MedMera Bank – ansök om ett lån med räntegaranti här

Hos Coops egen bank MedMera kan du låna upp till 500 000 kronor. Skulle du få ett bättre erbjudande från en konkurrerande bank garanterar Coop att de matchar den räntan.

Och om du är Coop-medlem får du dessutom ränterabatt. Coop Privatlån har låga avgifter och skulle du få en ekonomiskt kämpig period har du möjlighet att nyttja två betalningsfria månader per år.

Coop MedMera Bank logotypAnsök om lån
Uppdaterad 9 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Coop MedMera Bank

 • Privatlån mellan 15 000 och 500 000 kronor.
 • 1 % ränterabatt för Coop-medlemmar.
 • Hållbarhetsrabatt på räntan för energibesparande renovering eller förbättring.
 • Möjlighet till 2 betalningsfria månader per år.
 • Samla dina lån och sänk månadskostnaden.
 • 55 räntefria dagar.
 • Samla poäng på alla dina inköp.
 • Coop avgiftsfria sparkonto med rörlig ränta och fria uttag.

Finansvalps omdöme av Coop MedMera Bank

★★★★★
★★★★★
4,7
Vårt betyg

Hos MedMera Bank kan du ta ett privatlån upp till 500 000 kronor. Och den rörliga räntan är relativt förmånlig för att vara ett lån utan säkerhet. Dessutom går det snabbt.

På Finansvalp gillar vi att det endast tar någon minut att söka och du får ett erbjudande direkt. Så snart du har signerat med bankID betalas pengarna ut.

Men däremot tycker vi att MedMera Bank skulle kunna göra det lättare att hitta fram till själva ansökan.

När du klickar på "låna pengar" får du en mängd olika alternativ såsom exempelvis MC-lån, renoveringslån eller båtlån. Och det blir förvirrande för dig som skall söka ett lån.

Inte minst eftersom det är ett och samma lån oavsett rubrik. Det spelar ingen roll vilken flik du klickar vidare på. Det lån du ansöker om är ett privatlån och både ränta och villkor är exakt desamma vad du än kallar det.

Som Coop-medlem får du 1 procentenhet rabatt

På Finansvalp tycker vi att Coop kan slopa alla omskrivningar och istället leda dig direkt till den produkt de säljer; privatlån.

MedMera Bank är ett fristående bolag. Men att de har ett så pass nära samarbete med Coop att de i praktiken är samma företag råder det ingen tvekan om.

För att ansöka om lån eller logga in för att sköta dina bankärenden går du till Coops hemsida.

MedMera-kunder får mera

Och det är också som medlem i Coop som du tjänar mest på att även vara kund hos MedMera Bank. Vi på Finansvalp gillar att du får du en en procentenhet lägre ränta om du är MedMera-kund.

Ansöker du på hemsidan slipper du också uppläggningsavgiften.

Om du redan handlar hos Coop tjänar du på att använda Coop Mastercard eftersom du får poäng på allt du köper. Både i Sverige och utomlands.

Poängen kan du använda genom att logga in på Mina sidor och gå till Coops poängshop.

Förutom att välja produkter eller rabatter kan du också omvandla dina poäng till bonuscheckar som du sedan handlar för i butik.

Men baksidan är att det inte är lika förmånligt att låna hos MedMera Bank om du inte är kund hos Coop.

Och om du inte vanligtvis handlar i Coops butiker har du inte heller någon större glädje av att samla MedMera-poäng.

En grönare bank

På Finansvalp gillar vi att MedMera Bank har vunnit pris som Årets grönaste bank tre år i rad. Och vi uppskattar extra mycket att du får en hållbarhetsrabatt om du lånar pengar för att göra energibesparande åtgärder på ditt hus.

Det kan vara en renovering eller ett inköp som skall förbättra och sänka din energiförbrukning. Dessutom kan du slå ihop hållbarhetsrabatten med medlemsrabatten på räntan.

Som de flesta andra gillar vi på Finansvalp att kunna sköta våra lån digitalt. Förutom att spara tid så sparar du också in på papper när du ansöker om lån online.

Genom att bjuda på uppläggningsavgiften när du ansöker via hemsidan gör Coop det än mer förmånligt att låna via skärmen.

Och genom att ta bort månadsavgiften på autogiro och e-fakturor uppmuntrar Coop sina kunder att skippa pappersfakturan.

Låna med en medsökande

Om du har en partner att söka tillsammans med får du inte bara låna mer pengar. Utan du får också en lägre ränta på ditt lån.

