Fairlo – lån utan UC med schysta villkor

Hos Fairlo kan du låna upp till 100 000 kronor utan UC. Du ansöker digitalt och får pengarna utbetalda direkt. Oavsett vilken tid på dygnet det är. Dessutom kostar det ingenting att varken söka eller låna. Du väljer själv vilken betalningstakt du vill ha och betalar bara ränta på nyttjad kredit.

Fairlo logotypAnsök om lån
Uppdaterad 7 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Fairlo

 • Svensk kreditlånegivare.
 • Samla dina smålån och krediter.
 • Inga avgifter.
 • Förmånlig ränta.
Omdöme av Fairlo lån och kontokredit

Finansvalps omdöme av Fairlo

★★★★★
★★★★★
4,9
Vårt omdöme

Det vi tycker mest om med Fairlo är deras transparens. Vad du ser är vad du får. När de säger inga avgifter så ligger det inga dolda kostnader och skvalpar i bakgrunden.

Och istället för att marknadsföra den mer sminkade nominella räntan skriver de ut den mer sanningsenliga effektiva räntan. Dessutom får alla samma ränta, oberoende av din kreditvärdighet.

Fairlo erbjuder ett kreditlån upp till 100 000 kr. 

Och de är själva medvetna om farorna med ett sådant. Därför hjälper de dig att hålla koll på dina skulder så att du inte lever över dina tillgångar.

När du har följt Fairlos steg för en sund finansiell hälsa kan du levla upp en nivå. Med det menas att du kan höja din kredit och får därmed bättre villkor och en lägre ränta.

Hela deras verksamhet är digital. Du ansöker snabbt och enkelt online med bankID och har pengarna på ditt bankkonto så snart lånet är beviljat. Oavsett vilken tid på dygnet det är.

Dessutom tycker vi om att du numera kan samla dina smålån från andra långivare. Dock måste du först vara kund och ha en kredit hos Fairlo för att kunna nyttja den tjänsten. Vilket är synd. Och än så länge kan du bara samla lån upp till 50 000 kronor.

De erbjuder inte heller särskilt många tjänster. Det kan självklart bero på att de är relativt nya på marknaden.

Men vi skulle gärna se lite fler alternativ. Dessutom passar det inte alla att sköta sina bankaffärer helt och hållet digitalt.

Vi rekommenderar Fairlo

Fairlo är en transparent och schyst långivare. Inga dolda avgifter, inga lockräntor eller andra knep. Och genom deras tjänst Levla ser du till att du har en sund finansiell hälsa och endast lånar vad du klarar av.

Genom att ha en bra koll på din ekonomi kan du nå upp till en högre kreditnivå och på så sätt också förbättra dina lånevillkor.

Fairlo har hela 4,8 av 5 möjliga i betyg hos Trustpilot. Rebecca är en av många kunder som gett dem 5/5:

– Det fungerar så bra med allt från inloggning till att ta ut pengar. Inte nog med att du kan ändra din månadskostnad i princip hur mycket som helst. Du också ta ut pengar på 1 minut i princip.

Även Michael Pettersson gillar Fairlo:

– Jag tycker tjänsten är guld värd just för att man inte behöver ta ut hela beloppet, samt att man kan återbetala så mycket som man kan i extra betalningar.

För- och nackdelar med Fairlo

Fördelar hos Fairlo

Nackdelar hos Fairlo

Vi gillar
Fairlo är en transparent och schyst långivare. Inga dolda avgifter, inga lockräntor eller andra knep.

Trustpilots betyg och omdömen av Fairlo

★★★★★
★★★★★
4,8
Trustpilot

Hos Trustpilot har 3 500 kunder lämnat ett omdöme om Fairlo. Och hela 91% har gett företaget 5 stjärnor av fem. Vilket ger kreditgivaren betyget utmärkta 4,8. Rebecca är en av dem. Hon skriver:

" Det fungerar så bra med allt från inloggning till att ta ut pengar. Inte nog med att du kan ändra din månadskostnad i princip hur mycket som helst så kan du också ta ut pengar på 1 minut i princip."

