Bäst lån med Creditsafe 2023 – här lånar du med lägst ränta

Vill du ta ett lån med Creditsafe? En av anledningarna till att ta att lån med Creditsafe är det inte påverkar din kreditvärdighet hos UC. Det finns flera långivare som använder kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Men villkoren skiljer sig och risken är att du betalar dyra kostnader för lånet.

Northmill har bäst lån med Creditsafe. Dels för att Northmills kontokredit har den lägsta räntan ner till 7,9 %. Dessutom erbjuder de flexibel återbetalning där du kan betala av lånet i den takt du vill och kan.

Lån med Creditsafe
”Dom hjälpte mig att lösa många smålån och krediter. Och dessutom såg dom till att räntan sänktes rejält, så äntligen kan jag börja leva igen. TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR HJÄLPEN!!!”

Jämför lån med Creditsafe

LångivareHögsta beloppRäntaEffektiv ränta
Northmill50 000 kr7,9 – 21,9 %9,22 – 27,41 %
Lumify70 000 kr40,25 %12,87 – 236,5 %
Credifi25 000 kr39,5 %12,87 – 236,5%
Expresskredit30 000 kr39,8 %53,12 – 84,23 %
Ferratum50 000 kr40,08 %48,93 %
ViaConto1 000 – 20 000 kr39,5 %91,8 – 9,999 %
Klara Lån2 000 – 50 000 kr6,84 – 39,5 %8,57 – 289 %
Loanstep3 000 – 25 000 kr21,85 – 38,4 %30,49 -1 177 %
Merax3 000 – 30 000 kr39,48 %58,14 – 128,3 %
Uppdaterad: 1 februari 2023


När vi jämför olika lån som tar en upplysning hos Creditsafe har Northmill betydligt bättre räntor än andra långivare.

Med Northmills kontokredit har du en trygg och flexibel buffert kopplad till ditt konto när du tar ett lån med Creditsafe. Du kan sen låna från bufferten när du är i behov av pengar. Dessutom hanterar du bufferten helt digitalt via deras app.

En annan anledning till att låna av Northmill är att deras kontokredit gör att du kan låna upp till 50 000 kr, men att du inte betalar något förrän om du väljer att ta ut pengar från krediten.

Madelein Schoultz är en av många svenskar som tagit ett lån med Creditsafe hos Northmill. Såhär skriver hon på Google Reviews:

– Dom hjälpte mig att lösa många smålån och krediter. Och dessutom såg dom till att räntan sänktes rejält, så äntligen kan jag börja leva igen. TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR HJÄLPEN!!!

Peter Bartholdsson är en av över 700 personer som har gett Northmill 5/5 stjärnor på Trustpilot:

– En helt fantastiskt bank! Så omtänksamma och väldigt måna om sina kunder. Jag kan bara ge mina varmaste rekommendationer. Vänd er till först Northmill!

Så går ansökan till för lån med Creditsafe hos Northmill

Om du uppfyller kreditkraven efter att Northmill tagit en upplysning hos Creditsafe tar de även en upplysning via UC i nästa steg.

1. Efter Northmills initiala prövning av din ansökan får du ett preliminärt erbjudande. I det framgår villkoren som Northmill föreslår.

2. Du har möjlighet att beställa ett utkast till kreditavtalet på papper. Om du ber om det skickas det med post hem till dig.

3. Du kan acceptera det preliminära erbjudandet antingen på northmill.com/se eller i Northmills app.

4. Northmill gör sen en utvidgad kontroll och kreditprövning. Då får du får slutligt besked om ditt lån beviljats eller avslagits inom fem arbetsdagar.

5. Efter det har du tillgång till pengarna.

Läs mer om Northmill i vår recension om långivaren här.

