Zmarta jämför låna upp till 600 000 kronor

Hos Zmarta kan du få bättre koll på din privatekonomi genom att jämföra och teckna försäkringar, elavtal och bolån. Med över 30 långivare kan du känna dig trygg med att få den lägsta räntan på privatlån upp till 600 000 kronor. Och är du företagare kan du låna upp till 5 000 000 kronor för att investera eller växa.

Zmarta logotypAnsök om lån
Uppdaterad 23 mars 2023
Susanne Österberg
Skriven av
Susanne Österberg
Tobias Pettersson
Granskad av
Tobias Pettersson

Sammanfattning av Zmarta

 • Privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor.
 • Bolån upp till 10 000 000 kronor.
 • Företagslån upp till 5 000 000 kronor.
 • Jämför och byt elavtal.
 • Försäkringsförmedlare.
 • Jämför lån från 35 olika kreditgivare med endast en UC.
 • Samla dina smålån och sänk din månadskostnad.
 • Kostnadsfri ansökan.
 • Lån med betalningsanmärkningar.
omdöme och recension av Zmarta

Finansvalps omdöme av Zmarta

★★★★★
★★★★★
4,4
Vårt betyg

Zmarta är en jämförelsesite och låne- samt försäkringsförmedlare. När du behöver ett lån kan du spara både tid och pengar genom att söka via Zmarta. Du får tillgång till över 30 långivare med en ansökan som bara tar någon minut att fylla i.

Hos Zmarta ansöker du digitalt. Dina erbjudande visas på Mina sidor och du kan i lugn och ro jämföra räntor och villkor och se vilket lån som är det bästa för just dig.

Eftersom du inte binder dig till något behöver du inte teckna ett lån om du inte vill. Men du lånar inga pengar av Zmarta.

Så snart du har skrivit på ett låneavtal är det långivaren som tar över. Därför finns det från Zmartas håll ingen garant för att du får det du har blivit erbjuden.

Zmarta samarbetar med över 30 långivare

Jämför kostnadsfritt

Att Zmarta är kostnadsfritt gillar vi på Finansvalp. Eftersom de tjänar på den provision långivaren ger när du tar ett lån som har förmedlats av Zmarta kan de låta dig som kund använda tjänsterna gratis.

Du binder dig inte heller till något när du ansöker. Om du inte gillar något av förslagen behöver du inte göra någonting.

På Finansvalp har vi uppmärksammat att många av Zmartas kunder kritiserar den mängd samtal och mail som de får från företaget.

Även om vi förstår att de gärna vill att du som ansöker också skall signera ett avtal bör de kanske lyssna till kritiken på den punkten.

Förbättra din privatekonomi

Det vi på Finansvalp gillar mest med Zmarta är deras bredd. Förutom att förmedla privatlån kan du även jämföra bolån, försäkringar, företagslån och till och med elavtal.

Det betyder att du faktiskt kan samla och förhoppningsvis förbättra ditt hushålls totala ekonomi.

Och det är den största skillnaden och även fördelen som Zmarta har gentemot sina konkurrenter. Idag är elpriserna rekordhöga. Därför är det extra aktuellt att se över ditt elavtal.

Eftersom Elskling, som jämför och förmedlar elavtal, ingår i samma koncern har Zmarta tillgång till nästan alla elbolag i landet. Och de hjälper dig även att byta elleverantör om du hittar en som är bättre.

Men alla mynt har en baksida. Torts att vi gillar bredden så gör det också att siten kan upplevas som lite svårare att navigera. Eftersom Zmarta erbjuder många tjänster så samlas det också mycket information på samma ställe.

Låna med betalningsanmärkningar och en UC

Att du som har betalningsanmärkningar kan få ett lån tycker vi på Finansvalp är bra. Även om du har begått misstag tidigare så kan du ha en lika bra betalningsförmåga som alla andra nu och i framtiden.

Men att Zmarta samarbetar med 35 långivare innebär inte att alla kommer att få din ansökan. Eller att alla som får en förfrågan väljer att ge dig ett erbjudande.

Zmarta har vissa grundkrav på dig som ansöker. Men varje långivare har sina egna krav. Exempelvis är det inte alla som accepterar betalningsanmärkningar.

