Sidan kan innehålla affiliatelänkar
Utmärkt
4,5 av 5

Företagslån

  • Svar direkt på skärmen

  • Utan UC – påverkar inte kreditvärdigheten

30+ lån
Utan UC
Tar 30 sek
Utan UC

Ta redo på hur stort företagslån ni kan ta

Realtidsanalys av ert företags finanser gör att du kan se hur stor finansiering ni kan förvänta er

Fyll i önskat lånebelopp

Fyll i ansökan och ange hur mycket kapital ni önskar låna.

Legitimera med BankID

Verifiera dig med BankID för att se resultatet.

Se ert företags låneutrymme

Vår samarbetspartner Krea presenterar ert låneutrymme.

Välj finansieringalternativ

Välj det alternativ du anser är bäst lösning för er.

Vanliga frågor och svar

Hur fungerar tjänsten?

Efter att du har fyllt i ditt företags uppgifter kontrollerar vår samarbetspartner Krea ditt företags förmodade finansieringsutrymme. Efter det kan du själv välja mellan olika förslag att gå vidare med, eller helt enkelt avsluta processen när du vill. Ingenting i vår tjänst är bindande. Om du väljer ett av dina presentera lånealternativ får du normalt sätt pengarna insatt på företagskontot inom 1-10 dagar.

Vad krävs för att få ett företagslån?

Kraven varierar mellan långivare och beroende på företagets bolagsform men vanliga krav innefattar:

  • Ditt företag ska vara aktivt och registrerat i Sverige
  • Det ska ha en giltig bolagsform som AB, enskild firma eller Handelsbolag
  • Det finns ett företagskonto
  • Ni ska kunna uppvisa en aktuell budget
  • Företaget ska kunna redovisa ägarstruktur, verksamhetsbeskrivning och finansiell dokumentation
  • Det ska inte finnas några betalningsanmärkningar

Vilken bank är bäst för företagslån?

Den bästa banken för företagslån just nu är Froda. De erbjuder lån upp till 15 miljoner kronor med lägsta prisgaranti. De har även flexibla lånevillkor som paus i amortering eller ändrad återbetalningsplan samt har ingen bindningstid eller dolda avgifter. Froda erbjuder också en smidig låneprocess där du får personlig service hela vägen.

Hur mycket får jag låna till företag?

En tumregel är att du kan låna upp till cirka 10 % av din årliga omsättning utan säkerhet och upp till ungefär 30 % med säkerhet. Sett i förhållande till rörelseresultatet kan du låna mellan 1 till 4 gånger föregående års resultat. De flesta banker tittar på ditt företags omsättning eller rörelseresultat när de godkänner ett visst lånebelopp. Om du är relativt nystartad eller har haft en tuff period med lägre omsättning och sämre resultat kan du öka dina chanser att få låna genom att kunna visa upp en välarbetad affärsplan. Du kan också få låna mer om du kan erbjuda en säkerhet eller borgen.

Hur hög är räntan på ett företagslån?

Räntan på ett företagslån ligger idag mellan cirka 8 – 30 %. Räntan kan dock variera stort beroende på exempelvis bolagsform, lånebelopp, löptid och om det finns en säkerhet för lånet. Ju stabilare ekonomi företaget har desto lägre ränta kan du räkna med. Om du är småföretagare och erbjuds ett företagslån med en ränta under 15 % kan det anses vara ett konkurrenskraftigt erbjudande.

Hur mycket får ett nystartat företag låna?

Inte alla banker lånar ut till nystartade företag. Lånebelopp och villkor beror på företagets förmåga att återbetala lånet. Ett nystartat företag har ingen historik att visa upp som bevisar att det är kreditvärdigt. Om du har ett nystartat företag får du därför räkna med att inte kunna låna lika mycket. Dessutom bör du vara beredd på att låna till en högre ränta och kunna erbjuda någon form av säkerhet eller borgen. Därför kan andra typer av finansiering vara ett bättre alternativ vid uppstarten. Exempelvis kan du sälja eller belåna dina fakturor eller ansöka om en företagskredit. Du kan också undersöka möjligheten till starta-eget-bidrag.

