Bäst sms-lån 2023: Pengar på kontot direkt efter godkänd ansökan

sms-lån med direkt utbetalning

Funderar du på att ta ett sms-lån? I så fall är du är inte ensam. Tusentals svenskar behöver låna pengar och få direkta utbetalningar efter att ansökan godkänts.

Northmill erbjuder lån med en ränta från 7,9 % för dig som behöver ta ett sms-lån.

Dessutom erbjuder de flexibel återbetalning där du kan betala av lånet i den takt du vill och kan. En annan anledning till att låna av dem är att deras kontokredit gör att du kan låna upp till 50 000 kr, men att du inte betalar något förrän om du väljer att ta ut pengar från krediten.

Jämför sms-lån för februari 2023

LångivareHögsta beloppRänta
Northmill50 000 kr7,9 – 21,9 %
Ferratum50 000 kr40,08 %
Expresskredit30 000 kr39,8 %
Saldo20 000 kr19,5 – 39,5 %
Brixo50 000 kr25,95 %
Credifi50 000 kr40,25 %
Extralånet50 000 kr24,95 %
Daypay20 000 kr39 %
GF Money30 000 kr39,8 %
Cashbuddy25 000 kr26,05 %
Klara Lån50 000 kr6,84 – 39,5 %
Loanstep25 000 kr21,85 – 38,4 %
Merax30 000 kr39,48 %
Uppdaterad: 1 februari 2023

Med Northmills kontokredit har du en trygg och flexibel buffert kopplad till ditt konto. Du kan sen låna från bufferten när du är i behov av pengar. Dessutom hanterar du bufferten helt digitalt via deras app.

Peter Bartholdsson är en av över 700 svenskar som har gett Northmill 5/5 stjärnor på Trustpilot:

– En helt fantastiskt bank! Så omtänksamma och väldigt måna om sina kunder. Jag kan bara ge mina varmaste rekommendationer. Vänd er till först Northmill!

Få lånebesked direkt på skärmen – dygnet runt

Hos Ferratum kan du låna upp till 300 000 kr. Även under helger. Räntan ligger på 40,5 %.

När du lånar hos Ferratrum slipper dolda överraskningar. Det finns inga uppläggningsavgifter eller andra kostnader, varken i början eller under tiden du har lånet.

Mary Jonsson är en av över 2 600 kunder som gett Ferratum 5 av 5 i betyg på Trustpilot:

– Jag är nöjd med hur ni hanterade min ansökan. Det gick bra med säkerhetskontrollen och bedömningen var helt rätt… Jag är supernöjd med er!

Gör som Mary: Testa och se vilka erbjudanden du får genom att klicka här.

Om du är minst 22 år gammal och inte har några betalningsanmärkningar eller har någon pågående inkassoskuld har Ferratum bra sms-lån. Deras smidiga online-ansökning finns tillgängligt dygnet runt, även under helgen. Efter mindre än tio minuter får du svar på din ansökan.

Har du bankkonto hos antingen SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken sätts pengar in på ditt konto samma dag.

Så fort du har accepterat ditt lånerbjudande ringer Ferratum upp dig för att bekräfta den omedelbara överföringen till ditt konto.

Uppfyller du nedan kan du ta ett sms-lån med direkt utbetalning efter godkänd ansökan

 • Minst 22 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Ett telefonnummer och en e-postadress
 • Ett svenskt bankkonto
 • En aktiv anställning och en månadslön på 12 500 SEK
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Sms-lån är högkostnadskrediter

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se

sms-lån med direkt utbetalning

Sms-lån för dig under 22 år

Ifall du har fyllt 18 år kan Freedom Finance hjälpa dig att hitta lånet med bäst villkor och ränta. Hos Freedom Finance kan du ta ett lån från 5 000 upp till hela 600 000 kr.

Freedom Finance är en av Sveriges ledande låneförmedlare. De jämför och tar fram låneerbjudanden från flera av landets ledande låneinstitut och banker och kan på så sätt förmedla lån med bästa möjliga villkor.

Freedom Finance jämför över 30 olika banker och långivares villkor. Testa kostnadsfritt här.

Deras tjänst är helt kostnadsfri och du har alltid möjligheten att få tala med en av deras lånehandläggare (även om låneansökan görs via Internet). När de tar fram dina lånealternativ registreras endast en kreditupplysning hos UC.

Jan Johansson har alla använt sig av Freedom Finance för att samla tidigare lån och krediter och på så vis komma ner i månadskostnad. På Trustpilot berättar han om hur mycket han sparar varje månad:

– Jag lyckades sänka mina utgifter med cirka 3000 kronor per månad, säger Jan.

Freedom Finance hjälper dig att hitta ett lån för dig.

sms-lån utan uc

Läs också vår lista på de bästa privatlånen.

Här svarar vi på vanliga frågor som vi får om sms-lån:

Vad är sms-lån?

Eftersom att sms-lån är lån med lägre belopp och där långivaren hanterar din ansökan snabbt fungerar lånet annorlunda än om du tar exempelvis ett bolån. Därför är ett sms-lån en högkostnadskredit med kort återbetalningstid och höga räntor.

Själva namnet sms-lån kommer från tidigt 2000-tal där du kunde ansöka om lån via sms direkt.

Kan vem som helst ta sms-lån?

För att kunna låna pengar måste du vara minst 18 år men oftast vill långivaren att du ska vara 20 år eller äldre. Dessutom vill vill långivaren ofta att du är folkbokförd i Sverige och har varit svensk medborgare i fem år eller mer.

