Låna med betalningsanmärkning – bästa lånet i februari 2023

Det kan vara svårt låna pengar med betalningsanmärkning. Men det finns ändå några banker som ser förbi just betalningsanmärkningar och lånar ut en kredit. En kredit är ett bra alternativ för att få lån trots betalningsanmärkning.

Northmill erbjuder räntor från 7,9 % för dig som behöver låna med betalningsanmärkning.

Dessutom erbjuder de flexibel återbetalning där du kan betala av lånet i den takt du vill och kan. En annan anledning till att låna av dem är att deras kontokredit gör att du kan låna upp till 50 000 kr, men att du inte betalar något förrän om du väljer att ta ut pengar från krediten.

lån med betalningsanmärkning

Lån som godkänner betalningsanmärkningar

LångivareBeloppRänta
Northmill1 000 – 50 000 kr7,9 – 21,9 %
Ferratum1 000 – 50 000 kr40,08 %
GF Money1 000 – 30 000 kr39,8 %
Cashbuddy5 000 – 25 000 kr26,05 %
Klara Lån2 000 – 50 000 kr6,84 – 39,5 %
Loanstep3 000 – 25 000 kr21,85 – 38,4 %
Merax3 000 – 30 000 kr39,48 %
Uppdaterad: 1 februari 2023

Med Northmills kontokredit har du en trygg och flexibel buffert kopplad till ditt konto. Du kan sen låna från bufferten när du är i behov av pengar. Dessutom hanterar du bufferten helt digitalt via deras app.

Peter Bartholdsson är en av över 700 svenskar som har gett Northmill 5/5 stjärnor på Trustpilot:

– En helt fantastiskt bank! Så omtänksamma och väldigt måna om sina kunder. Jag kan bara ge mina varmaste rekommendationer. Vänd er till först Northmill!

När du lånar med en medlåntagare ökar chanserna att bli godkänd.

Northmills lånevillkor

Lånebelopp50 000 kr
Lånets löptid5 – 72 mån
Ränta7,9 – 21,9 %
Effektiv ränta9,22 – 27,41%
Ålderskrav18 – 70 år
Räntefritt för nya kunderNej
Godkänner betalningsanmärkningarJa
Inkomstkrav0 kr
Uppläggningsavgift0 kr
Administrationsavgift19 kr
Uppdaterad: 1. februari 2023

Så går ansökan till när du tar ett ansöker om ett lån med betalningsanmärkning

1. Efter Northmills initiala prövning av din ansökan får du ett preliminärt erbjudande. I det framgår villkoren som Northmill föreslår.

2. Du har möjlighet att beställa ett utkast till kreditavtalet på papper. Om du ber om det skickas det med post hem till dig.

3. Du kan acceptera det preliminära erbjudandet antingen på northmill.com/se eller i Northmills app.

4. Northmill gör sen en utvidgad kontroll och kreditprövning. Då får du får slutligt besked om ditt lån beviljats eller avslagits inom fem arbetsdagar.

5. Efter det har du tillgång till pengarna.

Grundkrav för att kunna ta ett lån trots betalningsanmärkning

För att kunna ansöka om Northmills Kontokredit måste du ha fyllt 18 år, ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Vad det kostar att ta ett lån med betalningsanmärkning?

Vi tänker att du får en kredit på 25 000 kr till 13,9 % rörlig årsränta under fem år med 60 återbetalningar. Du har dessutom en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr. Då blir månadsbeloppet 591 kr, totalt 36 237 kr. Den effektiva räntan blir 16,88 %.

Tänk på att ett lån med betalningsanmärkning innebär en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du ytterligare en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

låna med betalningsanmärkning

Kan jag ta ett lån med betalningsanmärkning?

Ja, det finns alltså banker som lånar ut pengar även om du fått en betalningsanmärkning på grund av att du inte betalat en räkning eller skuld i tid.

Northmill erbjuder lån för dig med betalningsanmärkning. Däremot godkänner Northmill inte alla typer av betalningsanmärkningar. Anledningen är att vissa betalningsanmärkningar påverkar din kreditvärdighet mer än andra. Du kan därför få avslag med motiveringen att din kreditvärdighet är för låg.

Du som har en betalningsanmärkning måste kunna bevisa för långivaren att du har fått ordning på din ekonomi för att få ett lån. Tänk därför på att inte ta inte nya lån om du redan har en ansträngd ekonomi.

Förbättra dina chanser att låna pengar trots betalningsanmärkning

Det är svårare för dig att låna pengar som har en betalningsanmärkning. Här är 7 tips som förbättrar chanserna för dig att få ett lån med betalningsanmärkning.

1. Ansök tillsammans med en medlåntagare

Långivaren ser det som betydlig mer troligt att ni tillsammans kommer kunna betala tillbaka lånet vilket gör att de tar en lägre risk. Därför blir du en mer attraktiv och blir erbjuden en bättre ränta på privatlånet.

När du ansöker om ett lån tillsammans med någon ökar också dina chanser att bli beviljad ett lån markant. Även om du har en betalningsanmärkning kommer du förmodligen bli beviljad ett lån.

2. Försök att förbättra din kreditvärdighet

Den är helt avgörande för vilken ränta du får. Däremot tar den relativt lång tid att förbättra. Försök därför att hålla nere antalet kreditupplysningar, säg upp krediter du inte utnyttjar och teckna hellre ett större samlingslån än att ha många mindre krediter och lån.

Du kan se din kreditvärdighet och få full koll på alla uppgifter som finns på dig hos Bisnodes MinUpplysning.

3. Samla befintliga lån till ett större

Du betalar en relativt hög ränta om du har en betalningsanmärkning. Om du redan har flera smålån är det därför extra viktigt att baka ihop gamla lån och krediter. För om du kan teckna ett större privatlån och samla gamla lån till en ny långivare blir du en mer attraktiv kund hos långivaren. Långivaren ger också generellt lägre ränta desto större belopp du lånar.

När du samlar dina lån får du även en bättre överblick öven dina skulder. Och med en bättre överblick och sänkta räntor minimerar du ytterligare betalningsanmärkningar.

4. Välj en kort amorteringstid om du kan

Amorteringstiden avgör hur mycket du kommer betala per månad. När du betalar av lånet under en längre tid betalar du mindre varje månad. Men ju längre amorteringstid du väljer, desto mer kommer du även betalat på privatlånet under hela löptiden.

Välj därför en så kort amorteringstid som möjligt och betala av lånet så fort du kan för att betala så lite som möjligt för privatlånet.

5. Betala av extra mycket på lånet om och när du kan

Du kan alltid göra extra inbetalningar eller lösa hela lånet i förtid. Om du får pengar över en månad är det alltså bättre att betala av på lånet än att spara dem på ett sparkonto eller liknande. Ju snabbare lånet är avbetalt, desto bättre. Dels eftersom att du minskar risken för framtida betalningsanmärkningar. Men också för att den här typen av lån är en högkostnadskredit.

Skribent
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 1 februari 2023

Hem » Låna pengar » Låna med betalningsanmärkning – bästa lånet i februari 2023