Låna pengar med Lendo – jämför 40 olika långivare

Lendo jämför lån och förmedlar kontakt mellan dig och över 40 olika långivare. Genom Lendo kan du som är privatperson eller egenföretagare låna pengar till lägsta möjliga ränta. Det kostar ingenting för dig att använda Lendos jämförelsetjänst. Istället betalar långivaren en provision till Lendo för varje avtal som de tecknar då Lendo förmedlat kontakten. Hos Lendo kan du ansöka om lån på upp till 600 000 kr.
Lendo logotypAnsök om lån
Uppdaterad 8 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Lendo

 • Jämför privatlån från 10 000 till 600 000 kr.
 • Hjälper dig att samla smålån.
 • Samarbetar med fler än 40 olika långivare.
 • Tar en UC per låneansökan.
 • Tjänar pengar på att förmedla låntagare.
 • Erbjuder även företagslån och bolån.
Omdöme av Lendo jämför lån

Finansvalps omdöme av jämförelsesiten

★★★★★
★★★★★
4,5
Vårt betyg

Vi gillar att Lendo förutom privatlån även förmedlar företagslån och bolån. Dessutom erbjuder de dig att samla dina mindre lån. Under de senaste åren har den tjänsten blivit allt populärare eftersom det ger dig en bättre överblick över din ekonomi, sänker din räntekostnad och du betalar bara en avgift.

Därutöver tycker vi att det är lätt och går snabbt att låna pengar via Lendo. Vad som krävs för att söka och hur du går tillväga framgår tydligt och ansökan är enkel att fylla i.

Däremot skulle vi gärna se en mer samlad information inom vissa områden. Exempelvis en utförligare sektion med vanliga frågor och svar. Och vi har uppmärksammat att många omdömen kritiserar Lendo för att bankerna tar en UC efter ansökan.

För att undslippa missförstånd skulle de kunna kommunicera tydligare i den frågan. Liksom hos alla låneförmedlare som erbjuder snabblån och lån till personer som inte uppfyller grundkraven för det finns det risker.

Den typen av lån har vanligtvis en mycket hög ränta vilket kan leda till att du får skulder som bara växer. Då riskerar du att få betalningsanmärkningar som i värsta fall kan leda till Kronofogden. Så därför bör du aldrig låna mer än vad du faktiskt klarar av att betala tillbaka.

För- och nackdelar med Lendo

Positivt hos Lendo

Negativt hos Lendo

Förmedlar lån
Lendo är en låneförmedlare – de förmedlar bara kontakten mellan dig och långivaren. Du lånar alltså aldrig pengar direkt från Lendo.

Lendos sparekonom Sharon Lavie förklarar vad du bör tänka på om du samlar dina lån

Trustpilots betyg och omdömen av Lendo

★★★★★
★★★★★
4,7
Trustpilot

Lendos genomsnittliga betyg på Trustpilot är 4,7 av 5 stjärnor. När den här recensionen skrivs har cirka 2 200 personer lämnat ett omdöme varav 81% har gett det högsta betyget. En av dessa är Daniel Lindqvist som lånat pengar för att installera solceller.

" Behöver lån för installation av solceller, hamnade efter lite sökande på Lendo. Påbörjade att fylla i en ansökan som gick ganska fort att fylla i och va enkelt, behövde inte kontakta någon utan allt skedde digitalt. Direkt efter ansökan så fanns flertal erbjudanden och lånet va i princip klart en kort stund efteråt, va väldigt lätt och smidigt."

Nils Erik trycker på hur snabbt och lätt det är att låna via Lendo:

"Snabbt och lätt att få flera offerter så man kan välja vilket bolag man kan tänka sig att söka lån hos."

Alla är inte lika nöjda med Lendo. Kristian upplever att förmedlarna inte varit helt sanningsenliga:

"En kreditupplysning är en lögn. Trotts att Lendo gör en kreditupplysning valde två banker att göra ytterligare kreditupplysning, så i mitt fall 3st. Sen var det bara 16 långivare som svarade."