Vissa långivare godkänner att du haft tidigare betalningsanmärkningar medan andra har satt en gräns på hur många betalningsanmärkningar du får ha sen tidigare. Men det finns långivare som erbjuder sms-lån med betalningsanmärkningar, så det behöver inte betyda att du inte kan låna pengar.

Hur snabbt kan man få sms-lån?

Först måste du göra en ansökan om ett sms-lån. När det sedan är godkänt av långivaren betalar de ut pengarna direkt. Hos Ferratum kan du få pengarna under helger och nätter.

Kan man ta sms-lån utan uc?

Ja, du kan ta ett sms-lån utan att någon kreditupplysning tas hos Upplysniningscentralen (uc). Det är vanligt att långivare som erbjuder sms-lån använder andra företag än uc för att göra kreditbedömning på låntagaren. Läs mer om lån utan uc.

Fördelen med sms-lån utan uc är att långivarna inte behöver genomföra kreditupplysningen genom företaget uc. Många långivare använder sig istället av Creditsafe eller Bisnode.

När du tar ett sms-lån utan uc genom Bisnode eller Creditsafe kommer inte antalet uc-förfrågningar du har sedan tidigare påverka dina chanser att bli beviljad. Det gör att även personer med många kreditprövningar kan bli beviljade.

En annan fördel är också att långivare som inte använder sig av uc inte har tillgång till uc:s skuldregister. De kan således inte se vilka lån och krediter du har sedan innan och använda det emot dig.

Alla typer av företag utom ett måste genomföra en kreditupplysning enligt konsumentkreditlagen. Det undantaget är pantbanken. Pantbanker behöver inte ta någon kreditupplysning eftersom att de är säkra på att lånet kommer bli återbetalt (av låntagaren eller genom att det som är pantsatt säljs).

Vad beror det på att sms-lån har högre räntor än andra lån?

Det beror främst på att låneinstituten tar högre risker med sms-lån, än vad banker gör med sina lån. Kraven på ett snabblån är inte lika höga på ett snabblån som det är på ett banklån. Det är möjligt för fler att ta ett mindre lån än vad det är för att ta ett banklån, därmed behöver då också en högre ränta läggas.

Finns det sms-lån som beviljar och godkänner alla?

Nej, tyvärr finns det inga sms-lån som beviljar alla som ansöker om lån. Anledningen är att alla som söker lån inte uppfyller kraven för att få sin ansökan godkänd. Däremot har många långivare låga krav och godkänner en stor andel ansökningar.

Kan man ta sms-lån utan inkomst?

Det går att ta ett lån även om du inte har någon fast inkomst, är arbetslös eller studerar. Här kan du läsa mer om att låna pengar utan inkomst.

Låna utan inkomst som arbetslös

Sms-lån utan inkomst går ofta att få om du är arbetslös. När du tar ett sms-lån gör långivaren en snabb kreditprövning utan att ta in uppgifter från exempelvis Skatteverket där din inkomst är preciserad. Istället tittar de på information från kreditupplysnings-företag.

Låna som student

Att vara student innebär att du inte kan bevisa en fast inkomst förutom dina studiemedel. Dessutom räcker studiebidraget eller studielånet inte långt när det uppstår oförutsedda utgifter. Då kan ett sms-lån vara ett bra komplement.

Eftersom att det kommer ta längre tid att betala tillbaka ditt lån kan du inte låna lika mycket som om du jobbade och hade en lön. Sms-lån är perfekt för att du ska kunna betala mindre utgifter under studenttiden. Läs mer om låna pengar som student här.

sms-lån med direkt utbetalning


Går det att få sms-lån utan ränta?

Ja, det gå att få sms-lån utan ränta. Det finns långivare som lånar ut pengar utan någon ränta under en bestämd period. Om du kan betala tillbaka lånet inom en månad finns det flera aktörer som du kan ta lån av utan att behöva betala någon ränta.

Det kan tillkomma andra kostnader och avgifter som exempelvis uppläggningsavgift eller aviavgift. Eftersom att långivaren tar en risk när de lånar ut pengar till dig är det ju vanligast att du behöver betala en ränta. 

Man kanske kan tycka att det borde vara svårt att få låna utan ränta, men det är det inte. Att ansöka om ett lån utan ränta är inte mer avancerat än att ansöka om ett smslån – snabbt och smidigt. Det som kan vara klurigt är att hitta en långivare som erbjuder just räntefria lån.

Att tänka på när du tar ett lån utan ränta

När du tar ett sms-lån utan ränta behöver du inte betalar någon procentuell ränta för lånet. Däremot tar en del långivare tar ut andra kostnader istället. Se till att du läser villkoren innan du ansöker om ett sms-lån.

Det här är viktigt att tänka på innan du ansöker om ett räntefritt sms-lån:

 1. Ett räntefritt lån innebär inte automatiskt att lånet är kostnadsfritt. Ett räntefritt sms-lån kan bli dyrare än ett lån med ränta om exempelvis uppläggningsavgiften eller aviavgiften är dyr.
 2. Oftast löper återbetalningstiden  14, 24 eller 30 dagar. Var säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid innan du tar ett lån utan ränta.
 3. Om du missar en inbetalning kan dra med sig dyra kostnader och i värst fall en betalningsanmärkning.
 4. Läs alltid villkoren väldigt noga, speciellt om kostnader anges i procent.
 5. Stirra dig inte blind på räntan bara utan lolla på totalkostnaden för lånet.

Skribent
Linus Jorstadius

Granskat av
Tobias Pettersson


Uppdaterat: 1 februari 2023

Hem » Låna pengar » Bäst sms-lån 2023: Pengar på kontot direkt efter godkänd ansökan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.