Låna pengar hos ViaConto – få svar på ansökan efter 5 minuter

ViaConto erbjuder snabblån till dig som behöver en tillfällig lösning på oväntade utgifter. Du ansöker online, får svar inom några minuter och pengarna på kontot samma dag. Hos ViaConto får du låna utan att det syns på UC. Även du som är låginkomsttagare eller har betalningsanmärkning kan få en kredit.

ViaConto logotypAnsök om lån
Uppdaterad 22 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av ViaConto

 • Kredit upp till 6 000 kronor för nya kunder och 20 000 kronor om du sedan tidigare är beviljad en kredit.
 • Månadsränta 3,29 %.
 • Lånar även ut till dig med minimal inkomst.

Finansvalps omdöme av ViaConto

★★★★★
★★★★★
3,2
Vårt betyg

På Finansvalp gillar vi att ViaConto är tydliga med att de erbjuder en högkostnadskredit. Och fördelen med det är att det går snabbt att låna pengar. Du ansöker online och får ett svar direkt.

Eftersom granskningen av ansökningarna är automatisk och sker dygnet runt behöver du inte vänta på besked. Vill du göra ett uttag betalas pengarna ut samma dag.

Villkoren för att få låna är generösare än hos många andra. Det räcker att du har fyllt 18 år, är folkbokförd i Sverige och har ett bankkonto och en mobiltelefon.

Det räcker med att du skött dina betalningar hos ViaConto tidigare. Det är alltså okej att ha betalningsanmärkningar i övrigt.

Med andra ord gör de inte en kreditupplysning via UC. ViaConto uppger att du måste ha en deklarerad inkomst i Sverige. Men inte om det finns en gräns för minsta möjliga inkomst.

Hos ViaConto får du låna utan att det syns hos UC

Ett dyrt lån

Men det här är ett snabblån, eller så kallat sms-lån. Och det betyder att räntan är väldigt hög. Den effektiva räntan varierar och beror bland annat på lånebelopp och återbetalningstid.

Men som lägst får du en effektiv ränta på 85,2 % och som mest 6 133,8 % vilket är hisnande högt.

Dessutom betalar du höga avgifter på lånet. Förutom en faktureringsavgift, eller aviavgift, på 45 kronor per månad betalar du en administrativ avgift.

Vilken den är beror bland annat på lånebelopp men som mest betalar du 375 kronor varje månad.

Och även om du skulle betala tillbaka krediten på en gång så kommer du inte undan avgifterna. Minsta möjliga avgift är nämligen 800 kronor.

Transparens

Trots en hög ränta och rejäla avgifter väljer vi på Finansvalp att ge företaget ett bra betyg. Och det beror fram för allt på den tydliga informationen.

ViaConto är mycket transparenta med både villkor och kostnader och du vet redan från början vad det kommer att kosta.

Och om du känner att du har svårt att hantera dina finanser och krediter kan du välja att spärra dig själv från ViaConto. Då kan du inte ansöka om ytterligare lån.

På Finansvalp tycker vi också om att du inte kan få maximal kredit första gången som du söker. Även om det kan upplevas som irriterande då du behöver låna mer så anser vi att det är förnuftigt.

På så vis kan du bevisa att du klarar av att betala tillbaka dina lån utan att ha satt dig själv i en rejäl skuld. Den här typen av kredit är en kortsiktig lösning och bör inte användas som ett stående inslag i din ekonomi.

Omdöme av ViaConto snabblån
"ViaConto går att lita på, trevligt bemötande och bra avtal."

För- och nackdelar med ViaConto

Positivt hos ViaConto

Negativt hos ViaConto

Callout block icon
ViaConto erbjuder en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.s

Trustpilots betyg och omdömen av ViaConto

★★★★★
★★★★★
4,5
Trustpilot

Drygt 1 000 kunder har lämnat ett omdöme om ViaConto hos Trustpilot. Och det genomsnittliga betyget är utmärkt med 4,5 av 5. Rose-Marie är en av alla som har lämnat högsta möjliga betyg. Hon tycker att ViaConto är ett företag att lita på:

"ViaConto går att lita på, trevligt bemötande och bra avtal. Jag rekomenderar ViaConto till dom som behöver pengar snabbt och man vet att dom håller det dom lovar."

Att alla kan behöva hjälp ibland är något som Carl Mikael poängterar. Och han uppskattar bemötandet han fått när han lånat hos ViaConto. Han skriver:

"Enkelt, snabbt, människovänligt, kundvänligt, ett bemötande som är juste. Lita på människor gör rätt för sig trots ibland tuff period."

Charlotte är mycket nöjd men den höga räntan drar ner betyget till 4. Hon anser dock att andra kvaliteter hos ViaConto uppväger det:

"Det är enkelt att låna och det går snabbt att få pengarna. Älskar att man får svar/bekräftelse på ansökan/återbetalning i princip direkt. Det enda jag inte tycker om är att dem har rätt höga räntor jämfört med vissa andra. Men tycker att den bra och säkra servicen väger upp detta."

En som inte är lika nöjd är Peter. Han uppmärksammar att ViaConto tar en administrativ avgift varje månad:

"400 kr i bara månatliga avgifter för att ha krediten. Hade det varit "ränta" visst då rapporteras det till skatteverket, men seriösa företag har 1st uppläggningsavgift på 375:- inte PER månad."

Läs alla omdömen om ViaConto hos Trustpilot.

Google Reviews betyg och omdömen om ViaConto

★★★★★
★★★★★
2,4
Google Reviews

På Google Review har ViaConto ett lägre omdöme på 2,4. Men det bör noteras att endast 7 användare har valt att lämna ett betyg.

