Corpia – företagslån upp till 10 MSEK med ränta ner till 8 %

Corpia hjälper företag att växa genom smidiga och skräddarsydda företagslån på upp till 10 miljoner kronor. Med en löptid på upp till 5 år kan du anpassa månadskostnaden efter din förmåga. Men du kan också betala tillbaka hela skulden när som helst utan extra kostnad. Corpia tar ingen UC när du ansöker kostnadsfritt om ett företagslån.

Läs mer och ansök om företagslån hos Corpia här.

Omdöme av Corpias företagslån
”Rekommenderar Corpia starkt. Ytterst professionellt företag rakt igenom.”

Sammanfattning av Corpia

 • Företagslån mellan 500 000 kronor och 10 miljoner kronor.
 • Säkerhet eller borgen.
 • Lånar endast ut till aktiebolag.
 • Rörlig ränta mellan 8 % och 12 %.
 • Uppläggningsavgift max 2 % av lånebeloppet.
 • Månadsavgift 0 kronor.
 • Löptid upp till 60 månader.
 • Betala tillbaka hela lånet när du vill utan kostnad.
 • Tillåter i vissa fall betalningsanmärkningar.
 • Tar ingen UC.

Finansvalps omdöme av Corpia

Finansvalps betyg: 4,1

På Finansvalp gillar vi Corpias enkla och snygga hemsida. All information finns samlad på ett ställe och den är lätt att förstå. Innan du skickar in en ansökan kan du testa dig fram med olika lånebelopp och löptider för att se vilken månadskostnaden blir.

På så vis vet du på ett ungefär hur mycket lånet kommer att kosta dig redan innan. Och genom att ansöka om rätt lånebelopp för din ekonomi ökar också chansen att lånet kommer att beviljas.

Att du kan låna upp till 10 miljoner kronor är en klar fördel eftersom det möjliggör även lite större investeringar. Corpia vänder sig till småföretagare. Och för ett mindre företag kommer du långt med 10 miljoner kronor.

Men av samma anledning tycker vi att det lägsta lånebeloppet på 500 000 kronor kunde vara lägre. Om du upplever en tillfällig svacka i kassaflödet, har problem att klara av en oväntad utgift för exempelvis ett varuinköp eller inväntar betalning från en kund räcker det med ett mindre lån.

Visserligen kan du betala tillbaka pengarna på en gång. Men du måste ändå betala en startavgift och lämna antingen en säkerhet eller borgen för en onödigt hög kredit.

Flexibel ränta men dyr startavgift

Precis som för de flesta liknande företagslån är räntan rörlig. Och historiskt sett är det mer fördelaktigt än en fast. Men eftersom vi just nu befinner oss i ett osäkert ekonomiskt läge i både Sverige och världen kan en rörlig ränta upplevas som alldeles för osäkert. Rapporter om stigande räntor kommer nästan dagligen och det går inte att säga var det kommer att sluta.

Vi på Finansvalp skulle gärna se att du som kund kunde välja mellan fast eller rörlig ränta. Det skulle passa dig som vill veta din exakta kostnad för lånet bättre. Speciellt i dagens läge.

Banker som lånar ut till företag brukar inte vara särskilt villiga till att skriva ut räntan. Dels för att den varierar från ansökan till ansökan. Men också ur konkurrenssynpunkt. Därför uppskattar vi Corpias transparens i frågan.

Även om du inte vet exakt vilken ränta du kommer att få förrän du har tagit emot ett erbjudande så vet du åtminstone att det normala räntespannet ligger mellan 8 % och 12 %. Och för att vara ett digitalt företagslån är det en relativt bra ränta.

Men trots att vi gillar att Corpia inte tar någon månads- eller aviavgift så anser vi att startavgiften är orimligt hög. Även om 2 % av lånebeloppet inte låter särskilt anmärkningsvärt blir det annat om vi omvandlar det till kronor.

Om du exempelvis lånar 1 miljon kronor betalar du hela 20 000 kronor i uppläggningsavgift. Och samma sak gäller om du vill begära en ny fastighets- eller företagsinteckning.

