Kreditkort med bonus: Största jämförelsen avslöjar bäst kort 2023

Det finns många kreditkort med bonus och cashback. Därför har vi gjort marknadens största jämförelse mellan 20 olika kort. Få reda på hur mycket bonus varje kort ger, vad du kan använda bonusen till och villkoren kortet kommer med.

Vår favorit efter att ha jämfört 20 kreditkort med bonus

Marginalen Traveller är det bästa kreditkortet med bonus eftersom det ger hög bonus och har en bra bonusshop. Kortet är gratis första året. Efter det kostar det 395 kr per år. Och deras maxkredit är en av marknadens högsta; 150 000 kr.

Traveller passar framförallt dig som reser mycket. Det innebär att det finns många fördelar och förmåner som riktar sig till personer som reser mycket, såsom förmåner på flyg och hotell, rabatter på utlandsresor och reseförsäkringar. Kortet erbjuder också rörlig ränta och ingen årsavgift.

Du använder Traveller som ett vanligt kreditkort. Du kan alltså betala med det över hela världen. Men det finns också specifika fördelar och rabatter för dig som reser ofta.

Du kan till exempel få rabatter på flyg och hotellbokningar, samt en reseförsäkring om du bokar resor med kortet. Om du bokar dina resor med kortet är du dessutom skyddad ifall något oväntat skulle hända. Med Marginalen Traveller ingår det alltid en kompletterande reseförsäkring som gäller för dig och ditt resesällskap.

Med Traveller har du alltid upp till 50 dagars räntefri kredit. Betalar du hela fakturan tillkommer ingen ränta. 

I Marginalens bonusshop Poängportalen kan du förvandla poängen till resor och upplevelser. Och Poängportalen erbjuder fler än 20 000 upplevelser. Du kan exempelvis boka hotell, flygresor, hyrbil eller upplevelser. Vi gillar också att du kan betala delar i shoppen med poäng och resten med kortet. Läs mer om Poängportalen här.

Nischade kreditkort som ger bra bonus för dig med specialintressen

Om du har specialintressen eller exempelvis handlar mycket på Coop kan det löna sig att välja mer nischade kreditkort med bonus. Om du letar efter ett mer nischat kort för just dig kan ett av den här kreditkorten passa dig.

Bank Norwegians kreditkort med bonus

Bank Norwegian – kreditkortet för dig som reser

Bank Norwegians kreditkort passar dig som brukar resa. En av fördelarna med kortet är att du kan göra kontantuttag utomlands utan någon kostnad. Det brukar annars kosta att ta ut pengar när du inte är i Sverige.

Kortet har heller ingen årsavgift till skillnad från de flesta andra kreditkort. Du kan ha en kredit upp till 100 000 kr på kortet och tjänar CashPoints på alla dina köp.

CashPoints är Bank Norwegians bonuspoäng

1 CashPoint motsvarar 1 norsk krona. När du använder kortet får du 0,5 % CashPoints på dina köp. Du kan använda CashPoints till att köpa flygbiljetter hos Norwegian. Du kan även använda dina CashPoints till att köpa extra bagage, platsreservation och bokningsändringar.

Coop Mastercard är ett kreditkort med bonus

Coop Mastercard – kortet för dig som handlar på Coop

Coop Mastercard fungerar som ett kombinerat medlems-, betal- och kreditkort och ger extra poäng på dina köp. Oavsett om du använder kortet på Coops butiker eller var som helst annars.

Kreditkortet gör att du kan handla med upp till 55 dagars räntefri kredit. Du kan sen välja själv om du vill dela upp din betalning eller betala hela beloppet direkt. Dina köp samlas på en månadsfaktura och betalas hela beloppet är krediten räntefri. 

Med Coop Mastercard tjänar du 0,5 poäng per krona på allt du handlar. När du skaffar kortet får du dessutom 10 000 gratis bonuspoäng.  

