Hos SevenDay lånar du upp till 500 000 kronor med prisgaranti

Låneränta: 3,45 – 12,95 %
Effektiv ränta: 3,51 – 12,95 %
Lånebelopp: 10 000 – 500 000 kr
Accepterar betalningsanmärkningar: Nej
Inkomstkrav: 120 000 kr (per år)

Hos SevenDay Bank lånar du upp till 500 000 kronor. Ansök enkelt och smidigt online och få besked direkt. Du väljer själv hur länge du vill betala tillbaka på lånet och har även möjlighet att få en betalningsfri månad. Och skulle du få ett erbjudande om en lägre effektiv ränta från en annan långivare matchar SevenDay det genom sin prisgaranti.

Omdöme av SevenDay Bank
”En smidig och enkel bank. Har både lån och sparkonton där.”

Sammanfattning av SevenDay Bank

 • Privatlån mellan 10 000 och 500 000 kronor.
 • Ränta mellan 3,45 % och 12,95 %.
 • Återbetalningstid 1 till 12 år.
 • Samla dina mindre lån och krediter och sänk din månadskostnad.
 • Möjlighet till en betalningsfri månad.
 • Välj att lägga till ett liv- och betalskydd.
 • Spara utan avgifter och fria uttag med rörlig ränta på 2,35 %.
 • Bundet sparkonto utan avgifter med ränta upp till 2,90 %.

Finansvalps omdöme av SevenDay

Finansvalps betyg: 4,6

Hos SevenDay Bank kan du låna pengar utan säkerhet. Ett så kallat privatlån. Det betyder att du nästan alltid kan använda pengarna till vad du vill. Exempelvis köpa en bil, renovera ditt hus eller betala för oväntade kostnader.

Och på Finansvalp gillar vi att du kan låna upp till 500 000 kronor. Det betyder att du förhoppningsvis inte behöver ta flera mindre lån vid exempelvis en renovering. Även lägsta beloppet, 10 000 kronor, är satt på en bra nivå eftersom det är onödigt att låna mer än vad du faktiskt behöver.

SevenDay Bank är en filial till det danska Express Bank och ingår i en koncern där den franska banken BNP Paridas Personal Finance är moderbolag. Och för många kunder är det förvirrande att det står olika företagsnamn på exempelvis avier eller skuldebrev. Det skulle ganska lätt kunna åtgärdas.

Prisgaranti

Enligt SevenDay var de en av de första bankerna att införa en prisgaranti. Skulle du som låntagare få ett erbjudande med en lägre effektiv ränta än den du har hos SevenDay så matchar de erbjudandet. Och det gillar vi på Finansvalp så klart. På så vis lönar det sig att hålla koll på lånemarknaden.

Räntan för ett privatlån är nästan alltid högre än exempelvis ett bolån just på grund av att det saknar en säkerhet. Eller borgen. Men på SevenDay kan du få en så pass låg ränta som 3,45 %. Och du slipper även en massa avgifter som gör lånet dyrare.

Men eftersom räntan på lånet hos SevenDay är rörlig kan det komma att förändras under lånets löptid. Vill du vara säker på din månadskostnad under en lång tid framöver kanske du bör överväga ett lån med en fast ränta istället.

Hög sparränta

Under flera år har vi kunnat låna pengar till en mycket förmånlig ränta. Men baksidan är att även räntan för våra sparade kapital varit låg eller till och med obefintlig. Hos SevenDay kan du ansöka om och öppna ett sparkonto utan avgifter och med en förmånlig ränta. En av de högre på marknaden faktiskt.

Om du väljer att binda ditt sparande under en viss tid kan du får så mycket som 2,90 % i sparränta. Men du bör tänka på att inte binda upp pengar som du kan komma att behöva inom en snar framtid.

Visserligen kan du fortfarande göra ett kontantuttag. Men inte utan att det kostar dig. I sådana fall är det bättre att du väljer ett sparande med rörlig ränta och fria uttag. Och på Finansvalp tycker vi om att du hos SevenDay Bank kan välja det sparande som passar dig bäst.