Corpia företagslån

Företagslån med säkerhet eller borgen

Många mindre företag kan inte ta ett lån utan borgen. Och ibland passar det bra eftersom små företag inte sällan saknar större tillgångar att använda som säkerhet. Men det innebär också en risk att gå i borgen för ett företagslån. Om företaget inte kan betala eller går i konkurs övertar du hela betalningsansvaret vilket kan vara förödande för din privatekonomi.

Då är det bättre att använda de säkerheter som företaget har. Det kan vara ett varulager, en fastighet eller maskiner. Men om du inte redan har en företags- eller fastighetsinteckning kan det bli dyrt eftersom du måste betala en extra avgift för en ny. Därför är det bra att Corpia låter dig välja själv mellan borgen och säkerhet.

Låna pengar utan UC

Om du är orolig över att samla på dig för många kreditupplysningar som riskerar att försämra din kreditvärdighet är Corpia ett gott alternativ. Eftersom de gör en kreditbedömning via företaget Creditsafe syns den inte hos UC.

Låna pengar med betalningsanmärkningar

För dig som har haft tidigare problem med att betala räkningar i tid kan det straffa sig under en lång tid. Oavsett om du har varit slarvig, obetänksam eller bara glömsk. Att låna pengar med betalningsanmärkningar är knepigt för både dig som privatperson och företagare.

Corpia är inte helt tydliga med om de lånar ut till dig med betalningsanmärkningar eller inte. De enda krav de anger för ett företagslån är att du skall ha ett aktiebolag registrerat i Sverige samt ett svenskt bankkonto.

Men de antyder att de gör en nyanserad bild av din ekonomiska historik och att de är medvetna om att världen inte är svart eller vit. Om du har en betalningsanmärkning rekommenderar vi dig därför att kontakta Corpia innan du ansöker om ett företagslån.

Förutom betalningsanmärkningar skulle vi önska att Corpia var tydligare i informationen kring just grundkraven för ett lån. Vi skulle exempelvis vilja veta om du som precis har startat ett företag kan låna eller om det exempelvis finns ett lägsta omsättningskrav.

Att du kan ansöka om amorteringsfrihet gillar vi. Men vi skulle vilja veta mer om hur lång tid du kan slippa att amortera på ditt företagslån.

För- och nackdelar med Corpia

Positivt hos Corpia

 • Snabb och enkel ansökan.
 • Företagslån upp till 10 miljoner.
 • Besked inom 1 till 2 arbetsdagar.
 • Du betalar samma kostnad varje månad.
 • Betala tillbaka hela skulden på en gång utan extra kostnad.
 • Ränta från 8 %.
 • Välj mellan säkerhet eller borgen.
 • Autogiro på företagslånet gör att du slipper missa en betalning med dyra påminnelseavgifter som följd.
 • Du kan ansöka om amorteringsfrihet.
 • Ingen UC.

Negativt hos Corpia

 • Dyr uppläggningsavgift. Om du lånar 1 miljon kronor betalar du 20 000 kronor i startavgift.
 • Höga kostnader för att göra en företags- eller fastighetsinteckning.
 • Lägsta lånebelopp är 500 000 kronor vilket för många småföretagare är ett onödigt stort lån.
 • Erbjuder endast företagslån och inga andra finansieringslösningar.
 • Lånar bara ut till aktiebolag.
 • Kundservice har bara öppet 4 timmar om dagen på vardagar.

Google Reviews betyg och omdömen av Corpia

Finansvalps betyg: 4,5

På Google har Corpia ett utmärkt betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Bland de nöjdaste kunderna nämns oftast ett professionellt och serviceinriktat bemötande. Till exempel beskriver Shandi sin upplevelse av företaget och dess tjänst såhär:

”Rekommenderar Corpia starkt, trevlig personal som empatisk lyssnar på ens behov samt kommer fram med analytiska lösningar. De hörde av sig 2-3 veckor efter samtalet för att försäkra om att jag var nöjd och tillfredsställd. Ytterst professionellt företag rakt igenom.”

