Det du behöver veta omNordea
Nordea räknas in som en av de fyra storbankerna i Sverige tillsammans med Handelsbanken, Swedbank och SEB. De har nordiskt ursprung men finns idag även i stora städer i Europa, USA, Chile, Kina och Singapore. De erbjuder en helhetslösning för din privatekonomi med bland annat bolån, privatlån, kreditkort och investeringsalternativ.
Övriga tjänster hos Nordea
- För företag
- Företagslån och leasing
- Sparande och investeringar för företag
- Pensionstjänster och försäkringar
- Företagskort
- Nordea bokföring
- Betalningslösningar
- Sparande och investering
- ISK och Kapitalförsäkring
- Fond- och aktiehandel
- Premiepension
- Tjänstepension och avtalspension
- Konton och betalningar
- Personkonto
- E-faktura
- Autogiro
- Utlandsbetalningar
- Försäkringar
- Livförsäkring
- Utgiftsskydd
- Trygghetspaket
- Person- och sakförsäkringar
- Digitala tjänster
- Mobilt BankID
- Nätbank och app
- Swish
- Private banking
- Förmögenhetsförvaltning
- Personlig rådgivning
Vårt omdöme av Nordea
Vi på Finansvalp tycker att Nordea är bra för dig som är ute efter en komplett privatbank. Nordeas fördelar är att de är en stabil och trygg aktör som erbjuder en bred uppsättning tjänster. De passar dock bäst för dig som är företagare då det finns företagslån och leasingavtal till förmånliga villkor. Du kan även samla alla dina företagstjänster hos Nordea.
De bästa produkterna hos Nordea, utöver företagstjänsterna, hittar du i privatlånet och i kreditkortet Everydaycard som ges ut av Nordea Finance. Kreditkortet har ingen gräns för hur mycket du kan samla in i cashback och det krävs inte särskilt höga utgifter för att samla ihop årsavgiften. Privatlånet kommer också till relativt schysst ränta och har ett kort räntespann. Det gör att man på förhand vet ungefär vad man kan förvänta sig i ränta.
Nordea har dock några nackdelar som är värda att ta i beaktande. De erbjuder inte konkurrenskraftiga räntor för varken bolån eller sparkonton, i jämförelse med mer nischade banker. Och även om privatlånet är okej, finns det även där konkurrenter som erbjuder lägre räntor. Det är lite av en “sjukdom” bland storbankerna. De är så pass etablerade på marknaden och har redan knutit till sig många kunder, vilket gör att de inte behöver konkurrera på samma sätt och pressa sina räntor.