Så får du låna mer
När du har betalat av ditt första lån utan anmärkningar kan du ansöka om att höja krediten.
Låna pengar med ViaConto

ViaConto lån och räntor

Räntespann

Istället för att sätta räntan individuellt får alla som lånar av ViaConto samma månadsränta på 3,29 % och en årsränta på 39,5 %. Däremot skiljer sig den effektiva räntan åt.

Det vill säga den totala kostnaden för lånet när du räknar in både ränta och avgifter. Vilken den effektiva räntan blir på en kredit från ViaConto beror på både lånebelopp och återbetalningstid.

Lägsta effektiva ränta är 85,2 % och högsta är 6 133,8 %.

Räkneexempel på en ränta

Ett lån på 6 000 kronor till 39,5 % bunden ränta med en återbetalningstid på en månad, med ett betalning om 196 kronor i ränta och 380 kronor i uppläggningsavgift samt 45 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 261,1 %. Totalt att återbetala blir då 6 621 kronor.

Hur mycket kan man låna av ViaConto

ViaConto erbjuder lån mellan 1 000 kronor och 20 000 kronor. Är det första gången du lånar hos dem är högsta möjliga kredit 6 000 kronor.

När du har betalat av ditt första lån utan anmärkningar kan du ansöka om att höja krediten.

Höja krediten på ditt lån

Du måste ha återbetalat din första kredit fullt för att ansöka om höja krediten. Ansökan om att höja krediten gör du på din kundprofil. Men om du har förfallna fakturor hos ViaKredit eller ViaConto kan du inte ansöka om en högre kreditlimit.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos ViaConto

Kontokredit

ViaConto erbjuder snabblån på kredit. Även kallat sms-lån. Du ansöker digitalt och får ett besked direkt om du beviljats lånet eller inte. Och pengarna betalas sen ut samma dag förutsatt att ansökan kommer in under kundtjänst öppettider.

Hur hög månadskostnaden för ditt lån blir beror på lånebelopp och återbetalningstid. Om du lånar 8 000 kronor med en återbetalningstid på 12 månader gäller en nominell obunden årsränta på 39,5 %.

Den effektiva räntan du kommer att få är 218,30 % och det totala beloppet du kommer att betala efter 12 månader och 12 betalningstillfällen är 11 726 kronor.

VI har listat sms-lån som beviljar nästan alla.

Övriga lån

Om du besöker ViaContos hemsida kan du klicka på en mängd olika låneerbjudanden såsom privatlån, billån, studentlån eller mikrolån. Men de är alla olika namn på samma erbjudande. Det vill säga ett kreditlån som har samma villkor och kostnader.

ViaConto erbjuder lån utan UC

Så går ansökan av kontokredit till

För att beviljas ett lån från ViaConto måste du uppfylla följande villkor:

 • Myndig och folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år.
 • Inte ha skyddad identitet eller satt under förvaltarskap.
 • Inneha eget privatkonto i svensk bank.
 • Ha en egen mobiltelefon.
 • Har du lånat hos ViaConto tidigare kontrolleras om du har skött dina inbetalningar.
 • Deklarerad inkomst i Sverige.

ViaConto gör en kreditprövning hos Creditsafe. Det innebär att det inte syns i din kreditupplysning från UC att du ansökt om en kredit hos ViaConto.

Ansök om ett lån, steg-för-steg

 1. Välj lånebelopp.
 2. Fyll i dina kontaktuppgifter och kontrollera att lånebeloppet stämmer.
 3. Skicka ansökan genom att signera med bankID.
 4. Få ett besked direkt.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Vanligtvis får du ett besked direkt på skärmen. Och utbetalningen görs sedan samma dag under kundtjänsts öppettider. I annat fall betalas pengarna ut dagen efter.

Men hur snabbt du har krediten tillgänglig på ditt konto beror på din bank. Om du har Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken får du pengarna så snart ViaConto har betalat ut dem.

Mina sidor hos ViaConto

Som kund loggar du in på Mina sidor med hjälp av bankID. Där kan du administrera ditt konto, se befintligt skuldsaldo samt ansöka om en ökad kreditgräns.

Vanliga aviavgifter

När du lånar pengar från ViaConto betalar du ingenting för att ansöka om lån. Däremot betalar du en administrativ avgift varje månad på upp till 375 kronor. Och därutöver betalar du en faktureringsavgift på 45 kronor per månad.

Du kan när som helst välja att betala tillbaka hela skulden utan extra kostnad. Dock är den lägsta summan för avgifter att betala 800 kronor. Oavsett om du betalar tillbaka hela krediten direkt eller inte.

ViaConto erbjuder en högkostnadskredit och som sådan är det inte möjligt att få en avbetalningsplan om du har svårt att betala din faktura. Istället kommer din kredit att sägas upp och du kommer att krävas på hela utestående saldot.

Summering av ViaConto

Företaget ViaConto

ViaConto Sweden AB är ett privat bolag som bildades 2008 och ingår i en koncern där lettiska Via Sms Group Jsc är moderbolag. Under 2021 omsatte bolaget cirka 47 miljoner kronor och gjorde ett negativt resultat på -2,7 miljoner kronor.

Läs mer om ViaConto.


Kontakta ViaConto

Inkasso-avdelning

Livechatt på hemsidan

Öppettid kundtjänst:

 • Vardagar: 8:30 - 17:00
 • Lördagar: 10:00 - 16:00

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Synpunkter, klagomål och reklamationer riktade till ViaConto kan göras på följande sätt:
Telefon: 0757575023

E-post: klagomal@viaconto.se

Per post: ViaConto Sweden AB, Holländargatan 27 113 59, Stockholm