Hur svårt är det att få företagslån?

Att få ett företagslån behöver inte vara svårt. Däremot är det inte säkert att du får låna det belopp du vill eller behöver. Innan du bestämmer hur mycket du skall spendera på exempelvis inköp av maskiner bör du därför kolla upp vilken budget du har. Det vill säga hur mycket du får låna och till vilka villkor. Det kan du göra enkelt via vår tjänst här ovan.

Vad tittar bankerna på när de ska erbjuda en företagsfinansiering?

Det skiljer sig mellan långivare men du bör vara beredd på att kunna visa upp företagets:
  • Transaktionshistorik
  • Senaste bokslut
  • Budget
  • Ägarförhållande

Vad ska jag tänka på innan jag tar ett företagslån?

Viktiga frågor att ställa dig själv när du lånar är: Kan jag låna det jag behöver? Förmodligen vet du redan på förhand hur mycket du behöver låna. Oavsett om du behöver kapital för att investera i ny teknik, köpa upp ett företag eller för att täcka upp för en låg likviditet. Gör en ordentlig budget innan du kontaktar banken så att du vet vilket belopp du behöver och klarar av att betala tillbaka. Genom att ansöka om rätt lånebelopp ökar dina chanser att lånet beviljas och att din investering lyckas. Är återbetalningstiden rimlig för mitt företag? När du väljer löptid bör du tänka på att en lång återbetalningstid innebär att du i slutänden betalar mer ränta och avgifter. Med andra ord kostar lånet mer. Men med en kort återbetalningstid blir månadskostnaden högre. Även om det totala beloppet du betalar tillbaka är lägre så måste du känna dig trygg med att du klarar av kostnaden varje månad. Krävs det en säkerhet? Vanligen krävs någon form av säkerhet eller borgen. Exempel på säkerhet är materiella tillgångar som en fastighet eller maskiner. Vid fakturabelåning använder du dina fakturor, eller framtida intäkter, som en säkerhet. Men det finns också företagslån som inte kräver någon säkerhet. Oftast handlar det om mindre lånebelopp till högre ränta eftersom risken för banken är högre.  

Måste jag gå i personlig borgen och är jag beredd att göra det?

Ibland krävs det att du går i personlig borgen för att ditt företagslån skall beviljas. Men innan du gör det bör du ställa dig frågan vad som händer om företaget inte kan betala. Som borgenär är du nämligen personligen ansvarig om ditt företag skulle gå i konkurs. Du blir då skyldig att betala tillbaka lånet själv vilket kan ha en betydande påverkan på din privata ekonomi.  

Vilken ränta har lånet?

Ju högre ränta ett lån har desto dyrare blir det såklart. Därför bör du jämföra olika lån för att hitta den lägsta möjliga räntan för dig och ditt företag. Tänk också på att kreditgivarna oftast listar sin nominella ränta. Du bör titta på den effektiva räntan istället. Den säger mer om den faktiska kostnaden för lånet eftersom den inkluderar både ränta och avgifter.  

Är räntan rörlig eller fast?

En rörlig ränta har historiskt sett varit mest gynnsam. Är du osäker eller föredrar att veta exakt vilken kostnad du kommer att ha hela kredittiden bör du dock överväga en fast ränta.  

Finns det avgifter?

Ofta är det just avgifterna som gör ditt lån dyrt. Och det är inte alltid som bankerna är helt öppna med dem. De flesta har någon slags uppläggningsavgift. Men du bör också titta efter exempelvis månadsavgifter, aviavgifter, avgift för höjning av krediten eller förlängning av löptiden.  

Kan du lösa hela lånet i förtid utan extra kostnad?

