Qred företagslån gör finansieringen av småföretaget lättare

För dig som driver ett mindre företag är det viktigt att finansieringen är enkel, smidig och flexibel. Och ibland behöver du få loss kapital snabbt. Hos Qred kan du ansöka om ett företagslån digitalt och få pengarna samma dag. Dessutom kan du överlåta alla eller enstaka fakturor till Qred och därmed slippa risken att kundens inbetalning uteblir.

Qred logotypLäs mer och ansök
Uppdaterad 7 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Qred

 • Digitala företagslån till småföretagare.
 • Erbjuder lån till alla bolagsformer så länge företaget är aktivt och registrerat.
 • Företagslån mellan 10 000 kronor och 2 000 000 kronor.
 • Qred factoring erbjuder flexibel fakturahantering.
 • Kreditkort med cashback.

Qreds kreditkort

Qreds företagslån

Omdöme och recension av Qred
"Tack vare Qred jag kan försätta bedriva mitt företag."

Finansvalps omdöme av Qred

★★★★★
★★★★★
4,8
Vårt betyg

Vi på Finansvalp gillar att Qred gör det så enkelt och smidigt att låna pengar. Att ansöka kostar ingenting och tar inte mer än en minut.

Många av uppgifterna som efterfrågas är frivilliga att lämna. Så allt du behöver veta är egentligen företagets organisationsnummer och ungefärlig månadsomsättning.

Men lika lätt är det inte att få en uppskattning av lånekostnaden. Eftersom Qred inte ger dig en ränta utan istället erbjuder dig en fast månadskostnad är det svårt att veta vad du egentligen kommer att betala.

Det tar inte mer än en minut att ansöka

Förutom att du måste ansöka innan du får veta en ungefärlig summa måste du själv räkna ut hur stor ränta du får.

Det vill säga hur stor andel du betalar Qliro för att du får låna pengar. Vi tycker att det hade varit mer transparent med ett uttalat räntespann.

Då vet du åtminstone inom vilka ramar du kommer att hamna innan du ansöker om ett lån.

För de flesta men inte alla

På Finansvalp uppskattar vi att Qred ser alla företagare. Stora som små, gamla rävar eller nykläckta sparvar. Och även om de flesta som har betalningsanmärkningar nekas lån är dörren inte stängd även om du har misstag med dig i bagaget.

Däremot kan du som vill starta ett företag inte låna pengar via Qred. Trots att alla olika bolagsformer accepteras så är ett av kraven att du måste vara registrerad och aktiv för att beviljas.

På Finansvalp skulle vi gärna se ett investeringsalternativ för startups. Läs mer om deras företagslån och ansök här.

Du får 1 % cashback på dina köp

Hjälp med fakturor och pengar tillbaka på dina inköp

Att Qred erbjuder factoring ser vi som klart positivt. För mindre företag är det ofta både tidsödande och dyrt att hålla koll på fakturorna.

Och ibland är det tufft att ligga ute med kundfordringar. Förutom att du får betalt inom 24 timmar om du säljer fakturorna till Qred så tar de också över risken. Och bara det kan vara värt att betala för.

Att Qred har ett företagskort som du både kan betala dina fakturor och göra dina inköp med gillar vi på Finansvalp. Det är dessutom avgiftsfritt och du har 45 räntefria dagar.

Alltså kan du välja att betala din månadsfaktura direkt och betala 0 kronor i ränta. Vi uppskattar också att du får 1 % caschback på dina köp.

För- och nackdelar med Qred

Positivt hos Qred

Negativt hos Qred

Qred factoring

Trustpilots betyg och omdömen av Qred

★★★★★
★★★★★
4,8
Trustpilot

Hos Trustpilot har Qred det utmärkta betyget 4,8 av 5. Det genomsnittliga omdömet är baserat på cirka 500 användares recensioner. Och hela 88 % har lämnat högsta möjliga betyg. En av dem är Inger som känner sig tacksam. Hon skriver:

" Jag är evigt tacksam för den hjälp jag fått av Qred! När jag var i starten av en vidareutveckling av mitt företag sommaren 2016 och som bäst behövde ekonomiskt stöd, så var Qred de som kom till min undsättning och faktiskt gjorde att jag kunde fortsätta min verksamhet.

