Låna pengar från Brixo – lån med fast ränta utan avgifter

Hos Brixo kan du snabbt och lätt låna upp till 50 000 kronor online. Krediten har en fast ränta och 0 kronor i avgift. Och du betalar bara ränta för den del som du faktiskt väljer att ta ut. Ansök om lån utan UC och få pengarna utbetalda samma dag. Brixo beviljar även dig med låg inkomst eller betalningsanmärkningar.

Brixo logotypAnsök om lån
Uppdaterad 22 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Brixo

 • Kontokredit mellan 3 000 kronor och 50 000 kronor.
 • Lägsta delbetalning per månad är 5 % av utestående skuld eller minst 500 kr.
 • Betala endast för utnyttjad kredit.
 • Ingen UC.
Omdöme av Brixo
"Ibland händer det oförutsedda och då är det fantastiskt att det finns banker som Brixo till hjälp!
Snabb hantering och enkelt. Precis så man vill ha det. Tack!"

Finansvalps omdöme av Brixo

★★★★★
★★★★★
3,8
Vårt betyg

På Finansvalp gillar vi att det är så enkelt och snabbt att låna pengar hos Brixo. Du ansöker genom att ange kontaktuppgifter, önskat lånebelopp och signerar med bankID direkt på hemsidan.

Därefter får du ett snabbt besked. Vanligtvis har du fått ett svar inom 24 timmar och pengarna betalas ut samma dag.

Precis som ett kreditkort har du en viss kreditgräns att röra dig med. Men istället för att få ett kort att handla med har du en kredit som du enkelt administrerar själv genom att logga in på Mina sidor.

När du vill göra ett uttag fyller du bara i hur mycket och sedan betalas pengarna ut till ditt bankkonto. Och även om du har en maxkredit på 50 000 kronor så betalar du bara ränta på de pengar som du tar ut.

Beviljar lån till dig med låg inkomst eller betalningsanmärkningar

Fast ränta och inga avgifter

Istället för att göra en individuell bedömning av dig som ansöker om ett lån har Brixo en fast ränta. Och för att vara ett snabblån är den relativt fördelaktig. Däremot bör en kontokredit inte användas som en långsiktig lösning utan snarare som en trygghet när det oväntade inträffar.

Vi på Finansvalp uppskattar också att kreditgränsen är satt till 50 000 kronor vilket är högre än hos flertalet konkurrenter. Men mest av allt gillar vi att lånet är utan avgifter.

Därmed behöver du inte hålla koll på dyra årsavgifter eller administrativa kostnader. Däremot bör du hålla koll på att din lägsta delbetalning är 500 kronor.

Tydlig och enkel

Även om Brixos hemsida inte känns speciellt spännande eller kreativ så gillar vi på Finansvalp att den är enkel att använda. Och informationen är tydlig och lätt att förstå vilket är viktigt när det handlar om din privatekonomi.

Låna pengar trots tidigare betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar med dig i bagaget har du troligtvis stött på problem när du vill låna pengar. Men på Brixo ser de mer till hur din betalningsförmåga ser ut nu och framåt än till de misstag du har gjort tidigare.

Alla kan få problem men det viktigaste är hur du har hanterat dina svårigheter och hur du kommer att sköta din ekonomi framåt.

Också du som är låginkomsttagare, saknar en fast anställning eller är ung kan låna pengar av Brixo. Men tänk på att även om krediten är avgiftsfri så blir det väldigt fort dyrt om du lånar mer än vad du klarar av att betala tillbaka.

För- och nackdelar med Brixo

Positivt hos Brixo

Negativt hos Brixo

Vi gillar
Räntan är lika för alla och du vet vad ditt lån kommer att kosta redan när du ansöker.
Låna pengar hos Brixo flexkonto
"Tillmötesgående och lätta att ha att göra med."