Northmills lånevillkor

Lånebelopp50 000 kr
Lånets löptid5 – 72 mån
Ränta4,9 – 21,9 %
Effektiv ränta6,05 – 27,41%
Ålderskrav18 – 70 år
Räntefritt för nya kunderNej
Godkänner betalningsanmärkningarJa
Inkomstkrav0 kr
Uppläggningsavgift0 kr
Administrationsavgift19 kr
Uppdaterad: 28 november, 2022
Lån med Creditsafe


Ett lån med Creditsafe påverkar inte din kreditvärdighet

Fördelen med ett lån med Creditsafe är att det inte tas en upplysning hos UC. Det betyder alltså att din kreditvärdighet inte påverkas hos dem. Även om Creditsafe gör en kreditprövning på dig så påverkar det alltså inte din kreditvärdighet hos någon annan aktör. Därför kan det vara en bra anledning att ta lån med Creditsafe för att inte påverka din kreditvärdighet negativt.

Din information när du tar ett lån med Creditsafe

Nedan sex punkter sammanfattar vad Creditsafe tittar på när de tar en kreditupplysning. Informationen liknar den som andra företag som tar kreditupplysningar tar.

1. Dina personuppgifter

Fullständigt namn, personnummer, folkbokföringsadress och civilstånd.

2. Din inkomst

Hur dina inkomster och taxeringsuppgifter sett ut under de senaste åren.
Eventuella betalningsanmärkningarEventuella betalningsanmärkningar (både från enskilda- och allmänna mål) eller skuldsaldo hos Kronofogden, detta under de tre senaste åren.

3. Eventuell skuldsanering

De tittar också på om du är i en pågående skuldsanering. Om så är fallet kan ett lån inte bli beviljat då det inte finns några marginaler kvar.

4. Eventuella bolagsengagemang

Eventuella bolagsengagemang kommer synas i upplysningen från Creditsafe.

5. Creditsafe scoring

Din scoring. Med andra ord, vilken kreditvärdighet du har på en viss skala. Man väger inkomster mot utgifter genom att bland annat kolla på din historiska ekonomi. Mer om Creditsafe scoring längre ned.

6. Eventuellt förvaltarskap

Om du är under förvaltarskap kommer detta komma fram i kreditprövningen.
Även om all informationen hämtas och sparas när du ansöker om ett lån med Creditsafe syns inte kreditupplysningen i kreditregistret hos UC. Det innebär alltså att du behåller din ursprungliga kreditvärdighet.

Krav på kreditupplysningar

På grund av aktuella kreditgivningsregler är samtliga svenska långivare och banker skyldiga enligt lag att utföra en upplysning på dig som ansöker om lån eller kontokredit. Dock finns det inget specificerat om vilket kreditupplysningsbolag som ska användas, därför använder många långivare sig av alternativa företag så som Creditsafe eller Bisnode.

Andra aktörer som tar kreditupplysningar

Förutom UC och Creditsafe finns det även andra aktörer som hjälper kreditbolag att ta upplysningar. Två av aktörerna är Bisnode och Safenode. Även dem sammanställer information kring kreditvärdighet när privatpersoner och företag ska ta ett lån.

Den största skillnaden mellan UC och andra aktörer är att upplysningen via UC är synlig för andra som tar kreditupplysingar. En registrerad upplysning är synlig i 12 månader innan den tas bort.

Det betyder att många förfrågningar hos UC kan påverka dig negativt om du exempelvis ska ansöka om ett bolån. Om banken ser att du har många upplysningar registrerade på dig kommer banken därför se dig som en högre riskfaktor. Och många förfrågningar hos UC försämrar även din förmåga att förhandla om en så låg ränta som möjligt. I värsta fall kan det även leda till att du får avslag på din ansökan.

En kreditupplysning via Creditsafe är alltså bara synlig för kreditupplysningsföretaget

Den största skillnaden för dig mellan UC och Creditsafe är alltså att kreditförfrågan inte syns någon annanstans än hos Creditsafe. På så vis är det ett mer anonymt sätt att använda sig av Creditsafe än UC. Ingen annan förutom du själv och din långivare kommer kunna se att du ansök och tagit ett lån med Creditsafe.