Även om vi på Finansvalp förstår anledningen till det, med två sökanden är risken lägre, så tycker vi att det är negativt för den som är ensam.

För även om du är ensam sökande kan du ha ett lika stort behov av att låna pengar till exempelvis en renovering. Och du behöver inte ha en partner för att sköta dina betalningar eller ha en stadig och pålitlig inkomst.

MedMera Bank
Tips!
Om du har en partner att söka tillsammans med får du inte bara låna mer pengar. Du får också en lägre ränta på lånet.

För- och nackdelar med Coop MedMera Bank

Positivt hos Coop MedMera Bank

Negativt hos Coop MedMera Bank

Låna pengar från Coop MedMera bank

Google Reviews betyg och omdömen av Coop MedMera Bank

★★★★★
★★★★★
3,9
Google Reviews

På Google har MedMera Bank ett gott medelbetyg på 3,9 av 5. Bland de kunder som gett företaget toppbetyget återfinns Anneli. Hon funderar på att flytta fler av sina banktjänster till Coop:

"MedMera Bank är den bästa bank jag haft. Trevliga och väl bemötande mot sina kunder. Försöker alltid hitta en lösning med kunden. Har haft funderingar på att flytta alla mina bank ärende över till dem."

Även Niklas är så nöjd med sitt val av bank att han har lämnat det högsta betyget. Framförallt lyfter han en trevlig och förstående kundservice. Såhär motiverar han sitt omdöme:

"Jätte trevlig kundtjänst och bra lånegivare i helhet. Tillmötesgående och förstående är dom också. Rekommenderar starkt!"

Bland dem som lämnat det lägsta betyget nämns oftast långa väntetider på kundtjänst. Såhär förklarar Oskar sin upplevelse av banken:

"Coop bankens kundtjänst är ett skämt. Inte personalens fel men ledningen får skärpa sig rejält. Ska man vänta i 40 min varje gång?"

Omdöme av MedMera Bank

Typer av tjänster du kan ansöka om hos MedMera Bank

Låna pengar

Hos MedMera Bank kan du ansöka om ett privatlån. Det är ett lån utan säkerhet som du i regel kan använda till vad du vill.

Till skillnad mot exempelvis ett bolån där pengarna endast får användas till att köpa den bostad som också är lånets säkerhet.

Är du ensam sökande kan du låna upp till 350 000 kronor. Har du däremot en medsökande kan ni låna upp till 500 000 kronor. Dessutom kommer ni att få en bättre ränta om ni är två eftersom risken att lånet inte betalas tillbaka är lägre.

Det kostar ingenting att ansöka om ett lån. Och du förbinder dig inte till något. Om du inte gillar det erbjudande du får behöver du inte gå vidare med din ansökan. MedMera Bank ger dig som är medlem i Coop 1 % ränterabatt när du ansöker på coop.se.

När du har Coop Privatlån får du en räntegaranti. Det vill säga om en annan bank erbjuder en lägre ränta matchar Coop den.

Samla dina mindre lån

Att ha flera smålån och krediter är både dyrt och svårt att ha koll på. Genom att samla dem sänker du oftast räntan och slipper flera olika månads- och årsavgifter.

Såhär gör du om du vill låna från MedMera Bank för att samla dina lån:

Samla dina lån och sänk dina lånekostnader här.

Räntespann

Coop Privatlån har en rörlig ränta som sätts individuellt. För närvarande är spannet på den effektiva räntan 4,54 - 21,51 %. Den rörliga krediträntan är idag 17,70 %.

Hur mycket kan man låna genom MedMera Bank?

Hos MedMera Bank kan du som ensam sökande låna upp till 350 000 kronor. Har du en medsökande kan ni tillsammans låna upp till 500 000 kronor. På Coop Mastercard är högsta krediten 150 000 kronor.

Kreditkort

Hos MedMera Bank kan du ansöka om ett kreditkort med en maxkredit på 150 000 kronor. Kortet har ingen årsavgift det första året och om du använder dig av e-faktura betalar du ingen månadsavgift.

Om ni är två i hushållet kan du ansöka om ett extrakort. Det kostar 95 kronor om året.

Coop Mastercard fungerar precis som alla kreditkort. Handla först och betala sedan. Men om du är MedMera-kund har du extra förmåner när du använder kortet.

Förutom att tjäna poäng på allt du köper i hela världen får du 10 000 extra poäng när du ansöker. Poängen kan du sedan använda i poängshoppen.

Försäkring

När du tar ett privatlån hos MedMera Bank kan du samtidigt teckna ett låneskydd. Det är en försäkring som hjälper dig om du skulle förlora inkomst på grund av sjukdom eller skada.