Trustpilots betyg och omdömen av Brixo

★★★★★
★★★★★
4,5
Trustpilot

På Trustpilot är det samlade betyget för Brixo utmärkt. Det genomsnittliga omdömet är 4,5 av 5 möjliga och är baserat på över 1 000 recensioner. Jenny har lämnat det högsta betyget. När hon råkade ut för oförutsedda utgifter fick hon snabb hjälp från Brixo:

"Ibland händer det oförutsedda och då är det fantastiskt att det finns banker som Brixo till hjälp!
Snabb hantering och enkelt. Precis så man vill ha det. Tack!"

Även Anette är nöjd. Inte minst med hur hon har blivit bemött av banken. Hon skriver:

"Tillmötesgående och lätta att ha att göra med."

Agne ångrar inte att han valde Brixo att låna ifrån:

"Behövde tillfälligt påfyllning i kassan och beslöt att kontakta ett snabblåneföretag. Valet föll på Brixo och det har jag inte ångrat. Snabbt, enkelt och professionellt bemötande."

En som däremot inte har fått ett positivt intryck av Brixo är Andreas. Han skriver:

"Jag fick ett meddelande om att jag fått en kredit beviljad. Kan tyckas som att allt ligger rätt till men saken är att jag inte ansökt om någon.

Jag meddelar Brixo detta omgående men det tar ca 2 dagar innan svar. Svaret jag får är att jag ska betala tillbaka de pengar som jag fått. Jag svarar igen att det blivit ett misstag då jag inte sökt eller fått några pengar.

Innan svar kommer så får jag ett nytt mail med en inbetalningsavisering. Jag läser den och inser att det är en person med samma namn, på andra sidan landet, som troligtvis angivit fel e-postadress vid ansökan. Jag meddelar detta till Brixo och har inte fått något svar än."

Läs alla omdömen om Brixo på Trustpilot.

Google Reviews betyg och omdömen av Brixo

★★★★★
★★★★★
4,6
Google Reviews

I skrivande stund har 128 kunder lämnat en recension av Brixo på Google. Och det genomsnittliga betyget är även här utmärkt med 4,6 av 5. Bland de allra nöjdaste kunderna nämns ofta snabbhet och enkelhet. Så här skriver Carina:

"En bra låneförmedlare med en enkel hemsida som är lätt att förstå och hitta det man söker, när du väl är kund är "mina sidor" ännu enklare."

Men även på Google review har företaget kritiker. Och Josefine belyser att Brixo drar betalningen den 26e varje månad trots att många inte får sin lön förrän senare. Hon skriver:

"Företaget ville inte ändra sista betaldatum från den 26e trots att jag får min lön 27e. Så får man påminnelse varenda månad om man inte lägger undan ytterligare månaden innan. Uselt."

Omdome och utvärdering av Brixo

Brixos snabblån

Brixo erbjuder ett snabblån i form av en kontokredit. Precis som ett kreditkort beviljas du en kreditgräns. Hos Brixo ligger den mellan 3 000 och 50 000 kronor. Men istället för ett kort får du en kredit som du administrerar digitalt genom Mina sidor.

När du vill göra ett uttag loggar du in och väljer det belopp som du vill få insatt på ditt bankkonto. Det spelar ingen roll vilken kreditgräns du har. Du betalar bara ränta för den del som du tar ut.

Hur hög månadskostnaden för ditt lån blir beror på lånebelopp och återbetalningstid. För att ange ett exempel antar vi att du lånar 10 000 kr som du återbetalar med 955 kr per månad under 12 månader.

Med en effektiv årsränta på 29,3 % blir den totala summan du betalar tillbaka 11 460 kronor. Det innebär att din kostnad för lånet blir 1 460 kronor.

Betalningsanmärkningar
Brixo är förlåtande gentemot betalningsanmärkningar och fokuserar mer på din framtida förmåga att betala tillbaka ditt lån.

Räntespann

Hos Brixo är räntan fast. Det spelar alltså ingen roll hur mycket eller lite du lånar eller hur kreditvärdig du anses vara. Räntan är lika för alla och du vet vad ditt lån kommer att kosta redan när du ansöker.

Den nominella räntan är 27,95 % vilket är bättre än vad många liknande konkurrenter kan erbjuda. Vilken den effektiva räntan blir beror på lånebelopp och löptid. Effektiv ränta är detsamma som din totala kostnad för lånet inklusive ränta och avgifter.