För- och nackdelar med SevenDay Bank

Positivt hos SevenDay Bank

 • Låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet.
 • Låga avgifter på privatlån.
 • Prisgaranti gällande ränta på lån.
 • Möjlighet till en betalningsfri månad.
 • Lös dyra smålån och krediter.
 • Lånar ut till egenföretagare.
 • Sparkonto med upp till 2,90 % ränta.

Negativt hos SevenDay Bank

 • Ingen direktutbetalning.
 • Du måste ha varit skriven i Sverige i 3 år för att få låna.
 • Tar en UC.
Privatlån hos SevenDay
”De hjälpte till att lösa lånen och det var ett otroligt bra kundbemötande.”

Trustpilots betyg och omdömen av SevenDay Bank

Trustpilots betyg: 1,9

Hos Trustpilot har SevenDay över 60 omdömen med ett medelbetyg på endast 1,9 av 5 vilket klassas som dåligt. Bland de nöjda kunderna finns Malin. Hon skriver:

”En smidig och enkel bank. Har både lån och sparkonton där. Inga bekymmer med att amortera extra varje månad. Går snabbt att få hjälp från kundservice.”

Roger tog hjälp av banken för att samla sina lån. Han skriver:

”Lånade via Lendo och blev beviljad lånet och till en otroligt låg ränta. Blev kontaktad av en från banken som undrar om jag har frågor och om vi behöver hjälp med att lösa lånen i de andra bankerna. De hjälpte till att lösa lånen och det var ett otroligt bra kundbemötande.”

Också Stina är nöjd med SevenDays. Såhär motiverar hon sitt höga betyg:

”Mycket trevlig personal. Bra hemsida där du kan skjuta upp din månadsbetalning om du har en tuff månad. Kan verkligen rekommendera SevenDay!”

Men flera röster är mer negativt inställda. Och hela 73 % har lämnat lägsta möjliga betyg. Bland dem nämns oftast långa väntetider på kundtjänst samt tekniska problem med hemsidan. Såhär skriver Patrik:

”Fick upp SevenDay Bank som alternativ via Lendo och ansökte om ett lån. Dock var det fel uppgifter i skuldbrevet jämfört mot vad som hade sökts. När jag har försökt att komma i kontakt med banken för att påtala detta har detta varit nästintill omöjligt att komma fram. Flera gånger kommer man inte ens till telefonkö utan man uppmanas ringa vid ett annat tillfälle.

En gång kom jag dock fram efter att ha väntat nästan en timme, men då kan inte ens deras egen personal se skuldbrevet utan jag skall skicka in detta till banken. Jag skickade in skärmdumpar, men därefter har det varit tyst från banken. Min rekommendation är att undvika denna bank i det längsta!”

Här kan du läsa alla omdömen om SevenDay Bank hos Trustpilot.

Google Reviews betyg och omdömen av SevenDay Bank

Trustpilots betyg: 2,5

På Google har SevenDay Bank ett medelbetyg på 2,5 av 5. En av de senaste recensionerna om banken låter såhär:

”Bra låneräntor, snabb handläggning och service. Allt har fungerat klockrent. Löste in ett dyrare SEB lån som de vägrade sänka räntan på trots att jag är storkund där, och tjänade många tusenlappar. Om jag jämför med storbankernas service och räntor är det här mycket bättre på alla sätt. Jag är helnöjd hittills.”

Bodil är nöjd och har gett SevenDay Bank högsta betyget. Hon har valt att spara i banken och skriver:

”Bra sparränta jämfört med andra banker!”

Även Pelle har valt att spara sina pengar hos SevenDay. Men trots att räntan är hög så anser han att administrationen är för långsam:

”Om man gör en insättning tar det flera dagar innan den blir registrerad. Det är förstås bedrövligt. Förr kunde man råka ut för det ibland men numera tycker jag att alla insättningar går över dagen eller max en dag så Sevenday är ganska ensamma om detta.

