Som du ser är sidan helt befriad från störande reklam. Istället erhåller vi ersättning från ett flertal partners när vi förmedlar kunder till dem genom så kallade affiliatelänkar. Ersättningen kan i vissa fall påverka hur produkter visas på siten, men vårt redaktionella arbete är oberoende utan att påverkas av externa aktörer.
Bästa kreditkortet med bonus just nu (2023)
Uppdaterad 28 november 2023
Skriven av
Johan Ocklind
Johan Ocklind
Johan Ocklind har studerat ekonomi på Uppsala och Stockholms universitet. Han följde upp sina studier med att starta företag och skrev om allt från träning och hälsa till ekonomi. Intresset för ekonomi, finans och investeringar började under finanskrisen 2009 och har hängt med sedan dess.
Joakim är ekonomijournalist med dubbla kandidatexamen från Uppsala Universitet. Han har en kandidat i Företagsekonomi med inriktning internationell business och marknadsföring, samt en inom Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning journalistik.
Estela är ekonomijournalist med över 13 års erfarenhet. Hon har bl.a. hunnit jobba på CNN-nyheterna, på den kanske mest inflytelserika chilenska mediekoncernen i Chile, Grupo Copesa, och för amerikanska staten i Washington DC.
Estela började skriva om och bevaka ekonominyheter 2012 när hon var en del av grundargruppen för ekonomitidningen Pulso. Hon har även jobbat som senior journalist för den välrenommerade tidningen Qué Pasa där hon jobbade som grävande journalist.
Det finns många kreditkort med bonus och cashback. Därför har vi gjort marknadens största jämförelse med över 20 olika kort och listat bästa kreditkortet. Vi visar hur mycket bonus varje kort ger, vad du kan använda bonusen till och villkoren kortet kommer med.
Alla kreditkort med bonus och dess villkor
I nedan tabell jämför vi alla kreditkort med bonus och dess villkor. Genom att klicka på tabbarna kan du se hur mycket bonus du får, hur bonusen kan användas, vad korten kostar och dess kreditgräns.
Nedan har vi gjort en grafisk redovisning över de bästa kreditkorten just nu med de viktigaste punkterna. Det är ett sätt att få en bättre överblick över hur kreditkorten står sig mot varandra.
Maxkrediten är enligt tusentals kronor. Bonusen är rankad med index 0 - 100 enligt hur flexibelt bonussystemet är, hur mycket bonus man får och hur eventuell bonusgräns ser ut. Årsavgiften är satt i relation till skalan 1 - 100 och räntefria krediten är satt till antal dagar innan ränta tillkommer.
Två favoriter efter att ha jämfört över 20 olika kreditkort med bonus
Favoriterna efter att ha jämfört alla kreditkort med bonus är Coop Mastercard och re:member flex.
Med Coop Mastercard får du ett generöst bonussystem och du får poäng på allt du handlar, överallt. Du kan använda bonusen på mat, härliga upplevelser eller nöjen och shopping hos Coops välkända partners.
Exempelvis kan du få 10 % rabatt på resor med SJ, gå på bio för poängen, få rabatter på hotell, använda poängen hos SkiStar eller maxa matkassen hos Coop. Det ingår även en bra reseförsäkring för din familj och upp till 3 medresenärer.
0,5 poäng extra/kr på allt du handlar med kreditkortet får du som bonus (även utanför Coop). Just nu får du också 15 000 extra bonuspoäng fram till 3 december 2023 (därefter 10 000).
Första året är avgiftsfritt och kommande år kostar 295 kr per år. Kreditkortet kommer med en hög kreditgräns på 150 000 kr med 55 dagar räntefri kredit.
Väljer du re:member flex får du ett kreditkort med förmåner utan att behöva betala en årsavgift. Med rabatt i över 300 webbutiker och kompletterande reseförsäkring är det definitivt ett av de bästa kreditkorten på marknaden utan årsavgift.
Med deras välutvecklade app har du också full koll på ditt saldo och kan reklamera transaktioner. Utöver det erbjuder re:member även generös kreditgräns på 120 000 kr med 56 dagars räntefri kredit.