Även Ellinor Jacobsson lämnar sämsta möjliga betyg. Hon skriver:

"Varning! Jag ansökte pga en utlovad endast en kreditupplysning! Fick förslag men avböjde. Sedan har jag fått flera kreditupplysningar i alla fall från Nordaxbank och Med mera bank två veckor senare!

Dom är ej pålitliga och Nordax slutar inte begära UC har nu flera förfrågningar fast jag aldrig haft tidigare trots att jag inte ens tog lån från dom! Lita inte på Lendo. Får varje dag en ny kreditupplysningskopia från Nordax eller Med mera och nu kommer jag anmäla detta.

Skulle haft endast en UC och hade högsta kreditscore fått nu registrerat 7 kreditansökningar trots att jag samma dag meddelade Lendo att jag inte kommer ta lån! Var jätteförsiktiga!"

Google Reviews betyg och omdömen av Lendo

★★★★★
★★★★★
4,6
Google Reviews

Hos Google reviews finns i skrivande stund över 900 recensioner. Det genomsnittliga betyget är 4,6 stjärnor av fem möjliga. Ivo Kristensjo har lämnat högsta betyget:

"Tydlig, snabb, låneförfrågan var klar inom någon minut. Tjänsten meddelade inom kort en djupare sammanställning av alla bankers svar."

Av de som mindre nöjda återfinns Barbara Rojas. Hon har gett företaget en stjärna och skriver:

"Använde Lendo för att endast en kreditupplysning skulle göras men ändå slutade det med att det drogs flertal kreditupplysningar. Klagade men de har ignorerat det fullständigt!"

Jämför lån med Lendo

Lendos lån och räntor

Räntespann

Eftersom Lendo endast förmedlar kontakten mellan dig och långivaren varierar räntan beroende på vilket lån du tar.

Men deras räntor varierar mellan 2,95 % och 29,95 %. Vilken ränta du erbjuds beror dels på typ av lån och dels på hur hög risk långivaren anser det vara.

Privatlån har i regel en högre risk än exempelvis ett bolån. Anledningen är att privatlånet saknar säkerhet medan bolånet har din bostad som en slags försäkring.

Vanligaste räntan

Även om Lendo samarbetar med över 40 långivare är det inte säkert att alla får eller svarar på din ansökan. Det kommer an på vilken typ av lån du är ute efter och huruvida du uppfyller långivarens krav eller inte.

När långivaren fått en förfrågan gör de en individuell bedömning där de bland annat tittar på din ålder, inkomst och eventuella betalningsanmärkningar.

Först därefter bestämmer de vilken ränta och till vilka villkor du kan få låna pengar. Av den anledningen går det inte att säga vilken ränta som är den vanligaste bland dem som lånar via Lendo.

Så mycket kan du låna via Lendo

Hos Lendo kan du låna upp till 600 000 kr för ett privatlån. Det minsta lånebelopp du kan ansöka om är 10 000 kr.

Som företagare kan du låna upp till 3 000 000 kr.

Typer av lån du kan ansöka om hus Lendo

Samla lån hos Lendo

Har du många lån hos olika långivare kan du välja att refinansiera dem. Med andra ord att samla ihop alla lånen i ett. På så vis får du en bättre översikt på dina skulder och kostnader, en lägre ränta samt endast en avgift.

Privatlån

Privatlån är ett samlingsbegrepp för lån utan säkerhet som du kan välja att lägga på vad du vill. Andra vanliga namn för privatlån är blancolån, billån, enkla lån och snabblån. För privatlån är räntan alltid rörlig.

Bolån

Hos Lendo kan du ansöka om ett nytt bolån, jämföra räntan med ditt befintliga eller ta reda på hur mycket du kan få låna innan du börjar kolla av bostadsmarknaden.

Omdöme av Lendo

Så många långivare erbjuder Lendo

För privatlån samarbetar Lendo med över 40 olika långivare. Det innebär dock inte att alla kommer att få din ansökan eller välja att svara på den. Alla har olika krav och villkor som du måste uppfylla först.