Känns onekligen ganska utstuderat. Gör man insättningar förhållandevis ofta så blir det förstås en del pengar när det försvinner hela dagar i onödan. En bra ränta äts upp.”

SevenDay Bank

SevenDay Banks lån och räntor

Räntespann

På SevenDay Bank Privatlån är räntan rörlig och sätts individuellt. För närvarande är spannet på den nominella räntan 3,45 % och 12,95 %. Sparräntan beror på om du väljer fast eller bunden ränta. Där är spannet mellan 2,35 % och 2,90 %.

Så mycket kan du låna hos SevenDay Bank

Hos SevenDays Bank kan du utan säkerhet låna mellan 10 000 och 500 000 kronor.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos SevenDay Bank

Låna pengar

När du lånar hos SevenDays gör du det utan säkerhet. Det kallas även för privatlån. Och det brukar innebära att det är ett lån där du får använda pengarna till vad du vill. Till skillnad mot exempelvis ett bolån där pengarna endast får användas till att köpa den bostad som också är lånets säkerhet.

Räntan sätts individuellt och baseras på hur stabil din ekonomi är. Eller din kreditvärdighet. Om du har en medsökande kommer du eventuellt att kunna få bättre ränta och villkor. Risken för att kreditgivaren inte skall få tillbaka de utlånade pengarna minskar om ni är två stycken som delar på betalningsansvaret.

Det kostar ingenting att ansöka om ett lån. Och du binder dig inte till något heller. Det är först när du har signerat ett låneavtal som du har förbundit dig. Däremot tar SevenDays en kreditupplysning på dig i samband med ansökan.

När du tar ett lån hos SevenDays får du en prisgaranti. Det innebär att om en annan långivare erbjuder dig en bättre ränta kommer de att matcha den.

Samla dina mindre lån

Att ha flera smålån och krediter är både dyrt och svårt att ha koll på. Genom att samla dem sänker du oftast räntan och slipper flera olika månads- och årsavgifter. Såhär gör du om du vill få hjälp av SevenDays för att samla dina lån:

 • Börja med att plocka fram avierna på de lån och krediter du har i dag och se över vilka räntor och villkor du har.
 • För att kunna jämföra kostnaden av dina smålån mot ett nytt lån, är det viktigt att du tar reda på den effektiva räntan. Den visar lånets totala kostnad inklusive alla avgifter, som till exempel aviavgifter.
 • Jämför sedan månadskostnaden av alla dina smålån och krediter, med månadskostnaden för ett samlingslån från SevenDays. 
 • När du ansöker om ett lån fyller du i att du vill lösa dina krediter.
 • Så snart ditt lån har beviljats löser SevenDays de krediter du vill samla.

Se vilken ränta du får om du samlar dina lån SevenDay Bank.

Försäkring

När du tar ett privatlån hos SevenDay Bank kan du teckna ett liv- och låneskydd. Det är en försäkring som hjälper dig med dina fasta månadskostnader om du skulle förlora inkomst på grund av skada, sjukdom eller arbetslöshet.

Läs mer om SevenDays låneskydd.

Sparkonto

På SevenDays Bank kan du även spara pengar. När du ansöker om att öppna ett sparkonto väljer du antingen fast eller rörlig ränta. Med en rörlig ränta har du fria uttag och en ränta på 2,35 %. Väljer du ett bundet sparande kan du inte röra dina pengar innan bindningstiden är slut. Åtminstone inte utan en avgift. Däremot är räntan högre. Bindningstiden är mellan 3 till 36 månader och räntan är upp till 2,90 %.

Öppna ett SevenDay Sparkonto här.

Låna pengar hos SevenDay

Så går ansökan av lån till

Innan du ansöker om ett privatlån från SevenDays Bank måste du uppfylla deras grundkrav:

 • Du är minst 20 år.
 • Har en inkomst på minst 120 000 kr per år.
 • Varit skriven i Sverige i minst tre år.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha SMS-lån.

Är ni två sökande skall en av er ha en tillsvidareanställning, vara egen företagare eller pensionär. Dessutom skall ni vara folkbokförda på samma adress.

