Enklare jämför lån upp till 600 000 kronor

Enklare hjälper dig att hitta den lägsta räntan och de bästa villkoren för dig. Ansök om lån på upp till 600 000 kronor online och få svar från upp till 39 olika långivare. Hos Enklare kan du också samla dina lån och sänka din månadskostnad. Att ansöka tar bara någon minut och du får svar samma dag. Det kostar ingenting att använda Enklare och din ansökan är inte bindande.

Enklare logotypAnsök om lån
Uppdaterad 20 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Enklare

 • Privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor.
 • Jämför lån från 39 olika kreditgivare.
 • Samla dina smålån och sänk din månadskostnad.
 • Kostnadsfri ansökan.
 • Ansök även med betalningsanmärkningar.
 • Tar endast en UC.
 • Få svar på din låneansökan samma dag.
 • Erbjuder även försäkringar.
Omdöme av Enklare lån
"Ringer flera gånger för att stämma av och se hur processen går. Vissa kanske upplever det som jobbigt, men det tyckte jag var grymt. Man kände sig hörd."

Finansvalps omdöme av Enklare

★★★★★
★★★★★
4,5
Vårt betyg

Det vi på Finansvalp gillar mest med Enklare är att de är vad de heter. Att ansöka om och jämföra privatlån är enkelt. Du behöver bara en minut eller två för att fylla i en ansökan. Därefter kan du luta dig tillbaka och invänta svar.

På Enklare sker hela låneansökan digitalt. När du har ansökt om att samla dina lån eller ta ett nytt loggar du in på Mina sidor för att i lugn och ro gå igenom dina erbjudanden.

Och om du tycker att det är svårt att veta vad du skall titta efter kan du ringa Enklare.

De erbjuder rådgivning till dig som privatperson och kan ledsaga dig igenom hela processen. När du har bestämt dig för vilket erbjudande du vill ha tar den långivaren över.

Men det innebär också att Enklare inte kan styra över hur lång tid det tar innan du har fått dina pengar. Eller att erbjuden ränta och villkor faktiskt efterlevs.

Enklare förmedlar bara kontakten mellan dig och diverse kreditgivare och det kan såklart upplevas som en viss osäkerhet.

Starta ansökan och se vilken ränta du får. Du binder dig inte till något när du ansöker.

Enklare förmedlar kontakten mellan dig och långivarna

Inga avgifter

För dig som kund kostar det ingenting att använda Enklare. Du ansöker gratis och utan att förbinda dig till något.

Anledningen till att de kan låta tjänsten vara kostnadsfri är att långivarna istället betalar en provision när du tecknar ett lån. Som ett tack för att de har förmedlat kontakten er emellan.

Tydlig och lätt att förstå

Vi på Finansvalp tycker att det är lätt att navigera på jämförelsesiten. All information är kommunicerad på ett tydligt sätt som är lätt att förstå för alla. Även lekmän.

Och för den som vill finns även en ordlista som förklarar de mest förekommande ekonomiska termerna kring ett lån.

Möjligtvis skulle vi önska en större tydlighet kring Enklares försäkringar. Som det är nu måste du kontakta företaget för att få veta både villkor och priser.

Eftersom frågan om att teckna en försäkring garanterat kommer när du använder deras tjänster skulle det vara bra om du redan på förhand kunnat sätta dig in i vad försäkringarna faktiskt innebär.

Låna pengar trots tidigare betalningsanmärkningar

Att du kan ansöka om ett lån trots att du har betalningsanmärkningar gillar vi på Finansvalp. För dig som har en anmärkning är det ofta svårt och dyrt att låna pengar.

Däremot kan vi anta att du inte kommer att få lika många erbjudanden då inte alla kreditgivare accepterar betalningsanmärkningar. Och vi tycker att Enklare kan vara klarare i den frågan.

För- och nackdelar med Enklare

Positivt hos Enklare

Negativt hos Enklare

Visste du?
Du kan ansöka om ett lån även om du har betalningsanmärkningar

Trustpilots betyg och omdömen av Enklare

★★★★★
★★★★★
4,8
Trustpilot

Enklare har ett utmärkt omdöme på Trustpilot och det genomsnittliga omdömet är hela 4,8 av 5 möjliga. Över 5 000 kunder har valt att lämna en recension om företaget på Trustpilot. En av dem som lämnat högsta betyget är Sanela som skriver:

"Jättefint kundbemötande och hjälp. Ringer flera gånger för att stämma av och se hur processen går. Vissa kanske upplever det som jobbigt, men det tyckte jag var grymt. Man kände sig hörd. Snabb procedur och ett gott samarbete.

