Tjänsten de erbjuder är ett flexibelt och papperslöst företagslån för framför allt små och medelstora företag. Och lånet passar just mindre företag bäst.

Du behöver inte ha ett aktiebolag för att söka och du kan låna så lite som 10 000 kronor. För dig med enskild firma räcker det ibland med ett mindre kapitaltillskott. Att låna pengar kostar. Därför är det onödigt att låna mer än du faktiskt behöver.

Dessutom behöver du ingen säkerhet. För större företag är det sällan problem att få ett företagslån beviljat. De har både omsättningen och en stark resultaträkning för att få finansiering till villkor som småföretagare bara kan drömma om.

Och stora företag har i regel även stora tillgångar att använda som säkerhet. Men om du är en småföretagare saknar du det. Därför gillar vi att CrediNord inte kräver någon säkerhet.

Men istället kräver de en borgen. Om ditt företag är stabilt och har gott om utrymme för att bekosta ett lån är det inga bekymmer. Men tänk på att du blir personligt ansvarig för lånet så snart du går i borgen.

Skulle företaget inte sköta betalningen eller gå i konkurs kommer du att krävas på pengarna. Och det kan bli förödande för din privata ekonomi. Därför hade vi på Finansvalp hellre sett att du som företagare kan välja mellan borgen eller säkerhet.

Låna utan UC

Att samla på sig många kreditupplysningar hos UC kan innebära en försämrad kreditvärdighet. Därför vill du förmodligen inte göra en kreditprövning i onödan. Vare sig på ditt företag eller på dig själv.

CrediNord använder sig av alternativ som Creditsafe eller Bisnode när de tar en kreditupplysning. Det innebär att den inte kommer att synas i UC. Och det tycker vi är en klar fördel. Du kan läsa mer om företagslån utan UC här.

Svar inom en timme

På Finansvalp gillar vi mest av allt hur snabbt du får låna pengar från CrediNord. Att ansöka är smidigt och enkelt. Och du får svar med ett lånebesked inom en timme. Vilket måste vara bland det snabbaste på marknaden.

Det är inte bara ett erbjudande om lån som går undan. Pengarna betalas också ut så snart du har skrivit under låneavtalet vilket betyder att du bör ha dem på ditt konto inom några dagar. För dig som behöver ett snabbt kapital är det ett mycket stort plus såklart.

Men även om du inte behöver bifoga några dokument till din ansökan i ett första läge innebär det inte att du inte måste komplettera med det senare. Att marknadsföra lånebesked inom en timme är smart.

Och om den initiala låneansökan är enkel kommer fler att slutföra den och trycka sig vidare. Men för att kunna göra en korrekt bedömning av ditt företags ekonomi bör du vara beredd på att skicka in kompletteringar såsom kontoutdrag, balansomslutning och resultaträkning.

Och vi undrar varför CrediNord inte är mer transparenta med det? Som företagare vill du få bästa möjliga lånevillkor och den lägsta räntan. Och enda sättet att få det är genom att bevisa din kreditvärdighet. Med andra ord ligger det i ditt eget intresse att ladda upp data som styrker din betalningsförmåga.

CrediNord företagslån
”Jag kommer definitivt att fortsätta använda det om ytterligare behov kommer till min verksamhet.”

Betala tillbaka i din egen takt

Det finns många anledningar till att du tar ett företagslån. Kanske behöver du köpa in ny teknik, anställa eller kapital för att ta fram en ny produkt eller tjänst. Eller så har du en tillfällig svacka i likviditeten och behöver stärka kassan under en period. Och det skiljer sig också åt i vilken takt du kan och vill betala tillbaka lånet.

Om du exempelvis behöver ta ett lån för att täcka upp en kundfordran vill du förmodligen bli av med lånet så snart din kund har betalat. Ju längre tid du betalar på ett lån, ju större blir totalkostnaden för det. Men om du redan har en relativt tight budget vill du hellre betala en lägre månadskostnad.

