Låna pengar hos Northmill – kontokredit med ränta ner till 7,9 %

Över 200 000 kunder har tagit ett lån hos Northmill. Dels för att Northmills kontokredit har den lägsta räntan ner till 7,9 % bland banker som lånar ut med creditsafe. Dessutom erbjuder de flexibel återbetalning där du kan betala av lånet i den takt du vill och kan.

Northmill logotypAnsök om lån
Uppdaterad 28 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Reviewed by
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Northmill

 • Fintech-bolag med svensk banklicens.
 • Samla dina lån, spara pengar eller låna.
 • Ansök helt kostnadsfritt digitalt.
 • Teckna försäkring och trygga framtida betalningar.
Omdöme av Northmill privatlån och kredit
"Pålitliga, superkompetenta, serviceminded till 110 %."

Finansvalps omdöme av Northmill

★★★★★
★★★★★
4,8
Vårt betyg

Northmill är banken som erbjuder dig att låna, spara och betala direkt i appen. Välj att spara till fast eller rörlig ränta, utan avgifter och alltid med statlig insättningsgaranti.

När du öppnar ett konto hos Northmill får du ett gratis kort som du kan låna upp till 50 000 kronor med.

Uttag dygnet runt, betala bara när du använder krediten och inga dolda avgifter. Dessutom är du garanterad sänkt ränta om du samlar dina lån hos Northmill.

Det vi gillar bäst med Northmill är deras sparkonton. 

Northmill erbjuder en lägre ränta på krediten än många konkurrenter

Inte bara för att de erbjuder bland marknadens bästa ränta på ditt sparande. Utan också för att de låter dig välja bland flera olika alternativ.

Om du inte riktigt vet när du kan komma att behöva pengarna är ett konto med rörlig ränta bäst. Men om du har pengar att avvara en längre tid framöver kan du binda dem till en fast ränta istället.

Dessutom tycker vi om Northmills tjänst Reduce som låter dig samla dina lån och krediter. Och att sidan är enkel att använda, har en smidig app och att allt från ansökan till att överblicka din ekonomi sker digitalt står också på plussidan.

Men de erbjuder inte speciellt många alternativ vad det gäller lån. Och att utnyttja en kontokredit kan bli en dyr historia om du inte ser upp.

Även om Northmill erbjuder en lägre ränta på krediten än många konkurrenter. Dessutom passar det inte alla att sköta sina bankaffärer helt och hållet digitalt.

Med Northmills kontokredit har du en trygg och flexibel buffert kopplad till ditt konto när du tar ett lån. Du kan sen låna från bufferten när du är i behov av pengar. Dessutom hanterar du bufferten helt digitalt via deras app.

En annan anledning till att låna av dem är att deras kontokredit gör att du kan låna upp till 50 000 kr, men att du inte betalar något förrän om du väljer att ta ut pengar från krediten.

Peter Bartholdsson är en av över 700 personer som har gett Northmill 5/5 stjärnor på Trustpilot:

– En helt fantastiskt bank! Så omtänksamma och väldigt måna om sina kunder. Jag kan bara ge mina varmaste rekommendationer. Vänd er till först Northmill!

Gör som Peter och ansök om ett lån hos Northmill.

Northmill kontokredit

För- och nackdelar med Northmill

Positivt med Northmill

Negativt med Northmill

Vi gillar
Northmill erbjuder en av marknadens bästa kontokrediter med schysta villkor och bra effektiva räntor.

Trustpilots betyg och omdömen av Northmill

★★★★★
★★★★★
4,7
Trustpilot

Northmill har betyget utmärkt hos Trustpilot med ett genomsnitt på 4,7 av 5 stjärnor. När den här recensionen skrivs har över 800 personer lämnat sitt omdöme om banken varav hela 91% har gett det högsta betyget. En av dessa är Ann-Charlotte som skriver:

" Pålitliga, superkompetenta, serviceminded till 110% - top noch. Alltid jättetrevliga. Förklarar tålmodigt tills man förstår oavsett vad man undrar. Lätta att nå på telefon vilket är totalt avgörande för mig och många andra."

Elizabeth är också nöjd och trycker framförallt på en bra kundservice:

"Underbar personal som svarar och man får hjälp direkt. Ett bättre bemötande hittar man inte. Ni är ett bra föredöme för ert företag och hoppas alla andra service företag/banker tar efter er."

Åke som har haft en sämre upplevelse lämnar endast en stjärna i betyg och skriver i sitt omdöme:

"Jag hade (efter något år) glömt att man inte får ha mer än 1100000 på kontot. Jag hade ett avsevärt högre belopp till vad jag trodde aviserad ränta. Vi kontakt fick jag besked att överbeloppet inte ger någon ränta. Uselt att inte få någon kontakt på lång tid."