Jämför bland de bästa kreditkorten 2023
Ditt resultat matchar med / 24
Kreditkort med bonus – se vår informationsvideo
Nischade kreditkort som ger bra bonus för dig med specialintressen
Om du har specialintressen eller exempelvis handlar mycket på Coop kan det löna sig att välja mer nischade kreditkort med bonus. Om du letar efter det bästa kreditkortet för just dig kan ett av de här korten passa bra.
re:member själva är ödmjuka och lovar visserligen inte guld eller gröna skogar. Men det de lovar är ett kostnadsfritt kort som fungerar över hela världen. Dessutom ingår kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.
Med upp till 25 % reward-rabatt i över 300 webbutiker finns det mycket pengar att spara. Om du ändå hade tänkt att handla online är det därför en no-brainer att kika in deras förmånsportal först.
Om du betalar hela beloppet när du får fakturan behöver du dessutom inte betala någon ränta alls.
Helt enkelt det bästa kreditkortet utan årsavgift och sparar dig pengar på saker du ändå hade tänkt shoppa, win-win.
Coop Mastercard fungerar som ett kombinerat medlems-, betal- och kreditkort och ger extra poäng på dina köp. Oavsett om du använder kortet på Coops butiker eller var som helst annars.
Kreditkortet gör att du kan handla med upp till 55 dagars räntefri kredit. Du kan sen välja själv om du vill dela upp din betalning eller betala hela beloppet direkt.
Dina köp samlas på en månadsfaktura och betalas hela beloppet är krediten räntefri.
Med Coop Mastercard tjänar du 0,5 poäng per krona på allt du handlar. När du skaffar kortet får du dessutom 10 000 gratis bonuspoäng.
Vad du kan använda dina bonuspoäng till
Du kan välja att använda bonuspoängen till allt ifrån värdecheckar på mat och härliga upplevelser till nöjen och shopping hos Coops samarbetspartners.
Förutom att handla mat på Coops butiker kan du använda poängen hos exempelvis Adlibris, Filmstaden, SJ och Skansen. Eller varför inte boka en resa med TUI?
Räkneexempel:Effektiv ränta är 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-08-01).
Bank Norwegian – bästa kreditkortet för dig som reser
Bank Norwegians kreditkort passar dig som ofta reser. En av fördelarna med kortet är att du kan göra kontantuttag utomlands utan någon kostnad. Det brukar annars kosta att ta ut pengar när du inte är i Sverige.
Kortet har heller ingen årsavgift till skillnad från de flesta andra kreditkort. Du kan ha en kredit upp till 150 000 kr på kortet och tjänar CashPoints på alla dina köp.
CashPoints är Bank Norwegians bonuspoäng
1 CashPoint motsvarar 1 norsk krona. När du använder kortet får du 0,5 % CashPoints på dina köp. Du kan använda CashPoints till att köpa flygbiljetter hos Norwegian.
Du kan även använda dina CashPoints till att köpa extra bagage, platsreservation och bokningsändringar.
Alternativet är cashback
Det finns också möjlighet att välja dina bonuspoäng som cashback, också med 0,5 % tillbaka på dina köp. Det innebär att du får tillbaka riktiga pengar på varje köp du gör med kortet.
1 cashback motsvarar 1 SEK och det gäller för kortanvädning på upp till 100 000 kr per kalenderår.
Kortet är gratis första 3 månaderna. Efter det kostar det 33 kr per månad. Och deras maxkredit är en av marknadens högsta; 150 000 kr.
Traveller passar framförallt dig som reser mycket. Det innebär att det finns många fördelar och förmåner som riktar sig till personer som reser mycket.
Några av förmånerna är flyg och hotell, rabatter på utlandsresor och reseförsäkringar. Kortet erbjuder också rörlig ränta och ingen årsavgift.
Du använder Traveller som ett vanligt kreditkort. Du kan alltså betala med det över hela världen. Men det finns också specifika fördelar och rabatter för dig som reser ofta.