Sen dess har jag löpande haft kontakt med Qred och både blivit intervjuad för artiklar hos deras samarbetspartners och fått fortsatt ekonomiskt stöd då och då. De är alltid, verkligen alltid så underbara att ha kontakt med!"

Mike är bara en av alla företagare som upplevt svårigheter under pandemin. Han lämnar högsta betyg till Qred och motiverar det såhär:

"Qred har hjälpt mig med att lösa olika utmaningar under pandemin och efter. De förstår mina utmaningar och vad det innebär att driva företag. Tack vare Qred jag kan försätta bedriva mitt företag."

Kenneth tycker att månadskostnaden är alldeles för hög och skriver:

"Oseriöst att kräva så hög "amortering" anmält till konsumentverket."

Läs fler omdömen och se Qreds svar här.

Google Reviews betyg och omdömen av Qred

★★★★★
★★★★★
4,6
Google Reviews

Även på Google review får företaget fina omdömen. Där landar det genomsnittliga betyget på 4,6 och baseras på drygt 100 recensioner. Tobias rekommenderar andra företagare att vända sig till Qred:

"Kan bara säga att jag tycker Qred är ett fantastiskt företag att ha och göra med. Simpel lånestruktur utan "dolda räntetillägg" med snabba handläggningstider. Skulle göra en investering i inventarier och ville inte binda upp rörelsekapitalet och kom över Qred när jag letade efter alternativa finansieringslösningar. Kan varmt rekommendera Qred både till etablerade som nystartade företag."

En som är mindre nöjd är Rolf som upplever att den interna kommunikationen brister. Han skriver:

"Oproffsiga! De har jagat mig länge för att blir deras kund och när jag kom med en faktura för att finansiera var jag tydlig att kunden har inte bankid och att jag har bråttom, deras säljare sa inga problem vi löser detta.

Vi skrev på ett avtal och skickade fakturan för sälj och efter detta fick jag en epost som säger att han måste godkänna med bank id och att det går inte. Dålig kund bemötande, ingen bra kommunikation mellan säljaren och ekonomin avdelning.
Inte nöjd alls."

Vi gillar
Qred erbjuder flexibla och smidiga företagslån till småföretagare. Alla bolagsformer är välkomna. Det enda som krävs är att du har ett aktivt och registrerat företag samt ett konto hos en svensk bank.
Qred företagslån
"Jag är evigt tacksam för den hjälp jag fått av Qred!"

Så mycket kan du låna hos Qred

Kostnad för lånet

Enligt Qred betalar du ingen ränta på lånet. Istället får du en fast månadsavgift. Vilken den blir beror bland annat på lånets storlek och löptid. Dessutom görs en individuell bedömning.

Några av de saker som ingår i bedömningen är:

Hur mycket man kan låna av Qred

Du kan låna mellan 10 000 kronor och 2 000 000 kronor. Varje ansökan bedöms individuellt och det är först när du söker ett lån som du får veta hur mycket du kommer att beviljas. Läs mer hos Qred och starta ansökan.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Qred

Företagslån

Qred erbjuder flexibla och smidiga företagslån till småföretagare. Alla bolagsformer är välkomna. Det enda som krävs är att du har ett aktivt och registrerat företag samt ett konto hos en svensk bank.

Även du som har en betalningsanmärkning på företaget kan söka. Om du får lånet beviljat eller inte beror bland annat på hur eventuell skuld ser ut och varför du fick en betalningsanmärkning i första början.

Kreditkort

Qred har ett fördelaktigt kreditkort som du kan använda för att samla företagets alla inköp och fakturor på. Qreds kreditkort är kostnadsfritt Förutsättningarna för Qreds kreditkort är:

Varje gång du använder kortet on- eller offline får du tillbaka 1 % av inköpsbeloppet som dras av från din månadsfaktura.