Hos CrediNord kan du välja din egen återbetalningstakt. Och om du behöver det kan du även få amorteringsfria månader. Om du väljer att betala tillbaka hela lånet tidigare tillkommer inga avgifter för det. Du betalar alltså bara för den tid som du har lånet. Och det är en flexibilitet som vi på Finansvalp uppskattar.

Motsägande information snurrar till det

Så vad är det som drar ner Finansvalps betyg av CrediNord? Hittills har vi ju lyft mycket som är positivt med lånet. Men vårt största problem med företagslånet är att informationen på hemsidan är förvirrande otydlig.

Grundkraven skiljer sig åt

 • Vilket omsättningskrav är det som gäller? Hos CrediNord står det olika grundkrav på omsättningen beroende på var man läser: 120 000, 150 000 eller 300 000 kronor.
 • Hur länge måste företaget ha varit aktivt för att du skall kunna ta ett företagslån? På hemsidan går att läsa att du kan låna pengar till en startup. Men du kan också läsa att företaget skall ha varit aktivt i minst 6 månader. Och på andra ställen står att det måste ha varit aktivt i minst 12 månader för att beviljas ett lån.
 • Vilka löptider gäller? Ibland står det att återbetalningstiden är upp till 18 månader och ibland upp till 36 månader.
 • Kan du låna upp till 1 miljon kronor eller 3,5 miljoner kronor? Inte ens lånebeloppet verkar de vara överens med sig själva om. Nästan överallt på hemsidan står det att du kan låna 1 miljon kronor. Men om du går in under fliken företagslån i huvudmenyn erbjuds du plötsligt att låna upp till 3,5 miljoner kronor.
 • På vilka marknader finns CrediNord? Enligt hemsidan är företaget verksamt i Finland, Sverige och Danmark. Men i deras egen presentation på Seedrs står inte Danmark med utan istället Nederländerna.

Vi förstår att det kan vara svårt att hinna med att uppdatera hemsidan ibland. Men CrediNord har en produkt. Att ha så motstridiga uppgifter om grundkraven är slarvigt. Inte ens själva huvudpersonen i erbjudandet, lånebeloppet, är korrekt. Och det skapar en osäkerhet hos dig som söker finansiering.

På Finansvalp tror vi att CrediNord skulle tjäna på att göra en ordentlig genomgång och uppdatering av sina villkor och den information de ger till dig som kund.

Låna till företaget med CrediNord

För- och nackdelar med CrediNord

Positivt hos CrediNord

 • Snabb och smidig ansökan.
 • Svar inom en timme.
 • Pengarna betalas ut så snart du skrivit under avtalet.
 • Låna från 10 000 kronor.
 • Ingen UC.
 • Du behöver ingen säkerhet.
 • Flexibel löptid.
 • Betala tillbaka hela lånet när som helst utan extra kostnad.
 • Fast månadskostnad.
 • Inga dolda avgifter.

Negativt hos CrediNord

 • Otydlig och direkt motsägande information på hemsidan.
 • Svårt att veta vad kostnaden för lånet blir.
 • Borgen krävs.

Trustpilots betyg och omdömen av CrediNord

Trustpilots betyg: 4,0

Hos Trustpilot har CrediNord ett bra genomsnittligt betyg på 4,0 stjärnor av 5 möjliga. Såhär säger Lisa om företaget:

”Riktigt trevlig kundservice. Jag fick samtalet snabbt efter att jag hade skickat erbjudandet. Jag kommer definitivt att fortsätta använda det om ytterligare behov kommer till min verksamhet.”

Även Kalle är nöjd med CrediNord. Framförallt tycker han att banken skött hela låneprocessen på ett mycket smidigt vis. Han ger 5 stjärnor i sitt omdöme och motiverar det genom följande text:

”Låneansökan och behandlingen av ytterligare uppgifter i samband med den skedde utan dröjsmål. Jag fick tillräckligt med information om lånevillkoren och återbetalningen innan jag accepterade låneavtalet. Händelseförloppet från ansökan till lånebeslut var därför en smidig och tydlig helhet.”