Enda nackdelen som jag skulle påpeka i så fall är att man känner sig lite pressad vad gäller teckning av trygghetsförsäkring, som de erbjuder. Man behöver göra ett val ganska fort och binda sig. Men det finns ångerrätt 14 dagar!"

Med hjälp av Enklare kunde Ann Charlotte sänka sin månadskostnad rejält:

"Enklare är den bästa långivare som finns. Jag trodde inte mina öron när rådgivaren hjälpte mig och samla mina lån. Fick ett lån på 115.000 och nu är min ekonomi bättre. Har 4000kr mer i plånboken i månaden. Kan verkligen rekommendera enklare."

Av de kunder som är missnöjda nämns ofta alltför intensiva säljförsök och att fler än en UC har tagits. En av de senare är Annette som skriver:

"Jag har fått 7 tagna kreditupplysningar tagna på mig från UC, trots att ni säger att endast 1 kreditupplysning ska tas vid en ansökan! Känner mig lurad."

Läs alla omdömen om Enklare hos Trustpilot.

Google Reviews betyg och omdömen av Enklare

★★★★★
★★★★★
4,6
Google Reviews

På Google Review har Enklare ett utmärkt betyg med ett genomsnittligt omdöme på 4,6 av 5. Bland de som lämnat högsta betyget återfinns Johan som har samlat sina lån. Han skriver:

"Hjälpt mig kolla över smålånen vid två tillfällen och sparat mig hundralappar i månaden. Trevliga, snabba och proffsiga. Rekommenderas!"

Bland de mer missnöjda kunderna upprepas ofta att Enklares säljare är lite för påstridiga. Henrik skriver såhär:

"Ni bör förstå att om man vid upprepade tillfällen uppger att man inte är intresserad, så hjälper det inte att tjata vidare.. Det ger enbart motsatt effekt och en negativ inställning till er."

Enklare jämför lån

Enklare jämför och förmedlar privatlån

När du vill låna pengar till lägsta möjliga ränta ansöker du snabbt via Enklare. Du kan låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vilket innebär att du bestämmer vad du skall använda pengarna till.

Genom att fylla i en kostnadsfri ansökan online får du erbjudanden från upp till 39 långivare. Därmed kan du lätt se vilket erbjudande som är det bästa för dig. Förutom att jämföra den nominella räntan bör du titta på följande:

 1. Hur lång är återbetalningstiden? Ju längre tid du har på dig att betala tillbaka lånet ju mer ränta kommer du att få betala. Men om du väljer en kort återbetalningstid kommer du att få en högre månadskostnad. Så välj den löptid som känns rimligast för dig.
 2. Glöm inte bort att se till den effektiva räntan. Oftast anger kreditgivare den mer smickrande nominella räntan. Men det är den effektiva räntan som säger mer om vad lånet kommer att kosta dig. Den inkluderar nämligen både ränta och avgifter.
 3. Har du många smålån och krediter? Då kan du överväga att samla dem i ett enda lån för att sänka din månadskostnad.

Räntespann

Enklare samarbetar med över 30 olika långivare. Vissa erbjuder lån för dem med låg kreditvärdighet med högre ränta medans andra ger dig en lågriskkredit.

Eftersom samtliga samarbetspartners gör en individuell bedömning av din ansökan och kreditupplysning varierar räntan stort mellan både långivare och låntagare.

Hur mycket kan man låna genom Enklare

Hos Enklare kan du ansöka om lån mellan 5 000 och 600 000 kronor. Du lånar inte pengar från Enklare.

De är endast förmedlare av lån och hjälper dig att hitta ett lån som passar dig. De kan exempelvis hjälpa dig hitta ett lån om du har en betalningsanmärkning.

Samla dina smålån

Kanske har du flera mindre lån och krediter utspridda på flera långivare? Då kan du ansöka om att samla dem. När du fyller i din låneansökan anger du att du vill samla dina lån.

På så vis skickas din ansökan till samarbetspartners som erbjuder den tjänsten. Precis som vid ett vanligt lån loggar du in på Mina sidor för att ta del av dina erbjudanden.

Fördelarna med att samla dina lån på ett och samma ställe är flera. Men framför allt kan du sänka din ränta och få lägre avgifter.

Dessutom blir det lättare för dig att hålla koll på ett lån än flera. Och det innebär att du får en lägre månadskostnad och en bättre överblick över din privatekonomi.

Enklare erbjuder tre olika försäkringar

Förutom att förmedla lån erbjuder Enklare tre typer av försäkringar. Nämligen olycksfallsförsäkring, trygghetsförsäkring och sjukvårdsförsäkring.

Sjukvårdsförsäkringen hjälper dig att få snabbare vård när du behöver det. Exempelvis ingår privat sjukhusvård om du måste genomgå en operation.