När banken har fått din ansökan gör de en individuell bedömning av din och din medsökandes ekonomi. Förutom en kreditupplysning tittar de exempelvis på om du har fast anställning eller inte samt vilken inkomst och vilka utgifter du har varje månad. För att ansöka om lån kan du ringa eller skriva ut en ansökan som du skickar in med post. Enklast ansöker du online:

 1. Fyll i ansökan och ange om du eventuellt avser att lösa andra lån.
 2. SevenDays gör en kreditupplysning via UC.
 3. Du får vanligtvis svar direkt eller så får du ett meddelande om att kontakta kundtjänst.
 4. När alla handlingar är klara får du en länk via sms där du loggar in och signerar avtalet.
 5. Därefter betalas pengarna ut till ditt bankkonto alternativt dina tidigare krediter blir lösta.

Klicka här för att starta ansökan.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Vanligtvis får du ett svar direkt när du ansöker om ett lån via hemsidan. Men det händer att du måste komplettera den. I sådana fall kommer du att få ett meddelande från kundservice. Så snart ditt lån är beviljat får du en länk till avtalet skickad till dig som du signerar med BankID. Därefter betalas pengarna ut och finns vanligtvis på ditt konto efter 2 till 3 bankdagar.

Mina sidor hos SevenDay Bank

På SevenDay Bank kan du logga in på Mina sidor för att se dina sparkonton och göra insättningar och uttag. Du kan även ansöka om tilläggslån, teckna låneskyddsförsäkring och ansöka om en betalningsfri månad. Här ser du också bland annat ditt kontoutdrag, avier och årsbesked.

Vanliga aviavgifter

För SevenDays privatlån betalar du följande avgifter:

 • Uppläggningsavgift nytt lån: 495 kronor
 • Tilläggslån: 295 kronor
 • Autogiro: 0 kronor
 • Pappersavi med autogiro: 25 kronor
 • Pappersavi OCR: 45 kronor
 • Påminnelseavi: 60 kronor
 • Inkassoavgift: 180 kronor
 • Förseningsavgift: 195 kronor
 • Dröjsmålsränta: 12 %-enheter

Om du öppnar ett sparkonto med rörlig ränta betalar du följande avgifter:

 • Överföring till och från andra banker: 0 kronor
 • Kontoutdrag: 0 kronor
 • Uttag med bankgiroanvisning: 75 kronor
 • Övertrasseringsavgift: 75 kronor
 • Övertrasseringsränta: 12 %
 • Påminnelseavgift: 60 kronor
 • Inkassoavgift: 180 kronor

Skulle du ha ett sparkonto med fast ränta betalar du en avgift för att ta ut pengar innan bindningstiden gått ut. Beroende på vilken bindningstid du har betalar du en ränta på 1 – 3 % av uttagsbeloppet eller lägst 300 kronor.

Summering av SevenDay Bank

 • Låna utan säkerhet mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor.
 • Återbetalningstid 1 – 12 år.
 • Ränta mellan 3,45 % och 12,95 %.
 • Samla dina lån och krediter.
 • Prisgaranti.
 • Betalningsfri månad.
 • Liv- och låneskydd.
 • Spara till fast eller rörlig ränta.
 • Fria uttag och insättningsgaranti.

Företaget SevenDay Bank

SevenDay Bank är en filial till den danska Express Bank A/S och är en del av BNP Paribas-koncernen. Den franska storbanken BNP Paridas Personal Finance är verksam i över 30 länder. I Norden är de representerade i Danmark, Norge och Sverige.

Kontakta SevenDay Bank

Öppettid kundtjänst:

 • Måndag till fredag: 9.00 – 17.00
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Skulle du inte vara nöjd med SevenDay Bank bör du i första hand vända dig till kundtjänst. Om du fortfarande är missnöjd eller har frågor kan du vända dig till företagets klagomålsansvarige. Det gör du skriftligen via post:

SevenDay Bank
Box 1171
164 26 Kista

eller mail: synpunkter@sevenday.se.

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 21 december, 2022