Att behöva hjälp när det dyker upp oförutsedda kostnader är inte ovanligt. Anna-Karin vet hur det är när en oväntat utgift dyker upp:

"Jättebra om det dyker upp oväntade räkningar och andra behov då den vanliga inkomsten inte räcker till!"

Även Simon ger högsta betyget och han menar att smidigheten är det som gör Fairlo bättre än konkurrenterna:

"Smidig hantering av kredit. Flexibel kredit med möjlighet att både öka och minska återbetalningstakten efter livssituation."

Mona hade inga problem med att ta ett lån. Men det var efter det att hon fått pengarna utbetalda som hon upplevde att problemen började. Hon lämnar endast en stjärna i betyg och skriver i sitt omdöme:

"Superlätt att få pengar utbetalt men sen blir det problem, omöjliga att ha att göra med, får inga svar när man undrar, i tre dagar har jag försökt få svar från ekonomiavd men noll respons
Rekomenderas inte."

Även Estilla lämnar lägsta möjliga betyg. Hon skriver:

"Inbetalningarna fungerar inte och de skickar en till inkasso och skyller på kunden. Dåligt!"

Fairlo har besvarat 100% av sina negativa omdömen. Vill du läsa deras svar till kunderna så gör du det här.

Google Reviews betyg och omdömen av Fairlo

★★★★★
★★★★★
4,8
Google Reviews

Även hos Google reviews är det genomsnittliga betyget 4,8 av 5. Värt att notera är att endast 75 kunder har använt möjligheten att recensera Fairlo via Google. Leone är en av dem. Hon har lämnat fem stjärnor i betyg och skriver:

"Lätt online-sida! Billig månadsbetalning för vara kredit."

Mona har varit mer sparsam i sitt omdöme och lämnar två stjärnor:

"Snabbt och enkelt men ockerränta."

Fairlos lån och räntor

Räntespann Varda

 • Låna 10 000 kr till max effektiv ränta 24% per år.
 • Låna 30 000 kronor till max effektiv ränta 20% per år.
 • Låna 50 000 kronor till max effektiv ränta 18% per år.
 • Låna 100 000 kronor till max effektiv ränta 16% per år.

Så mycket kan du låna av Fairlo

Om du vill låna pengar hos Fairlo kan du välja en kredit mellan 10 000 och 100 000 kronor.

Fairlos lånevillkor

Lånebelopp10 000 – 100 000 kr
Lånets löptid0 – 72 mån
Ränta14,93 – 20,05 %
Effektiv ränta16 – 24 %
Ålderskrav20 – 75 år
Godkänner betalningsanmärkningarNej
Inkomstkrav120 000 kr (per år)
Uppläggningsavgift0 kr
Administrationsavgift0 kr
Kontrollerad: 1 mars 2023

Räkneexempel på en ränta

Ett lån på 10 000 kr till 16,67 % bunden ränta med en återbetalningstid på 36 månader, med 36 avbetalningar om 355 kr ger en effektiv ränta på totalt 18,00 %. Hos Fairlo tillkommer aldrig avgifter för tjänsten. Totalt att återbetala blir 12 780 kr.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Fairlo

Fairlo Varda

Fairlo är en renodlad långivare. Och det lån de erbjuder dig är en kredit som heter Varda. Med hjälp av den kan du ansöka smidigt digitalt och få pengarna utbetalda till ditt bankkonto direkt.

Dessutom låter de dig vara flexibel i hur du lägger upp dina månadsbetalningar, tar inga avgifter och du kan när som helst betala tillbaka hela din nyttjade kredit.

Fairlo lån varda

Fairlo Lösa

Om du redan har ett lån hos Fairlo så kan du ansöka om att refinansiera dina mindre lån och krediter som du har hos andra långivare.

Det tar vanligtvis fem dagar att lösa din skuld och därefter har du ett samlat lån till bättre villkor och överblick.