Att låna pengar kostar mer över tid. Om du får möjlighet till det vill du förmodligen lösa krediten så snart du kan. Men för vissa företagslån innebär det att du måste betala en så kallad ränteskillnadsersättning, för att kompensera långivaren för uteblivna ränteintäkter. Se därför till att kolla upp det innan du lånar.

Ska jag välja fast, rörlig eller ingen ränta?

Det finns tre typer av ränta på företagslån: rörlig, fast eller ingen ränta. Inget lån är dock kostnadsfritt. Om lånet saknar ränta betalar du istället en fast månadskostnad. Rörlig ränta: Har historiskt sett varit mer fördelaktigt i det långa loppet. Men med rörlig ränta kommer dina kostnader att fluktuera. Och eventuellt stigande räntor kan skapa en osäkerhet kring dina framtida räntekostnader. Fast ränta: Är generellt högre än den rörliga räntan när du binder den. Men fördelen är att du vet exakt vilken räntekostnad du kommer att ha kredittiden ut. Och skulle räntorna sticka iväg behöver du inte oroa dig. Månadskostnad (ingen ränta): Innebär att du istället för ränta betalar en förutbestämd kostnad varje månad. Det betyder inte nödvändigtvis att du betalar mindre än du skulle göra för ett lån med fast eller rörlig ränta. Men däremot har du full koll på vad lånet kommer att kosta och passar dig som inte vill eller klarar av överraskningar.

Vilken typ av bolagsform måste jag ha för att kunna ta ett företagslån?

De flesta långivare kräver att du har ett aktiebolag, handelsbolag eller en enskild firma registrerad. En del långivare godtar även Kommanditbolag. Oavsett bolagsform måste företaget vanligtvis vara registrerat i Sverige.

Vilka dolda avgifter ska jag vara uppmärksam på?

Långivarna kan kalla dessa avgifter för ”serviceavgifter” eller ”handläggningsavgifter”. Avgifterna kan vara höga, och kanske har de dessa avgifter för att kompensera att du fått en lägre ränta. Håll alltid koll på vilka avgifter som ingår och jämför den effektiva räntan där både ränta och avgifter ingår.

Vad kan jag använda ett företagslån till?

Exempelvis kan du låna pengar till ditt företag för att köpa in ny utrustning, anställa personal, investera i ett nytt produktutbud, täcka likviditetsproblem, eller finansiera uppköp av ett annat företag.

Kan jag ta företagslån för att köpa företag?

Ja, du kan låna till i princip vad som helst. Att låna för att finansiera uppköpet av ett annat företag är en av de vanligaste anledningarna till att företag lånar pengar.

Joakim Westman
Skriven av
Joakim Westman
Simon Drechsler
Uppdaterad av
Simon Drechsler
Olle Pettersson
Granskad av
Olle Pettersson
Företagslån i korthet:
Lån specifikt avsett för företag och näringsverksamhet
- Kan vara utan eller med säkerhet (fastigheter, inventarier, fakturor)
- Används i regel till investeringar, rörelsekapital eller expansion
- Finansiering tas från banker, finansbolag eller särskilda företagsfinansiärer
- Kräver ofta affärsplan och minst ett bokslut som underlag
- Personlig borgen krävs i regel för mindre företag
- Finns olika finansieringsformer som klassiskt företagslån, checkkredit eller factoring
- Företag kan generellt låna upp till 10 % av den årliga omsättningen

Ett företagslån kan vara avgörande för att expandera verksamheten eller hantera tillfälliga likviditetsbehov. Men i djungeln av olika låneformer, räntor och villkor är det lätt att gå vilse.

Vi hjälper dig igenom att gå igenom allt du behöver veta om finansiering till ditt företag; från ansökningsprocessen och säkerheter till räntekostnader och återbetalning.