Du kan till exempel få rabatter på flyg och hotellbokningar, samt en reseförsäkring om du bokar resor med kortet. Om du bokar dina resor med kortet är du dessutom skyddad ifall något oväntat skulle hända.
Med Marginalen Traveller ingår det alltid en kompletterande reseförsäkring som gäller för dig och ditt resesällskap.
Med Traveller har du alltid upp till 50 dagars räntefri kredit. Betalar du hela fakturan tillkommer ingen ränta.
I Marginalens bonusshop Poängportalen kan du förvandla poängen till resor och upplevelser. Och Poängportalen erbjuder fler än 20 000 upplevelser.
Du kan exempelvis boka hotell, flygresor, hyrbil eller upplevelser. Vi gillar också att du kan betala delar i shoppen med poäng och resten med kortet. Läs mer om Poängportalen här.
Det ingår också 9 st attraktiva reseförsäkringar och du tjänar bonuspoäng från första användning av kortet.
Vid betalning av den totala skulden varje månad utgår ingen ränta för köp. Vid utnyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 18,99% (2015-09-01). Årsavgift 395:- (avgiftsfritt första året).
MoreGolf Mastercard – bästa kreditkortet för dig som spelar golf
Bäst för dig som spelar golf
MoreGolf Mastercard
★★★★★
★★★★★
4,1
Vårt betyg
MoreGolf Mastercard
Maxkredit
160 000 kr
Årsavgift
295 kr, gratis 1 år
Räntefria dagar
55
9 000 välkomstpoäng
Grenfeerabatt mellan 10 - 50 %
★★★★★
★★★★★
4,1
Vårt betyg
9 000 välkomstpoäng
Grenfeerabatt mellan 10 - 50 %
MoreGolf Mastercard är ett kombinerat kreditkort och medlemskort som är utvecklat av Svenska Golfförbundet och Entercard.
Med kreditkortet får du bland annat rabatt på greenfee och golfutrustning. Dessutom får du en bra reseförsäkring som även gäller dina medresenärer.
Vad du kan använda bonusen till
Med kortet får du bonus på alla köp. Bonusen betalas sen ut i form av MoreGolf bonuscheckar som du kan lösa in hos utvalda partners eller mot greenfee på någon av Sveriges golfklubbar.
Greenfeerabatten ligger mellan 10 och 50 % på MoreGolfs utvalda samarbetsklubbar när du betalar med ditt MoreGolf-kort. Med kortet kan du delbetala allt från årsavgiften till din klubb till inköp av utrustning, resor och vanliga vardagsinköp.
Årsavgiften är gratis första året. Därefter kostar kortet 295 kr per år.
Effektiv ränta är 20,22 % vid betalning med e-faktura (24,73 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).
Qred VISA – bästa kreditkortet för dig som driver företag
Behöver du ett kreditkort till företaget är det Qreds företagskort du ska välja. Kortet är helt kostnadsfritt och har ingen månadsavgift. Du får 1 % cashback på samtliga köp och du kan ha flera kort till företaget helt gratis.
Det spelar ingen roll var du använder kortet, online eller offline. Du får alltid 1 % cashback på dina företagsköp som dras av på månadsfakturan.
Processen är enkel. Har du gjort ett inköp för 10 000 kr till företaget får du en faktura på 9 900 kr.
Betalar du fakturan inom 14 dagar tillkommer det aldrig någon extra kostnad. Men du kan också välja att dela upp betalningen med en ränta på 1,95 % per månad.
Det finns också möjlighet att betala fakturor med ditt företagskort genom Qreds mobilapp. Appen är också smidig för att ha koll på dina utgifter till företaget.
När du gjort ett köp med Qred VISA hittar du transaktionen direkt i appen. Sedan kan du starta kameran genom appen och ta en bild på kvittot.
Du kan också kategorisera typen av köp och hur mycket moms det är i kronor. I slutet av månaden får du en rapport av alla transaktioner som har blivit hanterade.