Även Magnus har använt sig av Corpia vid ett flertal tillfällen för en smidig hjälp med finansieringen. Och han rekommenderar dem varmt till andra företagare. Han motiverar sitt höga betyg på följande sätt:

”Haft kontakt vid ett flertal gånger med Corpia angående företagsfinansiering. Man har tittat på varje case för sig för att få en uppfattning av behov och intäkter utan att stirrat sig blind på ”gamla” siffror från föregående år. Corpia är mycket professionella och tillmötesgående (se bara till att ha siffrorna i ordning). Som problemlösare inom ekonomi kan jag varmt rekommendera Corpia.”

Att Corpia strävar efter att ge den bästa lösningen och lånet till just dig intygar Pooria som skriver:

”Fick ett väldigt trevligt bemötande av personalen. De ville tydligt nå fram till den snabbaste och mest passande lösningen för mig, vilket uppskattades.”

Men även om de allra flesta är mycket nöjda med Corpia så håller inte alla med. Tobias ger en etta i betyg med motiveringen att räntorna är allt för höga.

”Skyhöga räntor! Säger vanliga banker nej, låt bli att låna då!”

Betyg och omdöme av Corpia
De ville tydligt nå fram till den snabbaste och mest passande lösningen för mig, vilket uppskattades.”

Corpias räntespann

Räntan du får på ditt företagslån hos Corpia är individuell och bestäms utifrån faktorer som lånebelopp och ditt företags betalningsförmåga. Eftersom räntan är rörlig kommer den att ändras under hela lånets löptid. Men det vanligaste årliga räntespannet för företagslån är mellan 8 % och 12 %. Dock kan du få en annan ränta i ditt erbjudande eftersom avvikelser både uppåt och nedåt förekommer.

Så mycket kan du låna av Corpia

Hos Corpia kan du med ett aktiebolag låna mellan 500 000 kronor och 10 miljoner kronor med en löptid mellan 1 månad och 5 år.

Typer av tjänster du kan ansöka om hos Corpia

Företagslån för mindre företag

Corpia har ända sedan starten 2012 fokuserat på att erbjuda finansiering till småföretagare genom flexibla företagslån. Du kan låna upp till 10 miljoner kronor. För att du skall beviljas en kredit måste du kunna erbjuda någon form av säkerhet. Det för att banken skall kunna få ersättning om du inte kan betala tillbaka lånet eller om ditt företag skulle gå i konkurs.

De vanligaste slags säkerheter som Corpia accepterar är proprieborgen, företagsinteckning och fastighetsinteckning.

Proprieborgen

Innebär att personen som går i borgen är lika skyldig att betala tillbaka skulden som om hen hade tecknat lånet för egen del. Skulle företaget undlåta att betala eller gå i konkurs övertar alltså borgenspersonen betalningsansvaret. Ett avtal om borgen är endast giltigt om personen som är borgen har informerats om förutsättningarna innan.

Företagsinteckning

Betyder att företaget kan använda rörelseegendom som säkerhet. Exempelvis ett varulager, patent, maskiner eller andra inventarier. En företagsinteckning är inte bunden till någon specifik egendom utan det kan komma att skiftas under tiden. Du kan använda antingen en befintlig inteckning eller begära en ny när du ansöker om lån.

Fastighetsinteckning

Det innebär att du använder en fastighet eller mark som säkerhet. För att du skall kunna använda en fastighet som säkerhet måste åtminstone en av bolagets ägare också stå som ägare på lagfarten. När en fastighetsinteckning är säkerhet innebär det att långivaren har rätt till pengarna om fastigheten måste säljas vid en eventuell konkurs.

Det betyder också att banken har en viss förtur till ersättning från konkursboet före andra fordringsägare som saknar en inteckning. Du kan använda dig av en befintlig fastighetsinteckning eller begära en ny när du ansöker om ett företagslån.