Företagslån: Topplistan just nu

  • Krea: Jämför 30+ företagslån åt dig
  • Creddo: Jämför företagslån upp till 35 mkr
  • Froda: Företagslån med lägsta prisgaranti
  • CapitalBox: Snabb finansiering till företaget
  • OPR: Flexibel företagskredit
  • Qred: Företagslån oavsett bolagsform

Lånevillkor för företagslån

I tabellen kan du filtrera mellan lånevillkor på företagslån som lånebelopp, återbetalningstid, om kreditgivaren kräver borgen, vad inkomstkravet är för att bli beviljad samt om det går att ansöka med BankID.

CreddoPOPULÄR35 miljoner kr
Lendo5 miljoner kr
FrodaBRA15 miljoner kr
Krea30 miljoner kr
CapitalBox3,5 miljoner kr
OPR Företagslån1 miljoner kr
Qred2 miljoner kr
Ponture250 000 kr
Capcito15 miljoner
OPR Företagslån Flex200 000 kr
Handelsbanken15 miljoner kr
Swedbank500 000 kr
NordeaFrån 250 000 kr
Kontrollerad 15 juni 2025

Vad är ett företagslån?

Företagslån är en finansieringslösning som ger företag möjlighet att låna pengar för olika ändamål som investeringar, expansion eller rörelsekapital. Det går att låna från cirka 10 000 kronor upp till flera miljoner kronor.

Alla företagsformer kan ansöka om företagslån och det erbjuds av både traditionella banker, alternativa kreditgivare och finansbolag. Lånevillkoren varierar främst beroende på företagets storlek, ålder och ekonomiska situation.

Så fungerar ett företagslån

youtube thumbnail
Ekonomijournalist Joakim Westman förklarar varför företagslån kan vara en bra lösning och går igenom hur det fungerar med krav, hur mycket man kan låna samt vad övriga alternativ är.

För vilka företag passar ett lån?

Företagslån passar för alla typer av företag som har en stabil ekonomi och ett tydligt syfte med lånet, oavsett om det är aktiebolag, enskild firma eller handelsbolag.

Ett företagslån kan vara lämpligt för både etablerade företag som vill expandera och nystartade företag som behöver kapital. Förutsättningen är då att företaget kan visa på återbetalningsförmåga och har en solid affärsplan.

Det kan passa särskilt väl för företag som planerar större investeringar, företagsexpansion, behöver tillfällig likviditetsförstärkning eller företagare som inte vill ge ifrån sig ägarandelar till externa investerare.

För- och nackdelar med företagslån

  • Verksamhetsfinansiering för att expandera
  • Ofta flexibelt i vad du vill investera i såsom inventarier, fordon, lokaler eller utveckling av produkten
  • Snabb tillgång till företagskapital
  • Slipp ge iväg andelar av ditt bolag till extern investerare
  • Kan vara välbehövligt i säsongsbetonade bolag för likviditetsförstärkning
  • Kan tas med eller utan UC
  • Ofta flexibla villkor såsom extraamortering utan extra kostnad
  • Kräver ofta borgen eller någon form av säkerhet
  • Kräver ofta en noggrann utvärdering av bolagets ekonomi
  • Kan finnas risk för överbelåning

Låna pengar med olika typer av företagslån

Det finns en mängd olika sätt att låna till företaget och vilken finansieringsform som är rätt för just dig beror bland annat på bolagsform, vad du lånar till och hur stort belopp du behöver.

Att låna pengar genom företagslån kan vara mer fördelaktigt för att inte behöva ge iväg ägarandelar eller kunna investera i nya inventarier som bidrar till företagsutveckling.

youtube thumbnail
Informationsvideo om företagslån.

Räntor och kostnader

I tabellen nedan kan du filtrera mellan räntor, lånebelopp, vilket minimumkrav på kreditbetyg som krävs samt hur flexibel återbetalningstiden är för olika företagslån.