Vad du kan använda dina bonuspoäng till

Du kan välja att använda bonuspoängen till allt ifrån värdecheckar på mat och härliga upplevelser till nöjen och shopping hos Coops samarbetspartners.

Förutom att handla mat på Coops butiker kan du använda poängen hos exempelvis Adlibris, Filmstaden, SJ och Skansen. Eller varför inte boka en resa med TUI?

Swedbank Mastercard Guld är ett kreditkort med bra bonus

Swedbank Mastercard Guld – för dig som behöver en hög kredit

Swedbank Mastercard Guld är kreditkortet för dig som vill ha en högre kreditgräns. Kortet har en kreditgräns upp till 500 000 kr vilket är betydligt högre än många andra kreditkort. Och om du exempelvis gör större inköp eller om du reser mycket kan kortet därför vara bra för dig.

Med kortet får du upp till 55 dagars räntefri kredit eftersom att dina inköp och uttag samlas på en månadsfaktura. Och beroende på när i månaden du använt kortet får du alltså upp till 55 dagars kredit utan att behöva betala en ränta.

Bonus på alla köp

Varje gång du handlar med Mastercard Guld samlar du bonus. En krona motsvarar en poäng. När du uppnått 25 000 poäng (alltså köpt för 25 000 kr med kortet) får du en återbäring på 100 kronor. Du kan sen se din aktuella bonus på din månadsfaktura.

När du tankar på Preems bemannade stationer och betalar med kortet får du 15 öre/liter i rabatt på bensin, etanol/ E85 och diesel. Rabatten redovisas sen som en återbäring på din månadsfaktura.

När du bokar en resa med Mastercard Guld får du en kompletterande reseförsäkring och skydd som kan ge dig ersättning om något händer. Den kompletterar din hemförsäkring och kan exempelvis ge dig ersättning för försenad ankomst och försenat bagage vilket kan vara skönt när resan inte går som du önskat.

Hammarbykortet är ett kreditkort med bonus

Hammarbykortet – kreditkortet för dig som håller på Bajen

Hammarbykortet är kreditkortet för alla som håller på Bajen och är medlemmar i Hammarby Fotboll. Kortet är ett samarbete mellan Hammarby Fotboll och Marginalen Bank och erbjuder en rad fördelar och rabatter till medlemmar.

Vad du kan använda poängen till

Med Hammarbykortet får du poäng på alla köp. Poängen kan du förvandla till allt från säsongskort, köpa matchbiljetter eller hammarbyprylar. Du kan även välja att använda poängen för att stödja Bajens ungdomsfotboll.

Dessutom får du rabatter hos en rad olika partners till Hammarby Fotboll. Allt ifrån restauranger till Synsam och Carglass. Med kortet blir du även inbjuden till försnack i VIP-loungerna på Tele2 Arena.

Kortet är gratis första året. Efter första året kostar kortet 395 kr per år.

Kreditkortet MoreGolf

MoreGolf Mastercard – kortet för dig som spelar golf

MoreGolf Mastercard är ett kombinerat kreditkort och medlemskort som är utvecklat av Svenska Golfförbundet och Entercard. Kortet ger poäng när du köper med kortet .

Med kreditkortet får du bland annat rabatt på greenfee och golfutrustning. Dessutom får du en bra reseförsäkring som även gäller dina medresenärer.

Vad du kan använda bonusen till

Med kortet får du bonus på alla köp. Bonusen betalas sen ut i form av MoreGolf bonuscheckar som du kan lösa in hos utvalda partners eller mot greenfee på någon av Sveriges golfklubbar.

Greenfeerabatten ligger mellan 10 och 50 % på MoreGolfs utvalda samarbetsklubbar när du betalar med ditt MoreGolf-kort. Med kortet kan du delbetala allt från årsavgiften till din klubb till inköp av utrustning, resor och vanliga vardagsinköp.