Dessutom får du tillgång till privat sjukrådgivning med legitimerad sjukvårdspersonal och slipper långa vårdköer. Prissättningen för försäkringen är baserad på din ålder.

Olycksfallsförsäkringen däremot är ett ekonomiskt skydd om du drabbas av något oförutsett. Skulle du få bestående men av en olyckshändelse får du en ekonomisk kompensation som skall underlätta för dig att göra anpassningar. I olycksfallsförsäkringen ingår även tandvård.

Vill du istället ha ett utgiftsskydd om något händer dig som gör att du inte kan arbeta väljer du en trygghetsförsäkring.

Den ger dig ett ekonomiskt skydd så att du kan betala dina fasta månadskostnader om något oförutsett sker.

Enklare Ekonomi Sverige AB

Så går ansökan av lån till

För att du skall kunna ansöka om att jämföra eller samla dina lån behöver du uppfylla Enklares krav:

 • Vara 18 år fyllda.
 • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Inte ha några skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna.
 • Sedan minst ett år tillbaka vara folkbokförd i Sverige.

Utöver ovanstående krav gör tillfrågade långivare en egen bedömning av din ekonomi. Och det är också den som ligger till grund för de erbjudanden du får. Ju högre risk de anser det vara att du kommer att få svårigheter med att betala tillbaka lånet desto högre ränta.

Förutom betalningsanmärkningar tittar kreditgivare exempelvis på om du har fast anställning eller inte, vilken inkomst och vilka utgifter du har varje månad.

Så här gör du för att ansöka om lån

 1. Du hittar ansökan högst upp på hemsidan. Där fyller du i uppgifter kring hur stort lån du vill ta, under hur lång tid och om du vill samla eller lösa några befintliga lån som du har. Ansökan är inte bindande och helt kostnadsfri.
 2. När du skickat in din ansökan tar Enklare en kreditupplysning på dig från UC. Därefter skickas din ansökan vidare till över 30 långivare som de samarbetar med.
 3. Långivarna återkopplar till dig inom en dag. För att se alternativen från jämförelsen loggar du in på Mina sidor. Där ser du bankernas olika förslag med villkor, räntor och löptider.
 4. Gå igenom förslagen och välj det alternativ som passar dig bäst. Ansökan är inte bindande och du kan närsomhelst dra dig ut eller avstå helt från erbjudandena.

Se vilken ränta du blir erbjuden!

Eftersom det kan vara svårt att veta vilket låneförslag som passar dig bäst kan du vända dig till Enklares kundtjänst. De erbjuder personlig rådgivning över telefon till alla kunder.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Att ansöka tar bara två minuter och du kan räkna med att få ett besked samma dag. Men för att du skall få det bästa lånet för dig till den lägsta räntan vill du jämföra så många olika erbjudanden som möjligt.

Och eftersom alla långivare gör en individuell bedömning av dig innan de bestämmer ränta och villkor kan det ta några dagar innan du har fått in alla svar.

Speciellt om du söker under en helg. Därför bör du ha lite is i magen och vänta in alla offerter innan du bestämmer dig.

Mina sidor hos Enklare

Genom att logga in på Mina sidor kan du ta del av olika låneerbjudanden samt hantera dina kontaktuppgifter och försäkringar.

Vanliga aviavgifter

Det kostar ingenting att ansöka om att samla eller ta ett nytt lån hos Enklare. Anledningen är att de får provision av den långivare du väljer att teckna hos.

Däremot kan du behöva betala avgifter på det lån du tar. Därför bör du förutom räntan även jämföra de olika erbjudandenas avgifter.

Summering av Enklare

Företaget Enklare

Enklare Ekonomi Sverige AB registrerades 2014 med syfte att ge finansiell rådgivning och låneförmedling till privatpersoner. Bolaget är moderbolaget i en koncern med tre bolag och har sitt säte i Stockholm.

Under 2021 omsatte bolaget cirka 177 miljoner kronor och gjorde ett förlustresultat på dryga 3 miljoner kronor.


Kontakta Enklare

Öppettid kundtjänst:

 • Vardagar: 9.30 - 17
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Skulle du inte vara nöjd med Enklare eller deras tjänster rekommenderas du att i första hand vända dig till deras kundtjänst. Det gör du antingen genom att använda kontaktformulären på Enklares hemsida eller ringa alternativt skicka ett mail enligt ovanstående kontaktuppgifter.

Om du är missnöjd med svaret du får från kundtjänst kan du kontakta företagets klagomålsansvarig. Det gör du via mail eller post:

I ditt mail eller brev bör du ange:

 • Namn, personnummer och kontaktuppgifter.
 • Tjänst eller produkt som ditt klagomål berör.
 • Datum då problemet uppkom.
 • En beskrivning av problemet/klagomålet.

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).