Även Paola lämnar en stjärna i betyg och kallar företaget för en red flag. Hon skriver:

"Tyvärr måste jag vara inne här och ge dåligt betyg, men det är i hopp om att hjälpa en annan att inte göra samma dumma misstag som jag, nu är jag ej kund hos dessa längre just på grund av hur illa det var. Vänd er någon annanstans om du behöver samla tidigare lån och handla inte på kredit, särkilt inte med sånna här typer av kort som dessa erbjuder.

På northmill kommer du i ärlighetens namn få jättedåliga villkor, här kommer du ha lån där du kommer betala tusentals kronor i månaden men din skuld kommer fortfarande stå kvar som samma. Kundtjänsten talar redovisningsspråk för att gemene man inte ska förstå, typ upplupen ränta? Varför inte bara säga sammanräknad? Säger bara red flag."

Vill du läsa svaren på användarnas omdömen på Trustpilot så gör du det här.

Google Reviews betyg och omdömen av Northmill

★★★★★
★★★★★
4,4
Google Reviews

Hos Google reviews är det genomsnittliga betyget lite lägre och landar på 4 av 5. Här har ungefär 140 kunder lämnat ett omdöme. Madelein har samlat sina lån hos Northmill och känner sig lycklig. Hon skriver:

"Är så lycklig! Dom hjälpte mig att lösa många smålån och krediter. Och dessutom såg dom till att räntan sänktes rejält, så äntligen kan jag börja leva igen. STOR sten släppte från mina axlar. Stort tack till Nils på Northmill som gav tydlig information och var glad o trevlig i telefon under hela samtalet, pluspoäng till dig. Nu har jag bara 1 lån att betala på, och det är helt underbart.
TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR HJÄLPEN!!"

Lasse däremot tycker att banken är otydlig och lämnar en stjärna i sitt omdöme. Han skriver:

"Otroligt otydlig bank! Har sparkonto, första gången får man gissa sig till hur man loggar ut från appen. Går inte att uppdatera sina kontaktuppgifter när man är inloggad, man måste ringa deras Kundtjänst som är nästintill omöjlig att få tag i."

Låna pengar med Northmill
"Underbar personal som svarar och man får hjälp direkt. Ett bättre bemötande hittar man inte."

Northmills lån och räntor

Räntespann

Hos Northmill kan du låna via kontokredit upp till 50 000 kronor. Räntan sätts individuellt och ligger mellan 7,9% och 22,9%. Det kan tyckas högt. Men faktiskt är Northmills ränta på denna typ av lån lägre än många konkurrenters.

Om du samlar dina lån och krediter som är minst 10 000 kronor men inte överstiger 300 000 kronor garanterar Northmill att du får en sänkt ränta. Förutsatt att du uppfyller deras villkor. Exakt vilken ränta du får görs efter en individuell bedömning och anges när du ansöker.

När du öppnar ett sparkonto hos Northmill kan du välja rörlig eller fast ränta.

Räkneexempel på en ränta

Vid kredit på 50 000 kronor till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar och en uttagsavgift på 195 kr samt en administrativ månadsavgift på 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad). Den effektiva räntan blir då 15,4 %.

Hur mycket kan man låna av Northmill

När du öppnar ett konto hos Northmill får du ett kostnadsfritt kort. Och då kan du välja att ansöka om en kontokredit på upp till 50 000 kronor.

Du betalar endast ränta på den kredit som du faktiskt använder. Skulle du välja att samla smålån från andra långivare erbjuder Northmill ett lån på upp till 300 000 kronor.

Då får du en bättre översikt på din totala månadskostnad, sänkt ränta och lägre avgifter.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Northmill

Northmills lånevillkor

Lånebelopp50 000 kr
Lånets löptid5 – 72 mån
Ränta7,9 – 22,9 %
Effektiv ränta9,22 – 28,96 %
Ålderskrav18 – 70 år
Räntefritt för nya kunderNej
Godkänner betalningsanmärkningarJa
Inkomstkrav0 kr
Uppläggningsavgift0 kr
Administrationsavgift19 kr
Kontrollerad: 28 mars 2023

Reklamfilm från Northmill om "avbankningen" av banken

Spara pengar till förmånlig ränta

Hos Northmill är det helt kostnadsfritt att ansöka om och öppna ett sparkonto online eller via appen. Och du betalar heller ingen årsavgift, uttagsavgift, insättningsavgift eller uppläggningsavgift.

Dessutom så ligger Northmills sparkonton under den statliga insättningsgarantin som innebär att staten betalar en ersättning till dig om den bank där du har dina pengar skulle gå i konkurs.