Årsavgiften är gratis första året. Därefter kostar kortet 295 kr per år.

När du skaffar kortet får du dessutom en välkomstbonus på 9 000 poäng.

Jämförelse av kreditkort med bonus

Så funkar kreditkort med bonus

Kreditkort blir mer och mer populärt i Sverige vilket man kan förstå. Tack vare att du kan göra betalningar på nätet och utanför, precis som vanligt.

Samtidigt kan du ofta vänta upp till två månader innan fakturan för dina köp ska betalas. Men betalar du senare än kortets regler tillkommer ofta en räntekostnad. Å andra sidan, är du egentligen ute efter ett lån kan vi rekommendera vår artikel om privatlån.

När du väljer ett kreditkort kan du välja ett med bonus. Vilket vi tycker är en självklarhet eftersom det inte finns några egentliga nackdelar. Bara du väljer rätt kort!

Poäng vid köp

Alla kreditkort ger dig bonuspoäng när du handlar med kortet, bonuspoäng som sedan kan användas till att köpa produkter eller upplevelser. I vissa fall kan du omvandla poängen till kontanter, då får man oftast en lägre procent tillbaka i bonus. Det är detta som alltså kallas för cashback.

Använd poängen

Sen är det vanligt att du kan använda poängen i ditt korts bonus- eller poängshop. Där varierar utbudet på prylar och upplevelser ganska mycket så det gäller att välja rätt kort för just dig.

Kreditkort med cashback är också vanligt men ger oftast lite lägre bonus än om du får poäng att använda i en bonusshop.

Hur vi räknar på bonus för kreditkort

Hur mycket du får för varje spenderad krona är en annan vanlig fråga. Vi har kollat upp hur många poäng det kostar att t.ex. köpa ett presentkort på Elgiganten och sedan tagit reda på hur mycket du behöver spendera i kronor för att de poäng som behövs för presentkortet. Efter det kan vi räkna ut en procentsats som säger hur mycket bonus du får vid varje köp.

Två kreditkort med bonus

Vem passar för kreditkort med bonus?

Så länge du har ett jobb passar ett kreditkort med bonus bra. Det är ett smidigt alternativ till ett vanligt betalkort (där pengarna dras direkt från ditt konto) och ger dessutom bonusar.

Väljer du samtidigt ett kreditkort med bonus (inte cashback), är det viktigt att tänka på vart du kan använda dina bonuspoäng, mer om det i nästa stycke.

Att tänka på

Hur du tjänar in poängen

Du samlar poäng så fort du gör köp med ditt kort. Men Ibland har kortföretagen olika gränser för hur mycket du måste spendera för att få någon bonus överhuvudtaget. Därför har vi skrivit om alla dessa gränser i vår jämförelse.

Vart du kan använda poängen

Om du gillar att resa, spela golf, hejar på Hammarby eller spenderar mycket tid på upplevelser så är olika kort bra för dig. Vissa kort är nämligen mer anpassade för vissa intressen, MoreGolf Mastercard är t.ex. ett kreditkort som är klockrent för golfare, men kanske inte för andra.

Med det i åtanke har vi länkat till alla korts bonusshoppar så att du enkelt kan se om utbudet är något för dig.

Vad kreditkort med bonus kostar

Olika kort har olika avgifter och bara för att ett kort är dyrare, är det inte nödvändigtvis sämre. Du kan t.ex. får en högre bonus genom att betala en högre årsavgift.

Mot den bakgrunden blir frågan, hur mycket måste du spendera för att få tillbaka årsavgiften i bonus? Vi har svaren i vår jämförelse längre ner.

Så maxar du bonuspoängen

  • Använd kortet på alla köp du kan.
  • Gör utlägg för vänner och familj, t.ex. när ni äter ute.
  • Ibland är det en bra idé att betala räkningar med ditt kreditkort, se mer info om detta längre ner i jämförelsen.
Kreditkort med bonusar

Jämförelse mellan kreditkort med bonus

Vi har listat 20 olika kreditkort och förtydligar vad du kan använda korten till och vad korten kostar. Dessutom kan du se vad korten kostar att ha och vilka kreditgränser som gäller.