KreaGratisJämför
Froda12 - 29 %
DBT13 - 16 %
Svea15 - 16 %
Marginalen Bank10 - 16 %
Bizcap36 - 55 %
Aros Kapital8 - 12 %
Capcito11 - 25 %
Funding Partner14 - 23 %
SaveLend Group15 - 24 %
IMH Finans28 - 31 %
Akela22 - 28 %
CapitalBox28 - 69 %
Fedelta13 - 15 %
Serafim Finans9 - 15 %
Kontrollerad 15 juni 2025

Långivarna bestämmer individuellt räntor på företagslån och vilken ränta just du får baseras på faktorer som företagets kreditvärdighet, omsättning, ålder och bransch. De flesta företagslån har en rörlig ränta som vanligtvis ligger mellan 8 - 23 procent.

Etablerade företag får ofta lägre räntor medan nystartade företag och företag med sämre kreditvärdighet får högre räntor. Utöver räntan kan det tillkomma uppläggningsavgifter och administrativa kostnader hos en del långivare.

Krav för företagslån

Vilka krav som ställs på dig och ditt företag skiljer sig åt beroende på vilken långivare du väljer. Här listar vi några generella krav som kan förekomma när du ansöker om företagsfinansiering:

  • Att företaget är registrerat och aktivt i Sverige
  • Att företaget har en giltig bolagsform
    Exempelvis kommanditbolag, aktiebolag, enskild firma eller handelsbolag
  • Det ska finnas ett svenskt bankkonto kopplat till företaget
    Detta är främst för att utbetalningen av lånet ska kunna ske på ett säkert sätt.
  • Säkerhet för lånet
    Exempelvis genom personlig borgen, en pantsatt fastighet eller genom maskiner och utrustning.
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Aktivt företag i åtminstone 6 månader
  • Kan krävas att företaget har en viss omsättning
  • Att det finns åtminstone ett bokslut

Andra faktorer som kan påverka om du får beviljat lån

  • Vem du som företagare är
    Din privatekonomi, utbildning eller referenser från andra kan påverka dina chanser till företagslån.
  • Din affärsplan och syftet med lånet
    Hur du tänkt använda de lånade pengarna spelar ofta in i bankens bedömning.
  • Ägarstruktur
    Är du inte ensam vill långivarna ofta veta mer om de andra personerna i företaget också.
  • Årsredovisning och budget
    Ordning och reda i exempelvis resultat- och balansräkning samt planerad budget skapar förtroende.

Så får du din låneansökan godkänd

Finansiering för att starta eller växa företaget är en viktig del av bolagsbyggandet. Men enligt en undersökning från Tillväxtverket upplever vart femte växande företag att det är svårt att få finansiering. Alexis Kopylov, vd och medgrundare på DBT Capital, ger dig sina tips för att lyckas.

youtube thumbnail
Tips för att bli beviljad företagslån med Alexis Kopylov, vd och medgrundare till DBT Capital.

Vi tog en frågestund med Alexis Kopylov, vd och medgrundare till DBT Capital som ger ut företagslån. Han delgav framförallt två tips som är viktiga att ha med sig vid ansökan om företagslån.

Syftet med lånet

Har du ett tydligt syfte för ditt företagslån kan du enklare redogöra för vad som är viktigt för dig. Till exempel:

  • Maskinköp kan vara bra med lång återbetalningstid för den återbetalar sig själv över tid
  • Bygger du lager vill du kanske snabbast möjligt bli av med lånekostnaderna igen
  • Vid ett förvärv kan hävstången vara viktig för att veta hur mycket du behöver investera själv

Tydlighet

Det andra tipset gör gällande tydligheten i din låneansökan. Ju mer information du kan delge kreditgivaren desto större chans har du till beviljat företagslån. Det finns ingen vinning i att undanhålla information då de endast ger större chans till avslag.

Många långivare har idag en smidigare låneansökan där du med BankID kan låta långivaren få tillgång till den ekonomiska informationen som krävs för att bli beviljad finansieringen.

