Låna pengar med Sambla – samla lånen och få en billigare ränta

Samblas jämförelsesida förmedlar kontakt mellan dig och flera olika långivare. Du kan låna pengar med Sambla genom att låta dem hitta långivare som vill låna ut pengar till just dig. Sambla presenterar vilka långivare som vill låna ut pengar till dig och får provision av långivaren för förmedlingen. De erbjuder privatlån mellan 5 000 och 600 000 kr. De kan även hjälpa dig med att samla lån och sänka dina räntekostnader.
Samblas logo omdömeAnsök
Uppdaterad 20 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Sambla

 • Jämför privatlån från 5 000 till 600 000 kr.
 • Hjälper dig att samla smålån till ett större lån.
 • Samarbetar med fler än 40 olika långivare.
 • Tar en UC per låneansökan.
 • Tjänar pengar på att förmedla låntagare åt långivarna.

Finansvalps omdöme av Sambla

★★★★★
★★★★★
4,5
Vårt betyg

Vi gillar enkelheten att ansöka om ett lån hos Sambla. Samblas jämförelsesida är lätt att navigera, informationsrik och tydlig. Det är lätt att hitta och förstå vad Sambla är, vad de erbjuder och hur du skall gå tillväga för att använda deras lånetjänster.

Möjligtvis kan de förtydliga vissa avsnitt. Exempelvis att låneskydd är ett annat ord för trygghetsförsäkring som de säljer vid sidan om. Liksom hos alla låneförmedlare som erbjuder snabblån och lån till personer som vanligtvis inte uppfyller kraven för det finns det risker.

Bland de mer uppenbara är att du som har en osäker ekonomi, redan har skulder eller lever över dina tillgångar får låna pengar som du sedan inte kan betala tillbaka.

Då sitter du fast med ett dyrt lån vilket riskerar att ställa till det ordentligt med din privatekonomi. I värsta fall får du betalningsanmärkningar som kan leda till Kronofogden. Så du bör se upp med lån som lovar mycket och aldrig låna mer än vad du faktiskt klarar av.

För- och nackdelar med Sambla

Positivt hos Sambla

Negativt hos Sambla

Samblas reklamfilm om att samla sina lån

En kund berättar om sin erfarenhet

Elin använde Sambla och samlade sina lån till en lägre månadsbetalning och dessutom en lägre totalkostnad. Hon hade flera utspridda lån på totalt 417 861 kronor.

Genom Sambla fick hon hjälp att samla sina skulder till ett enda lån och sänka sin effektiva ränta från 21,52 procent till 8,87 procent. Tidigare hade hon en månadskostnad på 10 000 kronor, idag betalar hon 7 598 kronor per månad.

– Jag är otroligt nöjd med hjälpen från Sambla, jag trodde inte det skulle vara möjligt att samla alla mina skulder till ett enda lån, säger Elin.

Förutom sin sänkta månadsbetalning gör hon dessutom en total besparing på över 632 000 kronor. Anledningen till att lyckades sänka sin månadsbetalning så mycket beror på att hon halverade sin effektiva ränta.

Elin hade kunnat sänka sin månadsbetalning ännu mer, men föredrog att betala av sin skuld i en snabb takt.

– Tack vare den stora sänkningen av effektiva räntan sjunker totalkostnaden otroligt mycket för Elin. Samtidigt får hon det lite mer utrymme i plånboken varje månad, säger Sammy, rådgivare hos Sambla.

(För att respektera Samblas kunders önskemål om integritet heter Elin egentligen något annat.)

Trustpilots betyg och omdömen av Sambla

★★★★★
★★★★★
4,8
Trustpilot betyg

Sambla har ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5 på Trustpilot. I skrivande läge har över 19 000 lämnat ett omdöme varav 88% har gett det högsta betyget. En av dessa är Peter som skriver:

"Efter att ha ansökt om lån på nätet blev jag ganska så omgående uppringd (...) som var mycket vänlig och trevlig och förklarade hela processen."

Låntagaren Gunnel skriver bland annat att:

"Jag fick en kontakt med (...) som förklarade på ett enkelt sätt hur det skulle gå till. Han fick lite uppgifter av mig som behövdes för att göra en ansökan. Det dröjde inte länge innan han hörde av sig, han lade fram förslagen för mig. Bara för mig att välja."