Carpias villkor när du lånar

Hos Corpia är räntan rörlig. Vilken ränta du blir erbjuden beror flera olika faktorer såsom lånebelopp, betalningsförmåga och vilken slags säkerhet du kan erbjuda i utbyte mot ett lån.

För att ta reda på din ekonomiska situation kan Corpia begära in kontoutdrag för lägre lånebelopp och ytterligare dokumentation som exempelvis en balansomslutning och ett rörelseresultat för större lån.

Du kan också koppla samman ditt bokföringssystem med Corpias. Då både förenklas och snabbas hela låneprocessen på. Dessutom kan banken uppdateras med jämna mellanrum under kreditens löptid.

Lånens löptid och återbetalningstid

Företagslånet från Corpia har en generös maximal löptid på 60 månader. Eller 5 år. Men du kan lösa lånet när som helst utan någon extra kostnad. Betalningen sker antingen via faktura eller autogiro. Oavsett betalar du månadsvis. Du kan också ansöka om amorteringsfrihet. Men först efter att du har betalat av på ditt lån i minst 6 månader.

Vilken månadskostnaden blir beror givetvis på lånebelopp, löptid och ränta. Men för att ange ett exempel antar vi att du lånar 1miljon kronor i 3 år med en årsränta på 10 %. Då blir din kostnad att betala varje månad 4 282 kronor och det totala beloppet som du betalar tillbaka är 1 154 167 kronor.

Kostnaden för lånet är alltså 154 167 kronor. Uppläggningsavgiften är 2 % av lånebeloppet och dras från krediten när den betalas ut. I det här fallet blir startavgiften för dig att betala 20 000 kronor.

Starta ansök genom att klicka här.

Corpia lånar ut till företag

Så går ansökan till

För att kunna ansöka om ett företagslån hos Corpia måste du uppfylla två grundkrav:

 • Aktiebolag registrerat i Sverige.
 • Bolaget innehar ett svenskt bankkonto.

När du har skickat in din ansökan gör Corpia en kreditupplysning via Creditsafe. Det betyder att den inte syns eller registreras hos Upplysningscentralen (UC). Om du använder en eller flera borgenspersoner tas en upplysning även på dem.

Du kan eventuellt beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkningar. Varje ansökan bedöms individuellt och Corpia fokuserar mer på din framtida betalningsförmåga än på tidigare misstag. De gör en kreditbedömning som är nyanserad och ser till fler perspektiv än bara ekonomisk historik.

Samtidigt är det viktigt att du inte beviljas ett lån som inte är finansiellt hälsosamt för dig. Om Corpia anser att lånet inte är det rätta för dig eller att du inte har rättvisa förutsättningar för att betala tillbaka lånet så kommer du att nekas.

För att ansöka går du in på Corpias hemsida.

 1. Börja med klicka på ansök nu på hemsidan och fyll i mail, telefonnummer och personnummer.
 2. Legitimera dig med Bank-ID.
 3. Därefter fyller du i dina kontaktuppgifter och anger vilket bolag som ansöker om lånet.
 4. Ange önskat belopp, löptid och svara på några frågor angående ditt bolag och personerna kopplade till bolaget. Ange även önskade säkerheter.
 5. Till sist granskar du din ansökan innan du klickar på knappen för att skicka in.
 6. Du får ett besked inom 1 till 2 arbetsdagar.

Vill du ha hjälp kan du alltid kontakta kundtjänst på telefon eller mail. För att Corpia skall kunna göra en fullständig bedömning av din ansökan kan du komma att behöva komplettera den med exempelvis kontoutdrag samt balans- och resultaträkning.

Så snabbt får du svar på din ansökan

Att ansöka om ett företagslån hos Corpia tar bara några minuter. Du fyller i några av dina och företagets uppgifter på hemsidan och sedan behöver du bara invänta besked. För närvarande har Corpia en handläggningstid på 1 till 2 dagar efter att en fullständig ansökan har lämnats in. Pengarna betalas ut så snart du signerat skuldebrev och eventuella säkerheter eller borgen.