Men Atro tycker inte om CrediNords aggressiva marknadsföring per mail. Han skriver:

”Företaget närmar sig prospekt med B2B-spam som skickas till köpta listor, i strid med avtalsvillkoren för dess e-postleverantörer.”

Läs alla omdömen av CrediNord hos Trustpilot.

Google Reviews betyg och omdömen av CrediNord

Google Reviews betyg: 4,0

Även på Google har CrediNord ett genomsnittligt betyg på 4,0 av 5 stjärnor. Robert är så nöjd med företaget att han har gett dem det högsta betyget. Och det är framförallt snabbheten som han tycker om:

”Riktigt snabb service. Gav ett erbjudande på en halvtimme.”

Mika har också använt sig av CrediNord och skriver:

”Rätt plats för en företagares akuta ekonomiska behov.”

Men Kirsi har fått en annan uppfattning. På grund av ett misstag från bankens sida fick hon en chockerande räkning att betala:

”Ta bara inte ett lån från detta bedrägeriföretag. De fakturerar företaget efter ett år för att ha betalat av lånet på grund av sina egna misstag. Räkningen skickades och det var en vecka att betala. Räntan är chockerande. Annonserar lättnad för företagare, men sätter företagare i problem!”

Företagskredit hos CrediNord

CrediNords lån och räntor

Räntespann

Vilken ränta du erbjuds beror på dig och ditt företag. Ju högre betalningsförmåga både företaget och du som borgensperson har desto lägre ränta, eller månadskostnad, kommer du att få. Däremot skriver inte CrediNord ut vilket räntespann de har utan det får du veta först när du ansöker.

Så mycket kan du låna av CrediNord

Hos CrediNord kan du låna upp till 1 miljon kronor. Men det finns också uppgifter på hemsidan om att du kan låna upp till 3,5 miljoner kronor.

Det finns två tumregler för storleken på ett företagslån:

 • Normalt sett får du låna lika mycket som en månadsomsättning.
 • För lån över 250 000 kronor krävs vanligtvis två borgenspersoner.

Företagslånet

CrediNord erbjuder små och medelstora företag finansiering genom ett företagslån. Du kan låna mellan 10 000 kronor och minst en miljon kronor. Eventuellt kan du låna ända upp till 3,5 miljoner kronor. Dessvärre är CrediNord inte helt tydliga i bland annat frågan om lånebelopp.

Ett företagslån innebär att du genom extern hjälp får in kapital i företaget som du kan använda som du vill. Lånet hos CrediNord är utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver ha exempelvis en fastighet eller ett betydande varulager för att få låna pengar.

Däremot kräver CrediNord att du står som proprieborgen. Det betyder att du är lika ansvarig för återbetalningen av lånet som ditt företag är. Skulle företaget gå i konkurs måste du ersätta långivaren. Vid lite större lånebelopp krävs minst 2 borgenspersoner.

Eftersom CrediNord använder sig av antingen Creditsafe eller Bisnode syns inte den kreditupplysning de tar på dig och företaget i Upplysningscetnralen (UC). Kreditprövningen riskerar således inte att påverka din eller företagets kreditvärdighet negativt.

Starta ansökan hos CrediNord här.

Så går ansökan av lån till

Innan du påbörjar en ansökan hos CrediNord måste du uppfylla deras grundkrav:

 • Företaget måste ha varit aktivt i minst 6 månader.
 • Säte i Sverige.
 • Minst 150 000 kronor i omsättning per år.
 • Godkända företagsformer är enskild firma, aktiebolag, handelsbolag och kommanditfirma.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Minst en borgensperson som är kreditvärdig.

När du har skickat in din ansökan gör CrediNord en kreditupplysning på dig och företaget via antingen Bisnode eller Credisafe. Det betyder att den inte registreras hos UC. Med andra ord påverkar en ansökan hos CrediNord vare sig företagets eller din kreditvärdighet genom mängden kreditupplysningar hos UC. Om ni är flera borgenspersoner görs en upplysning på var och en.

För att ansöka går du in på CrediNords hemsida.