Bland de som har uttryckt mer kritiska röster till Sambla hörs Anders som skriver:

"Krånglig, tog längre tid än när jag använde Lendo eller Advisa. Stort minus för det steget att man ska ringa till dem när de säger att de har fått in erbjudande. Värst av allt är att man får bara ett erbjudande skickat till sig, du får inte ta del av de andra 39. Dåligt ex om jag inte gillar den låneförmedlare de anvisar."

Även Mikael, som känner sig lurad, lämnar en stjärna som omdöme. Han skriver:

"Blev beviljad ett lån för att kunna samla gamla lån, blev naturligtvis glad. Fick senare ett sms om att det var ett misstag från dom. Väldigt dåligt skött. Kommer aldrig att anlita Sambla igen."

Google Reviews betyg och omdömen av Sambla

★★★★★
★★★★★
4,8
Google review betyg

Hos Google Reviews finns i skrivande stund över 2 000 omdömen. Och även här är det genomsnittliga betyget för företaget 4,8 av 5. Bland de som lämnat högsta betyget återfinns Marcus som skriver:

"Brukar vara skeptisk till erbjudande och dylikt som sker via telefon, men Sambla hjälpte mig faktiskt att sänka min låneränta avsevärt. (...) på Sambla hjälpte mig att hitta ett bättre lån och var delaktig i hela processen. Kändes tryggt och säkert!"

Av dem som lämnat det sämsta betyget, en stjärna, skriver Anna:

"Man säger att man är ointresserad, men ändå så lägger de inte av och till och med beställer 2 upplysningar både på UC och Bisnode. Vidriga!"

Samblas lån och räntor

Räntespann

Eftersom att Sambla inte sätter räntorna går det inte att förutsäga vilken ränta du blir erbjuden. När du ansöker om ett lån får över 40 långivare en förfrågan. De i sin tur bedömer din ansökan individuellt.

Exempelvis tittar de på din ålder, kreditvärdighet, betalningsförmåga och eventuella betalningsanmärkningar. Därefter får du ett erbjudande om lån till en viss ränta.

Vanligaste räntan

Alla låneansökningar bedöms individuellt. Därför går det inte att säga vilken den vanligaste räntan är. Förutom din situation så beror räntan också på vilken typ av lån du söker.

Lån utan säkerhet, så kallade blancolån, har generellt sett högre ränta än exempelvis ett bolån där ditt hus eller lägenhet används som en försäkring av långivaren. Även snabblån tillhör kategorin lån med hög ränta.

Hur mycket kan man låna via Sambla

Hos Sambla kan du låna upp till 600 000 kr för ett privatlån. Det minsta lånebelopp du kan ansöka om är 5 000 kr.

Så ansöker du hos Sambla
Så här gör du för att samla lån hos Sambla.

Typer av lån du kan ansöka om hos Sambla

Samla lån hos Sambla

Har du många lån hos olika långivare kan du välja att refinansiera dem. Med andra ord att samla ihop alla lånen i ett. På så vis får du en bättre översikt på dina skulder och kostnader, en lägre ränta samt endast en avgift.

När du samlar dina lån hos Sambla får du en bättre överblick över din ekonomi. Du får också bättre villkor och en bättre ränta. Det gör att du kan bli skuldfri snabbare och få mer pengar över varje månad.

Fördelar med att samla lån hos Sambla

Starta ansökan för att samla dina lån här.

Privatlån

Privatlån är ett samlingsbegrepp för lån utan säkerhet som du kan välja att lägga på vad du vill. Andra vanliga namn för privatlån är blancolån, billån, enkla lån och snabblån. För privatlån är räntan alltid rörlig.

Bolån

Sambla erbjuder låneförmedling av bolån till dig som annars har svårt att beviljas ett. Om du är egen företagare, studerande eller har en svag kreditvärdighet kan du få hjälp att ansöka om bolån hos en långivare som vanligen är mer generös i sina bedömningar.

Med andra ord får du hjälp med ett bolån även om din bank har sagt nej. Dock bör du tänka på att du förmodligen kommer att erbjudas högre räntor och tuffare villkor än genomsnittet. Det beror på att risken för långivaren är högre.