Mina sidor hos Corpia

Genom att logga in med BankID får du tillgång till din profil hos Corpia. Här kan du ansöka om medgivande till autogiro samt ange från vilken bank pengarna skall dras. Om du klickar på uppdaterade siffror kan du ladda upp din senaste bokföring eller ge ditt medgivande till att koppla företagets bokföringsprogram till Corpia.

Under fliken låntagarkonto finns alla uppgifter om ditt lån. Här kan du också ladda ner din senaste faktura, se förfallodatum och betalningsuppgifter.

Vanliga aviavgifter

Det kostar ingenting att ansöka om ett företagslån hos Corpia. Och du betalar heller inga dolda avgifter som aviavgift eller kostnad för att lösa ditt lån i förtid. Däremot tillkommer en startavgift när ditt lån beviljas. Avgiften sätts individuellt men är ungefär 2 % av ditt lånebelopp. Uppläggningsavgiften dras av från ditt lån när pengarna betalas ut.

Om du använder dig av en ny fastighetsinteckning som säkerhet dras en administrationsavgift på 375 kronor samt en stämpelskatt på 2 % av det belopp som du vill inteckna. Detta dras av vid utbetalningen av din godkända kredit.

Skulle du använda dig av en ny företagsinteckning som säkerhet dras en administrationsavgift på 570 kronor samt en stämpelskatt på 1 % av det belopp som intecknas. Detta dras av från lånebeloppet vid utbetalningen av din godkända kredit.

Summering av Corpia

 • Digitalt företagslån.
 • Låna mellan 500 000 kronor och 10 miljoner kronor.
 • Kräver säkerhet eller personlig borgen.
 • Löptid på upp till 60 månader.
 • Betala tillbaka med samma belopp varje månad.
 • Rörlig årsränta mellan 8 % och 12 %.
 • Lånar endast ut till aktiebolag registrerade i Sverige.
 • Uppläggningsavgift på cirka 2 % av ditt lånebelopp.
 • Tillåter i vissa fall betalningsanmärkningar.

Företaget Corpia Group AB

Corpia Group AB bildades 2012 med syftet att erbjuda småföretagare en smidig finansiering till rimliga villkor. Sedan starten har de lånat ut över 1,5 miljard kronor. Bolaget har sitt säte i Stockholm.

Under 2021 hade Corpia en växande omsättning på 40 miljoner kronor och gjorde ett rejält förlustresultat på – 52 miljoner kronor.

Kontakta Corpia

 • E-mail: kundtjanst@corpia.se
 • Telefonnummer: 010-750 05 90

Öppettid kundtjänst:

 • Telefontid vardagar: 10.00 – 15.00
 • Lördagar och söndag: stängt
 • Lunchstängt: 12.00 – 13.00

Hur kontaktar man dem om man vill överklaga?

Corpias policy kring klagomål är att de skall behandlas sakligt, korrekt och skyndsamt. Om du är missnöjd bör du i första hand kontakta Corpias kundadministration. Det gör du enklast via telefon eller mail. Du kan också vända dig direkt till den handläggare som du har varit i kontakt med.

Skulle du inte vara nöjd med det svar du får och vill lämna ett officiellt klagomål kan du maila till klagomal@corpia.se. Skriv ned en bakgrund till ditt klagomål, när problemet uppstod, vem du har varit i kontakt med samt vad du anser att Corpia bör göra för att rätta till felet.

Om det fortfarande finns oklarheter eller missnöje kan du skriftligen vända dig till företagets klagomålsansvarige via post. Förklara bakgrunden till missnöjet i ditt brev och skicka det till:

Corpia Group AB
Att: Klagomålsansvarig
Kungsgatan 10
111 43 Stockholm

Skribent
Susanne Österberg
Granskat av
Tobias Pettersson

Uppdaterad: 17 januari 2023

Hem » Låna pengar » Corpia – företagslån upp till 10 MSEK med ränta ner till 8 %