I Coop Mastercard ingår reseförsäkring, köpförsäkring med prisgaranti och allriskförsäkring. Dessutom får du som använder kortet förlängd garanti.

Sparkonto

Vill du hellre spara dina pengar än låna nya kan du ansöka om att öppna ett sparkonto hos MedMera Bank. Du betalar inga avgifter och har fria insättningar och uttag.

Dessutom får du en förmånlig rörlig ränta på 1,80 %. Sparkonto Coop Kapitalkonto omfattas av den statliga insättningsgarantin.

MedMera Bank lån

Så går ansökan av lån till

För att kunna ansöka om ett Coop Privatlån hos MedMera Bank måste du uppfylla vissa krav:

När banken har fått din ansökan gör de en individuell bedömning av din och din medsökandes ekonomi.

Förutom en kreditupplysning tittar de exempelvis på om du har fast anställning eller inte samt vilken inkomst och vilka utgifter du har varje månad.

Ansök steg för step

 1. Gå in på bank- och betalkort i toppmenyn. Klicka på låna pengar.
 2. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid samt personuppgifter. Kryssa i att du är medlem i Coop för att få 1 % i ränterabatt.
 3. Om du har en medsökande anger du det. Som ensam sökande kan du maximalt låna 350 000 kronor. Har du en medsökande kan ni tillsammans låna upp till 500 000 kronor.
 4. När du har fyllt i ansökan får du ett erbjudande direkt på skärmen.
 5. Är du nöjd med lånet signerar du avtalet med bankID.
 6. Pengarna betalas vanligtvis ut 1 - 2 bankdagar.

Starta ansökan och se din ränta – helt kostnadsfritt.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

För att låna pengar hos MedMera Bank ansöker du på några minuter på hemsidan. Och du får ett låneerbjudande direkt.

Så snart ditt lån har blivit godkänt betalas pengarna ut och finns på ditt bankkonto efter 1 - 2 bankdagar.

Mina sidor hos MedMera Bank

På Mina sidor kan du se och ändra dina kontaktuppgifter, administrera dina lån, sparkonto eller kreditkort och se kommande betalningar. Du kan också använda dina intjänade poäng för att handla i poängshoppen.

Vanliga aviavgifter

Om du ansöker om ett privatlån via Coop.se betalar du ingen uppläggningsavgift. Men om du istället lånar genom en låneförmedlare tillkommer det. Liknande upplägg gäller för din månadskostnad.

Om du väljer autogiro som betalningsmetod tillkommer ingen aviavgift men önskar du en faktura varje månad läggs en administrativ avgift på.

När du ansöker om MedMera Mastercard betalar du ingen årsavgift det första året. Därefter kostar kreditkortet 295 kronor per år. Vill du ha ett extrakort betalar du 95 kronor per år för det.

För dig som vill ha en pappersfaktura läggs en administrativ avgift på varje månad medans det är avgiftsfritt när du väljer e-faktura.

Skulle du använda kortet till att ta ut kontanter tillkommer en avgiftsränta på 1,5 %. Men om du istället tar ut pengar via en Coop-butik är det gratis.

För dig som reser med kortet och handlar utomlands tillkommer ett valutapåslag på 1,75 %. För dig som sparar dina pengar hos MedMera Bank tillkommer inga avgifter.

MedMera Bank AB

Summering av MedMera Bank

Företaget MedMera Bank

MedMera Bank är ett dotterbolag till KF (Kooperativa Förbundet). De har sedan 2007 bedrivit bankverksamhet och erbjuder finansiella tjänster till privatpersoner. MedMera Bank har ett nära samarbete med resten av koncernen. Inte minst med Coop.

Under 2021 omsatte bolaget cirka 235 miljoner kronor och gjorde ett förlustresultat på drygt - 11 miljoner kronor.


Kontakta MedMera Bank

 • E-mail: kontakta kundtjänst via kontaktformuläret på hemsidan.
 • Telefonnummer: 0771 - 17 17 17

Öppettid kundtjänst:

 • Måndag till torsdag: 9.00 - 17.00
 • Fredag: 9.00 - 16.00
 • Lördagar och dag före röd dag: 9.00 - 15.00

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Skulle du inte vara nöjd med ditt privatlån från MedMera Bank bör du i första hand vända dig till kundtjänst. Om du fortfarande är missnöjd eller har frågor kan du vända dig till företagets klagomålsansvarige. Det gör du skriftligen via post:

MedMera Bank AB
Att: Klagomålsansvarig
171 88 Solna

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).