 1. Fyll i önskat lånebelopp samt information om ditt företag, organisationsnummer samt borgenspersonens personnummer.
 2. Legitimera dig med Bank-ID.
 3. En kreditupplysning begärs in på företaget och dig som borgen från antingen Bisnode eller Creditsafe.
 4. Om du skickar in din ansökan under en vardag på arbetstid får du ett svar samt ett låneerbjudande inom en timme.
 5. Vid behov kompletterar du din ansökan innan du signerar låneavtalet.
 6. Pengarna betalas normalt ut i samband med att du skrivit på skuldebrevet.
Ansök om ett företagslån hos CrediNord

Så snabbt får du svar på din ansökan

Att ansöka om ett företagslån hos CrediNord är enkelt och du behöver inte bifoga några dokument. Om ansökan är korrekt ifylld får du ett besked inom en timme så länge den inkom mellan måndag och fredag klockan 8.00 och 16.00.

Ansökningar som du skickar in övriga tider behandlas senast följande vardag. Om din låneansökan har godkänts och du har skrivit under skuldebrevet före klockan 16.00 så betalas företagslånet in på ditt konto redan samma dag.

Mina sidor hos CrediNord

När du ansöker om finansiering till ditt företag hos CrediNord skapas din profil på Mina sidor. Där kan du skriva under låneavtal samt ta del av all information om lånet såsom återstående skuld och betalningsinformation.

Vanliga aviavgifter

Det kostar ingenting att ansöka om företagslån och ansökan är inte heller bindande. Istället för ränta betalar du en fast månadskostnad för lånet. Vilken kostnaden blir är specifikt för varje företag och är framförallt baserat på CrediNords riskbedömning av både bolaget och dig som borgen.

Inga övriga avgifter tillkommer som exempelvis uppläggningsavgift eller aviavgift. Däremot kan du komma att få betala försenings- eller påminnelseavgifter om du inte betalar månadskostnaden i tid. Detsamma gäller för eventuella inkasso- eller indrivningsavgifter.

Summering av CrediNord

 • Heldigitaliserade företagslån.
 • Låna mellan 10 000 kronor och 1 miljon kronor.
 • Löptid 6, 12 eller 18 månader.
 • Betala tillbaka hela lånet när du vill utan extra kostnad.
 • Fast månadskostnad.
 • Inga övriga avgifter.
 • Ingen UC.
 • Tillåter inte betalningsanmärkningar.
 • Lägsta omsättningskrav är 150 000 kronor per år.
 • Svarar på låneansökan inom en timme under arbetstid.
 • Pengarna betalas ut så snart du signerat låneavtalet.
 • Ingen säkerhet krävs.
 • Minst en borgen behövs för företagslån.
 • Möjlighet att ansöka om amorteringsfria månader.

Företaget CrediNord Oy

CrediNord bildades 2019 i Helsingfors, Finland. De finska grundarna har mer än 30 års erfarenhet av bank- och finansvärlden och de startade CrediNord med ambitionen att förenkla företagares finansiering.

Sedan starten i Finland har CrediNord expanderat till nya marknader i Sverige, Danmark och Nederländerna. CrediNord finansieras bland annat genom Seedrs. Det är en digital plattform för crowdfounding.

Kontakta CrediNord

 • E-mail: fyll i kontaktformulär på hemsidan
 • Telefonnummer: 08-446 870 01

Öppettid kundtjänst:

 • Telefontid måndag – fredag: 8.00 – 16.00
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Om du inte skulle vara nöjd med CrediNords tjänster eller upplever dig felbehandlad skall du i första hand kontakta kundtjänst. Du kan antingen ringa under vardagar mellan klockan 8.00 och 16.00 eller använda kontaktformuläret på hemsidan.

Skulle du vilja framföra ett skriftligt klagomål till CrediNord kan du skicka det per post till:

CrediNord c/o Greenstep
Drottninggatan 26
602 24 Norrköping

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 26 januari 2023

Hem » Låna pengar » CrediNord – offert inom 1 timme på företagslån upp till 1 MSEK