Att sparandet är avgiftsfritt är självklart också en fördel

Du kan spara mellan 5 000 kronor och 1 100 000 kronor till fast eller rörlig ränta. På ett rörligt sparkonto har du fria uttag. Däremot kan du inte ta ut pengar från ett fasträntekonto under bindningstiden.

Låna

Northmill erbjuder inga bolån eller andra vanliga typer av lån. Däremot kan du välja att ansöka om en kontokredit på ditt kort. Hur stor kredit du beviljas bedöms individuellt.

Du kan när som helst betala tillbaka hela lånet. Lägsta möjliga nominella ränta är 7,9% och den högsta är hela 22,9%. Effektiv ränta, det vill säga den totala kostnaden för lånet, är från 9,22 % upp till 28,96 %.

Kontokrediten gör att du kan låna utan betala förrän du använder pengarna

Fördelen med Northmills kontokredit är att du kan låna upp till 50 000 kronor. Och du betalar endast när du väljer att använda krediten. Dessutom är räntan i jämförelse med konkurrenter fördelaktig.

Anta exempelvis att du lånar 25 000 kronor till en rörlig årsränta på 10,9% under 5 år. Om du har 60 återbetalningar, en uttagsavgift på 195 kronor och en administrativ avgift på 19 kronor per månad blir minsta möjliga månadsbelopp 566 kronor. Då är det totala beloppet du betalar för de lånade pengarna 33 933 kronor.

Samla

Om du har flera smålån och krediter kan det löna sig att samla dem. Hos Northmill heter den tjänsten Reduce.

Här kan du slå ihop lån på upp till 300 000 kronor till en garanterat lägre ränta än den du har. Men det förutsätter att du uppfyller Northmills villkor. Minsta möjliga belopp för lånet är 10 000 kronor.

Några av grundkraven för att du skall få låna pengar genom Northmill är att du är över 18 år, folkbokförd i Sverige och lämnar korrekt och efterfrågad information.

Northmill bank lån och sparande

Så går ansökan till

Oavsett om du vill ansöka om att öppna ett sparkonto, samla dina lån eller ta ett nytt lån så gör du det direkt online eller i appen som du kan ladda ner. Såhär öppnar du ett sparkonto:

 1. Klicka på öppna sparkonto.
 2. Ange kontaktuppgifter och svara på frågor om kundkännedom.
 3. Ansök med bankID.

Du måste öppna ett sparkonto till rörlig ränta till en början. Först därefter kan du välja att binda det till en fast årsränta.

För att samla dina mindre lån väljer du tjänsten reduce. Därefter följer du nedanstående steg:

 1. Fyll i ansökningsformuläret och signera med bankID.
 2. Du får ett besked om preliminärt belopp du kan få låna.
 3. Välj återbetalningstid, månadsbetalning samt vilka lån du vill lösa.
 4. Northmill löser dina lån.

Ansöka om lån och konto hos Northmill med BankID

Hos Northmill både ansöker du och sköter dina tjänster enkelt digitalt på hemsidan eller i appen och signerar med bankID.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Så snart du har signerat din ansökan får du ett preliminärt besked. Därefter skall din ansökan behandlas. Och under ordinarie öppettider får du vanligtvis ett besked inom en timme. Det oberoende om din ansökan är beviljad, behöver kompletteras eller nekas.

Mina sidor hos Northmill

När du är kund hos Northmill är all handläggning digital. På Mina sidor kan du ansöka om eller ändra tjänster, se kontoinformation och betala på dina lån.

Northmill låneskydd

Precis som de flesta banker erbjuder Northmill en försäkring om du skulle bli sjuk eller förlora ditt jobb. Välj låneskydd om du har samlat dina lån eller kreditskydd om du använder kontokredit.

Vanliga aviavgifter

Du betalar inga avgifter på ditt konto hos Northmill. Och det kostar inget att ansöka om vare sig att öppna ett konto eller låna pengar. Däremot betalar du både en uttagsavgift och en administrativ avgift på kontokrediten.

Summering av Northmill

Northmill AB
Northmills vd Tord Topsholm

Northmill Bank AB

Northmill Bank AB är ett fintech-bolag som bildades 2006. Under 2018 omsatte bolaget cirka 382 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 52 miljoner kronor. Företagets säte är i Stockholm.


Kontakta Northmill

Telefonnummer:  08-4000 70 40
Mailadress: hej@northmill.se

Northmills öppettider:

 • Vardagar 8.00 - 19.00

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
Om du har klagomål gällande Northmill kan du kontakta dem via livechatt eller på telefon. Skulle du inte få svar på din fråga, eller fortfarande inte vara nöjd, kan du fylla i kontaktformuläret på hemsidan.