Bonus och vart du kan använda den

För varje kort har vi räknat ut hur mycket du får tillbaka när du spenderar med kortet. Sedan skriver vi också vart du kan använda bonusen och länkar till eventuella bonusshoppar. Får du i stället pengar tillbaka har vi skrivit Cashback.

BonusAnvändning av poängen
Ecster~0,4 %Ecsters bonusshop
Shell0,5 %Cashback
Resurs Gold0,3 %Resurs Poängshop (inlogg krävs) elektronik, upplevelser, film, inredning
Resurs World0,6 %Resurs Poängshop (inlogg krävs) elektronik, upplevelser, film, inredning
Marginalen Traveller1 %I deras shop med upplevelser & resor
Hammarbykortet1 %I Hammarbyshoppen + Upplevelseshoppen
American Express: Green, Gold, Platinum0,3 – 0,7 %I efterhand får pengar för köp gjorda med kortet
American Express Blue Cashback 1,25 %Cashback
SAS Amex: Classic, Premium, Elite0,8 % / 1,2 % / 1,6 %(spenderar du 100k+/år med Classic el. 150k med Premium/Elite får du dubbel bonus)Flyg, hotell
Bank Norwegian0,5 % / 4-10 %Cashback / flyg med Norwegian
MoreGolf1 %Svenska Golfförbundets klubbar & partners
Coop Mastercard0,5 % / upp till 5,5 %Dess partners eller på Coop
Supreme Card Woman0,5 %Resurs Poängshop (inlogg krävs) elektronik, upplevelser, film, inredning
EveryDayCard0,5 – 1 %  (minst 5 köp och 20k spenderat per 6 mån krävs för 1%)Cashback
OKQ80,3 – 2 %Cashback. Upp till 2% om du handlar hos OKQ8.
Swedbank Mastercard Guld0,4 % (du måste spendera minst 25k)Cashback, dras på fakturan.

Kortavgift

Ibland har kort en månadsavgift och ibland en årsavgift. Därför har vi räknat ut vad varje kort kostar per år så att de är lättare att jämföra. Sedan har vi också räknat ut hur mycket du minst behöver spendera varje år för att få tillbaka avgiften för kortet, i form av bonus.

Total avgift per årSpendera minst per år
Ecster348 kr87 000 kr
Shell Mastercard0 kr0 kr
Resurs Gold245 kr82 000 kr
Resurs World1068 kr178 000 kr
Marginalen Traveller395 kr (gratis första året)39 500 kr
Hammarbykortet395 kr (gratis första året)39 500 kr
American Express: Green, Gold, Platinum0 / 2100 / 7800 kr0 / 450k kr / 1115k kr
American Express Blue Cashback420 kr33 600 kr
SAS Amex: Classic, Premium, Elite0 / 1200 / 4800 kr0 / 100k / 150k kr
Bank Norwegian0 kr0 kr
MoreGolf295 kr (gratis första året)29 500 kr
Coop Mastercard295 kr (gratis första året)5400 – 59 000 kr
Supreme Card Woman295 kr59 000 kr
EveryDayCard195 kr19 500 – 39 000 kr
OKQ80 kr0 kr
Swedbank Mastercard Guld395 kr98 750 kr

Betalningsvillkor och ränta

Nedan listar vi hur många dagar du har på dig att betala din kreditkortsräkning innan företaget lägger på en ränta. Sedan har vi också skrivit ut räntan ifall du inte betalar i tid.