Och eftersom din ansökan hanteras individuellt kommer varje långivare att göra en egen bedömning av din betalningsförmåga. En bedömning som kan skilja sig åt rejält.

Och det anser vi att Zmarta skulle kunna kommunicera tydligare till sina kunder. På så vis skulle de undvika att du blir besviken när du inte får den respons du önskat.

För- och nackdelar med Zmarta

Positivt hos Zmarta

Negativt hos Zmarta

Visste du?
Det kostar inget att använda sig av Zmarta. Du binder dig heller inte till något när du ansöker om ett lån.
Zmarta privatlån

Trustpilots betyg och omdömen av Zmarta

★★★★★
★★★★★
4,6
Trustpilot

Hos Trustpilot har i skrivande stund över 3 800 kunder lämnat en recension av Zmarta. Och det genomsnittliga betyget är utmärkt på 4,6 av 5. Caroline har använt Zmarta för att jämföra lån. Hon skriver:

"En låneförmedlare som man kan lita på! Mycket hjälpsamma, snabba, trevliga, fixar allt och ser till att allt är till belåtenhet. Mina varmaste rekommendationer!"

Även Hamid är nöjd med Zmarta. Framförallt den snabba handläggningen. Såhär förklarar han sitt höga betyg till företaget:

"Jag är mycket nöjd. Fick svar så fort som jag kontaktade Zmarta samt banken för mitt lån. Jag fick bästa ränta på marknaden. Förhandlingen tog inte så lång tid och pengarna sattes in på mitt bankkonto direkt."

Hans har använt Zmarta för att samla familjens lån:

"Det var fantastiskt att få ett erbjudande så att vi kunde lösa in alla våra smålån. Nu har vi allt på ett ställe och det känns tryggt och bra."

Av de användare som har lämnat ett lågt betyg nämns oftast flertalet UC och alldeles för intensiva kontaktförsök från Zmartas säljare. Alexander ville jämför bolån. Förutom att vara missnöjd med de erbjudanden han fick gillar han inte att Zmarta fortsätter att ringa honom:

"Lovar att kunna sänka min ränta på befintligt lån, när dem inte ens kan erbjuda en ränta som är i närheten av vad jag har, dvs mycket högre, så blir dem otrevliga. Jag har aldrig tagit kontakt med dem. Och inte nog med det de mailar, skickar brev även fast jag flera gånger sagt att jag inte är intresserad, ibland ringt flera gånger om dagen och kvällen."

Läs alla omdömen om Zmarta hos Trustpilot.

Google Reviews betyg och omdömen av Zmarta

★★★★★
★★★★★
3,1
Google Reviews

På Google har Zmarta ett medelbetyg på 3,1. Oscar har använt Zmartas tjänster och beskriver sin upplevelse såhär:

"Jag har absolut ingenting negativt att säga om Zmartas tjänst inom låneförmedling. Fungerar som man tänker att den ska göra, och man får själv välja mellan olika långivare. Ansökningsprocessen är smart uppbyggd, och man känner hela tiden att man sitter i förarsätet.

Med tanke på den transparens man upplever vid valet av långivare, och det faktum att Zmarta inte tar betalt av mig för att använda denna tjänst, vore det orimligt av mig att sätta någonting annat än 5 stjärnor i denna recension. Smart tjänst, Zmarta!"

Bland dem som lämnat det lägsta betyget finns Conny. Han tillhör de kritiker som tycker att Zmarta är lite för påstridiga i sin marknadsföring:

"Trots att jag aldrig någonsin haft att göra med sms-lån, låneinstitut eller någonting alls utanför en så kallat traditionell bank OCH är medlem i Nix-registret så ringer, och ringer, och ringer Zamla för att sälja lån.

Om företaget inte ens respekterar etablerade register som förbjuder dem att ringa personer som inte ens är kunder - vad säger det om företaget värdegrund, kundrespekt och affärspraxis? Bottenbetyg."

Omdöme och recension av Zmarta

Låna pengar med Zmarta

Om du vill ta ett privatlån utan säkerhet och samtidigt känna dig säker på att få den lägsta möjliga räntan kan du använda en jämförelsesite som Zmarta. Här kan du jämföra och låna upp till 600 000 kronor.