Räkneexempel på en ränta

Om du får en kredit på 20 000 kronor som återbetalas med lika stora månatliga belopp under 12 månader där uppläggningsavgiften är 0 kronor och aviavgifterna är 0 kronor. Nominell bunden årsränta är 27,95 % och den effektiva årsräntan blir då 31,8 %.

Månadskostnaden kommer att vara 1 910 kronor och du kommer totalt att ha betalat 22 920 kronor (1 910 kronor * 12 månader) när krediten är återbetalad. Det innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 920 kronor.

Hur mycket kan man låna av Brixo

Hos Brixo kan du ansöka om en kredit mellan 3 000 kronor och 50 000 kronor. Du bestämmer själv hur stor del av din beviljade kredit som du vill ta ut. Om du vill höja kreditgränsen gör du det via Mina sidor.

Logga in på mina sidor hos Brixo

Så går ansökan av kontokredit till

För att du ska få låna pengar hos Brixo måste du uppfylla deras krav:

 • Minst 18 år gammal.
 • Ha ett svenskt bankkonto.
 • Vara folkbokförd i Sverige.
 • BankID.
 • Lägsta årsinkomst före skatt är 150 000 kronor.
 • Inga aktuella skulder hos Kronofogden.
 • Betalningsanmärkningar är tillåtna om din framtida betalningsförmåga anses god.

Starta ansökan genom att klicka här.

Bixo använder Bisnode för att göra en kreditprövning vilket betyder att det inte syns i din kreditupplysning från UC att du ansökt om ett lån hos dem.

Tvärtemot många andra långivare är Brixo vanligtvis förlåtande gentemot betalningsanmärkningar. De fokuserar mer på din framtida förmåga att betala tillbaka dina lån än på misstag i ditt förflutna. Läs mer om lån med hög beviljandegrad.

Ansök, steg för steg

 1. Fyll i ansökningsformuläret på hemsidan.
 2. Signera din låneansökan med BankID.
 3. Brixo tar en kreditupplysning hos Bisnode. Ingen UC registreras.
 4. Du får besked om din ansökan godkänts eller inte.
 5. Om din ansökan beviljats betalas pengarna ut samma dag under helgfria vardagar.
 6. Därefter har du fria uttag upp till din kreditgräns.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Under helgfria vardagar kan du förvänta dig att få ett besked senast 24 timmar efter att du skickat in din ansökan om att låna pengar. Och vanligtvis betalas lånet ut redan samma dag som din ansökan beviljats. Pengarna finns sen på ditt konto inom en bankdag.

Mina sidor hos Brixo

Som kund loggar du in på Mina sidor med hjälp av bankID. Förutom att administrera ditt konto och få information om saldo och kommande betalningar gör du också dina uttag här. Du kan också ansöka om att höja kreditgränsen på Mina sidor.

Vanliga aviavgifter

Brixo erbjuder ett lån helt utan avgifter. Det enda du betalar är ränta på den del som du väljer att ta ut. Eftersom räntan är fast vet du alltid hur mycket du kommer att betala för lånet. Om du däremot inte betalar i tid tillkommer påminnelseavgifter och eventuella inkassoavgifter.

Summering av Brixo

Brixo AB

Företaget Brixo AB

Brixo AB är ett svenskt fintech-bolag som erbjuder fyra olika varumärken med både lågrisk- och högkostnadskrediter; Brixo, Merax, Kontantfinans och Flexkontot. Brixo bildades 2014 och omsatte under räkenskapsåret 2021 cirka 74 miljoner kronor. Samma år gjorde bolaget ett positivt resultat på 14 miljoner kronor.

Läs mer om företaget.


Kontakta Brixo

Öppettid kundtjänst:

 • Telefontid vardagar: 9-17
 • Lördagar och söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Om du är missnöjd med ett beslut eller en produkt bör du kontakta Brixo kundtjänst via telefon eller mail. Skulle du inte vara nöjd med det svar du får kan du kontakta den som är ansvarig för klagomål på företaget.

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).