Ekonomijournalist Joakim Westman ger sitt omdöme av Refunder Pay.
Tillskillnad från andra kreditkort, ger Refunder Pay dig riktiga pengar till kontot. Du blir därmed inte "låst" till någon specifik förmånsportal utan du swishar enkelt din cashback till dig själv.
Att man får ytterligare cashback när man handlar via deras hemsida (med över 1 200 anslutna butiker) gör att det öppnas ännu fler möjligheter för att maximera kortet.
Om man ändå hade tänkt att handla från exempelvis Amazon, Webhallen, H&M etc. kan man lika gärna göra det via Refunder.se och samtidigt få tillbaka än mer pengar.
Det som känns extra tryggt är att kortet är i samarbete med stora jättar som VISA och DNB. Pricken över i:et är även att det ingår förmånliga försäkringar som gör kortet till ett naturligt val i vardagshandeln.
På resan ingår också en grym reseförsäkring för dig och ytterligare 3 st. Den gäller också oavsett var i världen du planerar att resa.
För att ta del av reseförsäkringen behöver du betala minst 75 % av resan med Refunder Pay. Då ingår bland annat ersättning för läkarvård, försening av bagage och avbeställningsskydd.
Du kan smidigt se dina transaktioner, saldo, cashback och mycket mer vi mina sidor hos Refunder, där du enkelt loggar in med BankID.
Nackdelen med Refunder Pay är att det är en relativt dyr årsavgift.
Specifikationer
Kreditgränsen ligger på 50 000 kr, du har 8 veckors räntefri kredit och 6 månaders räntefri delbetalning. Det är gratis de första 3 månaderna, därefter kostar det 395 kr per år.
mobila betalningsmetoder
Apple Pay
Google Pay
Samsug Pay
Krav
18 år
Folkbokförd i Sverige sedan 3 år
Fri från betalningsanmärkningar
Fast årsinkomst på minst 300 000 kr genom arbete eller pension
Swedbank Mastercard Guld – bästa kreditkortet för dig som behöver en hög kredit
Swedbank Mastercard Guld är det bästa kreditkortet för dig som vill ha en högre kreditgräns. Kortet har en kreditgräns upp till 500 000 kr vilket är betydligt högre än många andra kreditkort.
Med kortet får du upp till 55 dagars räntefri kredit eftersom att dina inköp och uttag samlas på en månadsfaktura. Och beroende på när i månaden du använt kortet får du alltså upp till 55 dagars kredit utan att behöva betala en ränta.
Bonus på alla köp
Varje gång du handlar med Mastercard Guld samlar du bonus. En krona motsvarar en poäng. När du uppnått 25 000 poäng (alltså köpt för 25 000 kr med kortet) får du en återbäring på 100 kronor. Du kan sen se din aktuella bonus på din månadsfaktura.
När du tankar på Preems bemannade stationer och betalar med kortet får du 15 öre/liter i rabatt på bensin, etanol/ E85 och diesel. Rabatten redovisas sen som en återbäring på din månadsfaktura.
När du bokar en resa med Mastercard Guld får du en kompletterande reseförsäkring och skydd som kan ge dig ersättning om något händer.
Den kompletterar din hemförsäkring och kan exempelvis ge dig ersättning för försenad ankomst och försenat bagage vilket kan vara skönt om resan inte går som du önskat.
Effekiv ränta 14,54% vid utnytjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-09-01).
Kreditkort med Joakim och Albin
Vi frågade Albin Kjellberg, som har lång erfarenhet inom ekonomi och investeringar, om hans syn på kreditkort.
Tänk på
Du samlar poäng så fort du gör köp med ditt kort. Men Ibland har kortföretagen olika gränser för hur mycket du måste spendera för att få någon bonus överhuvudtaget.
Jämförelse mellan bästa kreditkorten med bonus
Vi har listat över 20 olika kreditkort och förtydligar vad du kan använda korten till och vad korten kostar – dessutom vilka kreditgränser som gäller.