Samla alla dina kvitton digitalt. När du har handlat något tar du en bild på kvitton som sparas i utgiftshanteraren. Sedan får du en rapport varje månad med dina samlade utgifter och kvitton.

Läs mer om kreditkortet och ansök här.

Factoring

Qred factoring består av två delar. Om du vill få loss kapital snabbt kan du sälja dina fakturor till Qred. På så vis har du pengarna inom 24 timmar. Så länge din kund är kreditvärdig för beloppet köper Qred fakturan utan regress. Vilket betyder att de tar hela risken. Och du väljer själv vilka fakturor du vill sälja oavsett om det är alla eller någon enstaka.
Läs mer om Qreds factoring.

Skulle du inte ha behov av pengarna direkt kan du välja att överlåta själva fakturahanteringen till Qred. Då sköter de alla utskick, påminnelser och i de fall det behövs även vägen till inkasso. I Qreds fakturaportal har du själv full koll på processen.

Qred kreditkort

Så går ansökan av lån till

Qred har gjort det lätt för dig att söka om ett företagslån. Att fylla i en ansökan tar inte mer än en minut och du behöver bara ha koll på företagets organisationsnummer och ungefärlig månadsomsättning.

Din ansökan är kostnadsfri och inte bindande. Inte förrän du har tackat ja och signerat avtalet har du förbundit dig till något. Och inte ens då skriver du på en bindningstid. Du kan när som helst betala tillbaka hela lånet.

 1. Fyll i organisationsnummer eller personnummer om du har enskild firma.
 2. Ange dina kontaktuppgifter.
 3. Välj bland olika alternativ vad lånet skall användas till. Om inget av alternativen stämmer in väljer du övrigt.
 4. Om du har en borgensman anger du det. Det är valfritt men kan innebära att du får ett bättre erbjudande.
 5. Anslut din bank tillfälligt för att dela med dig av företagets kontoutdrag. Även detta är valfritt men kan innebära att du får ett bättre erbjudande.
 6. Till sista anger du företagets omsättning per månad.
 7. Skicka ansökan.

Ansöka om lån och konto hos Qred med BankID

Qred är en digital bank och du använder bankID för att både logga in på Mina sidor, ansöka om lån och signera avtal.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Att ansöka om ett företagslån tar inte mer än en minut och du får en återkoppling inom en timme. Skulle du beviljas ett lån får du pengarna utbetalda samma dag.

Qred AB

Mina sidor hos Qred

Du som är kund hos Qred kan logga in på Mina sidor. Där finns all dokumentation gällande ditt lån liksom fullmakter, betalningsavier och annat för att du skall kunna administrera dina finanser.

Vanliga aviavgifter

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Qred. De tar inte heller ut en start- eller uppläggningsavgift. Däremot betalar du en fast månadskostnad. Vilken summa du får betala baseras på något som kallas för ditt företags Qred score och avgörs individuellt.

Summering av Qred

Företaget Qred AB

Qred AB bildades 2015 i syfte att hjälpa mindre företag med finansiering. Idag är bolaget verksamma i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Brasilien och Belgien.

Under 2021 omsatte bolaget cirka 397 miljoner kronor och gjorde ett negativt resultat på -6 miljoner kronor. Företagets säte är i Stockholm.

Läs mer om Qred.

Tomas och Sofie från Byggtjänst i Veberöd berättar om deras erfarenheter av Qred


Kontakta Qred

Telefonnummer:  020-150 333

Telefonnummer factoring:  020-150 111
Mailadress: support@qred.se

Livechatt

Qred öppettider:

 • Måndag - fredag: 8.00 - 17.30
 • Lördag - söndag: stängt

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?
Om du är missnöjd
, har klagomål, önskar överklaga ett beslut eller bara lämna feedback vänder du dig till Qreds kundservice. Är du fortfarande inte nöjd med det svar du har fått kan du vända dig till deras klagomålsansvarige. Det gör du genom ett kontaktformulär på hemsidan.