Även andra aktörer än banker tar upplysningar via UC. Exempelvis en hyresvärd om du söker bostad, eller betaltjänster som Klarna och PayEx använder sig av UC. Om du har dålig kreditvärdighet på grund av att du gjort många kreditförfrågningar kommer dem se dig som en riskfaktor och i värsta fall blir du nekad ett hyreskontrakt eller att köpa varor och tjänster på faktura.

Just därför vänder sig många svenskar till långivare som lånar ut med Creditsafe.

Ansök om ett lån med Creditsafe hos Northmill, deras kontokredit har marknadens bästa räntor och schysta villkor.

Creditsafe lån

Kreditvärdighet hos Creditsafe

Alla företag som erbjuder kreditupplysningar har ett poängsystem för att bedöma kreditvärdighet. Din kreditvärdighet bedöms efter flera olika parametrar. Faktorerna som påverkar kreditvärdigheten mest är din inkomst och befintliga skulder. All information som hämtas är offentliga uppgifter från Skatteverket. 

Creditsafe använder sig av en modell där du får ett poäng som är mellan 1 – 100. Och där är 100 bäst. Baserat på vilken poäng du har kommer du därför delas in i en av följande kategorier:

Poäng: 1–19 Innebär en låg betalningsförmåga och en mycket hög risk för långivare.
Poäng: 20–39 Innebär en låg betalningsförmåga och en hög risk för långivare.
Poäng: 30–50 Innebär en måttlig betalningsförmåga och en medelmåttig risk för långivare.
Poäng: 51–70 Innebär en hög betalningsförmåga och en liten risk för långivare.
Poäng: 71–100 Innebär en mycket hög betalningsförmåga och en mycket liten risk för långivare.

Så uppdateras uppgifterna hos Creditsafe när du ansöker om ett lån

Informationen i Creditsafes register uppdateras kontinuerligt men olika ofta. Exempelvis uppdateras dina inkomstuppgifter bara en gång per år i samband med den årliga deklarationen.

När du däremot ansöker om ett lån med Creditsafe dyker det upp omgående i registret.

Betalningsanmärkningar uppdateras direkt om de uppstår. Men det finns undantag. Anledningen är att det finns två typer av betalningsanmärkningar; allmänna och enskilda mål. Det som skiljer dem emellan är att allmänna mål är betalningsföreläggande som kommer från stat eller kommun.

Enskilda mål däremot är betalningsföreläggande som kommer från privata sektorn. Det kan vara både företag och krav från privatpersoner. Betalningsanmärkningen som kommer från privat sektor synas så fort anmärkningen uppstår. Anmärkningar som uppstår i samband med skulder från stat och kommun uppdateras däremot bara en gång i veckan.

Om Creditsafe

Creditsafe är en av världens mest använda kreditupplysningsföretag och en av de ledande aktörerna i Sverige. Creditsafe Group har 25 kontor runt om i Europa, USA och Asien som tillsammans har över 110 000 kunder.

Huvudkontoret finns i Storbritannien och företaget bedriver egen verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Irland, Italien, USA och Japan. Creditsafe började dock sin resa i vårt grannland Norge, där det grundades i huvudstaden Oslo år 1997.

Förutom kreditupplysningar på såväl privatpersoner som företag, erbjuder också Creditsafe andra tjänster riktade mot företag. Det kan exempelvis vara att generera prospekts och leads till marknads- och försäljningsavdelningen, eller att “tvätta” ett kundregister; det vill säga, uppdatera kontakt- och adressinformation om kunder.

Skribent
Linus Jorstadius

Uppdaterad: 1 februari 2023

Hem » Låna pengar » Bäst lån med Creditsafe 2023 – här lånar du med lägst ränta