Att lånet inte kräver någon säkerhet innebär att du bestämmer vad du skall använda pengarna till. Dock kan vissa långivare ha restriktioner för vad du får använda lånet till. Exempelvis att du inte får använda pengarna för att starta ett företag eller köpa en bostad.

Räntespann

Hos Zmarta samlas över 30 långivare. Vissa erbjuder snabba lån till högre risk och ränta till lågt ställda krav på dig som söker. Andra satsar på lägre risk och ränta men är desto mer noggranna i sin kravlista.

Eftersom samtliga samarbetspartners gör en individuell bedömning av din ansökan och kreditupplysning varierar räntan stort mellan långivarna.

Så mycket kan du låna genom Zmarta

Hos Zmarta kan du ansöka om privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor, bolån upp till 10 000 000 kronor och företagslån upp till 5 000 000 kronor.

Genom att fylla i en kostnadsfri ansökan online har du möjlighet att få ett erbjudande från upp till 35 långivare. Utan att du själv behöver kontakta var och en vilket besparar dig massor av tid.

Dessutom tas bara en UC per ansökan. Att fylla i ansökan tar inte mer än någon minut och därefter kan du luta dig tillbaka och invänta svar.

Alla erbjudanden du får samlas på Mina sidor

Du loggar in med ditt bankID och kan i lugn och ro välja det erbjudande som är det bästa för dig. Förutom att titta på den nominella räntan bör du även jämföra följande:

 1. Hur lång är återbetalningstiden och hur flexibel är den? Ju längre tid du har på dig att betala tillbaka lånet ju mer ränta kommer du att få betala. Men om du väljer en kort återbetalningstid får du en högre månadskostnad.
  Så välj den återbetalningsplan som känns rimligast för dig. Med en flexibel återbetalning har du exempelvis möjlighet att välja en betalningsfri månad. Det kan vara bra att ha om ekonomin skulle kännas extra kärv under en kort period.
 2. Vad är den effektiva räntan? Oftast anger kreditgivare den nominella räntan. Det beror på att den är marknadsföringsmässigt mer intalande. Men den effektiva räntan säger mer om vad lånet faktiskt kommer att kosta dig. Den inkluderar nämligen både ränta och avgifter.
 3. Har du många smålån och krediter? Genom att samla dem i ett enda lån kan du sänka din månadskostnad.
Zmarta jämför lån

Samla dina mindre lån

För dig som har flera smålån och krediter är det nästan alltid smart att samla dem i ett lån. På så vis sänker du din ränta, får färre avgifter och en bättre koll på din månadskostnad. När du fyller i din låneansökan kryssar du i att du vill samla dina lån.

På så vis skickas din ansökan till samarbetspartners som erbjuder den tjänsten. Precis som vid ett vanligt lån loggar du in på Mina sidor för att ta del av dina erbjudanden.

Låt Zmarta hjälpa dig att jämföra långivare som kan samla dina smålån.

Företagslån

Är du företagare kan du behöva pengar för att kunna investera eller växa. Eller så har du en tuff period och behöver ett lån för att kunna täcka dina kostnader. I sådana fall kan du jämföra företagslån från upp till 12 olika långivare hos Zmarta.

Låna upp till 5 000 000 kronor till ditt företag. Du kan även ansöka om en företagskredit eller ett företagskreditkort med en kredit upp till 1 000 000 kronor.

Gå till företagslån.

Försäkring

Den tidigare försäkringsförmedlaren Insplanet är numera en del av Zmarta. Vilket innebär att du förutom lån kan jämföra en mängd olika försäkringar. Du kan exempelvis jämföra bil-, hem- och villaförsäkringar helt kostnadsfritt.

Du behöver bara ange några få uppgifter. Efter det tar Zmarta över och hämtar in erbjudanden från flera olika försäkringsbolag. När Zmarta har fått in alla erbjudanden jämför du dem och tecknar den försäkring som passar dig bäst.

Elavtal

Med dagens elpriser är det mer aktuellt än någonsin att spara pengar genom att jämföra elavtal. Och Zmarta jämför avtal från nästan alla elbolag i hela Sverige. Förutom att välja det bästa avtalet till din bostad eller ditt fritidshus kan du även byta elbolag med hjälp av Zmarta.