Ränteläget på Fairlo Lösa:

 • Samla mellan 5 000 kronor och 20 000 kronor till en effektiv årsränta på 19%.
 • Samla mellan 20 000 kronor och 50 000 kronor till en effektiv årsränta på 18%.

Fairlo Levla

Fairlo beskriver sig själva som schysta. Även i den finansiella världen som vanligen brukar vara ganska hård.

Och deras filosofi bygger till stor del på att du som kund skall äga din egen ekonomiska situation. Därför är de också helt transparenta med sitt kreditregelverk.

På så vis kan du se precis vad du själv behöver göra för att förbättra dina lånevillkor. Beroende på hur du hanterar din kredit hos Fairlo kan du öka ditt låneutrymme och samtidigt sänka din ränta.

Såhär levlar du:

För att kunna utöka din kredit med Levla, och därmed få tillgång till en lägre ränta, behöver du:

Så går ansökan till

För att ansöka om ett lån följer du nedanstående steg:

 1. Välj vilket låneutrymme du önskar.
 2. Ange kontaktuppgifter och ditt personnummer.
 3. Klicka i din typ av anställning.
 4. Svara på frågor om din ekonomi, exempelvis månadsinkomst, månadskostnader samt civilstånd.
 5. Signera med bankID.
Fairlo kreditlån

För att samla dina mindre lån väljer du tjänsten Fairlo Lösa. Du behöver vara kund hos Fairlo och använda deras tjänst Varda för att kunna samla dina lån. Då ansöker du via Mina sidor.

Ansöka om lån hos Fairlo med BankID

Hos Fairlo både ansöker du och sköter dina tjänster enkelt digitalt på hemsidan och signerar med bankID.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Så snart du har signerat din ansökan får du ett preliminärt besked. Därefter skall din ansökan behandlas. Och under ordinarie öppettider får du vanligtvis ett besked inom en timme. Det får du oberoende om din ansökan är beviljad, behöver kompletteras eller nekas.

Vanliga aviavgifter

Du betalar inga avgifter hos Fairlo. Förutom att det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån så tar de inga som helst avgifter då du väljer att nyttja din kredit. Skulle du däremot vara sen med din betalning tillkommer en påminnelseavgift. Likaså om din betalning går till inkasso.

Mina sidor hos Fairlo

När du är kund hos Fairlo är all handläggning digital. På Fairlo Mina sidor kan du ansöka om eller ändra tjänster, se kontoinformation och betala månadsavin.

Logga in på Fairlo

När du har ett lån hos Fairlo kan du alltid logga in på dina sidor. Logga in på Fairlo genom att klicka på knappen:

Sammanfattning av Fairlo

Fairlo AB grundare
Fairlos grundare Jimmy och Shamon Hanna.

Företaget Fairlo

Fairlo AB grundades 2016 och lanserade sin första tjänst, Varda, år 2018. Under 2021 omsatte bolaget cirka 56 miljoner kronor och gjorde ett negativt resultat på - 45 miljoner kronor. Företagets säte är i Stockholm.

Enligt dem själva finns Fairlo till för att göra det tryggare och enklare att sköta sin privatekonomi, oavsett om det är via ett lån eller andra tjänster som Fairlo erbjuder.

Sedan starten 2016 fokuserar de därför med att skapa tjänster som ska vara ärliga och lätta att förstå. Utan finstilta villkor och utan överraskningar. Allt för att du ska kunna fatta så bra beslut som möjligt när du verkligen behöver det.

Mer om Fairlo AB hos Alla Bolag.


Kontakta Fairlo

Telefonnummer:  Du bokar en telefontid på hemsidan.
Mailadress: kundservice@fairlo.se

Live-chatt: öppen varje vardag 8.00 - 18.00.

Fairlo öppettider:

 • Vardagar 8.00 - 18.00

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
Om du har klagomål gällande Fairlo kan du kontakta dem via livechatt. Skulle du inte få svar på din fråga, eller fortfarande inte vara nöjd, kan du maila kundombud@fairlo.se​.