Olika typer av säkerheter vid företagslån

youtube thumbnail
Vi frågade Alexis Kopylov, medgrundare och vd för DBT Capital, om vad det finns för olika typer av säkerheter kopplade till företagslån.

Vanligtvis krävs någon form av säkerhet vid ett företagslån. Vi frågade därför en expert inom området, Alexis Kopylov, om vad som kan fungera som säkerheter. Han menar att man brukar prata om ett säkerhetspaket som var för sig kan fungera vid ett affärslån:

  • Företagsinteckningar
    Kan vara exempelvis kundfordringar. Det fungerar enligt en rangordningsstruktur beroende på var man ligger inom företagsinteckningarna.
  • Moderbolagsgaranti
    Finns det ett moderbolag kan det användas som säkerhet vid företagslån.
  • Fasta tillgångar
    Kan vara exempelvis lokaler, maskiner eller annan utrustning som kan fungera som säkerhet.
  • Personlig borgen
    En person går i god för lånet och är ansvarig för kostnaden om något skulle hända.

Företagslån utan personlig borgen

Företagslån utan personlig borgen innebär att lånet beviljas utan krav på personlig borgen från företagets ägare eller annan person. Detta betyder att företaget självt står som ensam garant för lånet genom sina tillgångar och kassaflöde.

Det är i regel endast möjligt för väletablerade aktiebolag med god ekonomi och kreditvärdighet. Det är alltså inte möjligt för exempelvis enskilda firmor eller handelsbolag att ansöka om företagslån utan borgen eftersom företags ekonomi och privatekonomin då är mer sammankopplade.

Företagslån med personlig borgen

Att långivaren kräver borgen är vanligt när du tar ett företagslån. Men vad innebär det egentligen?

Det finns tre olika parter i en borgen:

    Enkelt förklarat är en borgensman en person som blir ansvarig att betala tillbaka lånet om företaget inte har möjlighet. Därav kan det innebära en hög ekonomisk risk för dig som privatperson att agera borgen.

    Borgensförbindelsen innebär alltså att borgenären har rätt att kräva borgensmannen på skulden om inte gäldenären kan betala.

    När du tar ett företagslån är gäldenären företaget som vill låna pengar, borgenären är det långivande företaget och borgensmannen är ofta en privatperson med anknytning till företaget som vill ta ett lån.

    Jämför företagslån

    Eftersom lånevillkoren skiljer sig mycket inom företagslån är det viktigt att jämföra olika alternativ. Med hjälp av en låneförmedlare inom företagslån kan du exempelvis inte bara få hjälp med vilken långivare du bör välja utan även vilken finansieringsmetod som kan passa bäst.

    Beroende på ditt företags situation kan andra lösningar än traditionella företagslån passa bättre, som företagskredit eller factoring.

    youtube thumbnail
    Carsten Leth, kommersiell chef på Krea som är en jämförelsetjänst för företagslån, om varför det är viktigt att jämföra företagslån.

    Carsten menar dels att det är viktigt för att få låna rätt belopp så investeringen kan gå till det du tänkt, samt att villkor som återbetalningstid ska passa ditt lånesyfte.

    Det kan även vara bra när du är osäker på vilken finansieringsform som passar bäst. Genom Krea kan du då exempelvis utöver att jämföra företagslån även få förslag om leasingavtal och företagskrediter.

    Så ansöker du om ett företagslån

    Att ansöka om ett företagslån går relativt snabbt och smidigt. Långivarna har digitaliserat sina ansökningsprocesser. Därför tar det inte mer än några minuter att ansöka om ett företagslån.

    Steg 1: Utvärdera behovet

    Innan du ansöker om ett företagslån bör du klargöra varför du behöver låna och hur mycket. Det kommer hjälpa dig att sedan hitta rätt långivare och även underlätta för dem att få en förståelse för ditt företags behov.