Antal dagar räntefrittRänta
Ecster3015,04 %
Shell3019,9 %
Resurs Gold6012,36 – 17,32 %
Resurs World6012,36 – 17,32 %
Marginalen Traveller5016,9 %
Hammarbykortet5016,9 %
American Express: Green, Gold, Platinum55 för alla15,99 % för alla
American Express Blue Cashback5515,99 %
SAS Amex: Classic, Premium, Elite55 för alla15,99 % för alla
Bank Norwegian4519,99 %
MoreGolf5517,39 %
Coop Mastercard5515,95 %
Supreme Card Woman6012,36 – 17,32 %
EveryDayCard559,55 %
OKQ84514,95 %
Swedbank Mastercard Guld3910,95 %

Maxkredit och möjlighet att betala räkningar

Vi listar varje korts maxkredit som säger hur mycket du kan spendera innan du måste betala tillbaka din skuld, förutsatt att du blivit godkänd för det beloppet.

Sedan listar vi också om du kan betala fakturor och räkningar med kortet, vilket är ovanligt men förekommer.

Det går nämligen ibland att betala via tredjepartslösningar som Betalo och Billhop. I andra fall går det att göra direkt i hos kortutgivaren, då får man oftast betala räntekostnaden från dagen man betalar räkningen till dess att fakturan är betald.

MaxkreditFakturabetalning
Ecster100 000 krVia Betalo, kostar 1 % av beloppet
Shell100 000 krVia Betalo, kostar 1,9 % av beloppet
Resurs Gold150 000 krJa, till 1 % av beloppet
Resurs World200 000 krJa, till 1 % av beloppet
Marginalen Traveller150 000 krJa, men 16,9 % i räntekostnad
Hammarbykortet150 000 krJa, men 16,9 % i räntekostnad.
American Express: Green, Gold, Platinum75k / 75k / 140k kr3,5 % av beloppet via Billhop
American Express Blue Cashback70 000 kr3,5 % av beloppet via Billhop
SAS Amex: Classic, Premium, Elite95 / 125 / 170k kr3,5 % av beloppet via Billhop
Bank Norwegian100 000 krJa, men 19,99 % i räntekostnad
MoreGolf160 000 kr3,5 % av beloppet via Billhop
Coop Mastercard150 000 krJa, men 15,95 % i räntekostnad
Supreme Card Woman150 000 krJa, till 1 % av beloppet
EveryDayCard100 000 kr3,5 % av beloppet via Billhop
OKQ8100 000 krVia Betalo, kostar 0,3 % av beloppet
Swedbank Mastercard Guld500 000 krJa, men 10,95 % i räntekostnad
Kreditkort som har bonus

Hur vi jämförde kreditkort med bonus

Det finns väldigt många egenskaper kring kreditkort och för du ska kunna välja ett kreditkort med bäst bonus har vi valt ut de vi tycker är viktigast, nämligen.

Avgift för kreditkort med bonus

Hur mycket kortet kostar att ha är en viktig egenskap eftersom det bästa är om du kan tjäna lite på att ha kortet. Då får inte avgiften vara större än bonusen du får.

Bonus

Samtidigt har olika kort olika bonusar och sätt att lösa in dem. Därför har vi räknat ut och jämfört bonusen för alla kort i vår jämförelse.

Betalvillkor

Sen kollade vi även på hur många dagar du har på dig att betala din kreditkortsfaktura. Vilket vi tycker är en annan viktig egenskap och som vi listar för alla kort.

Ränta

En annan viktig sak vi tittade på är räntan. För om du inte betalar din faktura i tid får du betala en ränta på beloppet du är skyldig. Men den kan variera mycket mellan olika företag, som du ser i vår jämförelse.

Maxkredit

Till sist kollade vi också på maxkrediten för varje kort. Eftersom vissa känner sig tryggare med en högre maxkredit. Ibland kan det också behövas om du ska göra större köp. Därför finns också denna egenskap med i vår jämförelse.

Skribent
Johan Ocklind
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 2 januari 2023

Hem » Kreditkort med bonus: Största jämförelsen avslöjar bäst kort 2023