Så många långivare erbjuder Sambla

Hur många långivare som får din ansökan beror bland annat på typ av lån, din betalningsförmåga och hur snabbt du behöver pengarna. Sambla samarbetar med över 40 långivare.

Men det betyder alltså inte att alla kommer att få en förfrågan vid varje ansökan. Om du exempelvis ansöker om ett bolån har Sambla endast tre samarbetspartners och likaså för peer-to-peer-lån.

Så går låneansökan till

För att ansöka om ett lån hos Sambla fyller du i ett formulär på deras hemsida. Vanligtvis tar det endast några minuter. För att kunna söka måste du ha fyllt 18 år, ha en månadsinkomst på minst 8 400 kr, ha varit skriven i Sverige i minst ett år samt inte ha haft ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden de senaste sex månaderna.

 1. Skriv hur mycket du vill låna
 2. Välj hur länge du vill betala av på lånet
 3. Välj om du vill du flytta eller samla lån
 4. Fyll i konktaktuppgifter
 5. Gå vidare
låna pengar med Sambla, steg för steg

Därefter får du ett snabbt svar. Men tänk på att långivarna har 24 timmar på sig att skicka ett erbjudande. Därför kan det löna sig att vänta tills du har fått alla svar innan du jämför de olika offerterna.

Sambla är en låneförmedlare. Vilket innebär att de endast förmedlar kontakten mellan dig och långivaren. Alltså lånar du inga pengar från Sambla. Och du skriver inte heller ett avtal med dem utan med den bank du slutligen väljer.

Visste du?
Du kan ansöka om lån hos Sambla med BankID.
Idag erbjuder de flesta låneinstitut digital signering med Bank-ID. Därför kan du enkelt söka om ett lån via Sambla med Bank-ID. Ansök om ett lån med BankId här.

Hur snabbt får man svar på vilka långivare som man kan få lån av?

Under helgfria vardagar får du vanligtvis svar inom några minuter. Men bankerna har 24 timmar på sig att svara. Och på helger tar det förmodligen längre tid än så. Så räkna med att ha tagit del av samtliga erbjudanden inom några dagar.

Logga in på Sambla (vad får man ut av det?)

Sambla Plus innebär att du blir medlem i Sambla och därmed sparas i deras databas. Själva tanken med det är att du skall få unika erbjudanden och förmåner på diverse finansiella tjänster till privatpersoner.

Samblas trygghetsförsäkring

Förutom att vara en låneförmedlare så är Sambla också en registrerad försäkringsgivare. Med deras trygghetsförsäkring får du hjälp med att betala dina fasta månadskostnader om du råkar ut för något som gör att du har svårt att klara det på egen hand.

Exempelvis vid en sjukdom eller skada, om du förlorar jobbet eller behöver ta hand om en sjuk anhörig.

Samblas låneskydd

Låneskydd är ett annat namn på trygghetsförsäkring och ingår inte automatiskt när du tecknar ett lån. Det är en tilläggstjänst som Sambla erbjuder.

Vanliga aviavgifter

När du har tagit ett lån som Sambla förmedlat betalar långivaren en ersättning till Sambla. Däremot tar de inte ut någon avgift av dig som använder deras tjänster.

Men vilka kostnader, som exempelvis för avi, du får betala till den bank du väljer att teckna avtal med varierar stort. Därför bör du ta avgifter med i beaktande innan du jämför dina erbjudanden.

Summering av Sambla

Företaget Sambla

Förutom i Sverige finns Sambla även i Norge, Danmnark Finnland. Sambla ingår i Sambla Group som även äger Advisa och Rahalaitos. Under 2020 omsatte de dryga 318 miljoner kronor och gjorde ett resultat på cirka 70 miljoner kronor. Sambla grundades 2014 under namnet Consida men bytte namn till Sambla 2017.


Kontakta Sambla

Samblas telefonnummer: 0770-22 01 80
Samblas mailadress: kundtjanst@sambla.se

Öppettider

 • Måndag – 09.00-20.30
 • Tisdag – 09.00-20.30
 • Onsdag – 09.00-20.30
 • Torsdag – 09.00-20.30
 • Fredag – 09.00-17.00
 • Lördag – 12.00-16.00
 • Söndag – 12.00-16.00

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
Maila:
klagomal@sambla.se
Skriv: Sambla, Box 5300, 102 46 Stockholm