Så går ansökan av lån till

Alla långivare som Zmarta samarbetar med har sina egna krav för vem som får låna och inte. Men för att du skall kunna ansöka om att jämföra eller samla dina lån behöver du uppfylla Zmartas grundkrav:

Eftersom varje samarbetspartner har sina egna krav är det inte säkert att alla kommer att få din ansökan. Exempelvis godtar inte samtliga att du har betalningsanmärkningar.

Skulle det vara så att du har anmärkningar skickas därför din ansökan till de kreditgivare som accepterar det.

När långivaren har fått din ansökan gör de en individuell bedömning av din ekonomi. Förutom betalningsanmärkningar tittar kreditgivare exempelvis på om du har fast anställning eller inte, vilken inkomst och vilka utgifter du har varje månad.

Så här gör du för att ansöka om och jämföra lån:

 1. Klicka på typ av lån du vill söka i toppmenyn på hemsidan.
 2. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid samt personuppgifter.
 3. Om du har en medsökande anger du det. Tillsammans kan ni få ett mer fördelaktigt lån.
 4. Genom att klicka på gå vidare kostnadsfritt godkänner du också Zmartas villkor.
 5. Långivarna återkopplar till dig så snart de har ett erbjudande. För att se alternativen från jämförelsen loggar du in på Mina sidor. Där ser du bankernas olika förslag med villkor, räntor och löptider.
 6. Gå igenom dina erbjudanden och välj det alternativ som passar dig bäst. Ansökan är inte bindande och du kan närsomhelst dra dig ut eller avstå helt.
 7. Pengarna finns på ditt bankkonto inom 1-4 dagar från att långivaren har mottagit ett signerat låneavtal från dig.

Hur snabbt får man svar på sin ansökan?

Att ansöka tar inte mer än några minuter och därefter förmedlas din ansökan till upp till 35 olika långivare. För att du skall få det bästa lånet för dig till den lägsta räntan vill du jämföra så många olika erbjudanden som möjligt.

Och eftersom alla långivare gör en individuell bedömning av dig kan det ta några dagar innan du har fått in alla svar. Speciellt om du söker under eller inför en helg. Därför bör du om möjligt försöka vänta in alla offerter innan du bestämmer dig.

Zmarta visar 5 steg från ansökan till utbetalt lån

Mina sidor hos Zmarta

När du loggar in på Mina sidor kan du bland annat ta del av olika låneerbjudanden eller andra jämförelser samt hantera dina kontaktuppgifter.

Vanliga aviavgifter

Det kostar ingenting att använda Zmartas jämförelsetjänster. Anledningen är att de får provision av den långivare eller försäkringsgivare du väljer att teckna hos. Däremot kan du behöva betala avgifter på det lån du tar. Därför vill du förutom räntan även jämföra de olika erbjudandenas avgifter.

Zmarta AB

Summering av Zmarta

Företaget Zmarta

Zmarta AB grundades redan 1999 och har till syfte att förmedla olika tjänster inom privatekonomi. Bolaget ingår i koncernen Zmarta Holding AB som bland annat äger Elskling och Zmartas moderbolag Freedom Finance Holdings AB.

Under 2021 omsatte bolaget cirka 399 miljoner kronor och gjorde ett förlustresultat på drygt - 84 miljoner kronor. Zmartas verksamhet finns förutom i Sverige också i Finland och Norge.

Läs mer om Zmarta AB.


Kontakta Zmarta

Öppettid kundtjänst:

 • Måndag till torsdag: 8.00 - 20.00
 • Fredag: 8.00 - 17.00
 • Lördagar och söndag: 10.00 - 15.00

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Skulle du inte vara nöjd med Zmarta bör du i första hand vända dig till den förmedlare av lån eller försäkring som du har varit i kontakt med. Om du fortfarande är missnöjd eller har frågor kan du vända dig till Zmartas klagomålsansvarige. Det gör du skriftligen via mail eller post:

Du kan även kontakta ansvarige för klagomål på telefon:

 • Telefon: 0431-47 22 60

Som kredittagare har du också möjlighet att vända dig till kommunens konsumentvägledning eller till Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).