Bonus och var den kan nyttjas
För varje kort har vi räknat ut hur mycket du får tillbaka när du spenderar med kortet. Sedan skriver vi också var du kan använda bonusen och länkar till eventuella bonusshoppar. Får du i stället pengar tillbaka har vi skrivit Cashback.
Ibland har kort en månadsavgift och ibland en årsavgift. Därför har vi räknat ut vad varje kort kostar per år för att lättare kunna jämföra. Sedan har vi också räknat ut hur mycket du minst behöver spendera varje år för att få tillbaka avgiften för kortet, i form av bonus.
Nedan listar vi hur många dagar du har på dig att betala din kreditkortsräkning innan företaget lägger på en ränta. Sedan har vi också skrivit ut räntan ifall du inte betalar i tid.
Vi listar varje korts maxkredit som säger hur mycket du kan spendera innan du måste betala tillbaka din skuld, förutsatt att du blivit godkänd för det beloppet.
Sedan listar vi också om du kan betala fakturor och räkningar med kortet, vilket är ovanligt men förekommer.
Det går nämligen ibland att betala via tredjepartslösningar som Betalo och Billhop. I andra fall går det att göra direkt i hos kortutgivaren, då får man oftast betala räntekostnaden från dagen man betalar räkningen till dess att fakturan är betald.
Ekonomijournalist Joakim Westman förklarar hur kreditkort med bonus fungerar samt hur du hittar bästa kreditkortet.
Kreditkort blir mer och mer populärt i Sverige vilket man kan förstå. Tack vare att du kan göra betalningar på nätet och utanför, precis som vanligt.
Samtidigt kan du ofta vänta upp till två månader innan fakturan för dina köp ska betalas. Men betalar du senare än kortets regler tillkommer ofta en räntekostnad.
När du väljer ett kreditkort kan du välja ett med bonus. Vilket vi tycker är en självklarhet eftersom det inte finns några egentliga nackdelar – bara du väljer det bästa kreditkortet för din situation!
Poäng vid köp
Alla kreditkort ger dig bonuspoäng när du handlar med kortet, bonuspoäng som sedan kan användas till att köpa produkter eller upplevelser.
I vissa fall kan du omvandla poängen till kontanter, då får man oftast en lägre procent tillbaka i bonus. Det är detta som kallas för cashback.
Använd poängen
Sen är det vanligt att du kan använda poängen i ditt korts bonus- eller poängshop. Där varierar utbudet på prylar och upplevelser ganska mycket så det gäller att välja det bästa kreditkortet för just dig.
Kreditkort med cashback är också vanligt men ger oftast lite lägre bonus än om du får poäng att använda i en bonusshop.
Hur vi räknar på bonus för kreditkort
Hur mycket du får för varje spenderad krona är en annan vanlig fråga. Vi har kollat upp hur många poäng det kostar att t.ex. köpa ett presentkort på Elgiganten och sedan tagit reda på hur mycket du behöver spendera för att få de poäng som behövs för presentkortet.
Efter det kan vi räkna ut en procentsats som säger hur mycket bonus du får vid varje köp.
För vem passar kreditkort med bonus?
Så länge du har ett jobb passar ett kreditkort med bonus bra. Det är ett smidigt alternativ till ett vanligt betalkort (där pengarna dras direkt från ditt konto) och ger dessutom bonusar.
Väljer du samtidigt ett kreditkort med bonus (inte cashback), är det viktigt att tänka på var du kan använda dina bonuspoäng, mer om det i nästa stycke.
Att tänka på
Hur du tjänar in poängen
Du samlar poäng så fort du gör köp med ditt kort. Men Ibland har kortföretagen olika gränser för hur mycket du måste spendera för att få någon bonus överhuvudtaget. Därför har vi skrivit om alla dessa gränser i vår jämförelse.
Var du kan använda poängen
Om du gillar att resa, spela golf, shoppa online eller spenderar mycket tid på upplevelser kan olika kort vara det bästa kreditkortet för dig.
Vissa kort är nämligen mer anpassade för vissa intressen, MoreGolf Mastercard är t.ex. ett kreditkort som är klockrent för golfare, men kanske inte för andra.
