Låna pengar utan inkomst – lån för dig som saknar lön

låna pengar utan inkomst

Behöver du låna pengar, men saknar jobb eller fast inkomst? Att låna pengar utan inkomst kan vara svårt och leder i regel till högre ränta eftersom inkomsten utgör en säkerhet för långivaren.

Men det är inte omöjligt att få ett lån. Som tur är finns det en långivare som kunderna älskar och som kommer att låna ut pengar till dig…

Hos Freedom Finance kan du ansöka om ett lån så länge du har en inkomst på 8 350 kr i månaden. Så länge du är minst 18 år och inte har några skulder hos Kronofogden hjälper de dig hitta rätt lån.

Kan man låna pengar som arbetslös?

Ja, det finns alltså långivare som erbjuder lån till dig som är arbetslös och saknar en fast inkomst. Långivaren går igenom din individuella situation och bedömer den. Om långivaren anser att du kommer kunna återbetala lånet beviljas den trots att du är arbetslös eller saknar en fast anställning.

Du kan låna pengar av Freedom Finance så länge du har en inkomst på 8 350 kr i månaden. Det enda de kräver är att du minst 18 år och inte har några skulder hos Kronofogden.

Det finns några förutsättningar som du måste kunna uppfylla för att Freedom Finance ska kunna hjälpa dig ta ett lån om du saknar inkomst:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr (8 350 kr/mån)
  • Inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden

Var kan man låna pengar utan inkomst?

Det finns flera jämförelsesidor som kan hjälpa dig hitta den bästa långivaren som passar just dig. Det är många jämförelsesidor som kräver att du ska ha en hög, stabil inkomst och ha uppnått 25 år.

Freedom Finance är en av Sveriges ledande låneförmedlare och tillåter ansökningar från personer som är 18 år och som han en inkomst på ”bara” 8 350 kr/månaden. Här kan du se vilka privatlån vi rekommenderar.

Freedom Finance jämför och tar fram låneerbjudanden från flera av landets ledande låneinstitut och banker och kan därför förmedla lån med bästa möjliga villkor för dig. Deras tjänst är helt kostnadsfri och du har alltid möjligheten att få tala med en av deras lånehandläggare.

När de tar fram dina lånealternativ registreras dessutom bara en kreditupplysning hos UC. Klicka här om du vill se vilka låneerbjudanden Freedom Finance kan erbjuda dig.

Hur gör man för att låna pengar utan inkomst?

Det enkla svaret är att låta en låneförmedlare hjälpa dig hitta en bank som lånar ut pengar till dig som saknar en stabil inkomst. Du kan göra en ansökan hos Freedom Finance och få svar på några minuter.

Klicka på knappen för att se hur mycket du kan låna.

låna pengar utan inkomst

Låna pengar som pensionär

Har du ditt arbetsliv bakom dig och vill låna pengar som pensionär? Kanske vill du använda din lediga tid till att resa och se länder du drömt om att besök? Kanske vill du köpa en ny bostad och flytta närmare din barn och barnbarn?

Eftersom en låneansökan bedöms utifrån låntagarens förmåga att betala tillbaka lånet är det flera saker du ska tänka på inför att du ansöker om att låna pengar som pensionär.

I teorin ska du som pensionär kunna ta del av samma lån som yngre kan. Det gäller oavsett om det är ett privatlån, snabblån eller lån med säkerhet. Att få ett lån beviljat som pensionär kan dock vara svårare då många långivare anser att inkomsten från en pension inte är tillräcklig för att betala tillbaka ett lån.

Banker har oftast en gräns på att inkomsten måste vara över en viss summa för att ett lån ska beviljas. Eftersom pensionen är mellan 25-40 % lägre än inkomsten under de yrkesverksamma åren kan det sätta käppar i hjulet för dig när du vill ansöka om lån.

Det finns en risk att du som har en högre inkomst över denna gräns kan bli nekad på grund av din ålder. Ofta krävs det att du som pensionär har en inkomst över genomsnittet eller att ni har två pensionsinkomster för att få låna ett större belopp. En del långivare har till och med en uttalad övre åldersgräns för att få ta lån över huvudtaget.

Låna pengar som student utan inkomst

Är du student och saknar inkomst finns det ändå möjlighet att ta ett lån. Vi har gjort en guide om hur du kan låna pengar som student som du kan läsa här. Funderar du på att ta ett lån utan UC-förfrågan? Det kan försvåra din ekonomi. Var därför försiktig med att låna och fundera på om det verkligen är det bästa alternativet.

Tips för att förbättra dina förutsättningar för att kunna låna pengar utan inkomst:

Medsökande eller borgensman

Om du befinner dig i en situation där du vill låna, men din inkomst inte når upp till långivarnas minimikrav, kan en medsökande eller borgensman vara ett alternativ. En medsökande är någon som står på lånet med dig och är lika ansvarig för dess kostnader. Det kan till exempel vara en sambo eller en förälder som har stabila inkomster.

När ni är två sökande kommer långivaren räkna utifrån er samlade inkomst, vilket gör att du kan nå över kravet och beviljas lån. Det är dock viktigt att komma ihåg att låntagaren och medsökande blir lika betalningsskyldiga.

Ett annat alternativ, som inte är lika vanligt när det gäller privatlån, är att någon ställer upp som borgensman. Denna person blir endast betalningsskyldig om den huvudsakliga låntagaren inte skulle kunna betala för lånet.

Säkerhet eller besparingar

Ytterligare ett alternativ är att du säkrar upp lånet med något av värde, som ett bolån där fastigheten fungerar som säkerhet eller ett billån där bilen är säkerhet. Även sparade pengar kan klassas som säkerhet. En del långivare kan göra undantag från sina normala villkor om du kan visa att sparkapitalet täcker ett lån utan inkomst.

Vissa betraktar till och med kontanta medel som mer tillförlitligt än låntagarens framtida ekonomiska situation. Det är dock inte alla långivare som godtar sparkapital som säkerhet så det kräver lite mer arbete från din sida. 

Att låna med sparat kapital förutsätter att pengarna inte är bundna i form av till exempel en bostad.

Vi tror att du också är intresserad av att läsa om: det billigaste privatlånet.

Skribent
Linus Jorstadius
Granskad av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 18 januari 2023

Hem » Låna pengar » Låna pengar utan inkomst – lån för dig som saknar lön