    Steg 2: Förbered nödvändig dokumentation

    Förbered nödvändig dokumentation som långivare kan tänkas vilja ha. De kan vara finansiella rapporter, balansräkning, ekonomisk historik och framtida företagsplaner.

    Steg 3: Välj långivare

    Välj lånet som passar ditt företag bäst från vår lista ovan. Utgå ifrån hur mycket företaget behöver låna, vilken form av finansiering som passar bäst och hur stort företaget är.

    Steg 4: Fyll i ansökan

    Klicka på företagslånet för att ta dig direkt till deras ansökningsformulär. I formuläret kommer du behöva fylla i önskat lånebelopp och företagets uppgifter.

    Steg 5: Skicka in din ansökan

    När du har fyllt i formuläret signerar du med BankID och inväntar återkoppling. Antingen kommer du få ett besked om din ansökan har nekats eller beviljats direkt. Om inte kommer långivare kontakta dig för att komplettera din låneansökan.

    Steg 6: Planera din återbetalning

    Gör en plan för hur återbetalningen av lånet ska se ut för att säkerställa att du följer avtalet med långivaren. Det kan exempelvis innefatta att du sätter undan en del av företagets vinst varje månad för återbetalning av lånet.

    3 tips innan du ansöker om företagslån

    youtube thumbnail
    3 snabba tips innan du tar ett företagslån med Alexis Kopylov, vd och medgrundare till DBT Capital.

    Vi tog en frågestund med Alexis Kopylov, vd och medgrundare till DBT Capital som ger ut företagslån. Han skickade med tre tips alla kan ta med sig som vill ansöka om företagslån:

    • Fundera på vad som är viktigt för dig i förhållande till syftet med lånet
    • Dubbelkolla din förväntade avkastning på investeringen och ställ det mot kostnaden för lånet
    • Hör med affärskompisar eller andra företagare hur man bör tänka

    Det bästa företagslånet skiljer sig mellan bolag

    Beroende på vilken bolagsform det är, hur mycket ni behöver låna och till vilket syfte skiljer det sig mellan företag vilken finansieringsform som passar bäst. Det kan vara svårt att avgöra eftersom lånevillkoren inte heller är lika transparenta som för exempelvis privatlån eller bolån.

    För att hitta det bästa företagslånet för ditt företags situation bör du tänka över följande frågor:

    1. Vad lånar vi till?
    2. Hur mycket ska vi låna?
    3. Vilka krav behöver vi uppfylla för att få bäst villkor?
    4. Vilken månadskostnad klarar vi av?
    5. Är investeringen värd lånekostnaden?

    Har du ett svar på de frågorna har du större chans att hitta rätt finansiering. Man ska inte vara rädd för att expandera sitt företag men det kan också bli kostsamt om du inte går varsamt fram, både för företaget och för dig som privatperson.

    Skillnaden mellan företagslån och att ta in riskkapital

    I Sverige är vi faktiskt väldigt bra på att ta in riskkapital från investerare. Det som händer då är att man ger iväg andelar av sitt bolag i form av aktier, istället för att endast betala en ränta under den angivna låneperioden.

    Alexis Kopylov förklarar närmre i videon om skillnaden på företagslån och att ta in riskkapital.

    youtube thumbnail
    Alexis Kopylov, vd och medgrundare för DBT Capital, om skillnaden på företagslån och att ta in riskkapital.

    Diskutera och ställ dina frågor!

    Johannes1337

    Vill investera i ny utrustning till min restaurang som jag och två kompisar driver. Några tips på vilken bank man bör vända sig till vid ett företagslån?

    1 Månad sedan
    svara

    Simonym

    Vet inte hur rutinerad du är inom området men jag använde Krea. Tyckte det var smidigt för att både få förslag på olika finansieringstyper och även få erbjudanden från olika banker. Är väl lite som Lendo fast för företagslån och bättre skulle jag säga. Passar småföretagare bra.

    1 Månad sedan
    svara