Med det i åtanke har vi länkat till alla korts bonusshoppar för att du enkelt ska kunna se om utbudet är något för dig.
Vad kreditkort med bonus kostar
Olika kort har olika avgifter och bara för att ett kort är dyrare, är det inte nödvändigtvis sämre. Du kan t.ex. få en högre bonus genom att betala en högre årsavgift. Om du är en person som spenderar mycket kanske det är det bästa kreditkortet för dig.
Mot den bakgrunden blir frågan, hur mycket måste du spendera för att få tillbaka årsavgiften i bonus? Vi har svaren i vår jämförelse längre ner.
Så maxar du bonuspoängen
Kreditkort utan UC
Är du ute efter ett kreditkort utan UC? Tyvärr är det inte möjligt i Sverige. Det kan skilja sig åt något men för att bli beviljad kreditkort krävs vanligen att man uppfyller 3 grundkrav:
18 år + Man behöver vara minst 18 år för att bli beviljad ett kreditkort, i vissa fall kan gränsen gå vid 20 eller 23 år också.
Ingen skuld hos kronofogden Du ska inte ha några betalningsanmärkningar eller någon aktiv skuld hos kronofogden.
Inkomst Det krävs att du har en inkomst, gränsen kan skilja sig något åt för hur stor inkomst man behöver ha. Vanligtvis ligger den mellan 150 000 - 300 000 kr per år.
Alternativ till kreditkort med bonus
Har du låg kreditvärdighet kan det vara svårt att bli beviljad ett kreditkort med bonus eftersom det inte går att ansöka om kreditkort utan UC. Ett bra alternativ kan då vara en kontokredit.
Med en kontokredit kan man låna en större summa men man betalar endast ränta för de pengar man faktiskt använder.
För den bästa kontokrediten just nu skulle vi rekommendera att du läser mer hos Northmill. Det erbjuder just nu bäst ränta, har inga inkomstkrav och godkänner även betalningsanmärkningar.
Vad är UC?
UC är Sveriges ledande företag inom kreditupplysningar. Det grundades av storbankerna på 70-talet och har gott förtroende av marknaden. Därav ansvarar de för alla kreditupplysningar gällande kreditkort.
Vanligtvis är det detta som granskas i en kreditupplysning:
Nuvarande och historisk inkomst
Betalningsanmärkningar
Lån och skulder sedan tidigare
Belåningsgrad just nu
Civilstånd och boendesituation
Tidigare kreditupplysningar
Du behöver vanligtvis inte vara involverad själv i processen, UC sköter bakgrundskollen själva. Man kan dock behöva komplettera med information om något saknas.
Hur vi jämförde de bästa kreditkorten med bonus
Det finns väldigt många egenskaper kring kreditkort. För att du ska kunna välja det bästa kreditkortet med bäst bonus har vi därför valt ut det vi tycker är viktigast, nämligen:
Avgift för kreditkort med bonus
Hur mycket kortet kostar att ha är en viktig egenskap eftersom det bästa kreditkortet är när du faktiskt tjänar på att ha kortet. Då får inte avgiften vara större än bonusen du får.
Bonus
Samtidigt har olika kort olika bonusar och sätt att lösa in dem. Därför har vi räknat ut och jämfört bonusen för alla kort i vår jämförelse.
Betalvillkor
Sen kollade vi även på hur många dagar du har på dig att betala din kreditkortsfaktura. Vilket vi tycker är en annan viktig egenskap och som vi listar för alla kort.
Ränta
En annan viktig sak vi tittade på är räntan. För om du inte betalar din faktura i tid får du betala en ränta på beloppet du är skyldig. Men den kan variera mycket mellan olika företag, som du ser i vår jämförelse.
Maxkredit
Till sist kollade vi också på maxkrediten för varje kort. Eftersom vissa känner sig tryggare med en högre maxkredit. Ibland kan det också behövas om du ska göra större köp. Därför finns också denna egenskap med i vår jämförelse.