Du som företagare har möjlighet att låna av 18 olika samarbetspartners till Lendo. Och är du ute efter ett bolån förmedlas kontakt med nio långivare.

Så går låneansökan till

För att ansöka om ett lån hos Lendo måste du uppfylla deras grundkrav:

Om du uppfyller kraven ansöker du snabbt och enkelt. Att fylla i ansökan tar bara några minuter. Så här går du tillväga:

 1. Ange hur mycket du vill låna.
 2. Välj vilken återbetalningstid du vill ha.
 3. Välj om du vill ha ett nytt lån eller samla befintliga.
 4. Fyll i dina kontaktuppgifter.
 5. Gå vidare.
Ta ett privatlån med Lendo, steg för steg
Såhär gör du för att ansöka om ett lån hos Lendo.

Nu är du klar och kan invänta dina erbjudanden. De första svaren kommer redan inom några minuter. Men tänk på att långivarna har 24 timmar på sig att skicka ett erbjudande.

Och under helger kan det ta längre tid än så. Därför kan det löna sig att vänta några dagar innan du jämför de olika erbjudandena.

Lendo är en låneförmedlare. Vilket innebär att de endast förmedlar kontakten mellan dig och långivaren. Du lånar alltså aldrig pengar direkt från Lendo.

Därför kan de inte styra över vare sig hur låneavtalet ser ut eller hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt konto.

Ansöka om lån hos Lendo med BankID

Idag erbjuder de flesta låneinstitut digital signering med BankID. Även de som Lendo samarbetar med.

Hur snabbt får man svar på vilka långivare som man kan få lån av?

Under helgfria vardagar får du vanligtvis svar inom några minuter. Men bankerna har 24 timmar på sig att svara.

Och på helger tar det förmodligen längre tid än så. Så räkna därför med att ha tagit del av samtliga erbjudanden inom några dagar.

Logga in på Lendo (vad får man ut av det?)

Genom att logga in med BankID när du använder Lendos tjänster minskar du risken att utsättas för bedrägeriförsök. Dessutom får du en bra överblick över dina förfrågningar och pågående ärenden.

Lendos trygghetsförsäkring

Hos Lendo kan du teckna en trygghetsförsäkring. Om du skulle bli sjukskriven eller förlora arbetet får du hjälp med att betala dina fasta månadskostnader. För att köpa Lendos trygghetsförsäkring spelar det ingen roll om du tagit ett lån via dem eller inte.

Lendos låneskydd

När du tar ett lån kan du samtidigt teckna ett låneskydd via Lendo. Men dett ingår inte automatiskt utan är en tilläggstjänst som Lendo erbjuder sina kunder.

Vanliga aviavgifter

Du betalar ingen avgift till Lendo för att använda deras tjänster. Istället får de en provision av långivaren när du tecknar ett lån där de förmedlat kontakten.

Vilka avgifter du ska betala till banken står i avtalet. Eftersom det kan skilja sig åt ganska mycket och påverka din totala månadskostnad bör du alltid beakta kostnaden för avgifter när du jämför olika lån.

Sammanfattning av Lendo

Företaget Lendo

Lendo ägs av Schibsted och ingår i Lendo Group. Under 2021 omsatte företaget, som grundades 2007, cirka 713 miljoner kronor och gjorde ett negativt resultat på -336 000 kronor. Förutom att vara verksamma i Sverige så finns Lendo även i Norge, Finland, Danmark, Spanien och Portugal.


ontakta Lendo

Telefonnummer: 0771-13 13 10
Mailadress: kundservice@lendo.se

Öppettider

 • Måndag – 08.00-20.00
 • Tisdag – 08.00-20.00
 • Onsdag – 08.00-20.00
 • Torsdag – 08.00-20.00
 • Fredag – 09.00-17.00
 • Lördag – 10.00-14.00
 • Söndag – 10.00-14.00

Lendos kundtjänst

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
För bolån:
kundombudsman.bolan@lendo.se
För övriga lån: kundombudsman@lendo.se

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
Klicka här. Längst ned på sidan kan du överklaga om du fått avslag.